el02154 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα. Έχω ξεκινήσει κάποιες συνομιλίες με έναν πελάτη για ένα σαιτ. Τα σαιτ που του άρεσαν ήταν όλα full flash αλλά εκείνος (και εγώ επειδή δεν ξέρω) προτιμά κάτι μη-flash. Αυτό που του άρεσε ήταν η δυνατότητα στο flash να αλλάζει η πληροφορία που εμφανίζεται σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο ανάλογα με την επιλογή από το μενού. Εγώ αυτό που θέλω είναι να έχω κάποιο σταθερό header swf με ένα μενού και καμιά εικόνα και από κάτω να υπάρχει κανονική html (divs κτλ). Σκεφτόμουν μήπως γίνεται με κάποιο τρόπο (π.χ. php ή javascript) ανάλογα με την επιλογή από το μενού να εξαφανίζεται/εμφανίζεται με ωραίο τρόπο το από κάτω περιεχόμενο χωρίς να ξαναφορτώνει η σελίδα και έτσι να έχουμε περίπου το αποτέλεσμα του flash. Υπάρχει κάποιος να γνωρίζει αν και πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;
Haldol Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με χρήση του .load() της jQuery. Εάν έχεις για παράδειγμα ένα div#target και θέλεις να φορτώσεις σε αυτό το data.html, ο κώδικάς σου θα είναι κάπως έτσι: >$('#target').load('./data.html'); Η jQuery είναι αρκετά έξυπνη, ώστε μπορείς να φορτώσεις εάν θέλεις μόνο «τμήματα» από ένα .html αρχείο και όχι ολόκληρο! Διάβασε περισσότερα εδώ.
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με χρήση του .load() της jQuery. Εάν έχεις για παράδειγμα ένα div#target και θέλεις να φορτώσεις σε αυτό το data.html, ο κώδικάς σου θα είναι κάπως έτσι: >$('#target').load('./data.html'); Η jQuery είναι αρκετά έξυπνη, ώστε μπορείς να φορτώσεις εάν θέλεις μόνο «τμήματα» από ένα .html αρχείο και όχι ολόκληρο! Διάβασε περισσότερα εδώ. Όπως λέει και ο φίλος Haldol η jQuery είναι εύκολη και αρκετά ελαφριά για τον client ... εφεδάκια θα βρείς παντού πχ ... > <script type='javascript'> $(document).ready( function() { $('#MyDiv').hide(); // κρύβει το div $('#MyDiv').fadeIn(2500); // εμφανίζει το div με fade In effect $('#MyDiv').hide(); // ξανακρύβει το div $('#MyDiv').slideDown('slow', function() { // ξαναεμφανίζει το div με slide down effect // Animation complete. }); }); </script> αυτό το κομμάτι πχ. πιάνει το ready event του document και τρέχει το script. Μπορείς να το καλέσεις οπουδήποτε ... Εμένα που δεν τα πάω και καλά με τα γραφικά και τα animations με έχει σώσει ...
el02154 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Πο πο παιδιά αν και άσχετος με javascript και επιμένως και με jquery με βοηθήσατε άπειρα. Θα τα κοιτάξω και πιστεύω πως θα την κάνω την δουλειά μου. ΥΓ: Και εγώ έχω τσακωθεί με τα γραφικά και τα animations.
Haldol Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μη φοβάσαι. Η jQuery είναι πολύ εύχρηστη σε σχέση με την «σκέτη» JavaScript. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Υπάρχουν και χιλιάδες tutorials, και forum ή blog posts σχετικά, είναι πολύ μεγάλη η κοινότητα του framework.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.