marantonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Πέρυσι στην υλη της βιολογιας τριτης λυκειου για τις πανελλήνιες υπήρχε μεσα η εξέλιξη και μάλιστα έπεσε και θέμα στις εξετάσεις. Δεν ξέρω αν την αλλάξαν φέτος (δεν νομίζω κι'όλας). ε, τι ειπα εγω στο πρωτο ποστ. Ο προλογος της θεωριας ειναι στην υλη. Το υπολοιπο απ' εξω. Οχι πως εχει ιδιαιτερη σημασια αφου ετσι κι αλλιως 3η λυκειου δε κανεις για να μορφωθεις.
Sellers Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δεν νομίζω να υπήρχε ούτε να έπεσε Θέμα Δ Εντάξει ρε συ μαραντόνη, είναι και το μέχρι που που μπορεί να επεκταθεί η ύλη της γνώσης για έναν μαθητή της Γ Λυκείου. Ούτε σχετικότητα μάθαμε, ούτε κβαντομηχανική. Και υπήρχαν και τα δυο μέσα στα βιβλία του σχολείου. Και απ'ότι ξέρω την εξελικτική οι βιολόγοι στο πανεπιστήμιο δεν την κάνουν και στα πρώτα εξάμηνα.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αυτό δεν είναι για τις πανελλήνιες και επίσης δεν αναφέρεται στην θεωρεία της εξέλιξης του δαρβίνου.
Sellers Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αυτό δεν είναι για τις πανελλήνιες και επίσης δεν αναφέρεται στην θεωρεία της εξέλιξης του δαρβίνου. Η φυισκή επιλογή είναι μέρος της εξέλιξης του Δαρβίνου.
marantonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Πλέον παντού υπάρχουν κακόβουλα άτομα. Η εκκλησία, θα γλύτωνε; Δεν ειναι ακριβως ετσι καθως υπαρχει μια ειδικη διαφορα. Η φυση της εκκλησιας εγκειται στο να εξαπατα και να εκμεταλευεταικαι να οριοθετει. Πραγμα που σημαινει οτι δε φταιει απλα που παντου υπαρχουν κακοι αρα υπαρχουν κι εκει, κι αν ηταν αλλιως η εκκλησια θα ηταν κατι απολυτως θετικο. Η εκκλησια ειναι κατι φυσει ζημιογονο, σαν τον καπιταλισμο ενα πραγμα. Εκει που λες για διαχωρισμο θρησκειας εκκλησιας απο αθεους, κανενα δεν εχω δει να τον κανει παρα μονο πιστους, και με μεγαλο παθος μαλιστα. Τονιζω ακομη οτι υπαρχουν πολλες εκκλησιες, δεν ειναι μονο η επικρατουσα, εν προκειμενω της ορθοδοξιας. Αν μεθαυριο ερμηνευσω διαφορετικα απτην ορθοδοξια τη γραφη και καταγραψω την ερμηνεια μου, μαζεψω καποια ατομα κι αρχισουμε να κηρυττουμε, στην ουσια οδευουμε στο να γινουμε μια εκκλησια.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Ελα τωρα ρε zakkwylde, δε γινεται να μην καταλαβαινεις οτι ο μονος λογος που δεν πιστεψες, εστω και για λιγο, στο 12θεο ειναι οτι ενω στο διδαξαν δε στο παρουσιασαν ως αληθινο. Εμένα προσωπικά, και σωστά το έκαναν, δεν μου το παρουσίασαν ποτέ ως "την μια και μοναδική αλήθεια"...άλλωστε δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν να τον προσηλύτισε το σχολείο στον Χριστιανισμό. Δεν είχα κανέναν συμμαθητή που να τα πίστευε και να τηρούσε ευλαβικά νηστείες, προσευχές, Κυριακή στην Εκκλησία κτλ ή αν το έκανε θα το έκανε επειδή τον έβαζαν οι γονείς με το ζόρι (και όχι το σχολείο)...είχες μήπως εσυ κανέναν συμμαθητή ο οποίος να επηρεάστηκε τόσο πολύ απο τον φοβερό και τρομερό προσηλυτισμό του μαθήματος; Μηπως προσηλύτισαν και κανέναν στο Ισλάμ; Την επιλογή θρησκείας την καθορίζει πιο πολύ η επιρροή των γονέων, ή η προσωπική επιλογή στην μετέπειτα ενήλικη ζωή του καθενός.
kuzko21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 @μαραντονης Ειναι πολυ ευκολο να εισαι ακυρωτικος και απλα ενας αντιρρησιας συνειδησης. Πρεπει να εχεις σφαιρικη αποψη και κυριως γνωση ωστε να μπορεις να ασκεις κριτικη και να σχολιαζεις ειρωνικα κατι στο οποιο πιστευει η πλειοψηφια των Ελληνων. edit : στο κατω - κατω υπαρχει η επιλογη της μη παρακολουθησης του εν λογω μαθηματος, γι αυτους που ενοχλουνται τοσο...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Η φυση της εκκλησιας εγκειται στο να εξαπατα και να εκμεταλευεται και να οριοθετει. Καλά περιμένεις να σε πάρει κανείς στα σοβαρά με τέτοιες γενικεύσεις; Ωραία και η φύση της πολιτικής έγκειται στο να εξαπατά να εκμεταλλεύεται και να οριοθετεί, όπως και ο καπιταλισμός και το χρήμα. Ας τα καταργήσουμε όλα να είμαστε ευτυχισμένοι. Μέχρι και η φύση του επαγγελματικού αθλητισμού - όπως είδαμε πρόσφατα έγκειται στο να εξαπατά να εκμεταλλεύεται και να οριοθετεί. Και το αποκορύφωμα....ο ΕΛΛΗΝΑΣ απο τη φύση του έγκειται στο να εξαπατά να εκμεταλλεύεται και να οριοθετεί...αμφιβάλλει κανείς; Αλλά όλα τα απο πάνω είναι αστείες και επικίνδυνες γενικεύσεις.
kuzko21 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Η φυση της εκκλησιας εγκειται στο να εξαπατα και να εκμεταλευεται και να οριοθετει. τωρα μιλαμε σοβαρα; προσπαθεις να πεισεις καποιον με αυτες τις γενικευσεις; δε σε ειδα να κατακεραυνωνεις την πολιτικη, τις κυβερνησεις κλπ σε συνεχεια των κατηγοριων σου...
marantonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 @μαραντονης Ειναι πολυ ευκολο να εισαι ακυρωτικος και απλα ενας αντιρρησιας συνειδησης. Πρεπει να εχεις σφαιρικη αποψη και κυριως γνωση ωστε να μπορεις να ασκεις κριτικη και να σχολιαζεις ειρωνικα κατι στο οποιο πιστευει η πλειοψηφια των Ελληνων. Για να ασκω κριτικη πρεπει απλα να εχω επιχειρηματα. Μπορεις να μου αποδειξεις οτι δεν εχω; αν δε μπορεις τιποτα απ' ο,τι ειπες δεν ειναι αξιο προσοχης. Το οτι πιστευουν πολλοι κατι δεν ειναι αποδειξη οτι ισχυει ή εχει αξια ή οτι αξιζει σεβασμο, ποσω μαλλον οταν ειναι καταστρεπτικο. Ειναι ευκολο να μου λες οτι το παιζω ακυρωτικος (μα ειμαι) και αντιρρησιας λεγοντας οτι πρεπει να θολωνει την κριση μου η υπεροχη της πλειοψηφιας. Στηριζεται απλα στην ιδιοτητα αυτοσυντηρισης του συστηματος, και δειχνει οτι λειτουργει.
pappous_soulis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 @μαραντονης Ειναι πολυ ευκολο να εισαι ακυρωτικος και απλα ενας αντιρρησιας συνειδησης. Πρεπει να εχεις σφαιρικη αποψη και κυριως γνωση ωστε να μπορεις να ασκεις κριτικη και να σχολιαζεις ειρωνικα κατι στο οποιο πιστευει η πλειοψηφια των Ελληνων. edit : στο κατω - κατω υπαρχει η επιλογη της μη παρακολουθησης του εν λογω μαθηματος... Το αντίθετο. Εύκολο είναι να δεχτείς άκριτα αυτό που σου πλασάρουν. Ή μήπως πιστεύεις πως η πλειοψηφία των Ελλήνων που πιστεύει έχει πιο σφαιρική άποψη ή περισσότερη γνώση επί της θρησκείας από έναν άθεο; Επίσης το μάθημα επιλογής έγινε πριν λίγα χρόνια.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 τωρα μιλαμε σοβαρα; προσπαθεις να πεισεις καποιον με αυτες τις γενικευσεις; δε σε ειδα να κατακεραυνωνεις την πολιτικη, τις κυβερνησεις κλπ σε συνεχεια των κατηγοριων σου... Δεν καταλαβαίνω που κολλάει το σχόλιό σου σε σχέση με αυτά που είπα... ποσω μαλλον οταν ειναι καταστρεπτικο. Ο Ανθρωπος γενικότερα είναι ότι πιο καταστρεπτικό...και για τις τραγωδίες, την πείνα, την φτώχεια των τελευταίων 100 χρόνων δεν φταίει καμία θρησκεία, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος. Με βάση τη λογική σου, λέω να αφανιστούμε μπας και καλυτερέψει ο πλανήτης.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Η φυισκή επιλογή είναι μέρος της εξέλιξης του Δαρβίνου. Απολυτήριες εξετάσεις και γενικής παιδείας δεν λέει εκεί; Sellers έδινες πέρσι πανελλήνιες; Ένας γνωστός μου έδινε και μιλάγαμε και η θεωρεία του Δαρβίνου μου έχει πει ότι δεν αναφέρεται πουθενά ο Δαρβίνος. Αυτά που λέει στο 4ο θέμα δεν είναι πάνω στον Δαρβίνο καθεαυτά αλλά απλοί κανόνες κληρονομηκότητας που δεν τους έφτιαξε ο Δαρβίνος αλλά ένας άλλος. Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι πολύ στραβά
marantonis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Ο Ανθρωπος γενικότερα είναι ότι πιο καταστρεπτικό...και για τις τραγωδίες, την πείνα, την φτώχεια των τελευταίων 100 χρόνων δεν φταίει καμία θρησκεία, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος. Με βάση τη λογική σου, λέω να αφανιστούμε μπας και καλυτερέψει ο πλανήτης. Ο ανθρωπος δημιουργησε τη θρησκεια, που σημαινει ο,τι προκαλει ευθυνεται εκεινος. Η θρησκεια δεν ειναι κατι που προυπηρχε, οπως ο ηλιος, ουτε ενας νοημονας οργανισμος που παιρνει αποφασεις μονος του. Για 'μενα, επειδη πηγες εκει, ο ανθρωπος οφειλει ή να βελτιωσει υπερβολικα τον εαυτο του αρα και τη ζωη του, ή ηθελημενα να αυτοκαταστραφει μια και καλη. Απολυτήριες εξετάσεις και γενικής παιδείας δεν λέει εκεί; Sellers έδινες πέρσι πανελλήνιες; Ένας γνωστός μου έδινε και μιλάγαμε και η θεωρεία του Δαρβίνου μου έχει πει ότι δεν αναφέρεται πουθενά ο Δαρβίνος. Αυτά που λέει στο 4ο θέμα δεν είναι πάνω στον Δαρβίνο καθεαυτά αλλά απλοί κανόνες κληρονομηκότητας που δεν τους έφτιαξε ο Δαρβίνος αλλά ένας άλλος. Εκτός αν έχω καταλάβει κάτι πολύ στραβά Το κομματι που ειναι στην υλη λεει ξεκαθαρα για το δαρβινο, εχει μεχρι και συντομο βιογραφικο του. Αν ο φιλος σου ειπε οτι δεν ειναι στο βιβλιο μαλλον δεν το εχει διαβασει. Κατα τ' αλλα ναι, στα θεματα δεν ηταν αμεσα ο δαρβινισμος.
demessakis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δεν ειναι ακριβως ετσι καθως υπαρχει μια ειδικη διαφορα. Η φυση της εκκλησιας εγκειται στο να εξαπατα και να εκμεταλευεταικαι να οριοθετει. Πραγμα που σημαινει οτι δε φταιει απλα που παντου υπαρχουν κακοι αρα υπαρχουν κι εκει, κι αν ηταν αλλιως η εκκλησια θα ηταν κατι απολυτως θετικο. Η εκκλησια ειναι κατι φυσει ζημιογονο, σαν τον καπιταλισμο ενα πραγμα. Εκει που λες για διαχωρισμο θρησκειας εκκλησιας απο αθεους, κανενα δεν εχω δει να τον κανει παρα μονο πιστους, και με μεγαλο παθος μαλιστα. Τονιζω ακομη οτι υπαρχουν πολλες εκκλησιες, δεν ειναι μονο η επικρατουσα, εν προκειμενω της ορθοδοξιας. Αν μεθαυριο ερμηνευσω διαφορετικα απτην ορθοδοξια τη γραφη και καταγραψω την ερμηνεια μου, μαζεψω καποια ατομα κι αρχισουμε να κηρυττουμε, στην ουσια οδευουμε στο να γινουμε μια εκκλησια. Με την πρώτη παράγραφο, συμφωνώ εν μέρει, κάτι που είχα γράψει και στο προηγούμενο μήνυμα. Πως κάποτε που ήταν πιο στενή η σχέση τους, ενώ τώρα, τείνει να γίνει όπως περιγράφεις. Αναλόγως από ποια μεριά είσαι, βγάζεις και διαφορετικό συμπέρασμα. Παράδειγμα, έχει τύχει να δω σχόλια, από ειδήσεις, που αφορούν περιστατικά, σχετικά με άτομα της εκκλησίας. Το τι ειρωνία γράφεται, δεν περιγράφεται. Και αν πας να πεις κάτι, πέφτουν όλοι μαζί (συννενοημένοι είναι; ) να σε "φάνε". Εσύ π.χ., δεν έχεις δει κανέναν να τα "χώνει" στην θρησκεία, μετά από την αποκάλυψη κάποιας, αρνητικής ως προς την εκκλησία, είδησης; (παραπάνω λες πως δεν έχεις δει, απλά αδυνατώ να το πιστέψω) Εκκλησίες σαφώς και υπάρχουν πολλές. Όπως και θρησκείες, αλλά και αιρέσεις. Αν δεν μαθαίναμε στα σχολεία τα θρησκευτικά, πόσο εύκολο θα ήταν για κάποιον έφηβο ή και ενήλικα, να "ψαχτεί"; Στην χώρα μας, ως θρήσκευμα, να έχουμε τον Χριστιανισμό, οπότε, και είναι σωστό να διδάσκεται. Όπως ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο, για την σωστή μάθηση της θρησκείας θα έπρεπε πρώτα να μαθαίναμε βιολογία/χημεία/ανθρωπολογία. Οπότε η λύση του "παραμυθιού" (=συμβολισμοί), ήταν και η πλέον ενδεδειγμένη, κατά την άποψή μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.