lexmark Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Καλησπέρες @all!! Η ερώτηση μου είναι σχετικά απλή (όπως φαίνεται από τον τίτλο): Ας υποθέσουμε ότι δεν έχουμε θέμα με την ταχύτητα (μας έφερε ο ΟΤΕ fiber to da home <- υπόθεση κάνουμε ) Ας υποθέσουμε ότι το ΑΡ μας είναι n Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι client κάνουν απλή χρήση του internet (facebook, im clients, email/rss/news-reading) <-- από αυτό καταλαβαίνουμε επίσης ότι δεν υπάρχουν clients Έλληνες πουθενά κοντά Αν τα έχουμε όλα τα παραπάνω, πόσοι μπορούν να είναι συνδεδεμένοι σε ένα ΑΡ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας
status Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Πέτα μια τυρόπιτα μέσα και θα δεις πόσοι χωράνε. ;ρ Σοβαρά τώρα, το Wap54g δέχεται 32 χρήστες εαν θυμάμαι καλά, για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.
lexmark Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Πέτα μια τυρόπιτα μέσα και θα δεις πόσοι χωράνε. ;ρ Σοβαρά τώρα, το Wap54g δέχεται 32 χρήστες εαν θυμάμαι καλά, για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω. Ωπ! Μας κάνατε την τιμή; Yet Keyword here (I believe) is Ας υποθέσουμε ότι το ΑΡ μας είναι n Χαμένο κορμί, πότε θα έρθεις για καφέ; (και πότε θα τελειώσεις με το μηχανογραφικό σου; )
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 σε πιο επαγγελματικα access points εχω δει να λενε και για 50-60 χρηστες και αφηνε να πειραχτει και να αυξηθουν.τωρα για Home use.αν τωρα εσυ θες να βαλεις παραπανω ριξε ενα δευτερο access point με διαφορετικο ssid να συνδεονται και αλλοι πανω.
lexmark Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έτσι είναι σε όλα; Τι δημιουργεί αυτούς τους περιορισμούς;
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 μαλλον hardware limitations.επισης αν εχει μονο ενα radio δηλαδη μονο ενα wireless ποσο να αντεξει και αυτο οταν ειναι 54mbps.σε ποσους ταυτοχρονα να κανει send receive/.βεβαια θα μου πεις δεν θα κατεβαζουν ολοι ταυτοχρονα αλλα οκ.και παλι θα ζοριζεται.τωρα τα οικιακα δεν ξερω.παντως σε επαγγελματικα ειχα δει πολλους να μπαινουν και υπηρχε και Link μεταξυ των access points.αλλα τα Link ηταν σε διαφορετικο radio για να μην επιβαρυνουν το πρωτο.2 radio ανα access point.ειχα δει να συνδεονται καμια 40 αρια ατομα ταυτοχρονα και ολα οκ.15 mbit ηταν η γραμμη νομιζω.Απλη χρηση παντα.web surfing τιποτα παραπανω.
lexmark Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Σε ερώτησή μου στην TP-Link για το TL-WA901ND, η απάντησή τους ήταν ότι δεν μπορεί να δεχτεί παραπάνω από 8 clients... Τώρα ή που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 ή κάτι άλλο γίνεται...
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 μην περιμενεις πολλα απο ρουτερ των 50 ευρω .αλλο τοσο απο την tp link δεν περιμενω πολλα.οκ φτηνα καλα προιοντα αλλα μεχρι εκει.το ατου τους πιστευω ειναι η τιμη τους τιποτε αλλο.
lexmark Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Ναι ok, απλά μου φάνηκε περίεργο να λένε μόνο για 8. Anw, τίποτε σχετικό με τα ΑΡ για να διαβάσω να δω τι παίζει με αυτά υπάρχει;
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 και μενα μου φαινονται λιγοι οχτω αλλα δεν εχω δοκιμασει σε απλο ρουτερ να συνδεσω πολλα Pc για να δω.αν ειναι εταιρεια θα παιζει ethernet αν ειναι σπιτι δυσκολο να εχεις 8 Pc.Οποτε και πραγματι 8 να ειναι στο wireless δεν το βρισκω μειονεκτημα.σε κανα wiki πιστευω θα βρεις.οταν μιλαμε για Hot spot εκει ναι παμε αλλου για αυτο και τα access point για Hot spot αντεχουν πολλους.γιατι ειναι για hot spot και ολοι μπαινουν ασυρματα. http://en.wikipedia.org/wiki/Access_point
lexmark Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ξέρω σίγουρα ότι σε ένα παλιότερο tp-link (δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο ήταν αλλά σίγουρα μικρότερο του tl-wa901nd) έπαιζαν πάνω του 15 ταυτόχρονοι δίχως προβλήματα. Μα να μην υπάρχει κάποια φόρμουλα με την οποία να μπορείς να υπολογίσεις +-3 πόσοι θα παίξουν σε ένα ΑΡ; Όσο και να έχω ψάξει στο νετ δεν βρήκα κάτι στανταρ. Τα πιο μικρά νούμερα ήταν 5-7 και τα μεγαλύτερα 15-20 ακόμα και ίδια ΑΡ. Όχι ψέμματα, πέτυχα και της cisco (δεν θυμάμαι ποιο) το οποίο, θεωρητικά δέχεται 2048 clients, και στην πράξη σε περιορίζει, έλεγαν, η ταχύτητά σου.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ξέρω σίγουρα ότι σε ένα παλιότερο tp-link (δεν θυμάμαι ποιο μοντέλο ήταν αλλά σίγουρα μικρότερο του tl-wa901nd) έπαιζαν πάνω του 15 ταυτόχρονοι δίχως προβλήματα. Μα να μην υπάρχει κάποια φόρμουλα με την οποία να μπορείς να υπολογίσεις +-3 πόσοι θα παίξουν σε ένα ΑΡ; Όσο και να έχω ψάξει στο νετ δεν βρήκα κάτι στανταρ. Τα πιο μικρά νούμερα ήταν 5-7 και τα μεγαλύτερα 15-20 ακόμα και ίδια ΑΡ. Όχι ψέμματα, πέτυχα και της cisco (δεν θυμάμαι ποιο) το οποίο, θεωρητικά δέχεται 2048 clients, και στην πράξη σε περιορίζει, έλεγαν, η ταχύτητά σου. καλα οτι γραφουν 8 δεν σημαινει οτι θα παιζουν και 8.ισως να δεχεται και παραπανω και να αρχιζει το wireless να πιταρει.τωρα για το 2048 δεν ξερω τι να πω.εχω δει cisco router Που εμπεναν αρκετα ατομα με καλωδιο και πιταρε και δεν μιλαω ουτε για 40-50.τωρα αυτο με το 2048 δεν μου στεκει.καλα σε wireless 100 Να συνδεθουν τα εχει παιξει γιατι δεν θα μπορει να δινει σε τοσα ατομα ταυτοχρονα χωρις delay.delay στο wireless λεω οχι λογω του ιντερνετ.για formula oπωςλες δεν εχω ακουσει κατι.απο τα hot spot εχω δει να αντεχουν αρκετα ατομα πανω αλλα σου ειπα δεν μιλαμε για 20 ευρω access point αλλα για 300+.
lexmark Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Είπα «θεωρητικά» για το cisco, και βασικά το λέει κιόλας και στο site της. Πρακτικά προτείνει γύρω στους 24 και αυτή: How many clients can associate to the AP?A. The AP has the physical capacity to handle 2048 MAC addresses, but, because the AP is a shared medium and acts as a wireless hub, the performance of each user decreases as the number of users increases on an individual AP. Ideally, not more than 24 clients can associate with the AP because the throughput of the AP is reduced with each client that associates to the AP. Από εδώ Από εκεί και πέρα πως ακριβώς βγαίνουν αυτοί οι περιορισμοί; Από ότι κατάλαβα και από το παραπάνω QnA της cisco είναι θέμα της ταχύτητας - ότι, δηλαδή, κάθε client που συνδέεται τρώει και λίγο από την ταχύτητα της γραμμής μας για αυτό και δεν μπορούν να συνδεθούν παραπάνω από χ clients. Ή μήπως είναι θέμα hardware, δηλαδή, αυτό που θα λέγαμε για τα pc, ότι το ΑΡ έχει μικρό επεξεργαστή ή λίγη μνήμη και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των παραπάνω clients; Edit: Ρε συ pouline, τελικά μου φαίνεται ότι το πιάσαμε μονότερμα το θέμα και δεν ενδιαφέρεται κανείς άλλος. Μήπως να το πάμε σε pm's
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 δεν ειναι μονο θεμα internet.γιατι οκ εσυ μπορει να εχεις συνδεσει μια οπτικη 100 Mbit Η να μπαινουν 50 ατομα που απλα ανοιγουν ενα msn.περα απο το θεμα το τι γραμμη adsl εχεις αποπισω ειναι και το θεμα σαν Hardware ποσο μπορει να δωσει το καθε access point.οπως γραφει και η cisco because the AP is a shared medium and acts as a wireless hub, the performance of each user decreases as the number of users increases on an individual AP δεν το αναφερει για το θεμα bandwidth στο ιντερνετ αλλα για το θεμα bandwidth στο wireless.Στα Hp νομιζω ειναι στους 50 το Limit αλλα μπορεις να το ανεβασεις.εννοειται βεβαια οτι με 50 ατομα μην περιμενεις και λογω ιντερνετ αλλα και λογω access point να παιζει τελεια. απλα στα Hot spot υπαρχουν πολλα access point οποτε η κινηση μοιραζεται και πολλες φορες τα access point ειναι με ethernet με τον controller ενω οταν υπαρχει Link μπορεις να το κανεις σε δευτερο radio για να μην σκιζεις το πρωτο να τα κανει ολα.
lexmark Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Συνεχίζοντας το ψάξιμό μου πέτυχα τα canopy ΑΡ τα οποία, λένε, ότι υποστηρίζουν παραπάνω από 50 άνετα. Τι διαφορά έχουν αυτά; Επίσης τι λέμε polling όταν μιλάμε για ασύρματα δίκτυα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.