rafail1994 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα στο forum Έχω διαβάσει μέχρι τώρα πάρα πολλές και διαφορετικές απόψεις πάνω στο σε ποια γλώσσα προγραμματισμού να συνεχίσει κάποιος,εχω μπερδευτεί αρκετά οπότε εάν μπορείτε ξεμπερδεψτεμε. Μέχρι τώρα έχω ασχοληθεί με . 1)msdos 2)Visual basic 6.0 (κανένα εξάμηνο οπού έκανα τα βασικά και κάτι παραπάνω γιατί μετά μπήκα στην .net ) 3)Visual basic .net (Ενάμιση χρόνο έχω κάνει όλα τα βασικά και έχω επεκταθεί και παραπάνω ) 4) python (Δυο μήνες έκανα τα πολύ βασικά ) 5)C++ (Δούλεψα μόνο σε console και μόνο τα πολύ βασικά ) 6)C# (Έχω κάνει τα πολύ βασικά στην console και αρκετά πραγματάκια στης forms ) 7)Turbo pascal (έχει κάνα χρόνο που ασχολήθηκα και δεν θυμάμαι και πολλά ) 8)Delphi (Μετρημένα πραγματάκια για να δω πως είναι ). 9)Από web κτλ έχω ασχοληθεί μόνο με την html 10)Επίσης έχω ασχοληθεί και με βάση δεδομένων Το ερώτημα μου είναι με ποια να συνεχίσω η ποια καινούρια να μάθω ; . Όσον αναφορά τον προγραμματισμό θέλω να το συνεχίσω και επαγγελματικά οπότε καλυτέρα θα είναι να έχω γνώσεις πάνω σε μια γλώσσα προγραμματισμού που θα χρειαστώ και στο μέλλον ώστε να βοηθηθώ άλλα και να είμαι ποιο άνετος .Από τα σεμινάρια της Microsoft βλέπω ότι έχει αρχίσει και επεκτείνεται αρκετά η c sharp οπότε προς τα εκεί κλείνω ποιο πολύ άλλα θέλω και την δική σας άποψη . Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
rafail1994 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Για την ώρα ποιο πολύ λέω για προγράμματα σε windows/linux/mobile .Άλλα μπορεί στο μέλλον(θα ήθελα αρκετά ) να ασχοληθώ και με embedded/system κτλ
javavall Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δεν είναι καλύτερο να μάθεις 1-2 γλώσσες πολύ καλά, από το λίγο απ'όλα? (Δεν ψωνίζεις στη λαική)
rafail1994 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Φυσικά και είναι καλύτερο. Απλώς ήθελα να ασχοληθώ και με άλλες γλώσσες προγραμματισμού άλλωστε δυο είναι αυτές που έχω ασχοληθεί αρκετά (visual basic και C#) . Το θέμα είναι με ποια να συνεχίσω ώστε να την μάθω τέλεια
mtsouk Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Θα πρότεινα C++ ή C. Σε UNIX περιβάλλον καλύτερα. Εναλλακτικά iOS development σε Objective-C. φιλικά,
rafail1994 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δεκτές οι προτάσεις σου.Αν και για την για την C δεν ξέρω επειδή η C# έχει ωριμάσει (όπως και το .net) αρκετά μου φαίνεται καλύτερη λύση
Luciddream Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 εγώ έχω να σ κάνω μια άλλη πρόταση... γιατι δεν σκεφτόμαστε ένα project να το δουλέψουμε μαζί (όσοι απο εδώ θέλουν) και ταυτόχρονα να μάθουμε και την γλώσσα.. (όποια επιλέξουμε) έτσι και δεν θα βαρεθούμε και θα αλληλοβοηθιόμαστε
migf1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Για την ώρα ποιο πολύ λέω για προγράμματα σε windows/linux/mobile .Άλλα μπορεί στο μέλλον(θα ήθελα αρκετά ) να ασχοληθώ και με embedded/system κτλ Από αυτό και μόνο, C++ (με QT framework). Άλλωστε και 2 χρόνια να προγραμματίζεις σε C++ αμφιβάλλω αν μπορείς να την εξαντλήσεις. Εφόσον θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά, η προσέγγιση που έχεις ακολουθήσει μέχρι στιγμής σε κάνει περισσότερο "code monkey" παρά σοβαρό προγραμματιστή (λίγο από όλα δηλαδή και κατ' ουσίαν τίποτα). Θα σου πρότεινα να κάτσεις να μάθεις σοβαρά C++ (και QT) και να εξοικειωθείς με ανάλυση αλγορίθμων και υπολογιστική πολυπλοκότητα (computational complexity).
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 migf1 Ειναι δυσκολο μερικες φορες να ασχοληθεις με μια γλωσσα.. Οταν πχ αναλαμβανεις δουλειες και αλλο ειναι σε .NET αλλο σε Cobol ,αλλο σε c++,αλλο σε php αλλο σε asp ,αλλα σε java... (δεν επιλεγεις εσυ )δεν μενει χρονος να μαθεις κατι καλα..
migf1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Ναι, αλλά από ότι κατάλαβα ο φίλος δεν έχει βάσεις σε καμία γλώσσα από αυτές που αναφέρει στο αρχικό του ποστ. Το ζητούμενο, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, πρώτα από όλα είναι αποκτήσει βάσεις, σε γλώσσα που μπορεί να του δώσει βάσεις. Ειδικά για τους τομείς που είπε πως θέλει να ασχοληθεί και μάλιστα επαγγελματικά. Αν δεν είχε ασχοληθεί ξανά ποτέ, θα του συνιστούσα να μάθει: C, Java και C++ (με αυτή τη σειρά) μιας και αυτές είναι σήμερα οι πιο hot γλώσσες. Εφόσον όμως έχει περάσει, έστω και στα πεταχτά, από τόσες γλώσσες, θεωρώ πως μπορεί να ξεκινήσει απευθείας από C++ που είναι ο "ελβετικός σουγιάς" όλων των γλωσσών. Όταν αποκτήσει γερές βάσεις, τότε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα θα την μαθαίνει πολύ γρήγορα (ή έστω αυτά που θα του χρειάζονται να μάθει). Αν ξέρει πολύ καλή C και καλή C++ (ή έστω πολύ καλή C++ ... αν κι αυτό είναι κομματάκι δύσκολο) όλες οι άλλες γλώσσες θα του φανούν "παιχνιδάκι". migf1 Ειναι δυσκολο μερικες φορες να ασχοληθεις με μια γλωσσα.. Οταν πχ αναλαμβανεις δουλειες και αλλο ειναι σε .NET αλλο σε Cobol ,αλλο σε c++,αλλο σε php αλλο σε asp ,αλλα σε java... (δεν επιλεγεις εσυ )δεν μενει χρονος να μαθεις κατι καλα.
rafail1994 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Ο λόγος που ασχολήθηκα με παραπάνω απο 2 γλώσσες προγραμματισμού ήταν για να δω τι παίζει και με της άλλες άλλα και για να της γνωρίσω.(Δεν ήταν ο σκοπός μου να μάθω άριστα 10 γλώσσες προγραμματισμού) Πιστεύω οτι καλές βάσεις εχω στην visual basic και την C# μιας και είναι αυτές που έχω ασχοληθεί τον περισσότερο καιρό και έχω υλοποιήσει τα περισσότερα προγράμματα μου . migf1 Ευχαριστώ για της επισημάνσεις σου.Θα συνεχίσω οπότε την C# και θα αρχίσω να μαθαίνω την την C++
παπι Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Κατσε μαθε μια δυο γλωσσες παρα πολυ καλα, και μετα αρχισε να μαθαινεις freamworks, technologies,κλπ κλπ. Στο κατω κατω ο σκοπος ειναι να μπορεις να εκφρασεις με το καλυτερο τροπο αυτο που εχεις σαν ιδεα πανω σε μια γλωσσα προγραμματισμου. ΥΓ: Προτεινω να συνεχισεις C# για ενα και μονο λογ SUMMARY Αν πας σε καποια γλωσσα που δεν το υποστηριζει αυτο το ΜΕΓΑ πραγμα θα εισαι καπος ετσι
rafail1994 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Βλέπω γίνεται λίγο ψιλό χαμός . Ωραία οπότε συνεχίζω ακάθεκτα την C# και αρχίζω C++
migf1 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Πιστεύω οτι καλές βάσεις εχω στην visual basic και την C# μιας και είναι αυτές που έχω ασχοληθεί τον περισσότερο καιρό και έχω υλοποιήσει τα περισσότερα προγράμματα μου. [snip] Να βάλω μια μικρή... ασκησούλα η οποία είναι πολύ εύκολη για κάποιον που έχει γερές βάσεις; (σε C βγαίνει σε λιγότερο από 15 λεπτά, με γύρω στις 150 γραμμές κώδικα, σε γλώσσες με ενσωματωμένη υποστήριξη σύνθετων δομών δεδομένων βγαίνει ακόμα πιο γρήγορα και με πολύ λιγότερες γραμμές κώδικα). Γράψτε ένα πρόγραμμα που θα διαβάζει από το πληκτρολόγιο τυχαίο πλήθος λέξεων (μια λέξη ανά γραμμή) και σε τυχαία σειρά μέχρι να διαβάσει τη λέξη "stop". Κάθε λέξη (συμπεριλαμβανομένης της "stop") θα μετατρέπεται σε πεζά γράμματα και ανάλογα με το γράμμα από το οποίο αρχίζει θα αποθηκεύεται στην λίστα του αντίστοιχου γράμματος, σε αντίστροφη χρονολογική σειρά (οι πιο πρόσφατα πληκτρολογημένες λέξεις θα εμφανίζονται πρώτες στη λίστα τους). Δηλαδή όσες λέξεις ξεκινάνε με το γράμμα a θα αποθηκεύονται στη λίστα που αντιστοιχεί στο a, όσες ξεκινάνε από b θα αποθηκεύονται στη λίστα που αντιστοιχεί στο b, κλπ. Αν μια λέξη αρχίζει από χαρακτήρα μικρότερο του 'a' θα μπαίνει στη λίστα του a, ενώ αν αρχίζει από χαρακτήρα μεγαλύτερο του 'z' θα μπαίνει στη λίστα του z. Πριν τερματίσει το πρόγραμμα θα τυπώνει τα περιεχόμενα (λέξεις) μόνο όσων λιστών δεν είναι άδειες, καθώς και το σε ποιο γράμμα αντιστοιχούν και πόσες λέξεις περιέχουν. Στο τέλος θα τυπώνει το συνολικό πλήθος των λέξεων που περιέχονται σε όλες τις λίστες. Χάριν απλότητας του κώδικα, θεωρήστε πως κάθε γραμμή εισόδου περιλαμβάνει μια μόνο λέξη. Sample output... Το παραπάνω δεν έχει να κάνει με γλώσσα, αλλά με "προγραμματιστικές βάσεις" γενικότερα ανεξαρτήτως γλώσσας. Είναι πανεύκολη άσκηση για όποιον ξέρει στοιχειωδώς δομές δεδομένων. Το έγραψα ως ένα πολύ απλοϊκό παράδειγμα του γιατί πιστεύω πως το να ασχοληθεί κάποιος με την ουσία του προγραμματισμού όσο το δυνατόν νωρίτερα είναι πολύ πιο χρήσιμο από το να ξέρει τη σύνταξη 3 διαφορετικών γλωσσών. @παπι: εξαιρετική γλώσσα η C# (από όσα έχω διαβάσει, γιατί δεν έχω... δεήσει ακόμα να την πιάσω) αλλά ο φίλος είπε πως τον ενδιαφέρει cross platform προγραμματισμός (Windows/Linux/Mobile)... έχει "απεμπλακεί" η C# στο linux από την εξάρτησή της στο Mono;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.