enjoy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Στο σύστημά μου έχω δυο σκληρούς (και οι δυο western digital), ο ένας 160Gb πιο καινούργιος εκεί έχω xp sp3 και ο άλλος πιο παλιός 80gb με διάφορα (ταινίες, τραγούδια κτλ). Ξαφνικά όταν έβλεπα video στο youtube αρχίζει ο παλιός σκληρός να κάνει ένα συνεχόμενο click χωρίς όμως το σύστημα να παρουσιάζει κάποια βλάβη (το video συνεχιζόταν κανονικά). Εγώ πανικοβλήθηκα και έκλεισα απότομα τον υπολογιστή (πράγμα μάλλον λάθος γιατί ο καινούργιος σκληρός με τα xp δεν είχε τίποτα και αναγκάστηκα μετά να κάνω reinstall τα windows μετά). Όταν τον ξανάνοιξα μου έγραφε hard disk sata 1 failed (κάτι τέτοιο), όταν έκανα reinstall τα windows μου εμφάνιζε μόνο τον καινούργιο σκληρό, ο παλιός όταν ξεκινάνε τα windows κάνει clicking. Τώρα με τον παλιό τι γίνεται? Υπάρχει τρόπος να μπορώ να ανακτήσω τα αρχεία μου ή τα έχω χάσει εντελώς? Επίσης, υπάρχει κανένας κίνδυνος και για τον καινούργιο με τα xp πάνω γιατί αυτός περιέχει σημαντικά αρχεία που τα χρειάζομαι. Πάντως μετά το reinstall όλα λειτουργούν κανονικά απλά δεν μου εμφανίζεται ο δεύτερος παλιός σκληρός.
profi Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 στο bios στον βρισκει; σωστός!! επίσης,πρώτη κίνηση παίρνεις ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΔΙΣΚΟ για back up!να έχεις σημαντικά αρχεία μία φορά σημαίνει πως ήδη τα έχεις χάσει,ο δίσκος όσο καινούργιος κ αν είναι μπορεί να σε προδώσει ανα πάσα στιγμή κ να τραβάς τα μαλλιά σου!για σημαντικά αρχεία κρατάμε 2 αντίγραφα σε διαφορετικούς δίσκους με τον δεύτερο ακόμα κ εκτός ρεύματος σε κανένα συρτάρι για περιπτώσεις κεραυνών ηλίθιων τροφοδοτικών κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ!! πετάξου ανοιχτά είναι ακόμα τα μαγαζιά!!!!!!!
Sarandis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δες και κατι αλλο, μπες στον πινακα ελεγχου, καπου λεει εργαλεια διαχειρισης νομιζω στα Ελληνικα και μοναδες αποθηκευσης, καπως ετσι. Αν τον βλεπει εκει, τσεκαρε αν εχει δηλωμενο γραμμα, (D:) για παραδειγμα.
stm00192 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Back up ρε παιδιάαααααααααααααααα!!! Σημαντικά αρχεία μονο μια φόρά και μονο σε ένα αποθηκευτικο μέσο!!! Are you crazy????
Sarandis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 σε ένα αποθηκευτικο μέσο!!! Are you crazy???? μαζι σου αλλα €€€...
enjoy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Τώρα έχω αποσυνδέσει τον χαλασμένο. Κάπου διάβασα ότι αν κάνει clicking ο δίσκος είναι dead. Παράγγειλα ήδη έναν Hitachi 1tb γιατί δεν τον διακινδυνεύω και με αυτόν που μου έμεινε. ααα! Όταν σύνδεσα τον χαλασμένο σε SATA1 μου έδειχνε το bios ότι έχει 0gb χωρητικότητα... πράγμα μάλλον ανησυχητικό.
stm00192 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 [/b] μαζι σου αλλα €€€... Τα χρήματα, τον χρόνο που θα εχει χάσει και τους μπελάδες στους οποίους θα μπει καποιος σε περιπτωση που χαθούν πολυτιμα δεδομένα (πχ δουλειας, εργασίας πανεπιστημίου, προσωπικές φωτογραφίες ετών κτλ κτλ ) τα σκέφτεσαι??? Αμα το σκεφτείς έτσι λίγα δεν φαντάζουν τα 40 Ε που ζητάει πλέον ενας έξτρα 1Τ σκληρός η τα 20Ε που ζητάει ενα 16αρι στικακι για τα απολύτως απαραίτητα? Πιστεψε με αν την παθεις τότε θα λες τι μλκς ήμουν που δεν τα έδωσα όταν καποιοι με προειδοποιούσαν!!
STORM1978 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Τα χρήματα, τον χρόνο που θα εχει χάσει και τους μπελάδες στους οποίους θα μπει καποιος σε περιπτωση που χαθούν πολυτιμα δεδομένα (πχ δουλειας, εργασίας πανεπιστημίου, προσωπικές φωτογραφίες ετών κτλ κτλ ) τα σκέφτεσαι??? Αμα το σκεφτείς έτσι λίγα δεν φαντάζουν τα 40 Ε που ζητάει πλέον ενας έξτρα 1Τ σκληρός η τα 20Ε που ζητάει ενα 16αρι στικακι για τα απολύτως απαραίτητα? Πιστεψε με αν την παθεις τότε θα λες τι μλκς ήμουν που δεν τα έδωσα όταν καποιοι με προειδοποιούσαν!! Σωστοτατος και ξαναεπαναλαμβανω: μικρης σημασιας αρχεια που βρισκονται ευκολα αστα και σε 1 σκληρο μονο αλλα αρχεια-εργασιες-δουλεια σε 2 και τρια αντιγραφα σε 2-3 δισκους και dvd δισκακια!!! Μιλαει παθων που εβαλε μυαλο αφου την επαθε και πονεσε!
Sarandis Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 ok, ειπα μαζι σας, εγω εχω και dvd και 2ο σκληρο με backup. Αλλα δεν εχουν ολοι τα περισσευομενα 40€ για αυτη τη δουλεια. on topic, τα 0 gb ειναι κατι παραπανω απο ανησυχητικο..
enjoy Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Παιδιά το αποφάσισα, ο παλιός σκληρός πάει για ανακύκλωση, πάνε τα 60gb ταινίες,τραγούδια αλλά εντάξει δεν χάθηκε ο κόσμος. Τον άλλο ήδη ετοιμάζω να τον κάνω backup.
washcloud Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Παιδιά το αποφάσισα, ο παλιός σκληρός πάει για ανακύκλωση Τσκ .
Centurion Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις κι ένα media hosting site για επιπλέον back up. Να κλειδώσεις τα αρχεία με κωδικό σε ένα Rar και να τα ανεβάσεις για να τα έχεις και από κει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.