Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά!..

Πριν δύο μέρες μου έκλεψαν το ποδήλατο, ένα σχετικά φτηνό ελληνικό ατσάλινο, το οποίο βέβαια δεν με είχε αφήσει και ικανοποιημένο, για αυτό και δεν αναφέρω μάρκα και μοντέλο.

Ψάχνω λοιπόν για κάτι καινούργιο. Χρήματα δεν διαθέτω με τίποτα πάνω από 300, αλλά έχω κάποιες αυστηρές προδιαγραφές.

Με ενδιαφέρει απόλυτα η απλότητα. Δεν θέλω αναρτήσεις, δεν θέλω πολλές ταχύτητες (6-7 μου αρκούν), δεν θέλω φτερά, φανάρια κτλ κτλ. Αλλά με ενδιαφέρει και η ποιότητα. Θέλω ποιοτικό σκελετό (καλό θα ήταν να είναι αλουμινένιος), ποιοτικά φρένα και, κυρίως, ποιοτικό σύστημα ταχυτήτων. Έχω ψάξει αρκετά, αλλά δεν βρήκα κάτι πραγματικά απλό και πραγματικά ποιοτικό. Υπάρχει το ποδήλατο που ψάχνω ή θα χρειαστεί να πάω σε κατασκευή κομμάτι-κομμάτι;

Δημοσ.

κοιτα σε αυτα τα λεφτα περίπου παίρνεις ενα ideal prorider, πολυ τιμιο καλο και ποιοτικο να μιλήσω στην γλωσσα σου, για τα λεφτα του. Απλα ψαξε για το μοντελο του 2010 σε κανα κατάστημα εαν τους εχει μείνει stock. Κατι κάτω απο αυτο απλα δεν θα αξίζει τον κοπο και τα λεφτά σου .-

Δημοσ.

έλα , πές το , πιο Ideal είχες ?

Αν είχα ideal, θα ήμουν έτοιμος για το tour de France, Clermont είχα...

Τα προβλήματά μου με το ποδήλατο ήταν συγκεκριμένα,ο ένας από τους δύο πίσω βραχίονες έπαψε να κουνιέται και οι τροχοί έκαναν οκταράκια. Το περίεργο είναι πως οι τροχοί ήταν kenda. Ξέρω,ξέρω, δεν είναι όλοι οι τροχοι ίδιοι, αλλά δεν περίμενα τόσο κακή συμπεριφορά.

Θέλω να πω, από τη στιγμή που δεν είμαι κανένας πορωμένος (και ούτε το βλέπω να γίνομαι) και δεν καταλαβαίνω διαφορές στους σκελετούς, δεν θα ήταν καλή ιδέα να πάρω ένα μέτριο ποδήλατο και αργότερα να αρχίσω να αλλάζω τα περιφερειακά του με καλύτερα;

Δημοσ.

Συνήθως σε ποδήλατα μέτριας τιμής έχει κακής ποιότητας περιφερειακά.

Οπότε αυτό που θα σου πρότεινα είναι να βρεις έναν καλό αλουμινένιο σκελετό (βγάζουν αρκετές εταιρείες «σκέτους») και να τον ντύσεις με τα περιφερειακά της επιλογής σου. Εάν διαλέξεις μία ποιοτική σειρά (π.χ. Shimano 105) δεν θα σε προδώσει ποτέ μετά.

ΥΓ: Συστήματα ταχυτήτων με τόσες λίγες σχέσεις δεν κυκλοφορούν. Εκτός και αν κάνεις μοντίφα και βγάλεις off το εμπρόσθιο derailleur. Αλλά γιατί θέλεις τόσες λίγες ταχύτητες; Ευκολία είναι οι περισσότερες.

Δημοσ.

έλα , πές το , πιο Ideal είχες ?

εαν λες για μενα.. δεν ειχα ποτε ideal.. απλα το συγκεκριμένο εχει τρομερο value for money

και απλα τα πραματα κατω απο 300€ δεν αγοραζεις ποδηλατο

• Like 1
Δημοσ.

εαν λες για μενα.. δεν ειχα ποτε ideal.. απλα το συγκεκριμένο εχει τρομερο value for money

και απλα τα πραματα κατω απο 300€ δεν αγοραζεις ποδηλατο

όχι βρε :)

μην το λές , εγω με ένα Peugeot 32 ετών κινούμαι και μόνο φρένα πρέπει να του αλλάξω

Δημοσ.

Άλλο η τιμή και άλλο η κλάση. Στην εποχή του αυτό το Peugeot των 32 ετών δεν θα κόστιζε τα «αντίστοιχα» της εποχής 150€. Θα κόστιζε τα τριπλάσια. Και βάλε.

Δημοσ.

Άλλο η τιμή και άλλο η κλάση. Στην εποχή του αυτό το Peugeot των 32 ετών δεν θα κόστιζε τα «αντίστοιχα» της εποχής 150€. Θα κόστιζε τα τριπλάσια. Και βάλε.

μπα .. μετά απο ψάξιμο στους τότε καταλόγους δεν είναι στις ακριβές σειρές.αλλα και πάλι , μια χαρα τα πάει :)

Δημοσ.

Οι ενθουσιώδεςι χομπίστες συχνά παρασυρόμαστε από το πάθος μας και γινόμαστε λίγο απόλυτοι, γιατί τα όριά μας είναι παραπάνω από των υπολοίπων.

Για 60 χλμ. τον μήνα που κάνω,αποκλειστικά για μεταφορά από και προς το γήπεδο και ψώνια, δεν θεώρησα σωστό να δώσω πολλά χρήματα. Πήρα ένα beretta. Σιδερένιο, χωρίς ανάρτηση, 21 ταχύτητες, φένα promax. Το βλέπω και το νοιώθω πιο ποιοτικό από το clermont, πόσο χάλια να πάει;

Επιβεβαιώνω πως υπάρχουν ποδήλατα με 6 ταχύτητες, shimano revoshift. Είχε το clermont που λέω και είδα και αρκετά και αυτές τις μέρες στα μαγαζιά. Δεν ήθελα πολλές ταχύτητες γιατί οι 6 με κάλυπταν για την πόλη μου και για να κερδίσω απλότητα, αλλά τελικά δεν το απέφυγα.

Δημοσ.

Ουτε καν...τι θα τα εκανε τα δισκοφρενα?

τα συγκεκριμενα σταματανε πολυ χειροτερα και απο μετρια v brakes...

δισκοφρενα ----> υδραυλικα ------> τα θελουμε για βουνο , καταβασεις απο κακοτραχαλα μονοπατια κλπ...

Δημοσ.

Ουτε καν...τι θα τα εκανε τα δισκοφρενα?

τα συγκεκριμενα σταματανε πολυ χειροτερα και απο μετρια v brakes...

δισκοφρενα ----> υδραυλικα ------> τα θελουμε για βουνο , καταβασεις απο κακοτραχαλα μονοπατια κλπ...

βγαινει και με v brakes και ειναι και πιο φθηνο

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

ΠΟΥΛΑΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ cannondale ΚΟΥΡΣΑ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ 2,500 ΜΟΝΟ 450 ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΟΓΟ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6981030580

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...