Προς το περιεχόμενο

Σχολη Πληροφορικης;

Evilsmile

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Ειμαι 19 χρονων φοιτητης και μολις τελειωσα το πρωτο ετος του μαθηματικου . Περσυ τετοια εποχη ημουν σε διλλημα αναμεσα στο μαθηματικο και την πληροφορικη.

Ο τροπος που σκεφτηκα και διαλεξα το μαθηματικο απο την πληροφορικη:

Η πληροφορικη ειναι μια σχολη οπου μαθαινεις γλωσσες προγραμματισμου. Οι γνωσεις προγραμματισμου (σκεφτομουν) καποια στιγμη θα κορεστουν, οι γνωσεις στα μαθηματικα οχι. Αυτο που εννοω ειναι οτι ενας που εχει τελειωσει την πληροφορικη θα οι γνωσεις του θα περιοριζονται στον προγραμματιστικο τομεα μονο. Απο την αλλη ενας που τελειωνει το μαθηματικο στην πορεια θα μπορεσει να παρει ειδικευση στον προγραμματισμο (που οπως ειπα πανω θεωρω οτι οι γνωσεις ειναι κορεσμενες) και να εμπλουτισει τις προγραμματιστικες του γνωσεις με τα μαθηματικα που γνωριζει.

Εχοντας τελειωσει το πρωτο ετος αρχιζω και αποκτω αμφιβολιες για αυτην την επιλογη. Αυτο που θελω απο σας ειναι να μου πειτε :

1)αν ο συλλογισμος μου ειναι λανθασμενος και πού

2) απο την στιγμη που ειναι λανθασμενος και εκανα μια λαθος επιλογη θελω να μου πειτε σε ποιες σχολες θα μπορουσατε να "δειτε" τον εαυτο μου, διαβαζοντας τα παραπανω,

Ευχαριστω

Δημοσ.

οι ενδοιασμοι υπαρχουν γιατι δεν γνωριζω κατα ποσον η σκεψη που εκανα παραπανω ειναι εφικτη και υλοποιησιμη.

Δημοσ.

αν θυμαμαι καλα νομιζω ενας καθηγητης πληροφορικης που ειχαμε ηταν απο το μαθηματικο και εκανε μεταπτυχιακο σε προγραμματισμο αλλα πραγματικο δεν ειμαι σιγουρη αν θυμαμαι σωστα...

Δημοσ.

Η λογική σου είναι λάθος διότι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ != ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. Αρα άτοπο :P

Ο προγραμματισμός είναι ένας κλάδος της πληροφορικής, ή αν θες ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο της πληροφορικής. Η πληροφορική περιλαμβάνει πολλούς κλάδους (για την ακρίβεια ότι σχετίζεται με την μετάδοση της πληροφορίας) όπως δίκτυα, αρχιτεκτονική (υπολογιστών), ψηφιακή σχεδίαση, ανάπτυξη λογισμικού (επιστημονικού, για επιχειρήσεις, κ.λ.π) κ.α.

Σκοπός της πληροφορικής δεν είναι να μάθεις προγραμματισμό σε κάποια πλατφόρμα. Ο σωστός προγραμματιστής/επιστήμονας, μπορεί να προγραμματίσει οπουδήποτε οτιδήποτε.

Τώρα όσον αφορά την επιλογή σου, ναι τα μαθηματικά είναι η επιστήμη των επιστημών και μπορείς να ασχοληθείς με πολλά πράγματα όπως οικονομικά, πληροφορική κλπ κάνοντας ένα μεταπτυχιακό. Απλά δεν θα έχεις background computer science αλλά μαθηματικού. Αυτό μπορεί να μειονεκτεί ορισμένες φορές αλλά να υπερτερεί κάποιες άλλες.

Δημοσ.

Δυστυχως πιστευω πως ειναι λαθος πολυ η λογική σου .....

Πρωτα απο ολα εαν τα καταφερνεις μια χαρα στα μαθηματικά συνέχισε εκεί και μην αλλαξεις εκτος αν σιγουρα θες πληροφορική και δεν τα καταφερνεις τωρα στη σχολη σ...

Πρωτα απο ολα αν περασεις πληροφορική + εχεις ενδιαφέρον για τα μαθηματικά μπορεις να κανεις παπάδες... πχ αλγόριθμοι κρυπτογραφίας, διορθωση σφαλμάτων σε δικτυα γενικά (κινητών ,υπολογιστων ),ρομποτική , βελτιστοποίηση αλγοριθμων και απειρες εφαρμογές.

Και φυσικά κανεις δε σε εμποδίζει απο το να μελετήσεις μονος σου μαθηματικα ωντας σε μια σχολη πληροφορικής..

Στο τμημα που ειμαι εγω παροτι ειναι πληροφορική κανουμε ελαχιστο προγραμματισμό σε σχεση με αλλα πραγματα... πχ τωρα διαβαζω για συστηματα κινητών επικοινωνιων.. μη νομιζεις εχει παρα πολλα μαθηματικά μεσα! Εχει γεωμετρια (μοντελα για το πως παει το σημα απο κεραιες σε διαφορα περιβαλλοντα [αστικό,πεδιαδα κτλ]), εχει τρελά μαθηματικά για ουρες αναμονής , υπολογισμός ποσες κεραίες θες ,υπολογισμους να μη γινουν σαλατα οι συχνότητες ,φιλτρα και πολλά αλλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...