xctaek21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Γειά σας, μετά απο πολύ καιρό προσπάθειας πάνω σε αυτό το joomla δημιούργημα, αποφάσισα να σας το παρουσιάσω και να μου πείτε προτάσεις για βελτίωση και το πώς σας φαινεται επίσης θέλω να σχολιάσετε 1) την ταχύτητα φόρτωσης 2)το κατά πόσο φιλικό ειναι προς τον χρήστη 3)και εαν σας αρέσει εμφανισιακά ειναι κατάλογος με καταστήματα στην αθήνα κυριος δεν ειναι δικό μου το site, αλλα εγω αναλαβα την δημιουργία του ειναι σε joomla με διάφορα addons, αλλα χρειάστηκε να αλλάξω αρκετά πραγματάκια Υ.Γ. το "αφεντικό μου" θεωρει πως πρεπει να αλλαξουμε την φόρμα αναζήτησης, και να την βάλουμε στην θέση του flash, εσείς τι λέτε; Υ.Γ.2 ΤΟ "Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ειναι μια προσπάθεια να κοπιάρουμε το goldendeals , εγώ διαφωνούσα αλλα ο άλλος επιμένει :S ειναι δοκιμαστικό σταδιο ακόμη www.athenshops.gr
v5net Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 εμφανισιακά είναι ωραίο,αρκετά μπορώ να πω. δεν ξέρω,ίσως να του ταίριαζε καλύτερα ένα πιο σκούρο background. αργεί λίγο στο φόρτωμα, χαρακτηριστικό του joomla και το βρίσκω αρκετά φιλικό προς το χρήστη. η αναζήτηση καλά είναι εκεί που βρίσκεται, δε θα μου άρεσε εκεί που θέλει το αφεντικό. περισσότερη δουλειά έχεις να κάνεις εκεί που δεν φαίνεται,δηλαδή λίγο βελτίωση στα title tags και descriptions μάλλον.
imaginas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Για το θέμα της ταχύτητας,ενεργοποίησε,αν δεν το έχεις κάνει ήδη,την Cache και το gzip από τον πίνακα ελέγχου του site σου.Είχα κι εγώ τα ίδια προβλήματα κι έτσι τα έλυσα. Το template το έφτιαξες εσύ ή το πήρες έτοιμο;
xctaek21 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Για το θέμα της ταχύτητας,ενεργοποίησε,αν δεν το έχεις κάνει ήδη,την Cache και το gzip από τον πίνακα ελέγχου του site σου.Είχα κι εγώ τα ίδια προβλήματα κι έτσι τα έλυσα. Το template το έφτιαξες εσύ ή το πήρες έτοιμο; όχι, πάντα προτιμώ να παίρνω ένα έτοιμο που είναι κοντά σε αυτο που θέλω και απο εκει και πέρα να το παραμετροποιώ για να μην χάνω πολυ χρόνο , και για καλύτερα αποτελέσματα (μιας και δεν ειμαι και γαμω τους σχεδιαστές) βασισμένο στο http://joomla15.zoot...te.com/jv_lago/ λοιπόν θα κοιτάξω αν και νομίζω είχα κανει κάποιο zipάρισμα, και δημιουργούσε πρόβλημα στο search (κιομος :-P) @v5net ευχαριστώ , ναι ίσως έχω κάποια δουλειά εκει πέρα , αλλα βαριέμαι να την κάνω :-P (title tags και descriptions )
alexitsios Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Για το θέμα της ταχύτητας,ενεργοποίησε,αν δεν το έχεις κάνει ήδη,την Cache και το gzip από τον πίνακα ελέγχου του site σου.Είχα κι εγώ τα ίδια προβλήματα κι έτσι τα έλυσα. Το template το έφτιαξες εσύ ή το πήρες έτοιμο; Η cache στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' ότι λύνει. Και το gzip εξαρτάται από τις περιπτώσεις. Μπορεί να το ενεργοποιήσεις και να πάει πιο αργά. Δεν είναι τυχαίο που είναι προεπιλεγμένα off. Ιδιαίτερα σε καταλόγους που γίνονται συχνά ανανεώσεις και ενημερώσεις, θα ήταν καλύτερο να είναι off κατά την άποψη μου.
subdee Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Η cache στις περισσότερες περιπτώσεις δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' ότι λύνει. Και το gzip εξαρτάται από τις περιπτώσεις. Μπορεί να το ενεργοποιήσεις και να πάει πιο αργά. Δεν είναι τυχαίο που είναι προεπιλεγμένα off. Ιδιαίτερα σε καταλόγους που γίνονται συχνά ανανεώσεις και ενημερώσεις, θα ήταν καλύτερο να είναι off κατά την άποψη μου. Λάθος. Το caching δε δημιουργεί προβλήματα αν το χρησιμοποιείς σωστά και εκεί που πρέπει. Στα περισσότερα site υψηλής επισκεψιμότητας, θα ήταν μεγάλο λάθος να μην cachάρεις κομμάτια του site και θα τότε θα δείς χαμηλές ταχύτητες καθώς ο interpreter τις εκάστοτε γλώσσας που χρησιμοποιείς, επεξεργάζεται επαναλαμβανόμενα τα ίδια scripts. Βέβαια, προϋπόθεση να γνωρίζεις που και για πόσο πρέπει να cachάρεις το κάθε τμήμα του site.
zinas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Από το yslow: This page has 13 external Javascript scripts. Try combining them into one. This page has 15 external stylesheets. Try combining them into one. This page has 20 external background images. Try combining them with CSS sprites. Μπορείς να μειώσεις αρκετά τα http requests με λίγο κόπο. Για την ευχρηστία τώρα... στην αναζήτηση δεξιά, θα έλεγα να αλλάξεις τις κατηγορίες. Καλύτερα να έχει κατηγορίες τύπου ρούχα, καφετέριες, ηλεκτρικά είδη κλπ κλπ. Καλό θα ήταν να υπάρχει και η περιοχή εκεί. Αυτά όλα, εφόσον θέλεις να έχεις ένα search που πιάνει ολόκληρο block 250px. Aλλιώς μπορείς να έχει ένα quick search κάπου ψηλά, κοντά στο μενού, όπως περίπου το Insomnia. Όπου υπάρχουν αστεράκια, να μπορώ να βαθμολογήσω πατώντας πάνω τους. Η σημερινή προσφορά, καλό είναι να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα σου. Για τις υπηρεσίες, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.smashingmagazine.com/2008/10/13/pricing-tables-showcase-examples-and-best-practices/ Γενικά τα pricing tables είναι αρκετά της μόδας τελευταία Τέλος, (μην το πάρεις στραβά), αλλά κατά τη γνώμη μου φαίνεται η απουσία γραφίστα Αυτά προς το παρόν από εμένα
xctaek21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2011 Από το yslow: This page has 13 external Javascript scripts. Try combining them into one. This page has 15 external stylesheets. Try combining them into one. This page has 20 external background images. Try combining them with CSS sprites. Μπορείς να μειώσεις αρκετά τα http requests με λίγο κόπο. Για την ευχρηστία τώρα... στην αναζήτηση δεξιά, θα έλεγα να αλλάξεις τις κατηγορίες. Καλύτερα να έχει κατηγορίες τύπου ρούχα, καφετέριες, ηλεκτρικά είδη κλπ κλπ. Καλό θα ήταν να υπάρχει και η περιοχή εκεί. Αυτά όλα, εφόσον θέλεις να έχεις ένα search που πιάνει ολόκληρο block 250px. Aλλιώς μπορείς να έχει ένα quick search κάπου ψηλά, κοντά στο μενού, όπως περίπου το Insomnia. Όπου υπάρχουν αστεράκια, να μπορώ να βαθμολογήσω πατώντας πάνω τους. Η σημερινή προσφορά, καλό είναι να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα σου. Για τις υπηρεσίες, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά εδώ: http://www.smashingm...best-practices/ Γενικά τα pricing tables είναι αρκετά της μόδας τελευταία Τέλος, (μην το πάρεις στραβά), αλλά κατά τη γνώμη μου φαίνεται η απουσία γραφίστα Αυτά προς το παρόν από εμένα Θα το έπαιρνα στραβά αν το έβλεπες και δεν μου το έλεγες Βασικά γραφιστρια υπήρξε (απολύθηκε) απλά δεν έκανε πολλα, μόνο logo, εικονιδια στις κατηγορίες, και ήταν μέτρια - στο search στην πραγματικότητα εμφανίζει αρχικά κατηγορία μετα περιοχή και μετα είδος, απλά κολλάει το ##%##% και δεν δείχνει τα αλλα δυο, ανάλογα τα κέφια του. Για τις Υπηρεσιες το αφεντικο ήθελε να χωσω απευθείας την εικόνα, βέβαια θα ρίξω μια ματια και στα price tables, αν και είχα κάνει και εγω κάτι εκει, που δεν του αρεσε ιδιαίτερα - Για τα CSS και js θα τα βάλω όλα σε ένα για να μείωσω τα requests Όταν λέει 20 external BGs τι εννοει ; Ευχαριστώ πολυ :-]
zinas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Όταν λέει 20 external BGs τι εννοει ; Χρησιμοποιείς 20 εικόνες σε διάφορα elements ως background-image. Υπάρχει μια τεχνική που λέγεται css sprites που μπορείς να κάνεις τις 20 εικόνες μόλις 1. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ: http://css-tricks.com/158-css-sprites/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.