_chris_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 βασικά τώρα πρέπει να αναλύσω την κατάσταση αλλά θα πάρει χρόνο. ίσως το κάνω αργότερα για να υπάρχει μια σφαιρική εικόνα. για αρχή θέλω όμως να ρωτήσω.... αν πέσει καρφωτή σε μικρή επιχείρηση που έχει ανασφάλιστα άτομα (2 στα 3) ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες για τον εργοδότη; γίνεται τίποτα ή όχι; προβλέπεται κάποιο πρόστιμο; και επίσης ποιές κινήσεις πρέπει να γίνουν ώστε πραγματικά να γίνει κάτι και να πάρει ο εργοδότης αυτό που πρέπει; Υ.Γ μη βιαστείτε να κρίνετε και να με πείτε ρουφιάνο.
firewalker Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Αρκεί μια καταγγελία στις αρμόδιες αρχές και να βρεθούν στον χώρο εργασίας ανασφάλιστοι εργάτες κατά τον έλεγχο.
_chris_ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 εννοείτε ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας; και σε περίπτωση που ο εργοδότης έχει γνωστό εκεί μέσα τι κάνουμε; αν τον ενημερώσει; και επίσης, ποιές είναι οι συνέπειες;
kage Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 παιρνε καθε φορα μεχρι να μην προλαβουν να τον ενημερωσουν δεν ξερω αν τους ανησυχει περισσοτερο το προστιμο απο ανασφαλιστο υπαλληλο αλλα ο ελεγχος στα βιβλια του...
SilverCloak Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Τώρα με τη διαφθορά που παίζει τι να σου πω; Μπορεί να έρθουν αυτοί (επιθεώρηση εργασίας) και να βεβαιώσουν πρόστιμο και μετά να γίνει γαργάρα το πρόστιμο. Να τον πιάσουν από το αυτί να σας ασφαλίσει ξέχασε το. Και καλό είναι να πετάξεις από πάνω σου τη σάπια νοοτροπία. Ρουφιάνος δεν είσαι όταν καταγγέλεις τα κακώς κείμενα. Πάει αυτή η Ελλάδα του κομπρεμί που ήξερες πέθανε. Εντάξει αν υπάρχει δυνατότητα να τα βρείτε καλό θα ήταν να γίνει μια κουβέντα πρώτα. Μετά βέβαια καρφώνεσαι και μένεις άνεργος. Τι να σου πω. kage και ο έλεγχος στα βιβλία λαδώνεται, αλλά έχουν σφίξει τα λουριά τελευταία.
black_widow Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για μη αναγραφή προσωπικού στο βιβλίο προσωπικού , τις εισφορές τις πληρώνει με προσαύξηση επί του ποσού τους ( το ακριβές προσοστό της προσαύξησης δε το θυμάμαι ) . Αυτά νομίζω . Το εάν θα τον πιάσουν ή εάν θα τα πληρώσει προφανώς είναι άλλο θέμα. Εμένα συγγενής μου την είχε πατήσει με το ΙΚΑ , ακόμα το θυμάται. Ανάμεσα στους υπαλλήλους υπήρχε ένας που τον είχε παρακαλέσει να μην τον ασφαλίσει αλλά να του δίνει τις εισφορές στο χέρι και όταν αυτός ήθελε να φύγει από τη δουλειά του τράβηξε μια ωραιότατη καταγγελία μετά . Έχω την εντύπωση ότι η επιθεώρηση εργασίας δεν μπλέκεται καθόλου με το θέμα της ασφάλισης . Την αφορούν οι πίνακες προσωπικού εάν είναι σωστά ενημερωμένοι και γενικά ότι έχει σχέση με τις αποδοχές . Πάντως πλέον παίζει πολύ μπλοκάκι οπότε η εισφοροδιαφυγή κρύβεται με έντεχνο τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.