Προς το περιεχόμενο

Απροσδιόριστο πρόβλημα σε σταθερό

Forensick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

O σταθερός μου έχει ένα θέμα. Δεν είναι τόσο σημαντικό (προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά παραμένει. Όταν bootαρει και ακριβώς πριν φτάσει εκεί που δείχνει την μπάρα των xp να φορτώνει, αρκετές φορές κολλάει σε μια μαύρη οθόνη για απροσδιόριστο χρόνο (μαξ 3 λεπτά περίπου) και μετά συνεχίζει κανονικά με το φόρτωμα των xp. Αυτό το κάνει από την στιγμή που του είχα κάνει αναβάθμιση με καινούργια motherboard(p5kc),καινούργιο επεξεργαστή(E6750) και ram(kingston 2g-udimm).

To λειτουργικό παραμένει το ίδιο και πριν κάνω την αναβάθμιση. Ο σκληρός και η κάρτα γραφικών, έχουν αλλάξει από τότε, οπότε φαντάζομαι δεν έχουν να κάνουν με αυτό το πρόβλημα. Η κάρτα ήχου έχει αποσυνδεθεί αν θυμάμαι καλά και είχε συνεχίσει το πρόβλημα. Η αναβάθμιση που είχα κάνει ήταν με μεταχειρισμένα κομμάτια. Παρολαυτά, μάλλον βγάζω από το παιχνίδι τον κονρόε, γιατί τον αγόρασα από φίλο μου ο οποίος είναι ψείρας και έτσι και αλλιώς θα μου είχε πεί για τυχόν πρόβλημα.

Μπορεί να είναι κάτι άλλο από mobo και ram? Πως μπορώ να τσεκάρω τι είναι?

Δημοσ.

Για αρχή αποσυνδεσε οποιαδηποτε usb συσκευή εκτος mouse και keyboard και ξαναδοκιμάσε να δεις αν το κάνει παλι!!!

Δημοσ.
Αυτό το κάνει από την στιγμή που του είχα κάνει αναβάθμιση με καινούργια motherboard(p5kc),καινούργιο επεξεργαστή(E6750) και ram(kingston 2g-udimm).

Αφού σου ανοίγουν τα xp ευχαριστημένος να σαι..!

Κανονικά, μετά από αλλαγή μητρικής, πρέπει να κάνεις φορματ το σύστημα (ειδικά σε windows xp).

Κάτι παίζει με τους drivers και αργεί τόσο.Δοκίμασε να τους κάνεις όλους μια αναβάθμιση μπας και λυθεί το πρόβλημα χωρίς φορματ....

Δημοσ.

Για αρχή αποσυνδεσε οποιαδηποτε usb συσκευή εκτος mouse και keyboard και ξαναδοκιμάσε να δεις αν το κάνει παλι!!!

Μάλλον αυτό ήταν, καθώς είχα ξεχάσει από χθες έναν εξωτερικό συνδεδεμένο. Τον έβγαλα και έκανα 4 φορές boot και όλα μια χαρά.

Το πρόβλημα αυτό το είχα με τους παλιούς σκληρούς(ο ένας από τους 2 ψοψησε και αν και είχα το λειτουργικό στον άλλον, μάλλον το από που θα μπουτάρει είχε γραφτεί στον χαλασμένο και μάλλον αυτό δημιουργούσε την καθυστέρηση στο boot) που είχα πάνω και πριν 3 μέρες άλλαξα σκληρό. Από την στιγμή που άλλαξα τους σκληρούς, δεν μου ξαναέκανε αυτό το πρόβλημα, μέχρι σήμερα που είχα ξεχάσει τον εξωτερικό πάνω στο usb. Ας ελπισουμε ότι αυτό ηταν τελικά το πρόβλημα. Ευχαριστώ :)

Αφού σου ανοίγουν τα xp ευχαριστημένος να σαι..!

Κανονικά, μετά από αλλαγή μητρικής, πρέπει να κάνεις φορματ το σύστημα (ειδικά σε windows xp).

Κάτι παίζει με τους drivers και αργεί τόσο.Δοκίμασε να τους κάνεις όλους μια αναβάθμιση μπας και λυθεί το πρόβλημα χωρίς φορματ....

Συγγνώμη, ίσως δεν ήμουν κατανοητός. Εννοώ ότι είναι το ίδιο δισκάκι/λειτουργικό, όχι ότι δεν έκανα κανονικό format.

Δημοσ.

Μάλλον αυτό ήταν, καθώς είχα ξεχάσει από χθες έναν εξωτερικό συνδεδεμένο. Τον έβγαλα και έκανα 4 φορές boot και όλα μια χαρά.

Το πρόβλημα αυτό το είχα με τους παλιούς σκληρούς(ο ένας από τους 2 ψοψησε και αν και είχα το λειτουργικό στον άλλον, μάλλον το από που θα μπουτάρει είχε γραφτεί στον χαλασμένο και μάλλον αυτό δημιουργούσε την καθυστέρηση στο boot) που είχα πάνω και πριν 3 μέρες άλλαξα σκληρό. Από την στιγμή που άλλαξα τους σκληρούς, δεν μου ξαναέκανε αυτό το πρόβλημα, μέχρι σήμερα που είχα ξεχάσει τον εξωτερικό πάνω στο usb. Ας ελπισουμε ότι αυτό ηταν τελικά το πρόβλημα. Ευχαριστώ :)

Συγγνώμη, ίσως δεν ήμουν κατανοητός. Εννοώ ότι είναι το ίδιο δισκάκι/λειτουργικό, όχι ότι δεν έκανα κανονικό format.

1000% ήταν αυτό το πρόβλημα... προφανώς μέσα απο το bios θα είναι ορισμένο να κοιτάει πρώτα για boot στις usb συσκευές οπότε και καθηστερεί μέχρι να τον διαβασει!! Αν αλλάξεις το boot order και βάλεις πρώτο τον εσωτερικό σκληρό τότε κατα 99% θα μπορείς αν θέλεις να αφήσεις και τον usb μονιμα συνδεδεμένο χωρίς προβλήματα!!

Δημοσ.

Δυστυχώς το πρόβλημα επιμένει και σήμερα.

Κοίταξα στο bios, δεν υπάρχει καν επιλογή για να μπουτάρει από usb. first boot device ο σκληρός(υπάρχει μόνο ένας αυτή την στιγμή στο σύστημα) και second το cd-rom. Δεν έχω συνδεδεμένο usb πάνω, εκτός από ποντίκι/πληκτρολόγιο (και τα 2 ενσύρματα).

Καμία ιδέα?

Δημοσ.

Δυστυχώς το πρόβλημα επιμένει και σήμερα.

Καμία ιδέα?

Με ή χωρις τον usb συνδεδεμένο??

Αν χωρίς τοτε δοκίμασε να αποσυνδέσεις το dvd drive και αν και πάλι το κανει τότε τσεκάρισμα τον σκληρό με το διαγνωστικό του πρόγραμμα!!!

Δημοσ.

Δεν έχω συνδεδεμένο usb πάνω, εκτός από ποντίκι/πληκτρολόγιο (και τα 2 ενσύρματα).

Με ή χωρις τον usb συνδεδεμένο??

Αν χωρίς τοτε δοκίμασε να αποσυνδέσεις το dvd drive και αν και πάλι το κανει τότε τσεκάρισμα τον σκληρό με το διαγνωστικό του πρόγραμμα!!!

Τον σκληρό τον αποκλείω, καθώς το έκανε και με τον προηγούμενο και με τον καινούργιο (χωρίς κανέναν άλλον δίσκο στο σύστημα).

Το κακό είναι πως δεν το κάνει κάθε φορά που bootάρει, αλλά όποτε του καπνίσει. Χθες πχ, ξεκίνησα 5 φορές τον υπολογιστή, το έκανε μόνο την πρώτη φορά που ήταν ο εξωτερικός σκληρός, ενώ τις υπόλοιπες που δεν ήταν, όχι.

Σήμερα, μόνο με ποντίκι/πληκτρολόγιο, σε 2 boοτ, το έκανε την μια.

Δημοσ.

Κατι προσπαθεί να ανγνωρίσει εκει την στιγμή και για αυτό καθυστερει.. το θεμα ομως είναι τι??

Δεν πιστευω να εχεις κανενα δισκακι μεσα στο DVD!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...