john6945 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Σήμερα παρέλαβα από το πλαίσιο το pc μου με cpu τον 1090, motherboard την gigabyte Gigabyte MB 990FXA-UD5, psu Corsair Enthusiast Series TX650, vga την quadro 600, 8gb ram και case το coolermaster Silencio RC-550 . To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ο τρομακτικός θόρυβος που παράγεται από το stock fan της cpu. Μπαίνοντας στο bios παρατήρησα ότι η θερμοκρασία είναι είναι από 42 βαθμούς και με ανοδικές τάσεις (έφτασε ως τους 50) ενώ το ανεμιστηράκι στροφάρει συνεχώς από τις 4200 έως τις 6000 στροφές!!! Και όλα αυτά χωρίς το μηχάνημα να κάνει απολύτως τίποτα!!! Καταλαβαίνετε ότι ο θόρυβος είναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ. Όχι απλά δε μπορείς να δουλέψεις αλλά ούτε καν να είσαι στο ίδιο δωμάτιο με το pc! Φανταστείτε να αρχίσουν και τα render!!! Προφανώς δεν τίθεται θέμα σκόνης μιας και το σύστημα είναι ολοκαίνουριο. Ψάχνοντας σε ξένα forum είδα ότι ναι μεν ο 1090t είναι ζεστός αλλά όχι και έτσι... Το θέμα είναι τί κάνω από εδώ και πέρα. Μπορεί να είναι ελαττωματική η cpu οπότε τον πάω πίσω για έλεγχο ή μιλάμε για άθλια ψύκτρα οπότε πάω για αλλαγή; Υπόψιν ότι χρόνος για πολλές δοκιμές δεν παίζει...
parsifal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Θερμοκρασία περιβάλλοντος/δωματίου; Με καμιά 28άρα και πάνω, οι 42 βαθμοί για idle CPU δεν είναι κάτι περίεργο νομίζω. Στο BIOS, είναι ενεργοποιημένες οι επιλογές που έχουν να κάνουν με power saving (C1E / Cool&Quiet) και «έξυπνο» έλεγχο της ταχύτητας των fans (Smart FAN Control);
stm00192 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Προβληματική cpu nope δεν παιζει!!! Τσεκαρε αν οι κοκορομυαλοι απο το πλαίσιο έχουν βάλει την ψυκτρα σωστα... Αλλά επειδή αποτι καταλαβαίνω είσαι λίγο ψείρας με τον θόρυβο μια aftermarket ψύκτρα είναι επιτακτική αναγκη!!
xristoforos89 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Για οσους ειχαμε amd, ειναι γνωστο οτι οι ψυκτρες που βαζουν μεσα ειναι για πεταμα. Πας υποχρεωτικα για αλλαγη και να παρεις μια αλλη καλυτερη. Αλλιως υπαρχει και η εναλλακτικη: Ενεργοποιείς από το bios τα COOL N QUIET και C1E ! Ενεργοποιείς και το QUIET-FAN Ενεργοποιείς και απο τον πίνακα ελέγχου, την εξισορρόπηση ενέργειας στην καρτέλα ενέργεια .. Και εισαι ετοιμος!
john6945 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα τσεκάρω και τις επιλογές του bios για να δω μπας και γίνει κάτι. Αν τελικά πάω για αλλαγή σκέφτομαι τις εξής 2 επιλογές 1)Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler: για να πάμε σε υδρόψυξη και να τελειώνω μια και καλή με το θόρυβο... (79€) 2) Xigmatek Apache Cpu Cooler: η φτηνή λύση (11,50€) Το ξέρω ότι μιλάμε για προΙόντα εντελώς διαφορετικής κατηγορίας τιμής. Βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως η ευκολία εγκατάστασης. Kοινώς να μην χρειάζεται να βγάλω όλη τη motherboard για να αλλάξω τη βάση της ψύκτρας και όχι τόσο η τιμή... Επίσης αν γνωρίζετε καμία άλλη ψύκτρα που δε χρειάζεται η αλλαγή της βάσης της stock ψύκτρας είμαι ανοικτός σε προτάσεις!
injen Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα τσεκάρω και τις επιλογές του bios για να δω μπας και γίνει κάτι. Αν τελικά πάω για αλλαγή σκέφτομαι τις εξής 2 επιλογές 1)Corsair Hydro Series H50 CPU Cooler: για να πάμε σε υδρόψυξη και να τελειώνω μια και καλή με το θόρυβο... (79€) 2) Xigmatek Apache Cpu Cooler: η φτηνή λύση (11,50€) Το ξέρω ότι μιλάμε για προΙόντα εντελώς διαφορετικής κατηγορίας τιμής. Βασικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι κυρίως η ευκολία εγκατάστασης. Kοινώς να μην χρειάζεται να βγάλω όλη τη motherboard για να αλλάξω τη βάση της ψύκτρας και όχι τόσο η τιμή... Επίσης αν γνωρίζετε καμία άλλη ψύκτρα που δε χρειάζεται η αλλαγή της βάσης της stock ψύκτρας είμαι ανοικτός σε προτάσεις! Τοτε Η60 δεν χρειαζεται να βγει mobo και ειναι και καλυτερη απο την Η50
Thanos1972 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Λογικα δεν πρεπει να εχουν βαλει την ψυχτρα καλα οι τυποι που τον εστησαν.
rafail1994 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Και έμενα κάνει αρκετό θόρυβο η μαμά ψήκτρα όταν τρέχω μια βαριά εφαρμογή (δεν παλεύεται ο θόρυβος τον χειμώνα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα). Όπως είπαν και τα παιδιά ενεργοποίησε το COOL N QUIET και αν δεν δεις διάφορα βουρ για καινούρια
xlapatsas4000 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Και έμενα κάνει αρκετό θόρυβο η μαμά ψήκτρα όταν τρέχω μια βαριά εφαρμογή (δεν παλεύεται ο θόρυβος τον χειμώνα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα). Όπως είπαν και τα παιδιά ενεργοποίησε το COOL N QUIET και αν δεν δεις διάφορα βουρ για καινούρια εγω δηλαδη τι πρπεει να πω για τον θορυβο ? :-D
d3m0n Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Αν δεν έχεις σκοπό να κλοκάρεις με οποιαδήποτε aftermarket ψύκτρα άνω των 30-35€ και ένα ήσυχο ανεμιστήρι πάνω θα κάνεις τη δουλειά σου.
mkekakis Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Είναι οκ οι θερμοκρασίες που αναφέρεις για τον 1090 με αυτή τη ζέστη, μην αγχώνεσαι ότι υπάρχει θέμα με το PC σου και την τοποθέτηση της ψύκτρας. Με 28-30 βαθμούς στο κουτί και idle ο 1090 είναι φυσιολογικό να πάει και 42-44 με την ΟΕΜ ψύκτρα. Μετά του 40 ανεβάζει απότομα στροφές και κάνει αρκετό θόρυβο. Όπως σου λένε τα παιδιά αλλάζεις ψύκτρα, ή περιμένεις να έρθει ο χειμώνας Έχω βάλει έναν Noctua 140mm απέναντι από τον 1090 και μάλιστα σε κουτί με πλαινό παράθυρο αλλά πάλι δεν γλιτώνεις το θόρυβο γιατί είναι πολύ εύκολο να περάσεις τους 40 βαθμούς που ανεβάζει στροφές το ανεμιστήρακι. Είναι και το κουτί που διάλεξες αρκετά κλειστό, έχει και ηχομόνωση, θα είσαι στο χαλαρό όλο το καλοκαίρι στο 30+ στο κουτί. Άστα όπως είναι Έφτιαξες ωραίο pc, καλοδούλευτο! Με την ησυχία σου ψάχνεις καλύτερη ψύκτρα και δες τι μπορείς να βελτιώσεις με τους ανεμιστήρες του κουτιού.
john6945 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Τελικά όπως διαπίστωσα και εγώ είναι θέμα της stock ψύκτρας. Και επειδή θέλω να επιβιώσω με το pc to καλοκαίρι μάλλον πηγαίνω για την Corsair Hydro Series H60. Καμία άλλη πρόταση για όσο περισσότερο αθόρυβο cooler μέχρι τα 80 ευρώ; Να σημειωθεί ότι μελλοντικά σκέφτομαι να τον ανεβάσω μέχρτι τα 4ghz. Πάντως ήθελα να ήξερα πώς κάποιοι σε ξένα sites τον ανέβασαν στα 4 ghz με την stock ψύκτρα και έλεγαν ότι δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδης...
injen Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Τελικά όπως διαπίστωσα και εγώ είναι θέμα της stock ψύκτρας. Και επειδή θέλω να επιβιώσω με το pc to καλοκαίρι μάλλον πηγαίνω για την Corsair Hydro Series H60. Καμία άλλη πρόταση για όσο περισσότερο αθόρυβο cooler μέχρι τα 80 ευρώ; Να σημειωθεί ότι μελλοντικά σκέφτομαι να τον ανεβάσω μέχρτι τα 4ghz. Πάντως ήθελα να ήξερα πώς κάποιοι σε ξένα sites τον ανέβασαν στα 4 ghz με την stock ψύκτρα και έλεγαν ότι δεν είναι ιδιαίτερα θορυβώδης... Με την Η60 και 4 GHz σε βλεπω λιγο χλωμο,εκτος αν εχεις πεσει στο σουπερ ντουπερ κομματι και δεν πας για 1.472v αλλιως τραβα για 3.8ghz χειμωνα και εισαι αρχοντας.
injen Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2011 Οχι ρε,ενταξει το ξεσκισες εσυ..... Ειχα και γω ρε man 1090t με 890FXA-UD5 και H50, με prime βαραγε 48-50 c σε stock,επισης οταν δοκιμασα overclock το ρευμα που ζηταγε η cpu απο τα 3.8 στα 4.0 ηταν δυσαναλογο πολυ απ'οτι απο τα 3.2 στα 3.8 που δεν ηθελε σχεδον τπτ. Και οταν εφτασε στα 4 τα temps φλερταρανε πολυ τους 60c. Εκτος αν πας σε custom watercool οπως εχω και γω τωρα στον 2600K και παιξεις ανετοτατα. Αυτες οι ετοιμες closed loop λυσεις ειναι για μια τιμια αντικατασταση της στοκ ψυκτρας αντε και κανενα ελαφρυ κλοκαρισμα,αλλα επιμενω 1090T και Η50-Η60 ( ιδια ειναι ) ακομα και σε push pull με 4 Ghz με τπτ και ειδικα τωρα που ειναι και καλοκαιρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.