greenmachine Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μερικές συμβουλές και απο εμένα: - Πολλά και μικρά γεύματα. Ακούγεται κοινότυπο, αλλά δεν είναι, αφού ο οργανισμός μας παραμένει σε ελαφρώς αναβολική κατάσταση. - Δεν αφήνουμε πολλές ώρες μεταξύ των γευμάτων, γιατί αλλιώς βρισκόμαστε σε καταβολική κατάσταση, και καίγεται ΚΑΙ μυικός ιστός μεταξύ άλλων. - Ξεκινάμε κάποιας μορφής αερόβια άσκηση, τόσο για απώλεια λίπους, όσο και για καλύτερη υγεία/ευεξία/φυσική κατάσταση κλπ.. - Καλό είναι να κάνουμε και βάρη στο γυμναστήριο, διότι: α) βελτιώνουμε το μεταβολισμό μας β) δε δείχνουμε σαν στέκα, όταν χαθούν τα απαραίτητα κιλά γ)δυναμώνουμε, βελτιώνουμε τη στάση του σώματος - Τα γευματα μας να είναι περιεκτικά σε πρωτεινες, υδατανθρακες και (λίγα) λιπαρά. Π.χ. ένα σκέτο μήλο δε θεωρείται πλήρες γευμα - Βάζουμε ως σνακ ξηρούς καρπούς, αλλά με μέτρο, γιατί έχουν αρκετές θερμίδες. Τα αμύγδαλα είναι αριστη πηγή καλών λιπαρών, υδατανθρακων και λίγων πρωτεινών! - junk food, τηγανητά, πίτσες σουβλάκια κόβονται μαχαίρι, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό. Πολλοί θα διαφωνήσουν(και ιδίως οι διαιτολόγοι) και θα πουν, δεν χάλασε και ο κόσμος μια φορά την εβδομάδα. Εγώ διαφωνώ. Όντως δεν θα επηρρεάσει πολύ τη λιπικότητα, αλλά γιατί να βάζουμε εμπόδια στην προσπάθεια μας? Καλύτερα να φας λίγο μεγαλύτερες μερίδες , παρά να κατεβάσεις μια πίτσα, και τις υπόλοιπες μέρες να τρως συντηρητικά, για να επανορθώσεις - Καλός ύπνος, δηλαδή τουλάχιστον 7-8 ώρες, ώστε να ξεκουράζεται το σώμα απο την προσπάθεια, αλλά και για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή λειτουργία του μεταβολικού μας συστήματος την επόμεη ημέρα. - Αν πηγαίνουμε γυμαστήριο, κάνουμε και αερόβια, φροντίζουμε να ενυδατωνόμαστε συχνά (συνολο 2-2.5 λίτρα/ημέρα). Ιδίως τώρα το καλοκαίρι που χάνουμε πολλά υγρά, νερά και χυμοί είναι must. - Δεν κάνουμε υπερβολες του στυλ "θέλω να χάσω 10 κιλά σε 2 εβδομάδες". Αν είναι τόσο μικρό το περιθώριο, λυπάμαι, αλλά έπρεπε να αρχίσετε πιο νωρίς. Η στέρηση δημιουργεί boomerang effect μετά, και είναι σίγουρο ότι θα τα ξαναπάρετε τα κιλα. Η διατροφή (και όχι διαιτα, τη σιχαίνομαι τη λέξη) και η άσκηση θέλουν το χρόνο τους για να αποδώσουν. - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ, που θα σας κάνουν θαυματα, με ευκολο και ξεκούραστο τρόπο. Μόνο με σκληρή δουλειά θα δείτε προσπάθεια. Ίσως στο μέλλον η ιατρική μας επιτρέψει να χάνουμε με ξεκούραστο τρόπο τα κιλα. Προς το παρόν όμως, υπάρχει μόνο ο δύσκολος δρόμος - Οι κοιλιακοί φαίνονται μόνον όταν το ποσοστό λίπους πέσει κάτω απο ένα επίπεδο επι του συνολικού βάρους (συνήθως κάτω απο 13%-εξαρτάται στο σωματοτυπο). Επίσης, δεν υπάρχουν ασκήσεις που χάνουν λίπος τοπικά. Όσο και να κάνετε κοιλιακούς και ραχιαίους, δε θα χάνετε στη "σαμπρέλα", απλά θα γυμνάζετε τους συγκεκριμένους μυς. Οπότε, αερόβια, για να χαθεί λίπος απο όλο το σώμα. - Όσο πιο συστηματικά δουλέψετε ("12 η ώρα, ήρθε η στιγμή για το sandwitch", "3 η ώρα, το γιαουρτάκι" κλπ..), τόσο πιο ευκολα θα το τηρείτε το πρόγραμμα - Τελος, η προσπάθεια πρέπει να έχει διάρκεια, οπότε πριν ξεκινήσετε, να έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι δεν θα κάνετε τακτικές παρασπονδίες. Αμα περνατε καποια δυσκολη περιοδο, καλύτερα να το αφήσετε για το μέλλον (χωρίς να τρώτε τον αγλαίορα εν τω μεταξύ). Επίσης, πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τις θερμίδες που καταναλώνετε, τα κιλά και το ποσοστό λίπους στην έναρξη της προσπάθειας, και άλλα στοιχεία. Και μια φωτογραφία του σώματος δεν βλάπτει. Σιγά σιγά θα βλέπετε τις διαφορές στον καθρέφτη και στα χαρτιά, και θα γεμίζετε αισιοδοξία, οπότε και θα συνεχίζετε την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη!! Αυτά, δεκτές οι παρατηρήσεις/απορίες αν δεν ημουν κάπου σαφης!
Zugzwang Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Ωραίο post, greenmachine! Έχεις σχέση με το αντικείμενο; offtopic: στη γαλλική σχολή πως λέγεται το nick σου; Σε μένα πήγαινε η ερώτηση; Αν ναι, θα μου απευθύνεις τον λόγο ξανά αν σου πω ότι δεν την κατάλαβα;
Andreas2 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Ανδρεα σατανιστη, εγω εγραψα οτι κοβει την ορεξη. Καφε δεν πινω οπως εχω πει γιατι στην δουλεια ειχανε ζεστο μονο, και δεν μπορω τα ζεστα ροφηματα. Επισης απο τον γεναρη που ειχα βγει με κατι κοριτσα απο εδω μεσα (γιν, λουσι, φρινταμπα, μοσκιτο) μεχρι και σημερα, εχω χασει 25 κιλα και δεν εχω σταματησει να τρωω γλυκα, πετσες απο γουρουνοπουλες και κοτοπουλα, πουρε με μισο κιλο πατατα και 250γρ βουτυρο+250 κρεμα γαλακτος, παγωτα και οτι αλλο θελω. Σαν συνολο εχω χασει 100+ μεσα σε 7, μιας και ειχα παρει αρκετα κιλα ξανα σε μια περιοδο. Επισης ειμαι 30 και δειχνω για 20-25 και κατω οπως μου λενε τα κοριτσα, και φερομαι για 16 οπως μου λενε μερικα αλλα. Και οπως ειναι γνωστο, εχω πιο πολλες γνωσεις απο σενα για οτι μαλακια παιρνεις, που απλα διαβασες τι εγραφε μια διαφημηση και το αγορασες, ουτε το παιζω δηθεν λατρης της φυσικης διατροφης, organic farming κλπ, ενω καπνιζω σαν και εσενα. Κοψε το καπνισμα, αρχισε δουλεια, σταματα να το παιζεις οραματιστης του καναπε/κωλου, σταματα να ψαχνεις μαγικα φιλτρα που θα σε κανουν αδυνατο κλπ κλπ. How do you like them apples? msg εχουν παρα πολλες τροφες απο μονες του. Ειναι το λεγομενο umami που λενε. Και το να τρως μια μεγαλη πιτσα, ενω λες οτι φταιει ο φραπες που παχαινει, ειναι απλα τραγικο. Οταν βγαινω με μικτη παρεα, τρωω πιο λιγο απο τις κοπελες που ειναι μαζι μας, και οχι απο ευγενεια. Tπ πρώτπ δεν θα το σχολιάσω.Εγώ,από τότε που άρχισα,πρόπερσι Σεπτέμβρη,έχασα 45 κιλά.Φυσικά και έπρεπε να τα έχανα από πέρσι το Σεπτέμβρη τόσα,μου θύμωσε και ο διατροφολόγος μου.Αλλά τουλάχιστον τα έχασα και δεν θα τα ξαναβάλω γιατί ρυθμίστηκε η ινσουλίνη μου.
Toufas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 το msg ειναι αυτο το ενισχυτικο που ειπες. Για αυτο αν βαλεις παρμεζανα πχ στα μακαρονια, ειναι πιο νοστιμα, οχι μονο επειδη εβαλες τυρι, αλλα επειδη ενισχυει ολες τις αλλες γευσεις.
greenmachine Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 @Zugzwang: Όχι, ερασιτεχνης είμαι Απο ψάξιμο στο internet και προσωπική εφαρμογή προέρχονται τα περισσότερα!
freedubus Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Επισης απο τον γεναρη που ειχα βγει με κατι κοριτσα απο εδω μεσα (γιν, λουσι, φρινταμπα, μοσκιτο) μεχρι και σημερα, εχω χασει 25 κιλα και δεν εχω σταματησει να τρωω γλυκα, πετσες απο γουρουνοπουλες και κοτοπουλα, Ε ναι, γιατί το κάρβουνο δεν παχαίνει.
MsquitoPrincess Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Έλα, γαμώ ήταν το γουρούνι. Πρώτοι πρώτοι πέσαμε με τα μούτρα. (και μετά θα μπει και θα πει ο Τούφος ότι η ΓΙΝ ΕΦΤΑΙΓΕ)
benign Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Αυτη η συμβατικη διαιτα των 5-6 γευματων ειναι αποτυχημενη.Εγω, παλιοτερα ειχα κολλησει και δεν επεφτα ουτε γραμμαριο,ενω την τηρουσα κατα γραμμα με καθημερινη γυμναστικη.Στους περισσοτερους που ξερω επισης ειναι παταγωδης αποτυχια ειτε στην καλυτερη περιπτωση υπαρχει προοδος με πολυ αργα βηματα. Σχεδον κανενας εργαζομενος δεν μπορει να τρωει μικρα γευματα καθε 3 ωρες,ειναι πρακτικα αδυνατο και γιατι στην εργασια σου απαγορευεται,και γιατι ειναι χρονοβορο να φτιαχνεις γευματα καθε 3 ωρες.Εκτος αν τρως καθε μερα τα ιδια ,που ειναι γαστριμαργικη κολαση.Επισης δεν μπόρεις να απολαυσεις το γευμα σου γιατι το καθενα ειναι μικρο και σου μενει πεινα ,με αποτελεσμα καποια στιγμη να ξεφυγεις εστω και λιγο και να κανεις την διαδικασια ακομη πιο αργη,ενας φαυλος κυκλος. Τα πραγματα ειναι απλα.Ο μεσος ανθρωπος κανει καθιστικη ζωη και τρωει πολυ περισσοτερο απο οτι πραγματικα χρειαζεται.Καθε φορα που τρως διεγειρεις το παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα και πεφτει ο μεταβολισμος σου.Εχετε προσεξει οταν καθε φορα που τρωτε οτι ,χαλαρωνετε και σας ερχεται μια υπνηλια? Οι ρυθμοι σας πεφτουν. Αν αυτο το κανεις 6 φορες την ημερα ,εμποδιζεις τον οργανισμο σου να κανει καυσεις οσο θα μπορουσε,καιγοντας απο το αποθηκευμενο λιπος.Επιβραδυνεις την λιπολυση αντι να την επιταχυνεις. Η διαιτα των 6 γευματων θα λειτουργουσε μονο αν εισασταν ,bodybuilders,η αθλητες η αν ειχατε πολυ κουραστικη και ενεργοβορα εργασια.Σε ενα ανθρωπο που περναει το 90% καθιστικα η ημικαθιστικα δεν χρειαζεται τοση τροφη. Ποσες φορες συμβαινει λογω εκτακτης αναγκης καποιος να μην φαει πρωινο και παρολο που καθεται να φαει για παραδειγμα,μια δυσκολη μερα,στις 5 το απογευμα,ας πουμε, διαπιστωνει οτι δεν πειναει πολυ?Πολυ συχνο φαινομενο.Γιατι αναλογα τι ενεργεια δαπανας την ημερα,πρεπει να ειναι η τροφη σου.
SilverCloak Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Σε μένα πήγαινε η ερώτηση; Αν ναι, θα μου απευθύνεις τον λόγο ξανά αν σου πω ότι δεν την κατάλαβα; Ναι, σε εσένα. Nickname=Zugzwang. Υπογραφή μπλα. Αυτό είναι στη γερμανική ορολογία. Πως λέμε Σαχ; Ε, στην γαλλική (πως λέμε ρουά; ) υπάρχει το Zugzwang; Άσε κανείς δεν με καταλαβαίνει... Ο τούφας πήγε να με φάει γιατί νόμιζε ότι είπα ότι ο καφές παχαίνει. Btw, thanks τούφα για την διευκρίνιση. Μήπως ξέρεις και τίνος αρχικά είναι, γιατί το search βγάζει messenger ? greenmachine, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. benign, όταν λέμε γεύμα δεν εννούμε να σπάσουμε το γουρουνόπουλο σε 6 δόσεις και να το τρώμε κάθε 3 ώρες. Ή να τρώμε ένα τυλιχτό κάθε 3 ώρες. Εννοούμε κάτι light, πχ μπάρα δημητριακών - φρούτα - λίγους ξηρούς καρπούς - γιαούρτι, για να μην αφήνεις τον οργανισμό σου να κοιμηθεί (να πέσει σε standby). Όπως βλέπεις, μια χαρά τα τρως και κατά τη διάρκεια της εργασίας σου (πχ στο διάλειμμα). Υπό αυτό το σκεπτικό, δεν χαλαρώνεις κάθε φορά που τρως, το αντίθετο, ξαναγεμίζεις. Η χαλάρωση έρχεται όταν κάνεις το βόα και τρως το γουρουνόπουλο σε ένα γεύμα κάνοντας τρελό overload στο πεπτικό, που τραβάει όλες τις δυνάμεις σου (στέλνει όλο το αίμα λέει ο κόσμος, δεν ξέρω αν αληθεύει) για να καταφέρει να επιτελέσει το εξαιρετικά δύσκολο έργο που του έβαλες. Γενικώς τα γεύματα δεν είναι ίδιας αξίας, είναι απλώς πολλά και ίσως καταχρηστικά χρησιμοποιείται ο όρος γεύμα. Όσο για αυτόν που δεν έφαγε πρωινό και δεν πεινάει το απόγευμα... "έκλεισε" το στομάχι του. Η πείνα που νιώθουμε δεν είναι πάντα ενδεικτική των πραγματικών αναγκών μας (πχ κοίτα το post μου για τον καφέ). Όταν μείνει νηστικός, ο οργανισμός προσπαθεί να ισορροπήσει τις ανάγκες με την παροχή και έτσι μειώνει το αίσθημα της πείνας. Είμαστε θαυμαστή μηχανή με τρελούς μηχανισμούς ανάδρασης. Αφού έχω κάνει τόσα πολλά post σε αυτό το topic, έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν μοιάζω σε κομπλεξική γκόμενα ή εγωπαθή νάρκισσο. Σαν πολύ να ασχολούμαι με το θέμα μου φαίνεται. Χαλαρότητα και μέτρο και life is good...
benign Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Ναι, σε εσένα. Nickname=Zugzwang. Υπογραφή μπλα. Αυτό είναι στη γερμανική ορολογία. Πως λέμε Σαχ; Ε, στην γαλλική (πως λέμε ρουά; ) υπάρχει το Zugzwang; Άσε κανείς δεν με καταλαβαίνει... Ο τούφας πήγε να με φάει γιατί νόμιζε ότι είπα ότι ο καφές παχαίνει. Btw, thanks τούφα για την διευκρίνιση. Μήπως ξέρεις και τίνος αρχικά είναι, γιατί το search βγάζει messenger ? greenmachine, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. benign, όταν λέμε γεύμα δεν εννούμε να σπάσουμε το γουρουνόπουλο σε 6 δόσεις και να το τρώμε κάθε 3 ώρες. Ή να τρώμε ένα τυλιχτό κάθε 3 ώρες. Εννοούμε κάτι light, πχ μπάρα δημητριακών - φρούτα - λίγους ξηρούς καρπούς - γιαούρτι, για να μην αφήνεις τον οργανισμό σου να κοιμηθεί (να πέσει σε standby). Όπως βλέπεις, μια χαρά τα τρως και κατά τη διάρκεια της εργασίας σου (πχ στο διάλειμμα). Υπό αυτό το σκεπτικό, δεν χαλαρώνεις κάθε φορά που τρως, το αντίθετο, ξαναγεμίζεις. Η χαλάρωση έρχεται όταν κάνεις το βόα και τρως το γουρουνόπουλο σε ένα γεύμα κάνοντας τρελό overload στο πεπτικό, που τραβάει όλες τις δυνάμεις σου (στέλνει όλο το αίμα λέει ο κόσμος, δεν ξέρω αν αληθεύει) για να καταφέρει να επιτελέσει το εξαιρετικά δύσκολο έργο που του έβαλες. Γενικώς τα γεύματα δεν είναι ίδιας αξίας, είναι απλώς πολλά και ίσως καταχρηστικά χρησιμοποιείται ο όρος γεύμα. Όσο για αυτόν που δεν έφαγε πρωινό και δεν πεινάει το απόγευμα... "έκλεισε" το στομάχι του. Η πείνα που νιώθουμε δεν είναι πάντα ενδεικτική των πραγματικών αναγκών μας (πχ κοίτα το post μου για τον καφέ). Όταν μείνει νηστικός, ο οργανισμός προσπαθεί να ισορροπήσει τις ανάγκες με την παροχή και έτσι μειώνει το αίσθημα της πείνας. Είμαστε θαυμαστή μηχανή με τρελούς μηχανισμούς ανάδρασης. Αφού έχω κάνει τόσα πολλά post σε αυτό το topic, έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν μοιάζω σε κομπλεξική γκόμενα ή εγωπαθή νάρκισσο. Σαν πολύ να ασχολούμαι με το θέμα μου φαίνεται. Χαλαρότητα και μέτρο και life is good... To Zugzwang ειναι βασικος σκακιστικος ορος,το ξερουν ακομη και τα παιδακια που παιζουν αγωνιστικο σκακι. Δεν ισχυουν αυτα που λες για βοες και κροταλιες.Οταν τρωω το βραδυ ειναι μια λιγο μεγαλυτερη μεριδα απο ενα κανονικο γευμα και παντα υγιεινη καθαρη τροφη,χωρις λιπη και υδατανθρακες.Η προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι σε 2 ωρες το πολυ εχω παει στην τουαλετα,οχι μονο δεν εχω πεπτικο προβλημα,αλλα ποτε στην ζωη μου δεν ειμουν καλυτερα πεπτικα. Η χαλαρωση προς το βραδυ ειναι καλη γιατι μετα ερχεται υστερα απο 3-4 ωρες ο υπνος,ενω ειχε απο την αρχη της μερας προηγηθει πρωινο γυμναστηριο με βαρη και αεροβικη και μετα 7αωρο εργασιας. Εσυ εισαι ευχαριστημενος με το βαρος σου και την εμφανιση σου?Αν ναι,συνεχισε αυτην την διατροφη γιατι αποδεδειγμενα σου κανει καλο.Οι περισσοτεροι που ξερω εγω με αυτην την διαιτα των μικρων 6 γευματων εναι αφραγκοι,λογων των πανακριβων τροφιμων,(που εχουν καταντησει ειδος πολυτελειας)χοντροι με κοιλιτσες και εχουν κρισεις βουλιμιας γιατι μονο τσιμπανε χωρις να απολαμβανουν. Προσωπικα κοιτω τι λειτουργει σε μενα ,οχι τι γραφει ο καθε διατροφολογος που αναμασα θεωριες που του μαθαιναν πριν 30 χρονια στο σχολειο,βασισμενες σε μελετες που χρηματοδοτουσαν εταιριες τροφιμων.Για αυτο ακουμε εδω και δεκαετιες το γαλα σου κανει καλο,ο βασιλικος πολτος ειναι θαυμα,(απο τις μεγαλυτερες διατροφικες απατες ολων των εποχων) κ.τ.λ. Εγω πειραματιστηκα γιατι δεν ειχα αποτελεσμα και τωρα εχω.
greenmachine Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Silvercloak++, αυτό εννοώ και γω λέγοντας μικρά γευματα..Ενα τοστ με απαχη γαλοπουλα/τυρι και μερικά αμύγδαλα είναι ενα ευκολο στην παρασκευή, αρκετα χορταστικό (με την έννοια του ότι κόβει την όρεξη, όχι να μας ρίξει σε standby, όπως όταν τρώμε ένα γευμα πλούσιο σε λίπη) και πλούσιο γευμα..Και μπορούμε να το φάμε και στο χώρο εργασίας. 3 ασπράδια με ένα μήλο επίσης. --- @Βenign, ναι προφανώς αυτή η διατροφή, όπως και κάθε διατροφή, απευθύνεται σε ανθρώπους που γυμνάζονται, έστω και λίγο. Μια βόλτα στο πάρκο, ένα χαλαρό τζόγκιν, βαράκια, όλα συνεισφέρουν στο σκοπό. Τώρα, αυτοί που κάνουν αυτή τη διατροφή, και δε βλέπουν αποτελέσματα, τότε κάτι κάνουν λάθος. Η συγκεκριμένη διατροφή, αν γίνει μεθοδικά με χαρτί και μολύβι (εντάξει, δεν πειράζει να ξεφύγουμε λίγες θερμίδες στους υπολογισμούς μας) ΚΑΙ ΤΗΡΕΙΤΑΙ, έχει αποτελέσματα, μιας και είναι υποθερμιδική. Ανθρωποι όμως που θέλουν να χάσουν σημαντικά κιλά (>15), καλό είναι να πάνε σε κάποιο διατροφολογο, γιατί οι συμβουλές μου, όπως και όλων εδω μεσα πιστευω, είναι υποκειμενικές, και μη-επιστημονικές. Είναι προφανές δηλαδή ότι αποφασίζετε να τις ακολουθήσετε at your own risk
black_widow Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Αυτά τα μικρά γεύματα είναι παγίδα για λαίμαργους ανθρώπους . Π.χ. εγώ δε μπορώ να μείνω στο ένα τοστάκι ούτε στη μία μπάρα δημητριακών. Μόνο με τον καφέ θα τσιμπήσω κάτι , με πιάνει σχεδόν αυτόματα πείνα ( αποφεύγω τον φραπέ γιατί με πιάνει πείνα λες και είναι ώρα για το κυρίως ) . Μόνο καμία σαλάτα με πιάνει . Οπότε προτιμώ να μένω στα κυρίως + ένα ενδιάμεσο . Γυμναστική μόνο περπάτημα για να μην πεινάω μετά πολύ. Γυμναστήριο κάθε φορά το κόβω λόγω πείνας. Αυτή η κοιλιά μου σπάει τα νεύρα όμως . Για να πέσει πρέπει να είμαι 6 -7 κιλά κάτω από τα κιλά που είμαι τώρα αλλά μετά δε δείχνει καλά το υπόλοιπο σώμα ( από τα κόκκαλα βγαλμένη ) ούτε το πρόσωπο μου οπότε συμβιβάζομαι με το να έχω λίγο κοιλιά . Οπότε η συμβουλή του να χάνεις συνολικά κιλά από όλο το σώμα για να χάσεις τη κοιλιά δε με βοηθάει. Οπότε τι κάνουμε ;
nicoc89 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Οπότε η συμβουλή του να χάνεις συνολικά κιλά από όλο το σώμα για να χάσεις τη κοιλιά δε με βοηθάει. Οπότε τι κάνουμε ; Αυτό που περιγράφεις μου δίνει να καταλάβω πως έχει κρεμάσει η κοιλια σου , γιατί δεν γίνετε να κρέμεται κοιλια αν δεν είσαι παραπάνω κιλά από τα κανονικά σου. Οποτε ίσως έχασες απότομα αρκετά κιλά και κρέμασε? Τέλος πάντων όπως και να έχει μπορείς να την γυμνάσεις να μαζέψει , κιλά δεν θα χάσεις μονο από την κοιλια με γυμναστική , ο μονος τρόπος για να χάσεις από συγκεκριμένα σημεία είναι το χειρουργικό τραπέζι.
cthulhucarbide Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Αυτά τα μικρά γεύματα είναι παγίδα για λαίμαργους ανθρώπους . Π.χ. εγώ δε μπορώ να μείνω στο ένα τοστάκι ούτε στη μία μπάρα δημητριακών. Μόνο με τον καφέ θα τσιμπήσω κάτι , με πιάνει σχεδόν αυτόματα πείνα ( αποφεύγω τον φραπέ γιατί με πιάνει πείνα λες και είναι ώρα για το κυρίως ) . Μόνο καμία σαλάτα με πιάνει . Οπότε προτιμώ να μένω στα κυρίως + ένα ενδιάμεσο . Γυμναστική μόνο περπάτημα για να μην πεινάω μετά πολύ. Γυμναστήριο κάθε φορά το κόβω λόγω πείνας. Αυτή η κοιλιά μου σπάει τα νεύρα όμως . Για να πέσει πρέπει να είμαι 6 -7 κιλά κάτω από τα κιλά που είμαι τώρα αλλά μετά δε δείχνει καλά το υπόλοιπο σώμα ( από τα κόκκαλα βγαλμένη ) ούτε το πρόσωπο μου οπότε συμβιβάζομαι με το να έχω λίγο κοιλιά . Οπότε η συμβουλή του να χάνεις συνολικά κιλά από όλο το σώμα για να χάσεις τη κοιλιά δε με βοηθάει. Οπότε τι κάνουμε ; Κάνε γυμναστική, κοιλιακούς δηλαδή. Θα χάσεις τοπικά χωρίς να επηρεαστεί το υπόλοιπο σώμα, και θα σφίξεις
benign Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Silvercloak++, αυτό εννοώ και γω λέγοντας μικρά γευματα..Ενα τοστ με απαχη γαλοπουλα/τυρι και μερικά αμύγδαλα είναι ενα ευκολο στην παρασκευή, αρκετα χορταστικό (με την έννοια του ότι κόβει την όρεξη, όχι να μας ρίξει σε standby, όπως όταν τρώμε ένα γευμα πλούσιο σε λίπη) και πλούσιο γευμα..Και μπορούμε να το φάμε και στο χώρο εργασίας. 3 ασπράδια με ένα μήλο επίσης. --- @Βenign, ναι προφανώς αυτή η διατροφή, όπως και κάθε διατροφή, απευθύνεται σε ανθρώπους που γυμνάζονται, έστω και λίγο. Μια βόλτα στο πάρκο, ένα χαλαρό τζόγκιν, βαράκια, όλα συνεισφέρουν στο σκοπό. Τώρα, αυτοί που κάνουν αυτή τη διατροφή, και δε βλέπουν αποτελέσματα, τότε κάτι κάνουν λάθος. Η συγκεκριμένη διατροφή, αν γίνει μεθοδικά με χαρτί και μολύβι (εντάξει, δεν πειράζει να ξεφύγουμε λίγες θερμίδες στους υπολογισμούς μας) ΚΑΙ ΤΗΡΕΙΤΑΙ, έχει αποτελέσματα, μιας και είναι υποθερμιδική. Ανθρωποι όμως που θέλουν να χάσουν σημαντικά κιλά (>15), καλό είναι να πάνε σε κάποιο διατροφολογο, γιατί οι συμβουλές μου, όπως και όλων εδω μεσα πιστευω, είναι υποκειμενικές, και μη-επιστημονικές. Είναι προφανές δηλαδή ότι αποφασίζετε να τις ακολουθήσετε at your own risk Το θεμα ειναι πως λιγοι εχουν δοκιμασει κατι αλλο απο οτι προτεινει η παραδοσιακη δαιοτολογια,να το δοκιμασουν πρακτικα και να δουν αποτελεσματα.Αρκουνται στα ιδια και τα ιδια.Υπαρχουν γιατροι που υποστηριζουν οτι ανεξαρτητως βαρους πρεπει 2 μερες την βδομαδα να μην τρωμε τιποτε για αποτοξινωση,αλλοι λενε τουλαχιστον 1 μερα.Υπαρχουν αλλοι,παντα επιστημονες, που προτεινουν 20-30 μερες αποχη απο το φαγητο,μια φορα τον χρονο και να πινει κανεις μονο νερο.Το εχει κανει αυτο φιλος μου που ειχε στομαχικο προβλημα και εγινε απολυτως καλα.Ο οργανισμος καθαρισε και γιατρευτηκε απο μονος του. Ενας γνωστος του,εκανε και αυτος τετοια διαιτα για 30 μερες και την 13η ενω μεχρι τοτε δεν ειχε φαει τιποτε,πηγε στην τουαλετα!Φαντασου τι μενει στο εντερο μας απο την καθημερινη,ανθυγιεινη διατροφη μας. Αρα το να τρως μια φορα την ημερα περα απο λιπολυση αποτοξινωνει το σωμα σου.Εγω παντως το εχω εφαρμοσει και ειμαι μια χαρα,και μπορω να φαω το ενα γευμα μου την ημερα χωρις να μετραω θερμιδες.Το απολαμβανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα