sunnyday265 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Η απάντηση είναι πολύ καθυστερημένη αλλά επειδή απέκτησα μια εμπειριά από συναλλαγες στο Internet κατέληξα στο εξής: Χρησιμοποιούσα καθαρά πιστωτική με μεγάλο σχετικά όριο, και πάντα είχα μια ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια του site οπότε κατεληγα να τη χρησιμοποιώ μόνο για εισιτήρια αεροπορικά από μεγάλες εταιρίες. Αλλά για μικροποσά δεν το ρίσκαρα. Για μένα, καλύτερη τράπεζα είναι η Millennium που σου επιτρέπει να κάνεις τηλεφωνικές συναλλαγές, η κάρτα που δίνει είναι Visa Electron που σημαίνει ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις συναλλαγές με όσα λεφτά έχεις στο λογαριασμό σου. Στη millennium μπορείς να στείλεις και εμβάσματα (έχω στείλει για αγορά μέσω Internet που όμως δε δέχονταν κάρτα, μόνο έμβασμα μέσω τραπέζης και απο περιέργεια είχα ρωτήσει και η προμήθεια ήταν πάρα πολύ μικρή). Επίσης, μπορείς να έχεις 2 λογαριασμούς, στον έναν να έχεις ένα μικρό ποσό για ό,τι συναλλαγή θέλεις να κάνεις και στον άλλον να έχεις ό,τι θέλεις (αν έχεις πολλλά λεφτά δηλαδή και θέλεις να είσαι ξέγνοιαστος ότι δε θα γίνει καμια στραβή). Το σημαντικό για μένα είναι ότι αυτούς τους δύο λογαριασμούς μπορείς να τους χειρίζεσαι τηλεφωνικά χωρίς προμήθεια, δηλαδή να μεταφέρεις ποσά από τον έναν στον άλλο με βάση την αγορά που θέλεις να κάνεις.
totem_lost Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Χρησιμοποιώ Κύπρου! Την έβγαλα μέσα σε 1 ώρα πανεύκολα, οι χρεώσεις είναι όντως αυτές που είπαν πιο πάνω (1 EU για φόρτηση και 5 EU για έκδοση/ανανέωση). Όλα καλά μέχρι στιγμής!
kx5 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Η απάντηση είναι πολύ καθυστερημένη αλλά επειδή απέκτησα μια εμπειριά από συναλλαγες στο Internet κατέληξα στο εξής: Χρησιμοποιούσα καθαρά πιστωτική με μεγάλο σχετικά όριο, και πάντα είχα μια ανησυχία όσον αφορά την ασφάλεια του site οπότε κατεληγα να τη χρησιμοποιώ μόνο για εισιτήρια αεροπορικά από μεγάλες εταιρίες. Αλλά για μικροποσά δεν το ρίσκαρα. Για μένα, καλύτερη τράπεζα είναι η Millennium που σου επιτρέπει να κάνεις τηλεφωνικές συναλλαγές, η κάρτα που δίνει είναι Visa Electron που σημαίνει ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις συναλλαγές με όσα λεφτά έχεις στο λογαριασμό σου. Στη millennium μπορείς να στείλεις και εμβάσματα (έχω στείλει για αγορά μέσω Internet που όμως δε δέχονταν κάρτα, μόνο έμβασμα μέσω τραπέζης και απο περιέργεια είχα ρωτήσει και η προμήθεια ήταν πάρα πολύ μικρή). Επίσης, μπορείς να έχεις 2 λογαριασμούς, στον έναν να έχεις ένα μικρό ποσό για ό,τι συναλλαγή θέλεις να κάνεις και στον άλλον να έχεις ό,τι θέλεις (αν έχεις πολλλά λεφτά δηλαδή και θέλεις να είσαι ξέγνοιαστος ότι δε θα γίνει καμια στραβή). Το σημαντικό για μένα είναι ότι αυτούς τους δύο λογαριασμούς μπορείς να τους χειρίζεσαι τηλεφωνικά χωρίς προμήθεια, δηλαδή να μεταφέρεις ποσά από τον έναν στον άλλο με βάση την αγορά που θέλεις να κάνεις. Τις ίδιες υπηρεσίες προσφέρει η Πειραιώς, Alpha και φαντάζομαι πολλές ακόμα. Χρησιμοποιώ Κύπρου! Την έβγαλα μέσα σε 1 ώρα πανεύκολα, οι χρεώσεις είναι όντως αυτές που είπαν πιο πάνω (1 EU για φόρτηση και 5 EU για έκδοση/ανανέωση). Όλα καλά μέχρι στιγμής! Με τη χρεωστική δε χρειάζεται να σκας νταβατζιλίκια για "φόρτιση" (έλεος!) και "ανανέωση" (ΕΛΕΟΣ!), και φυσικά κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά.
totem_lost Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Με τη χρεωστική δε χρειάζεται να σκας νταβατζιλίκια για "φόρτιση" (έλεος!) και "ανανέωση" (ΕΛΕΟΣ!), και φυσικά κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά. Δεν με βολεύει να έχω λογαριασμό καταθέσεων στην Ελλάδα! Θα μπορούσα να τη συνδέσω και με λογαριασμό ξένης χώρας;
kx5 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν με βολεύει να έχω λογαριασμό καταθέσεων στην Ελλάδα! Θα μπορούσα να τη συνδέσω και με λογαριασμό ξένης χώρας; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που δε θέλεις να ανοίξεις λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα? Αν ζεις στο εξωτερικό γιατί δεν απευθύνεσαι σε μια τοπική τράπεζα για χρεωστική?
totem_lost Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που δε θέλεις να ανοίξεις λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα? Αν ζεις στο εξωτερικό γιατί δεν απευθύνεσαι σε μια τοπική τράπεζα για χρεωστική? Επειδή είναι πολύ αυστυροι εδώ με τους κανόνες τους, για να βλγάλεις τέτοιου είδους κάρτα πρέπει να αποδείξεις οτι έχεις σταθερό εισόδημα και ένα σορό άλλα πράγματα! Έτσι έβγαλα μια προπληρωμένη από Ελλάδα σε ένα πρωί (δυστυχώς έχω περιορισμένο χρόνο στην πατρίδα) χωρίς πολλή ταλαιπωρία και κάνω την δουλειά μου. Πιθανόν για ένα κάτοικο Ελλάδας να μην είναι πράγματι και η καλύτερη λύση!
kx5 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μάλιστα... Να ρωτήσω με πιο τρόπο φορτώνεις τη προπληρωμένη από το εξωτερικό?
totem_lost Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 On line με μεταφορά από τον ξένο λογαριασμό σου στην τράπεζα Κύπρου ή όταν πας Ελλάδα με τον γνωστό τρόπο!
kx5 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει προμήθεια για το συγκεκριμένο έμβασμα (πέρα από το 1 ευρώ της φόρτισης)?
totem_lost Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Από τη μεριά της τράπεζας μου (ABN AMRO) όχι, γιατί υπάρχει διαφορετική πολιτική: Αντί να σου αφαιρεί προμήθειες για κάθε μεταφορά, σε χρεώνει 2,5 EUR (νομίζω) το μήνα (ή δίμηνο; ) ανεξαρτήτα με το πόσες μεταφορές θα κάνεις. Ισχύει για όλες τις Ολλανδικές τράπεζες αυτό νομίζω.
kx5 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Τότε φίλε μου σε συμφέρει η χρεωστική. Οι περισσότερες τράπεζες (εκτός Εθνικής - δημόσιο γαρ...) θέλουν 10 λεπτά για να σου ανοίξουν λογαριασμό με χρεωστική κάρτα και κωδικούς internet/phone banking. Δε θα καθυστερήσεις ούτε μέρα. Το λογαριασμό θα τον φορτώνεις με έμβασμα από Ολλανδία ή από ΑΤΜ στην Ελλάδα χωρίς προμήθειες.
totem_lost Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν το έψαξα και τόσο, απλά ήθελα κάτι απλό να κάνω τη δουλειά μου! Θα το έχω υπόψην μου πάντως, thanx!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα