Προς το περιεχόμενο

Παροχές ΙΚΑ για τοκετό

jimarass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στα εξής:

Η γυναίκα μου παίρνει επίδομα ανεργίας από ΟΑΕΔ. Αν μείνει έγκυος και κατά τη στιγμή της γέννας παίρνει ακόμα το επίδομα ανεργίας, τότε δικαιούται τις παροχές λοχίας που δίνει το ΙΚΑ; Δηλαδή τα:

1. εξάπαξ βοήθημα τοκετού από το ΙΚΑ (περίπου 900€)?

2. το επίδομα κυοφορίας και λοχείας από το ΙΚΑ (56 μέρες πρίν και 63 μέρες μετά)?

3. το ποσό συμπλήρωμα που θα λάμβανε από τον ΟΑΕΔ, αν εργαζόταν?

Στον ΟΑΕΔ μας είπαν γενικά πως όσο έχει το επίδομα ανεργίας, ασφαλίζεται στο ΙΚΑ κανονικά. Ωστόσο, είναι και ασφαλισμένη ως προστατευόμενος μέλος μέσω εμού. Αλλάζει κάτι μεταξύ των δύο επιλογών ασφάλισης? (δηλαδή άμεση ασφάλιση ΙΚΑ λόγω ανεργίας και έμεση μέσω εμού)

Ευχαρι

Δημοσ.

δεν πας να ρωτήσεις στο ΙΚΑ πριν την αφήσεις έγκυο ; :-D

Ο μαλ...... ο κουμπάρος μου δεν πήρε φράγκο γιατί η κουμπάρα είχε 196 ένσημα τα τελ. 2 χρόνια και όχι 200 που απαιτούνται !!!!

Και το θέμα είναι ότι την ασφάλιζα εγώ (και την σταμάτησε !!)

αν και το πιο πιθανό είναι να τα πάρεις έτσι κι αλλιώς, αφού εσύ είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ..

Αρκεί να την έχεις δηλώσει ως προτατευόμενο μέλος και να φαίνεται στο βιβλιάριο σου . Εκ των υστέρων δεν γίνεται ..

Δημοσ.

Άρα αν είναι προστατευόμενο μέλος, θα πάρει λεφτά? Εγώ θα πληρώνων περισσότερες εισφορές? Αν βρει στο μέλλον δουλειά, πρέπει να την αφαιρέσω από προστατευόμενο μέλος?

Δημοσ.

Καθαρά φιλικά να σου πω ότι νομίζω πως ζητάς αρκετά εξειδικευμένα πράματα που ακόμη και μια απλή υπάλληλος θα ρωτούσε κανένα προϊστάμενο για να σου απαντήσει με σιγουριά.. :P

Πήγαινε καλύτερα στους αρμοδιους φορείς (ΟΑΕΔ, ΚΕΠ, ΙΚΑ) και κανε κανένα topic σε κανένα forum πολυτεκνων κτλ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...