Προς το περιεχόμενο

Πρώτη φορά αγορά ups..

nikolasR200

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ok, για να ακριβολογώ δεν το αγόρασα αλλά μου το κάνανε δώρο..αλλά επειδή το manual δεν μου τα "λέει" πολύ καλά θα ήθελα τη βοήθειά σας, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχα ξανά ups.

Πρόκειται για ένα netdialog ndg 1000 της Aros (riello-ups).

Απορίες, για όσους ξέρουν το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και γενικότερες:

α)σύμφωνα με τις ελληνικές οδηγίες έπρεπε πρώτη φορά να το βάλω να φορτίσει χωρίς φορτίο για 8+ ώρες και θα άναβε ένα κόκκινο λαμπάκι φόρτισης. Το συνέδεσα, ξεκίνησε αμέσως ο ανεμιστήρας του από πίσω (έχω ερώτηση και για αυτό) λαμπάκι όμως δεν άναψε. Κοίταξα τις αντίστοιχες αγγλικές οδηγίες όπου και εκεί έλεγε φόρτιση για 8+ ώρες αλλά δεν ανέφερε ότι θα ανάψει κάποιο λαμπάκι..να υποθέσω λάθος στη μετάφραση?

β)φορτίστηκε, όλα ωραία και καλά, έχω συνδέσει την οθόνη και τον υπολογιστή, έγινε διακοπή ρεύματος, παρέμειναν ανοιχτά, άρα δουλεύει..επειδή δεν έκανα καμιά σοβαρή δουλειά εκείνη την ώρα, για να μην το επιβαρύνω και επειδή ακόμα δεν το έχω συνδέσει με το tower λόγω έλλειψης σειριακής θύρας και περιμένω αντάπτορα ώστε να βλέπω διαθέσιμα αποθέματα ενέργειας, έκλεισα υπολογιστή και οθόνη. Το ups συνέχισε ωστόσο (φυσιολογικό μου φαίνεται) να ειδοποιεί ηχητικά και με λυχνία ότι δεν υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος. Επειδή όπως είπα δεν το χρειαζόμουν έκρινα καλό να κλείσω εντελώς και το ups..σωστό? λάθος? περιττό?

γ)όταν κλείνω τον υπολογιστή υπό φυσιολογικές συνθήκες το ups συνεχίζω να το αφήνω ανοιχτό? ή είναι καλό να το κλείνω και αυτό?

δ)συνέχεια του (γ) και του (α) επειδή προς το παρόν το αφήνω μόνιμα ανοιχτό, ο ανεμιστήρας του δουλεύει 24/7 είναι φυσιολογικό? και αν ναι μήπως για να το "ξεκουράζω" πρέπει να το κλείνω ανα διαστήματα?

ευχαριστώ.. :)

Δημοσ.

Το οτι έκλεισες το ups χωρίς να το χρειάζεσαι θα πώ οτι απλα ειναι περριτό και το ίδιο και για αυτο που ρωτάς οτι οταν κλείνεις υπολογιστή κτλπ.

Γιατί σκέψου για ποιό λόγο τοτε χρησιμοποιείς το ups αφου αυτός ειναι ο ρόλος του να ειναι συνέχεια ανοιχτό ωστέ εκτός του οτι φορτίζει την μπαταρία του δίνει ρεύμα και σε άλλες συσκευές που μπορεί να έχεις επάνω όπως όπως κάποιο router για το internet η κάποια τηλεφωνική συσκευή.

Επίσης μην ξεχνάς οτι σε προστατεύει οχι μονο οταν δεν έχεις ρεύμα αλλα και απο τις αυξωμειώσεις του ρεύματος.

Τώρα οσο αναφορά τον ανεμιστήρα δυτηχώς σε κάποια μοντέλα για να μην πώ σε ολα δουλεύει συνέχεια στο full με αποτέλεσμα να ειναι εκνευρυστικό απο κάποια στιγμή και μετά απο άποψη θορύβου.

Σε αλλα όπως μοντέλα ειτε δουλεύει στο full όπως το δικό σου η όταν δεν έχει μεγάλο φορτίο να διαχειρηστεί (κλειστές συσκευές που ειναι επάνω του) ρίχνει τις στροφές του ανεμιστήρα.

Τέλος υπάρχουν και τα αλλα όπως της APC που δεν έχουν καθόλου ανεμιστήρα συνεπώς και μηδενικό θόρυβο.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα,θα μπορούσα φαντάζομαι να ποστάρω εδώ.

Με ποιά κριτήρια επιλέγουμε UPS; για έναν Η/Υ σπιτιού ας πούμε (ισα ισα για προστασια απο αυξομειώσεις και να μένει ένα κλικ ανοικτό για να σωσεις οτιδηποτε ή εστω για να το κλείσεις σωστά).

Με ενδιαφέρει το σύστημα της υπογραφής μου (χωρις O/C) με μια οθόνη 22ρα, ένα ρουτερ,2 εξωτερικοί δίσκοι. Αντε το ρουτερ δε με νοιαζει,αλλα οι δισκοι ειναι σημαντικοί.

Δημοσ.

ουσιαστικά πέρα από μια αξιόπιστη μάρκα, κοιτάς τα va τα οποία έχει διαθέσιμα, και τα οποία "ορίζουν" το φορτίο που μπορεί να σηκώσει ένα ups και για πόση ώρα..

@ SPANK ευχαριστώ για την απάντηση, όπως είπα ήταν κάτι εντελώς άγνωστο προς τα εμένα, και επειδή οι οδηγίες ήταν συνοπτικότατες μου δημιουργήθηκαν αυτές οι απορίες..και πάλι ευχαριστώ.. :)

Δημοσ.

Kαι για μένα κάποιος;;;

νόμιζα πως εν μέρει κάλυψα την ερώτησή σου με αυτό.. "ουσιαστικά πέρα από μια αξιόπιστη μάρκα, κοιτάς τα va τα οποία έχει διαθέσιμα, και τα οποία "ορίζουν" το φορτίο που μπορεί να σηκώσει ένα ups και για πόση ώρα.."

νομίζω κάτι στα 1000va περίπου είναι μια καλή επιλογή..

Δημοσ.

έχω πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης και παρακολούθησης του ups..

το ups έχει σειριακή έξοδο, και το pc έχει μόνο usb..

αγόρασα ένα καλώδιο usb to serial, εγκατέστησα τον driver, εγκατέστησα και το πρόγραμμα του ups..αλλά καμία επικοινωνία..καμιά ιδέα..?

Δημοσ.

Δεν ειμαι πολύ σιγουρος αλλα κρίνοντας απο παρόμοιο κονβερτορα, πρεπει να ρυθμίσεις απ'το πινακα ελέγχου σε ποιά θύρα αντιστοιχεί τι και κάτι να πειράξεις στα bit νομίζω.

Παει καιρός που το εγκατέστησα στο γραφείο και δεν θυμάμαι να σε κατευθύνω.

Δημοσ.

η κατάσταση αρχίζει να γίνεται εκνευριστική..

α) έλεγξα ένα ένα τα πινάκια του σειριακού bracket αν πηγαίνουν στην κατάλληλη έξοδο..όλα καλά..

β) το pc (windows 7) εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το Ups

γ) μου δάνεισαν ένα laptop με ενσωματωμένη σειριακή θύρα και με το που έβαλα το πρόγραμμα του ups και συνέδεσα το ups το αναγνώρισε κατευθείαν αλλά είχε και μια άλλη διαφορά ότι είχε windows xp, γεγονός που σημαίνει ότι

γ1) το ups δεν έχει πρόβλημα και μπορεί να επικοινωνήσει

γ2) ίσως να μας κάνουν τη μανούρα τα win7

γ3) ίσως να έχει πρόβλημα η μητρική στη σειριακή έξοδο

γ4) ίσως να χρειάζεται κάποιου είδους ενεργοποίηση? δεν έχω βρει κάποια αναφορά στο google..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...