Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ιδιοκτήτη (σπιτιού)

archsatan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον σπιτονοικοκύρη μου όπως λέει ο τίτλος.

Έγινε κάτι στην οικογένειά μου και πρέπει να φύγω άμεσα.

Πάω του το λέω στα @@ με γράφει. Του λέω φεύγω σε 3 μέρες για έξω σύνελθε !

Και η απάντησή του ήταν : όκ, πλήρωσέ μου 2 ενοίκια που μου χρωστάς (5 & 6 /11) και θα κρατήσω (ο ιδιοκτήτης) και την εγγύηση.

Του λέω είναι σημαντικό δεν έχω λεφτά και δεν προτίθεμαι να πληρώσω μήνα για τον οποίο δεν θα μένω στο κ***σπιτό σου,

και δεν καταλαβαίνει τίποτα, το μόνο που λέει είναι τελευταία στιγμή μου το είπες, πώς να βρω άλλον, αν μου το έλεγες πιο νωρίς,μπλά μπλά...

(Μα ρε μακάκα κατάλαβε ότι τελευταία στιγμή μαμήθηκε το σύμπαν).

Εν τω μεταξύ το μισθωτήριο ήταν για ένα χρόνο και έχει λήξει κοντά 7 μήνες τώρα. Μόλις έληξε, σταματησε να μου κόβει αποδείξεις.

Άσε δε, που αναγράφει και πιο λίγα απ' ότι πλήρωνα (γτ ήταν μαζί και τα κοινόχρηστα -δήθεν- ).

Το συμβόλαιο είναι στο όνομα του πατρός μου. (αυτό είναι το πρόβλημα, γτ αν ήταν στο δικό μου ούτε τα κλειδιά δεν θα του έδινα πίσω με αυτή του την συμπεριφορά)

Οπότε -άν έχει τύχει κανείς παρόμοιας κατάστασης ή ασχολείται με το επάγγελμα- τί μπορώ να κάνω??

Σκεφτόμουνα να του δώσω το ένα ενοίκιο και το άλλο να το κρατήσει από την εγγύηση.

Μπορεί να κινηθεί νομικά και να απαιτήσει το οτιδήποτε ;

*εννοείται οι λογαριασμοί είναι όλοι πληρωμένοι (παρά την απατεωνιά που με χρέωσε για το νερό το ένα τρίτο του προηγούμενου λογαριασμού για 10 μέρες κατανάλωσης).

Σώστε με !!!!

Ευχαριστώ πολύ για όποια απάντηση εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ το μισθωτήριο ήταν για ένα χρόνο και έχει λήξει κοντά 7 μήνες τώρα. Μόλις έληξε, σταματησε να μου κόβει αποδείξεις.

Μαζεύεις τα πράγματά σου και φεύγεις.

Δημοσ.

Αφού έχει λήξει το συμβόλαιό σου εγώ ξέρω οτι φεύγεις όποτε θέλεις και έχει δικαίωμα να σου κρατήσει μόνο την εγγύηση. ΜΗΝ του αφήσεις κι άλλο μήνα!

Δημοσ.

Ναι και εγώ λέω ότι δε μπορεί να σου κάνει πραγματικά ΤΙΠΟΤΑ εφόσον δεν υπάρχει τρέχον συμβόλαιο. Άσε που θα βρεί το μπελά του αν σκεφτεί να κινηθεί νομικά, που εισέπρατε νοίκια χωρίς να αποδίδει στην εφορία (στην οποία κατατίθεται το συμβόλαιο). Πραγματικά φεύγεις ότι ώρα θέλεις και ΑΝ θέλεις του αφήνεις ενοίκιο.

Εφόσον δεν υπάρχει τρέχον συμβόλαιο (ανεξαρτήτως αν το παλιό ήταν στο όνομα του πατέρα σου) ειναι σαν να το έχει ξενοίκιαστο εδώ και 7 μήνες. Δεν καλύπτεται απο πουθενά νομικά.

Δημοσ.

ΞΕΧΡΕΩΝΕΙΣ αυτα που ΧΡΩΣΤΑΣ,υπολογιζοντας και την εγγυηση μεσα(εφοσον παραδιδεις το σπιτι οπως ακριβως το παρελαβες),και την κανεις χωρις να ρωτας καποιον....βασικα δεν καταλαβα γιατι τον "ενημερωσες".εφοσον εισαι οικονομικα "εν'ταξη",δεν δινεις λογαριασμο σε κανενα.

Δημοσ.

Ε όχι και δε δίνεις λογαριασμό σε κανέναν και δεν ενημερώνεις. Τέτοιες συμπεριφορές είναι τα ίδια σκ*τά με τις αντίστοιχες των ιδιοκτητών.

Βέβαια, από τη στιγμή που φέρεται έτσι και δεν υπάρχει συμβόλαιο, εξαφανίζεσαι. Την εγγύηση την έχεις χάσει, μην ελπίζεις ότι θα την πάρεις πίσω. Δεν δίνεις όμως δεκάρα παραπάνω, για κανένα λόγο.

Δημοσ.

Του λες για καταγγελία σδόε και εφορία και τέτοια και πέρνεις πίσω την εγγύηση.

Μετά φεύγεις χωρίς να πληρώσεις τίποτα.

Αφού δεν έκοβε αποδείξεις δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα και να λέει και ευχαριστώ

Δημοσ.

Εγω λεω να το αδειασεις και να φυγεις χωρις να σε παρει χαμπαρι. Και να αφησεις και αποχαιρετιστηριο σημειωμα με συμβουλες του τυπου , να κοβεις αποδειξεις γιατι κυκλοφορουν πολλοι αλητες......

Δημοσ.

Η απόδειξη δε σημαίνει τίποτα. Μπορεί αυτός και μετά το χρόνο που πέρασε να το δήλωσε στην εφορία. Εφόσον έχει δηλώσει στην εφορία ότι το νοικιάζει, ο φίλος μας πρέπει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του όπως και ο ιδιοκτήτης.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι παράλογο ζητάει. 2 νοίκια τα χρωστάς ναι ή όχι; Αν ναι, τα δίνεις αλλιώς είσαι κλέφτης, πως να γίνει δηλαδή.

Η εγγύηση επιστρέφεται αν ενημερώσεις εντός εύλογου διαστήματος πως την κάνεις, 2 μέρες πριν, λογικό είναι να την κρατήσει.

Δημοσ.

Κανεναν δικηγορο γνωστο δεν εχεις να ρωτησεις για σιγουρο;Η μιση Ελλαδα ειναι δικηγοροι

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι παράλογο ζητάει. 2 νοίκια τα χρωστάς ναι ή όχι; Αν ναι, τα δίνεις αλλιώς είσαι κλέφτης, πως να γίνει δηλαδή.

Η εγγύηση επιστρέφεται αν ενημερώσεις εντός εύλογου διαστήματος πως την κάνεις, 2 μέρες πριν, λογικό είναι να την κρατήσει.

Το ίδιο καταλαβαίνω και γω.

Δηλαδή αν ήταν ιδιοκτήτης ο φίλος,τι θα έκανε ???

Θα του χάριζε τα ενοίκια,θα του έδινε την εγγύηση και θα του έδινε και χίλια ευρώ για τα πρώτα του έξοδα ???

Ρε παιδιά θα μας τρελάνετε?

Και κερατάς και δαρμένος???

Δημοσ.

Δίνεις τα νοίκια που χρωστάς και φεύγεις... η δίνεις τα νοίκια που χρωστάς αφήνεις τον "ανοιχτό" μηνα απλήρωτο αλλα δεν ζητάς εγγύηση... (γιαυτό είναι εξάλλου και η εγγύηση... εγγυάται ότι αν κανεις καμια στραβή δεν θα την πατήσει ο ιδιοκτητης)

Κατά τα αλλα δεν είσαι υποχρεωμένος να κάτσεις η να ενημερώσεις προτού φύγεις μιας και το συμβόλαιο έχει λήξει..

Το ότι είναι απατεώνας ο ιδιοκτητης και δεν δηλώνει το εισόδημα του ολόκληρο στην εφορία δεν έχει να κάνει με το ότι του χρωστάς νοίκια.. δηλαδή δεν θα έπρεπε να έχεις καθαρή συνείδηση σκεπτόμενος "θα τον πιστολιασω των π##στη και καλά να πάθει να μην έκλεβε την εφορία " ...

Το τι κάνει αυτός με την εφορία είναι θέμα δικό του και του κράτους δεν έχεις καμια θέση εσύ σε αυτό..

Το κανεις όμως εσύ με αυτόν είναι θέμα δικό σου και δικό του...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...