weissheit Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Γειά σας παιδιά, θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον φορτιστή και την μπαταρία του laptop. 1) Υπάρχει περίπτωση τώρα με τις διακοπές της ΔΕΗ να καεί ο φορτιστής ενώ έχω το μηχάνημα ανοιχτό και να μου το κάψει κι αυτό; Διατρέχω κίνδυνο και ενόσω είναι κλειστό; 2) Τον υπολογιστή τον έχω μόνιμα στην πρίζα, με την μπαταρία τι πρέπει να κάνω; Γιατί νομίζω ότι αν την έχω μονίμως έξω δεν θα 'ναι καλό, αλλά δεν θα 'ναι και καλό να την έχω μονίμως μέσα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
lexmark Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δεν είναι καλό να την έχεις μονίμως μέσα και να είναι και στο ρεύμα το λαπτοπι. Η ζέστη και μόνο θα μειώσει δραματικά τη ζωή της μπαταρίας σου. Τη μπαταρία την αφήνεις με περίπου 60% φόρτισμα σε κάποιο χρονοντούλαπο, πας και παίρνεις ένα UPS και έχεις το λαπτοπιον σου εκεί πάνω - μιας και από ότι κατάλαβα τον έχεις κάνει σταθερό
weissheit Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Τι ups ακριβώς; Μ' ένα ψάξιμο είδα και πολύ ακριβά, πάνω από 100 ευρώ! Και επειδή δεν διαθέτω τόσα, υπάρχει κάποιος τρόπος, μια χρυσή τομή, για να συντηρήσω το laptop;
trelomhxmhx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 ένα laptop καταναλώνει λίγα watt οπότε και με ένα τέτοιο http://www.skroutz.gr/s/299977/OEM-POWER-%CE%9F%CE%9D-600-V-A-SD600-AVR.html θα σαι μια χαρά και με 27€ γλιτώνεις και την μπαταρία και από την υψηλή θερμοκρασία της φόρτισης που είναι επικίνδυνη για το laptop
Arctic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω να παίζει ρόλο οι διακοπές γιατί εξάλου δεν διαφέρουν καθόλου από το να βγάζεις το φορτιστή από τη πρίζα. Το μόνο που ίσως είναι επικίνδυνο είναι να υπάρξει με κάποιο τρόπο υπέρταση και διορθώνεται με πολύμπριζο με ασφάλεια για υπέρταση (που δεν ξέρω πως τα λεν)
trelomhxmhx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω να παίζει ρόλο οι διακοπές γιατί εξάλου δεν διαφέρουν καθόλου από το να βγάζεις το φορτιστή από τη πρίζα. Το μόνο που ίσως είναι επικίνδυνο είναι να υπάρξει με κάποιο τρόπο υπέρταση και διορθώνεται με πολύμπριζο με ασφάλεια για υπέρταση (που δεν ξέρω πως τα λεν) σε ένα πρόβλημα της ΔΕΗ μάλλον θα καεί το τροφοδοτικό και θα σωθεί το μηχάνημα αλλά ένα ups δεν είναι κακή ιδέα και για το μηχάνημα και για τα αρχεία του
weissheit Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Όταν τον έχω κλειστό ή σε αναστολή με φορτιστή, καταναλώνει ενέργεια; Ή υπάρχει περίπτωση δηλαδή ενόσω είναι σε αναστολή με φορτιστή και γίνει καμιά διακοπή να μου καεί; Στον προηγούμενο hp που είχα, η μπαταρία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη από ένα σημείο και μετά (μάλλον λόγω υπερβολικής ζέστης και ανούσιας χρήσης θα τα έφτυσε) και ήμουν μόνο με φορτιστή, 3,5 χρόνια μου κράτησε. Τώρα θέλω να ρωτήσω, είναι καλό να το φορτίζω και μετά να το έχω με την μπαταρία μόνο και ύστερα ξανά απ' την αρχή αυτήν την διαδικασία; Ή μήπως η συχνή χρήση της μπαταρίας θα την αχρηστεύσει;
lexmark Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Όταν τον έχω κλειστό ή σε αναστολή με φορτιστή, καταναλώνει ενέργεια; Ή υπάρχει περίπτωση δηλαδή ενόσω είναι σε αναστολή με φορτιστή και γίνει καμιά διακοπή να μου καεί; Καταναλώνει, λίγο αλλά καταναλώνει. Καλό είναι να τον κλείνεις τελείως. Εξάλλου, καινούργιο laptop είναι, δεν έχει θέμα στο να καθυστερεί τόσο κατά το άνοιγμα που να μην την παλεύεις καθόλου. Τώρα για τις διακοπές τις ΔΕΗ: Διάβασα ότι δεν χρειάζεται το ups παρά μόνο ένα πολύπριζο ασφαλείας. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του να καεί κάτι. Με το απότομο κλείσιμο μπορεί να χάσει κάτι στο οποίο δούλευε εκείνη την ώρα, μπορεί να «στραβώσει» ο σκληρός του και το σύστημα αρχείων και να μην μπαίνει windows, μπορεί..., μπορεί..., μπορεί.... Έπειτα το να κάψει κάτι, όσο μικρό και να είναι, από τη στιγμή που μιλάμε για φορητό, θα δώσει τουλάχιστον 1,5 φορά παραπάνω χρήματα για να το φτιάξει σε σχέση με ένα desktop. Με ποιο σκεφτικό λοιπόν προτείνετε πολύπριζο ασφαλείας μόνο; Τώρα, για το ups των 30 γιουρο... δεν ξέρω. Στα ηλεκτρονικά ότι πληρώσεις παίρνεις και επειδή θεωρώ το ups ως επένδυση για τα pc μας, ποτέ δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να πάρω κάτι φτηνό. Εξάλλου, με λίγη τύχη και αν πάρεις ένα καλό, θα υπάρχει ακόμα όταν εσύ θα έχεις προχωρήσει στο 3ο laptop σου.
Arctic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Διάβασα ότι δεν χρειάζεται το ups παρά μόνο ένα πολύπριζο ασφαλείας. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του να καεί κάτι. Με το απότομο κλείσιμο μπορεί να χάσει κάτι στο οποίο δούλευε εκείνη την ώρα, μπορεί να «στραβώσει» ο σκληρός του και το σύστημα αρχείων και να μην μπαίνει windows, μπορεί..., μπορεί..., μπορεί.... Όχι με μία απλή διακοπή. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος αν πχ πέσει κεραυνός και προκαλέσει υπέρταση στο δίκτυο αλλά η απλή διακοπή σε λαπτοπ δεν νομίζω να προκαλέσει τίποτα. Κάτι τέτοιο ίσως να λύνει το πρόβλημα. Μπορεί να υπάρχει και κάτι φθηνότερο
weissheit Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Nαι, αυτό ίσως είναι καλό. Δηλαδή για να καταλάβω λίγο, έχοντας ups αν γίνει διακοπή ρεύματος, μου δίνει λίγο χρόνο ώστε να κλείσω ομαλά το laptop; Eπίσης μπορεί να μου απαντήσει κάποιος σε αυτό που ρώτησα πιο πάνω; Δηλαδή αν μπορώ να το λειτουργώ με μπαταρία και χωρίς φορτιστή, όταν πέφτει να το φορτίζω, και μετά ξανά με μπαταρία μόνο. Θα την φθείρει η τόσο συχνή χρήση;
Arctic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Εξαρτάτε τι είδους μπαταρία είναι. Οι καινούργιες νομίζω πως χρησιμοποιούν το 60% της συνολικής χωρητικότητα της μπαταρίας αλλά έτσι επιτυγχάνεται περισσότερη αντοχή της μπαταρίας. Δηλαδή μόλις φτάσει στα 20% φαίνεται σαν να έχει ξεφορτιστεί εντελώς και μετά τη φόρτιση σταματάει στο 80% χωρίς να φουλάρει. Πάντως αν θέλεις να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σε ένα μόνο σημείο (σα σταθερό) νομίζω καλύτερα είναι να βγάλεις τη μπαταρία (νομίζω πάλι ότι πρέπει να είναι ξελιγωμένη) και να πάρεις ένα ups. Για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος όπως κατάλαβες EDIT: Αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή με τη μπαταρία και το καλώδιο δεν χρειάζεσαι ups αφού δεν θα κλείσει σε μία διακοπή(αν φυσικά είναι λίγο φορτισμένη) .
weissheit Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Ναι δεν χρειάζομαι, αλλά απ' ότι κατάλαβα αυτό δεν είναι καλό για την μπαταρία λόγω της ζέστης.
weissheit Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Α και κάτι ακόμα για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, όταν το laptop είναι κλειστό αλλά με φορτιστή, τρώει ρεύμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.