BritGreek Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Γεια χαρά σε όλους. Έχω τη μητρική GA-880GM-D2H της Gigabyte, αγορασμένη από τα Multirama τον Ιανουάριο. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: κάποιες από τις φορές που θέτω τον υπολογιστή σε λειτουργία, η κάρτα δικτύου δείχνει να συνδέεται και να αποσυνδέεται μόνη της. Για να διορθωθεί το πρόβλημα, χρειάζεται να κάνω shut down τον υπολογιστή και μετά να κλείσω και να ανοίξω το τροφοδοτικό με το ΟΝ/OFF στο πίσω μέρος του πύργου. Επειδή βρίσκομαι πάρα πολύ μακρυά από οποιοδήποτε κατάστημα Multirama (9 ώρες ταξίδι), μπορεί κάποιος έμπειρος να μου πει αν αυτό είναι κλασικό πρόβλημα τροφοδοτικού ή της μητρικής; Το pc είναι καινούργιο, φτιαγμένο τον Ιανουάριο, και έχει επεξεργαστή AMDX3. Επίσης, τα diagnostics της Gigabyte μου εμφανίζουν υψηλή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να χτυπάει (beep) το pc. Όταν λέμε υψηλή, εννοώ ότι αντί για 40 βαθμούς που θεωρεί φυσιολογικό το πρόγραμμα της Gigabyte, το pc μου δείχνει να πιάνει 45 σε idle. Τα ανεμιστηράκια τα ακούω, άρα πρέπει να λειτουργούν κανονικά. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
luminociter Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Κοίτα, λογικά φταίει το chip δυκτίου που είναι ενσωματωμένο στη μητρική. Είχα αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με συνδέσεις και αποσυνδέσεις και τελικά αντικαταστήσαμε το συγκεκριμένο ολοκληρομένο. Αυτό από ότι καταλαβαίνω δεν το κάνει πάντα αλλά μερικές φορές, και μετά αν κλείσεις τελείως το ρεύμα επανέρχεται, αλλά όχι αν κάνεις επανεκίνηση ή αν κλείσεις τον υπολογιστή και τον ξαναανοίξεις με κάποιο χρονικό όριο διαφοράς (π.χ. 10 -15 λεπτά) χωρής να βγάλεις το τροφοδοτικό από το ρεύμα;;
BritGreek Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Όσα restart και να κάνω, δεν ενεργοποιείται. Κάνει σαν τρελή,ανεξάρτητα από το χρόνο που θα το αφήσω. Για να επανέλθει η κάρτα δικτύου, πρέπει να κλείσω το διακόπτη του τροφοδοτικού και να τον ανοίξω ξανά. Τηλεφωνικά από το Multirama μου είπαν ότι μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό (Lamtech, νομίζω).
luminociter Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω, μάλλον φταίνε τα πηνία ζεύξης που είναι μετά τον ελεγκτή δυκτίου και πρίν την θήρα lan πάνω στη μητρική. Αυτά κανονικά κόβουν παρεμβολές και είναι ο λόγος που μια συσκευή καταλαβαίνει ότι το καλώδιο είναι κάπου συνδεδεμένο και ανάβει το σχετικό λαμπάκι. Έχουν κάποιους μικροδιακόπτες από τους οποίους προφανώς ένας είναι ελαττωματικός. Σε κάθε περίππτωση αν έχεις άλλο τροφοδοτικό δοκίμασέ το πριν βγάλεις το motherboard, αν όχι δεν γλυτώνεις το ταξίδι.....
The_Judas Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 40-45 σε κατάσταση ηρεμίας το καλοκαίρι δεν είναι υπερβολική θερμοκρασία. Σχετικά με την κάρτα δικτύου, δοκίμασε κατ'αρχας να αφαιρέσεις τους drivers και να βάλεις την τελευταία έκδοση. Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο δικτύου, δεν αποκλείεται να είναι φθαρμένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.