Προς το περιεχόμενο

Στο άρθρο 99 περί πτώχευσης και το e-Shop


dimitris212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να πω κατι. Μετά τις αλυδσιδες που εκλεισαν και καποιες αλλες που το επαιζαν ειδικοι μου φαινεται οτι ζουμε στην φούσκα των dot com και στην Ελλάδα που μας ήρθαν ετεροχρονισμένα.....

 

Φίλε μου η φούσκα των .com δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση σήμερα γενικά και με το eShop ειδικά. Τα .com έκλεισαν γιατί κατα βάση δεν είχαν κανένα πλάνο για το πώς θα μετατρέψουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε έσοδα, κάτι που δεν ισχύει για τα καταστήματα λιανικής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ πάλι πιστεύω ότι φταίει η γενική κατάσταση στην Ελλάδα και γι'αυτό και όχι το eshop αυτό καθεαυτό

και τοτε γιατι δεν εκλεισε καποιο αλλο μαγαζι πχ πλαισιο μουλτιραμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε όχι και όμορφο site ρε αδερφέ, έχουν να το αναβαθμίσουν μια δεκαετία, πραγματικά δε μπορώ να θυμηθώ πιο άσχημο site υψηλής επισκεψιμότητας.

όμορφο ίσως όχι (με την έννοια πως δεν έχει φρου-φρου και αρώματα)

όμως είναι χρηστικότατο, βρίσκεις εύκολα αυτό που θες δεν ψάχνεις μια ώρα (βοηθούν πολύ τα αναλυτικά φίλτρα στις αναζητήσεις)

το ότι δεν το αναβάθμισαν εδώ και μια δεκαετία (εμφανισιακά) δεν ενοχλεί γιατί βοηθάει στο παραπάνω (ξέρουμε που είναι τι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μερικοι εδω μεσα δε ξερετε τι σας γινεται μαγκες.

εγω απο την αλλη αν κλεισει το e-shop δε θα μπορω να φαω :( πωωω πωωω τι θα κανω θεε μου :(

ΑΝΟΙΞΤΕ τα ματια σας και σας λεω απο πρωτο χερι οτι ΟΛΑ σχεδον τα προιοντα του e-shop ειναι κακης εως αρκετα κακης ποιοτητας.οτι προιον εχω παρει ειχε παντα μια γρατζουνια η 2ης κατηγοριας υλικα.ποτε δεν ημουν ικανοποιημενος απο το εν λογω 'μαγαζι'

ακομα και τωρα που ειναι σε δυσκολους καιρους ειχα παραγγειλει 2 ssd και ακομα μου τους στελνουνε....

 

Κι εγώ παθών είμαι.....

το 2006 πηρα ενα custom-builded pc. ζήτησα να μου το φέρουνε ασυναρμολόγητο. Είχε σχεδών ότι καλυτερο κυκλοφορούσε τότε στην αγορά, σκέψου ότι μόνο η κάρτα γραφικών έκανε 600€ και η μητρική 320€. Σε γενικές γραμμές είχα παραγγειλει 8 πραγματάκια. Από αυτά χαλάσανε μέσα σε διάστημα 3 μηνών έως 1 έτους: Το Plextor DVD recorder (king of quality μη χέσω), η κάρτα γραφικών, η μητρική, το τροφοδοτικό, και οι μνήμες ram οι οποίες γυρίσανε ήδη χαλασμένες και στραβα τοποθετημένες απο το service τους, μέχρι και οι ψύκτρες τους ήτανε μισοξεκολιμένες, και πάνω σ' όλα αυτα μου είχανε σπασει και τα clips του κουτιού που κρατουσανε την κάρτα γραφικών και γενικά όλες τις κάρτες επέκτασης χωρίς βίδες. Δηλαδή 6 στα 8 πραματακια. Μόνο ο επεξεργαστής και τα ηχεία ζούνε ακόμη....

 

Παρ' όλα αυτά μυαλό δεν έβαλα και αγόρασα απ αυτούς πληκτρολόγιο Logitech G15. Έσκασα 80€ και στο θεό σου όταν το άνοιξα τί είδα; Τα πλήκτρα ήτανε ανακατεμένα όπως να ΄ναι τοποθετημένα και πολλά απο αυτα δέν ήτανε αγγλικά ή ελληνικά, ήτανε κάτι άλλο δεν ξέρω τι lol. Μάλιστα ο υπάλληλος είχε το θράσος να αρνείται την επιστροφή του και να επιμένει ότι έτσι ειναι κανονικά το πληκτρολόγιο από το εργοστάσιο και είναι διαφορετικό επειδή ειναι gaming πληκτρολόγιο, ήμαρτον (μίλησε κανείς για αμόρφοτους και άσχετους με την τεχνολογία;;;).

 

Κι όμως όλα αυτά δεν καταφέρανε να με συνετισουνε και πέρσυ που βρισκόμουνα στην αθήνα σε ένα φιλαράκι μου, μου ζήτησε να του στήσω ένα pc για gaming. Έκανα την ψακτκή μου και κάναμε την παραγγελία και ζητήσαμε να τα παραλάβουμε από το κεντρικό κατάστημα-αποθήκη στο μενίδι. Τί ειδα εκεί; Ένα μάτσο αλλοδαπούς (και δεν επικεντρόνομαι σε αυτο κάλλιστα θα μπορούσανε να είναι και έλληνες) να πετάνε τα προϊόντα από χέρι σε χέρι για να τα φορτώσουνε στο φορτηγό και όταν τους πέφτουνε να γελάνε και να κάνουνε χαβαλέ. Και πριν προλάβω να πώ στον υπάλληλο οτι τελικά δεν θα την κάνουμε την αγορά πρόφτασε να μου πεί οτι τα ηχεία που ζητησαμε δεν είναι δυνατών να τα παραλάβουμε διότι η συσκευασία τους ήτανε στραπατσαρισμένη και τα ηχεία χτυπημένα (τυχαίο;;;).

 

Μπορώ να συνεχίσω να γραφω επ άπειρον παραδείγματα απο φίλους και γνωστούς με προβλήματα που είχανε με το e-shop.

 

Στο τέλος τέλος ακούγοντας οτι η εταιρία δεν πάει καλα δεν με συγκινει και καθόλου. Καθένας τελικά παίρνει ότι του αξίζει, μόνο τους εργαζόμενους λυπάμαι που ενδέχεται να απολυθούνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...

Αλλα μην νομιζετε οτι το Πλαισιο ειναι πολυ μακρια απο την χρεωκοπια,η γκαμα και η παρουσια προιοντων του εχει φτωχυνει οικτρα εδω και κατι μηνες.Εδω το Πασχα δεν ειχε κουτια υπολογιστων να πουλησει.Τα πραγματα ειναι ζορικα γενικως.

Αντί για μήνες θα έλεγα τα τελευταία χρόνια!

Έχει σε κάθε κατηγορία 1-2 μάρκες για ξεκάρφωμα και προσπαθεί να πουλήσει μόνο κινέζικα αλά turbo-x.

Να δω πότε θα καταλάβουν ότι με τέτοιο όνομα, ούτε στη μισή τιμή δεν θέλει να τα αγοράσει ο κόσμος.

Ούτε απορρυπαντικό τη δεκαετία του '70 δεν είχε τέτοιο όνομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον τελευταίο καιρό σε κανένα απο τα προοιόντα του δεν υπήρχε διαθεσιμότητα.

Αν και γενικά ποτε δεν ηταν απο τις πρώτες μου επιλογές το συγκεκριμένο κατάστημα ειναι κρίμα αν κλείσει τελικα για ολο αυτον τον κόσμο που θα μείνει χωρίς δουλειά.

 

 

Κόσμο που έχει απλήρωτο εδώ και καίρό βέβαια! Οπού δεν φαντάζομαι ο ιδιοκτήτης να πεινάει, οι υπάλληλοι πεινάνε.

Μην ξεχνάτε ότι η plus4u είναι του ίδιου και δεν βλέπω να φαλιρίζει. Κάτι άλλο παίζεται εδώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια επιχειρηση φαλιριζει οταν κανει ανοιγματα μεγαλυτερα απ τα εσοδα της..η δανειζεται και δεν επενδυει σωστα..η επενδυει σωστα συμφωνα με την μικρο οικονομια της αλλα μπαινει σφηνα η μακρο οικονομια η οποια οσο και να θες δεν προβλεπετε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμ, πηγαίνανε γυρεύοντας...

 

1. Διαλύσανε την αγορά με τις τιμές τους

2. Πουλούσανε 2ης διαλογής προϊόντα

3. Ξεχάσανε ότι δεν έχουν τεχνική υποστήριξη

4. Αποφασίσανε να ανοίξουν φυσικά καταστήματα σε κάθε μεγάλη πόλη

5. Ξεχάσανε ότι τα φυσικά καταστήματα έχουν έξοδα και ότι με τιμές κόστους και κάτω του κόστους δεν βγαίνεις έτσι

 

 

Αποτέλεσμα;

 

43 εκατομμύρια ευρώ μέσα. Αυτοί καλά να πάθουν... Οι εργαζόμενοι οι κακομοίρηδες που με το άρθρο 99 θα μείνουν απλήρωτοι ακόμα για 6 μήνες τι φταίνε?? Γιατί το άρθρο 99 στην Ελλάδα σημαίνει στάση πληρωμών για 6 μήνες προς όλους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Οσες φορές προτίμησα αγορά από το e-shop χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο (με αποθέωση ενα pc αξίας σχεδών 2.000 ευρώ που ποτε δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε κλπ).Μέγιστοι απατεώνες και αμφισβητούμενης ποιότητας τα part τους κλπ.Βεβαίως τέτοια περίοδο για τους εργαζόμενους εκεί είναι πάρα πολύ άσχημο και κουράγιο σε αυτά τα παιδιά,αλλα από την άλλη είναι κάτι σαν ''θεία δίκη'' απόδειξης τσαρλατάνων που παίζουν με την τσέπη μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω με τον kfyros. Πες 20 e-shop points με 2 εργαζομενους Χ 12 μηνες! Εχουμε & λεμε, 20 Χ €700(που δεν το πιστευω)Χ12 για ενοικιο=€168,000 & 2Χ20Χ12Χ€600=€288,000 για μισθοδοσια των e-shop points, με μεροκαματα του τρομου! 1/2 εκατ. ευρω, λειτουργικα εξοδα των points, χωρις κοινοχρηστα, ΔΕΕς κλπ.

Εχει το Amazon, το newegg, το pixmania, τοσα πολλα κεντρα διανομης;

Λυπαμαι για τα παιδια, ενας Θεος ξερει ποσους μηνες απληρωτοι θα'ναι & σε τι συνθηκες θα δουλευουν & με τι ορεξη πανε για δουλεια αυτες τις μερες.

 

Οσο για το μαγαζι, αν αποτυχει & βαλει λουκετο, για μενα θα'ναι το τελος του ηλεκτρονικου εμποριου στην Ελλαδα.

Μπορει ιδανικο customer service να μην υπαρχει & να μην περνεις τα λεφτα σου πισω & να γινεται πιστωση & να εισαι πιεσμενος να αγορασης κατι πιο ακριβο, για να χρησιμοποιησης την πιστωση, αλλα με τις τιμες του συναγωζιζοταν πολλα Ευρωπαικα sites!

 

Α, για τον Ιridium, τα Νilox (εχει site ιταλικο & ενα λιτο με τα μισα προιοντα ισπανικο), τα Lamtech (εχω ενα UPS :( ) oπως & τα Viteheim, δικες τους κατασκευες η ονομασιες θα ειναι! Για τα 2 τελευταια δεν υπαρχουν ουτε δικτυακοι τοποι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε agmi, ποια ακριβως ευρωπαϊκά sites ανταγωνίζονται??

Για να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά, τα turbo-x και τα κάθε "turbo-x" ή δεύτερης διαλογής προϊόντα οποιασδήποτε μάρκας, είναι αυτό που είναι. 2ης διαλογής προϊόντα! Που σημαίνει ότι ή δεν θα δουλεύουν καλά απο την αρχή ή θα σου παρουσιάσουν πρόβλημα αργότερα κατά 80%.

 

Για να δούμε τώρα λίγο και την ελληνική πραγματικότητα... Πως μπορεί κάποιος που πουλάει π.χ ASUS μητρική στην Ελλάδα να έχει ίδια τιμή με κάποιον που πουλάει στην Ευρώπη που το ΦΠΑ εδώ είναι 23% και που οι φορολογία άμεση και έμεση που πληρώνεις είναι 20-30% πάνω?? Απλά τα πράγματα ΔΕΝ μπορείς. Με λίγα λόγια δεν πουλάς τα ίδια προϊόντα. Πουλάς 2η διαλογής προϊόντα.

 

Και αυτοί στο κομμάτι αυτό καλά κάνουν. Έχουν την πολιτική τους (που φαίνεται ότι κάθε άλλο από καλή ήταν).

Ο καταναλωτής όμως έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης. Γιατί αυτός πάει και τους ακουμπάει τα ωραία του λεφτάκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Deer (γνωστά και ως τροφοδοτικά-καμικάζι)είναι (δυστυχώς) γνωστά και έξω από την Ελλάδα.Όπου και να κοιτάξεις review τρώνε θάψιμο.Για να καταλάβεις σε κείμενο του 2002 αναρωτιόνταν όλοι πως μπορεί μια τέτοια εταιρία να κρατιέται ζωντανή από ωρολογιακές βόμβες.Που να 'ξεραν 10 χρόνια μετα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...