Προς το περιεχόμενο

Αγορά hdd

pagratios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω έναν καινούριο σκληρό αλλά έχω κάποιες απορίες, για hdd όχι ssd.

Βασικά είμαι μεταξύ να πάρω καινούριο σκληρό για τα windows ή να τα βάλω σε ένα ήδη υπάρχον.

Τα windows τα έχω σε έναν 250αρι αλλά είναι αρκετά αργός.

Σκέφτομαι για τον samsung spinpoint f3

Ο wd-1tb είναι τόσο ακριβός για κάποιο λόγο ή για το sata3 και buffer 34MB

Οι WD RE4 τι διαφορετικό από την σειρά black caviar?

Αν πάρω τον samsung να τον βάλω για windows και να τον κάνω partition έτσι δεν χάνει σε ταχύτητα??

Τέλος οι sata3 μπαίνουν σε mb sata2?

Προτείνεται κάποιον άλλο?

wd250:

post-71632-0-07417900-1309463692_thumb.png post-71632-0-51054000-1309466839_thumb.png

wd500:

post-71632-0-57667700-1309463694_thumb.png post-71632-0-14813000-1309466841_thumb.png

wd640:

post-71632-0-06272200-1309463698_thumb.png post-71632-0-88211000-1309466842_thumb.png

Δημοσ.

Περίεργα νούμερα δείχνουν οι μετρήσεις σου,τουλάχιστον το hd tune,το άλλο δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν το ξέρω.

Ο 250άρης που έχεις είναι των 7200 στροφών;Αν ναι δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξεις, δεν πρόκειται να δεις καμμιά σοβαρή διαφορά ίσως και καθόλου,μπορεί να χρειάζεσαι μια φρέσκια εγκατάσταση του λειτουργικού.

Δημοσ.

Περίεργα νούμερα δείχνουν οι μετρήσεις σου,τουλάχιστον το hd tune,το άλλο δεν το έχω χρησιμοποιήσει και δεν το ξέρω.

Ο 250άρης που έχεις είναι των 7200 στροφών;Αν ναι δεν υπάρχει λόγος να τον αλλάξεις, δεν πρόκειται να δεις καμμιά σοβαρή διαφορά ίσως και καθόλου,μπορεί να χρειάζεσαι μια φρέσκια εγκατάσταση του λειτουργικού.

Είναι 7200 αλλά είναι και 5ετής. Τι δεν σου αρέσει? Δεν σου φαίνεται αργός δλδ?

Δημοσ.

Και τι έγινε αν είναι πενταετίας(αρκεί να μιλάμε για sata δίσκο),δεν έχει βελτιωθεί το acess time των δίσκων μόνο το transfer rate, το οποίο έχει σημασία μόνο στην μεταφορά μεγάλων αρχείων.

Όσο αφορά τις μετρήσεις καταρχάς το ''καρδιογράφημα'' είναι λές και είναι ssd,στους σκληρούς δίσκους πάντα ξεκινάει ψηλά και μετά πέφτει, και κατά δεύτερον τα acess time αυτά δεν παίζουν με τίποτα στους δίσκους σου.

Δημοσ.

Και τι έγινε αν είναι πενταετίας(αρκεί να μιλάμε για sata δίσκο),δεν έχει βελτιωθεί το acess time των δίσκων μόνο το transfer rate, το οποίο έχει σημασία μόνο στην μεταφορά μεγάλων αρχείων.

Όσο αφορά τις μετρήσεις καταρχάς το ''καρδιογράφημα'' είναι λές και είναι ssd,στους σκληρούς δίσκους πάντα ξεκινάει ψηλά και μετά πέφτει, και κατά δεύτερον τα acess time αυτά δεν παίζουν με τίποτα στους δίσκους σου.

Δλδ ο F3 που είναι ένα platter δεν είναι καλό αυτό? Επίσης τα access αυτά μπορεί να είναι έτσι επειδή σε αυτό το test το διάβασμα το έχω κάνει στο πρώτο 10% του δίσκου δλδ στην εξωτερική πλευρά μικρότερη κίνηση ακίδας

Βασικά αυτό είναι το hd tune pro και μάλλον η free έκδοση διαβάζει όλο τον σκληρό με άλματα ενώ αυτό εδώ του έβαλα μόνο ένα κομμάτι το οποίο προφανώς είναι πιο γρήγορο και δεν το έβαλα όλο.

Δημοσ.

Ναι βεβαίως και είναι καλό που έχει λιγότερα platter(ο f3 1TB έχει δύο) αλλά όχι τόσο στο τομέα που θέλεις εσύ(γρήγορη εκκίνηση και πολύ καλύτερη ανταπόκριση,κάνω λάθος; ),εκεί μόνο oι ssd κάνουν την πραγματικά μεγάλη διαφορά.

Μάλιστα,είπα και'γώ τι στο καλό μετρήσεις είναι αυτές.

Δημοσ.

Ναι βεβαίως και είναι καλό που έχει λιγότερα platter(ο f3 1TB έχει δύο) αλλά όχι τόσο στο τομέα που θέλεις εσύ(γρήγορη εκκίνηση και πολύ καλύτερη ανταπόκριση,κάνω λάθος; ),εκεί μόνο oι ssd κάνουν την πραγματικά μεγάλη διαφορά.

Μάλιστα,είπα και'γώ τι στο καλό μετρήσεις είναι αυτές.

Δύο ήθελα να πω και εγώ :P

Δλδ πιστεύεις ότι δεν θα δω διαφορά?

Άλλαξα τα διαγράμματα με σωστά

• Super Moderators
Δημοσ.

μια μικρή/ελάχιστη διαφορά ίσως την καταλάβεις, αλλά διαφορά "σοβαρή" θα δεις είτε με Velociraptor ή ακόμα καλύτερα με SSD...

Δημοσ.

μια μικρή/ελάχιστη διαφορά ίσως την καταλάβεις, αλλά διαφορά "σοβαρή" θα δεις είτε με Velociraptor ή ακόμα καλύτερα με SSD...

Τόσο καλά :-( :-(

Έτσι και αλλιώς σκέφτομαι να αγοράσω σκληρό οπότε μάλλον θα πάρω τον f3 και απλά θα αλλάξω σκληρούς μεταξύ τους.

Σχετικά με τον RE4 τι παίζει?

Επίσης έβγαλε και κίτρινα εδώ

post-71632-0-80833200-1309467984_thumb.png

• Super Moderators
Δημοσ.

είμαι της άποψης ότι δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για Raid Edition HDD...

για τον δίσκο κατέβασε τα WD Diagnostic Tools και τρέξε ένα quick και ένα extended test, αν βγάλουν FAIL τότε πας για RMA...

Δημοσ.

Δλδ πιστεύεις ότι δεν θα δω διαφορά?

Κρίνοντας εξ'ιδίων φίλε μου,που από 80άρη sataI πήγα στον wd 640AALS,πιστεύω ότι μάλλον θα ψιλοαπογοητευτείς.

Από την άλλη όμως αν σου κόλλησε να τον αλλάξεις και δεν έχεις πρόβλημα να δώσεις ένα 50άρικο,τότε πάρτον τον f3 ποτέ ένας δίσκος δεν πάει χαμένος.

Υ.Γ Επειδή άργησα και τώρα είδα τα άλλα post,άλλαξέ τον oπωσδήποτε.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν ναι πράγματι, ξέχασα ότι είχε κλείσει 5 χρόνια, backup και στο topic του washcloud...

Δημοσ.

είμαι της άποψης ότι δεν αξίζει να δώσεις λεφτά για Raid Edition HDD...

για τον δίσκο κατέβασε τα WD Diagnostic Tools και τρέξε ένα quick και ένα extended test, αν βγάλουν FAIL τότε πας για RMA...

Είναι εκτός εγγύησης σίγουρα αλλά θα τρέξω να δω τι παίζει.

RE = raid edition? δλδ απλά είναι καλύτερη στο raid από το να βάλεις απλά δύο σκληρούς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...