mourlo Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Γεια παιδια εχω παρατηρησει το εξης φαινομενο οταν διαβαζω κειμενα στην οθονη του laptop της αδερφης μου ,αλλα και στο δικο μου που ειχα , μετα απο λιγο κουραζονται τα ματια μου και με πονανε μετα απο καμποσο μπορει να με πιασει πονοκεφαλος ενω δεν γινεται το ιδιο αν παιζω παιχνιδια η αν βλεπω ταινιες που και εκει διαβαζω υποτιτλους..γιατι αυτο? μηπως φταει η ποιοτητα της οθονης? εχει παθει κανεις το ιδιο? (λιγο κουλο θεμα το ξερω )
Doc1355 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Κουράζεσαι απλά με το πολύ διάβασμα και σε πιάνει το κεφάλι σου....(μιλάει ο Doctor)!!!
Dbzakias2 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 μιλάει ο Doctor!!! λολ φιλε μου σου προτεινω να πας σε οφθαλμιατρο (και οχι στον απο πανω δοκτορα διοτι θα σε βγαλει απο την πισω πορτα... ) και να δεις. λογικα αστιγματισμο θα εχεις για να κουραζονται ετσι τα ματια σου. μηπως τα βλεπεις λιγο θολά ή ανακατεύονται τα γραμματα μεταξυ τους απο μακρυα;
msakis01 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 +1 Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με τον αστιγματισμο.....
Luciddream Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 τι μου θύμισες τώρα... πριν κανα δυο χρόνια είχα πιάσει δουλειά σε μια εταιρία data entry που αναλάμβανε δουλειές για το κράτος (Ε9 κτλπ) ... δούλευες 7-8 ώρες, έβγαζες 1100-1200 γραμμές περίπου, και 2000 ευρώ στο χέρι τον μήνα... όλα καλά δηλαδή. την σταμάτησα όμως γιατι μετά γύρναγα σπίτι καθόμουν στον υπολογιστή και τα μάτια μου έτσουζαν... !! εκεί κατάλαβα οτι ίσως είναι καλό που τόσα χρόνια έχω βρεί άλλη εργασία εκτώς υπολογιστών, γιατι καλύτερα να το έχεις για hobby... προφανώς όταν διαβάζεις κείμενο οι χαρακτήρες είναι μικρότεροι και αναγκάζεσαι να είσαι πιο κοντά στην οθόνη και εισαι πιο αφοσιωμένος/καρφωμένος στην οθόνη απο ότι όταν βλέπεις ταινία... δοκίμασε να κατεβάσεις την φωτεινότητα πάρα πάρα πολύ η να πάρεις μια ξεκούραστη οθόνη (η Dell U2311H ας πούμε έχει πάρα πολύ απαλά χρώματα και δεν κουράζει....)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.