Dafnousaki Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σαςςςςς Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής.. σκεφτομαί να ξεκινήσω Τουρκικά ?? τι γνωμή εχετέ για αυτό ? Βασικά θα ήθελα να ξέρω πόσο δύσκολο ειναι η συγκεκριμένη γλώσσα καθώς και αν υπάρχουν διπλώματα οπως το Lower ?? Ευχαριστώ....
nicoc89 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Θα σου χρησιμεύσει κάπου η απλά έβλεπες πολύ Kismet?
gatokoritso Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Βλέπε τουρκικές σειρές.στάνταρ αποτέλεσμα.τι στο καλό κάθε μέρα από ένα 2ωρο κάτι θα μάθεις και θα είναι και τσάμπε.δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα...
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σαςςςςς Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής.. σκεφτομαί να ξεκινήσω Τουρκικά ?? τι γνωμή εχετέ για αυτό ? Βασικά θα ήθελα να ξέρω πόσο δύσκολο ειναι η συγκεκριμένη γλώσσα καθώς και αν υπάρχουν διπλώματα οπως το Lower ?? Ευχαριστώ.... Τη χειρότερη
agpr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σαςςςςς Λοιπόν το θέμα μου είναι το εξής.. σκεφτομαί να ξεκινήσω Τουρκικά ?? τι γνωμή εχετέ για αυτό ? Βασικά θα ήθελα να ξέρω πόσο δύσκολο ειναι η συγκεκριμένη γλώσσα καθώς και αν υπάρχουν διπλώματα οπως το Lower ?? Ευχαριστώ.... Είναι γλώσσα εκτός της Ινδοευρωπαϊκής οικογένειας και αυτό σημαίνει πως θα σε δυσκολέψει αρχικά. Η δομή της, ο σχηματισμός των λέξεων κυρίως και λιγότερο το συντακτικό της, αλλά και η αρμονία φωνηέντων (τα φωνήεντα των προσφυμάτων αλλάζουν ανάλογα με το τι προηγείται) θα σε παιδέψουν αρκετά. Επιπλέον οι λέξεις θα σου είναι άγνωστες και οι ρίζες τους δε θα σου θυμίζουν τίποτα (εξαίρεση φυσικά όσες είναι δάνεια από την Ελληνική και όσες έχουμε εμείς πάρει από την Τουρκική). Μετά από λίγο καιρό και αφού εξοικειωθείς, θα δεις πως είναι μια πολύ αυστηρή και χωρίς πολλές εξαιρέσεις γλώσσα, άρα μάλλον σχετικά εύκολη. Αν μάλιστα έχεις και γνώση Γαλλικών, δε θα σε παιδέψει η προφορά. Δοκίμασε το, έχει ενδιαφέρον.
epp Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 ευκολη σχετικα γλωσσα , οσο ευκολη μπορει να ναι μια γλωσσα που δεν εχεις καποια επαφη μαζι της προφανως συνηθως οι τουρκοι εχουν προβληματα στο να μαθουν ξενες γλωσσες γιατι η γραμματικη τους ειναι πολυ απλοικη σε συγκριση με τις αλλες κατα τα αλλα πανε μαθε γερμανικα ή καποια σκανδιναβικη γλωσσα(μπας κ πας εκει για δουλεια) καλυτερα εκτος αν μας κανουν κανα ντου και ετοιμαζεις βιογραφικο για μαυραγοριτης/χαφιες τιπ: καλο ειναι να μαθαινουμε ξενες γλωσσες αλλα να ξερεις οτι αν δεν την χρησιμοποιεις στην πραξη ουτε θα την μαθεις οπως πρεπει ουτε θα αποκτησεις ανεση και συντομα παλι θα την ξεχασεις
Dafnousaki Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Παιδία δεν βλέπω καμία τουρκική σειράααα, απλά σκεφτόμουν να ξεκινήσω καμία γλώσσα ...και έλεγα για τουρκικά, ωστόσο έχω ακούσει ότι είναι δύσκολά Γιατί cthulhucarbide έχεις τέτοια άποψη ??? agpr πολύτιμη η βοήθεια σου..
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Μπορείς να μάθεις γαλλικά και άλλα, μέχρι και γερμανικά. Επίσης και καλύτερα μάθε ισπανικά/πορτογαλλικά που είναι και sexy και μπορεί να χρειαστούνε κιόλας. Γιατί cthulhucarbide έχεις τέτοια άποψη ??? Ρητορική ερώτηση
acid18 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Εγώ ξέρω τούρκικα αλλά δεν μου έχουν φανεί ακόμα χρήσιμα..Στη θέση σου θα διάλεγα μια Ευρωπαική γλώσσα..
Moderators stormrain Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Ιουνίου 2011 Εγω θα ελεγα να πας να μαθεις τουρκικα αφου σου αρεσουν. Προσωπικα δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα (ηχητικα), αλλα το θεμα ειναι να αρεσουν σε αυτον που την διδασκεται Επισης δεν ειμαι τοσο υπερ της αποψης του να μαθεις μια ξενη γλωσσα με δεδομενο το ποσο χρησιμη θα σου φανει ή οχι. Πιστευω πως οσο χρησιμη και να σου ειναι μια γλωσσα, αν δεν σου αρεσει, δεν θα εχεις την διαθεση να προσπαθησεις να την μαθεις, οποτε θα εχεις προβλημα. Αντιθετα, μαθαινοντας μια γλωσσα που πραγματικα σου αρεσει (για τον Χ, Ψ λογο), την μαθαινεις και ευκολα και σωστα.
gnsX Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 βάλε βότσαλα στο στόμα και προσπάθησε να μιλήσεις ή μίλα την ώρα που κάνεις γαργάρες με νερό,μόλις έμαθες τούρκικα
Apoll Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Τουρκικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται, ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι στην ινδοευρωπαϊκή. (Από την ρίζα που προέρχονται τα Τουρκικά, προέρχονται και Μογγολικά, και σε κάποιο βαθμό τα Κορεάτικα και Ιαπωνέζικα). Το καλό είναι η γλώσσα είναι φωνητικής γραφής, όπως και τα Ελληνικά, και θα δεις ότι πολλές λέξεις που εσύ γνωρίζεις θυμίζουν ελληνικά. (ή το ανάποδο). Το καλύτερο μάλιστα ο Κεμάλ άλλαξε το αλφάβητο σε λατινικό, οπότε δεν έχεις πρόβλημα με τη γραφή. Αν πάλι σκέφτεσαι να μάθεις κάποια ανατολίτικη γλώσσα, θα σου πρότεινα Σύγχρονα Αραβικά. Ιδίως αν κάτσεις αργότερα και μάθεις μια από της αρχαίες διαλέκτους και διαβάσεις τα τρομερά ποιήματα και βιβλία Αριστοτελικής φιλοσοφίας. Από εκεί και μετά Κινέζικα (κυρίως Mandarin). Λόγω της νέας εργασίας ανακάστηκα να μάθω Αραβικά μέσα σε 4 μήνες (γραφή και γλώσσα). Βοήθησε και το γεγονός ότι έχω μερικούς άραβες φίλους. Τώρα ξεκινώ Wu. Είναι η κινέζικη διάλεκτος της επαρχίας Zhejiang (πρωτεύουσα η Shanghai). Πάλι λόγω της δουλειάς και της επέκτασης μας και στην αγορά εκεί. (Η λέξη επαρχία είναι σχετική μιας και έχει σχεδόν το μέγεθος της Ελλάδος σε έκταση και 55 εκατομμύρια κατοίκους.) Όσο για αναγνωρίσεις/lower και λοιπές ......, αν ξέρεις να μιλάς και να γράφεις τί κόπτεσαι; Στο εξωτερικό δεν έχουν καμμιά σχέση. Και πριν κλείσω, σήμερα κάποιος μπορεί να μάθει και αρχαία Αιγυπτιακά, με ιερογλυφική γραφή επίσης. Για χόμπυ, και δεν είναι καθόλου δύσκολα.
tsifotis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αφου θα μπει που θα μπει... (σορυ προκαταβολικα για το σπαμοτρολαρισμα) Τουρκικά Ναυμαχία: καϊκ καυγά Χειροβομβίδα: μπουμ κεφτές Θωρηκτό: τσαμπουκά παπόρ Υποβρύχιο: μπαμπές παπόρ Ελικόπτερο: σαματά ζουζούν Τανκ: σαματά τουτού Αναπηρική σύνταξη: σακάτ μπαξίς Νοσοκομείο: σακάτ οντάς Ασθενοφόρο: σακάτ αραμπά. Παδίατρος: τσογλάν ντοκτόρ Εντερολόγος: πατσά ντοκτόρ Αισθητικός χειρούργος: χανούμ πατσά χασάπ Αιρ κοντίσιον: αραλίκ κουτί Πεθερά: σιχτίρ χανούμ Κηπουρός: ζαρζαβάτ τσογλάν Σουτιέν: μεμέ ζεμπίλ. Σουτιέν: μαστάρ ντορβάς Ποδοσφαιριστής: Μεσούτ Ταβάζ. Spice Girls: Μπαχάρ χανούμ Κολομπαράς: ροδέλ καρφί Προφυλακτικό: τσουτσούν φερετζές Αυτοϊκανοποίηση: τσουτσούν νταχτιρντί Σπέρμα: τσουτσούν σιρόπ Η πρώτη νύχτα του γάμου: τσουτσούν σεφτέ Τηλεόραση: μπανιστίρ ντουλάπ Σχολείο: τσογλάν μαντρί Δάσκαλος: Tσογλάν αγά Βέρα: μπουνταλά χαλκά Κυτίο παραπόνων: Σιχτίρ ντουλάπ Ψυγείο: τουρτούρ ντουλάπ Παγάκι: μπούζ κεφτέ Ράδιο: σαματά κουτί Στριπτιζού: Ντιριντάχτα τσιτσιδ Πυρηνική βόμβα: Γης-Μαδιάμ κεφτέ Τηλεδιάσκεψη: Παρτούζ τελεφόν Μάστορας: Μερεμέτ Μπαγαπόντ Ραδιόφωνο: Τζερτζελέ Μαραφέτ Γκέι: Τονπαίρνωγλου Μαλάκας: Χειρογλυκάνογλου Δημόσιος υπάλληλος: Ραχάτογλου Δημόσιος υπάλληλος: Τεφτέρ Τσογλάν Τεμπέλης: Ξαπλώνογλου Η λίμνη των κύκνων: παπί χαβούζ Αδέλφια μου αλήτες πουλιά: καλντερίμ τσογλάν τσίου τσίου Βιβλιάριο απόρων κορασίδων: μπατίρ χανούμ τεφτέρ Μακιγιάζ: χανούμ σοβά μερεμέτ Θησαυροφυλάκιο: παρά σεντούκ Πεταλούδα: εμπριμπέ κουνούπ Βιάγκρα: τσουτσούν μπαρούτ Νεκροταφείο: ψοφίμ μπαχτσέ Εκπτώσεις: ξεφτίλ παρά Χριστόδουλος: τζαναμπέτ ιμάμ Αβραμόπουλος: σιντριβάν αγά Μητσοτάκης: γκαντέμ πασά Πάγκαλος: σαματά μπουρέκ μπέη Βενιζέλος: μπακλαβά μπέη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.