giorgos147 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Οκ, καλώς με. Άλλο ένα ερώτημα! Όταν έχω ένα μενού θέλω να υπάρχει ένα μοναδικό background στη σελίδα που βρίσκομαι. Παίζει καμία λύση; Έχω δοκιμάσει διάφορες τεχνικές που προτάθηκαν σε άλλες σελίδες κατά καιρούς, αλλά δε βρήκα κάποια λύση που να λειτουργεί. Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ.
Haldol Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Αν κατάλαβα καλά θέλεις ορισμένες σελίδες του site να έχουν δικό τους background; Αν ναι, αυτό είναι εύκολο. Γράφεις κανονικά το master stylesheet σου και σε κάθε σελίδα που θέλεις διαφορετικό background περιλαμβάνεις τον απαραίτητο CSS κώδικα μέσα στην ίδια τη σελίδα: θα γίνει override του «εξωτερικού» stylesheet, θα υπερισχύει δηλαδή ο κώδικας της ίδιας της σελίδας.
giorgos147 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Όοοχι, όχι. Χίλια συγγνώμη, καταλάβατε λάθος. Φανταστείτε ένα μενού. Μενού1 | Μενού2 | Μενού3 Έστω ότι ανοίγω τη σελίδα "Μενού2". Θέλω στη νέα σελίδα που θα ανοίξει, πάνω στο μενού, να έχει κάποιο background πλέον η λέξη "Μενού2" από πίσω. Π.χ., επειδή δε μπορώ να βάλω χρώμα ως background εδώ, απλά άλλαξα το χρώμα των γραμμάτων, που είναι το ίδιο πράγμα. Όταν ανοίγει η σελίδα "Μενού2" δηλαδή, θέλω να είναι έτσι. Μενού1 | Μενού2 | Μενού3
Haldol Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Αυτό που συνήθως κάνουμε είναι να δώσουμε ένα class="active" στο anchor element που θέλουμε και κάνουμε τη δουλειά μας με βάση το class. Για να καταλάβεις, έστω το μενού: >Μενού 1 | Μενού 2 | Μενού 3 Το οποίο και οδηγεί κατ' αντιστοιχία στα: >item1.html | item2.html | item3.html Αυτό που κάνουμε, είναι μέσα στο item1.html (που όταν το βλέπουμε είναι το «ενεργό» link του μενού μας), στο anchor "Μενού 1", να δώσουμε class="active". Κατ' αντιστοιχία και για τα anchors του item2.html. Μετά «στοχεύουμε» στον CSS κώδικα με κάτι τέτοιο: >#my-menu a.active
ntellos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 >#my-menu a.active Χρησιμοποιώ: > <a href="?id=1">home</a> και με $_GET φέρνω την ανάλογη σελίδα. Καμία css λύση (μπα);
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.