jimarass Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Για θυμήστε μου ρε παιδιά, γιατί συμφέρει να κάνω συνταξιοδοτικό με τράπεζα ή κάποια ασφαλιστική, όταν δεσμεύομαι με κάποια επιχείρηση που σε 15 χρονια μπορεί να κλείσει? δεν είναι καλύτερα να το κάνω μόνος μου, με προθεσμιακες? δείτε πχ τι θα πάθουν τα pension funds με πιθανό hair cut ελληνικών ομολόγων!
viper2005 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 υποτιθεται οτι δεν αγοραζουν μονο ομολογα δημοσιου αλλα κανουν και ποιο risky επενδυσεις
jimarass Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 υποτιθεται οτι δεν αγοραζουν μονο ομολογα δημοσιου αλλα κανουν και ποιο risky επενδυσεις Α ωραία! Do it yourself δηλαδη!
viper2005 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2011 Α ωραία! Do it yourself δηλαδη! νταξει τωρα απλως κανουν επενδυσεις παντου αλλα οπως ειναι φυσικο εσυ παιρνεις πολυ λιγα λεφτα σε σχεση με αυτα που βγαζουν αυτοι με τα δικα σου...
Haldol Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Είχε κάνει ο πατέρας μου για μένα και για τον εαυτό του ένα τέτοιο πρόγραμμα πριν πολλά-πολλά χρόνια. Το μετάνιωσε. Η εταιρεία κοντεύει να βαρέσει κανόνι και σε περίπτωση που γίνει, πάνε τα λεφτά που δώσαμε τόσα χρόνια... Μακριά.
greekparot Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Είχε κάνει ο πατέρας μου για μένα και για τον εαυτό του ένα τέτοιο πρόγραμμα πριν πολλά-πολλά χρόνια. Το μετάνιωσε. Η εταιρεία κοντεύει να βαρέσει κανόνι και σε περίπτωση που γίνει, πάνε τα λεφτά που δώσαμε τόσα χρόνια... Μακριά. Παίζει να κλείσει κ´ άλλη ασφαλιστική; Ποια; Μην την πατήσουμε κ´ εμεις.. Εάν δεν σου κάνει κόπο στείλε μου pm αν δεν θες να απαντήσεις εδώ.
black_widow Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Κάποτε είχα και εγώ συνταξιοδοτικό και το έκοψα. Για να κάνεις συνταξιοδοτικό πέρα του ότι θα πρέπει ήδη να έχεις κάνει αποταμίευση για πιο έκτακτα έξοδα ( για να μην μπεις σε πειρασμό να σταματήσεις να το πληρώνεις ή να εξαγοράσεις πρόωρα ) θα πρέπει να υπάρχει και ένα νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τα λεφτά σου σε περίπτωση που κλείσει η ασφαλιστική. Με τα λεφτά των ασφαλισμένων της ASPIS τι θα γίνει τελικά ; Και μην ακούτε ότι η τάδε ασφαλιστική δε θα κλείσει ποτέ και τέτοιες βλακείες . Παραμυθιάζουν τους συμβούλους να λένε ψέμματα ότι η ασφαλιστική έχει κέρδη και δε συμμαζεύεται και έχει εδώ και χρόνια ζημιές σύμφωνα με τους ισολογισμούς. Στην ασφαλιστική τα πρώτα χρόνια του συμβολαίου έχει μεγάλες προμήθειες επί των ασφαλίστρων σου η ασφαλιστική , θυμάμαι τον πρώτο χρόνο ότι είναι γύρω στο ... 50 % το ποσοστό. Αν λάβουμε υπόψη και το ότι ο σύμβουλος για να αποκτήσει άδεια χρειάζεται απλά ένα απολυτήριο λυκείου και μία πιστοποίηση με ερωτήσεις της πλάκας και με αντιγραφή απίστευτη στα εξεταστικά κέντρα ( στα περισσότερα όχι στα όλα ) τότε καταλαβαίνουμε ότι ο συνδυασμός έλλειψης επαρκούς κατάρτισης του συμβούλου σε συνδυασμό με τις αξιοσέβαστες προμήθειες είναι άκρως επικίνδυνος.
kfyros Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Είχε κάνει ο πατέρας μου για μένα και για τον εαυτό του ένα τέτοιο πρόγραμμα πριν πολλά-πολλά χρόνια. Το μετάνιωσε. Η εταιρεία κοντεύει να βαρέσει κανόνι και σε περίπτωση που γίνει, πάνε τα λεφτά που δώσαμε τόσα χρόνια... Μακριά. αν είναι στα πρόθυρα κλεισίματος, τότε εξαγοράστε το ΣΗΜΕΡΑ !.. Τι περιμένετε; Αν μη τι άλλο αν βαρέσει κανόνι θα είναι πιο πιθανό να πάρετε τα λεφτά σας απ' ότι άλλοι... Όσον αφορά εν γένει τα προγράμματα των ασφαλιστικών, αρχίζω και τα θεωρώ μεγάλες απάτες.. Τα περισσότερα δεν έχουν εγγυημένη απόδοση, και πρακτικά δεν αποδίδουν ούτε το αρχικό κεφάλαιο ΑΤΟΚΟ (δηλαδή χάνεις και πολλά λεφτά αντί να κερδίσεις), και με αυτή τη λογική , αν δεν βρίσκεις προθεσμιακές της προκοπής, σε συμφέρει να τα βάλεις σε θυρίδα ή να τα κρατάς στο σπίτι σου . Ας μη μιλήσουμε για τα ταμεία.... Η μεγαλύτερη αρπαχτή στην ιστορία της Ελλάδας, και βέβαια το πιο φασιστικό και αντιδημοκρατικό σύστημα ασφάλισης που υπάρχει... Εγώ πληρώνω για τα δομημένα τους και την κατάχρηση των κεφαλαίων για τις σπατάλες του δημοσίου (σε ομόλογα κλπ. κλπ.) , για "ημέτερους" ασφαλισμένους με ελάχιστες ή και καθόλου εισφορές που βγαίνουν στη σύνταξη με 10 και 20 χρόνια "δουλειά", για τις ρεμούλες στη συνταγογράφηση και για απίστευτη κερδοσκοπία στην κοστολόγηση των υλικών και των υπηρεσιών υγείας.. Και φυσικά είναι παράνομες όλες αυτές οι υποχρεωτικές εισφορές από τη στιγμή που το σύστημα δεν είναι ανταποδοτικό και δεν θα πάρεις ούτε άτοκα τα λεφτά που έχεις δώσει άτοκα όλα αυτά τα χρόνια. Το δικαιότερο για μένα θα ήταν να μου επιστρέψουν όλα τα χρήματα που μου έχουν πάρει τσαμπουκά όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να μου προσφέρουν τίποτα, και να με αφήσουν να τα διαχειριστώ όπως θέλω εγώ.. (πάνω από 60 χιλιάδες ευρώ σε σημερινή αξία για τα είκοσι χρόνια που δουλεύω μέχρι τώρα, και λογικά θα φτάσουν τις 150000 μέχρι να βγω , πότε και αν, στη σύνταξη)... Σίγουρα θα κάνω πολύ καλύτερη διαχείριση από τον κάθε αλήτη καρεκλοκένταυρο που βάζουν αυτοί για να τα "διαχειρίζεται¨ για λογαριασμό μου..
leftermann Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 ξεθάβω για να εκθέσω τον προβληματισμό μου πόσο καλή ιδέα πιστεύετε πως είναι να βάλεις λεφτά σήμερα σε ένα αποταμιευτικό-συνταξιοδοτικό πρόγραμμα; Ας πούμε ότι το αποταμιευτικό υπάρχει ήδη εδώ και χρόνια, και μάλιστα είναι οριακά κερδοφόρο, αλλά έχει μπει στην κατάψυξη. Η λογική είναι η εξής: έστω ότι θέλεις ένα ποσό άμεσα προσβάσιμο, όχι τίποτα τρομερό, αλλά αρκετό να σε συντηρήσει για ένα διάστημα αν αύριο πχ χάσεις την δουλειά σου, η αν σπάσεις το ποδάρι σου και κάνεις κάνα 6μηνο να ξαναδουλέψεις σωστά, η αν χρειαστείς κάτι επείγον-έκτακτο, άνθρωποι είμαστε κλπ κλπ. Δεν σε ενδιαφέρει η επένδυση και το αβγάτισμα των χρημάτων, απλά να χάνουν όσο λιγότερο γίνεται την αξία τους, και να είναι όσο γίνεται ασφαλή εκεί που κάθονται. Οι εναλλακτικές που βρίσκω: 1. τα βάζεις στην τράπεζα: με τα πρόσφατα της Κύπρου, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. 2. τα παίρνεις σπίτι και τα ράβεις στο μαξιλάρι σου. Καμιά πόρτα δεν είναι απαραβίαστη όμως... 3. αγοράζεις χρυσό. Λίρες ξερωγώ. Στην ουσία είναι ίδιο με το 2, αλλά κάπως πιο "επενδυτικό", έχει όμως και τα ίδια ρίσκα. 4. τα βάζεις σε ένα αποταμιευτικό. Ρισκάρεις τις επενδυτικές απώλειες και το ενδεχόμενο φαλίρισμα της εταιρείας, θεωρητικά παίζει να κερδίσεις κιόλας. 5. κάνεις λίγο από όλα. Λίγα εδώ, λίγα εκεί, λίγα παραπέρα. Σκέψεις κάνω, όποιος έχει άποψη ας πει. Αν πούμε ότι το 5 ακούγεται λογικότερο, ποιά από τα 1 ως 4 έχει νόημα να συμμετέχουν;
paris.gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Κανε πολλες προθεσμιακες σε πολλες "μεγαλες" τραπεζες. Πχ αντι 30.000 σε μια 10.000 σε 3. Αν και δεν πιστευω πως θα θιξουν το οριο των 100.000 ευρω (αλλωστε αρχικα οι Κυπριοι ζητησαν να κουρεψουν τους μικροκαταθετες για να γλυτωσουν οι μεγαλοι) οσο πιο μικρες οι καταθεσεις τοσο το καλυτερο. Ολα τα αλλα περιεχουν κινδυνο. Στα συνταξιοδοτικα, αποταμιευτικα κτλ αν τα κρατησεις μεχρι την ληξη τους βγαινεις κερδισμενος. Αν τα σπασεις νωρις (πριν τα 5 χρονια αναλογα την διαρκεια τους, αν πχ ειναι 15 χρονια διαρκεια) βγαινεις ψιλοχαμενος. Το κερδος που εχεις εναντι των προθεσμιακων ειναι οι επιπλεον ασφαλιστικες καλυψεις αν σε ενδιαφερουν. Πχ αν παθεις κατι, αν δεν μπορεις να δουλεψεις κτλ. Τωρα αν βαρεσει κανονι η ασφαλιστικη τι να σου πω; Το θεμα του χρυσου κτλ για απλους καταθετες δεν το καταλαβα ποτε. Σιγουρα σου διασφαλιζει μια αξια σε περιπτωση χρεωκοπιας αλλα αν πχ γινει κατι θα πας πχ να αγορασεις τροφιμα με λιρες; Φανταζομαι πως οταν θα πας να εξαργυρωσεις τον χρυσο σου τοτε μαλλον θα σε ριξουν επειδη θα βρισκεσαι σε αναγκη. Καλυτερα απο το να εχεις ενα χρεωκοπημενο νομισμα αλλα και παλι βλεπω καποιες δυσκολιες. Και φυσικα ειναι το θεμα της φυλαξης. Θα τα κρυψεις σε θυριδα; Οι θυριδες δεν ειναι ασφαλισμενες ενω σε περιπτωση χρεωκοπιας ενδεχεται και να ανοιξουν. Στο σπιτι; Αστεια πραγματα. Γενικα η διασπορα κινδυνου μαλλον η πιο σωστη λυση.
frenzy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Εμένα μου αρέσει η λύση του χρυσού/ασημιού. Γενικά το ασήμι ανεβαίνει γιατί καταναλώνεται περισσότερο από τον χρυσό, κι ο χρυσός έχει το καλό πως σε μικρή μάζα χωράει πολλά φράγκα. Κι αν τα κρύβεις σε καμιά τηλεόραση-καβουρδιστήρι, ή σε κανα πάτωμα, δεν κινδυνεύεις κιολας. Επίσης γι' αυτούς που φοβούνται την κατάρρευση της οικονομίας υπάρχουν νομίσματα εύκολα αναγνωρίσιμα -μικρής αξίας- που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν και για κίνηση. Απλά όπως λέει ο αποπάνω δεν είναι να τα ρίξεις όλα εκεί.
Pablo_Hasan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 και ο χρυσός θα χάσει την αξία του, παρατηρώντας εμπειρικά οι αγορές κάνουν κύκλους και τα τελευταία 10 χρόνια ανεβαινει σταθερά κάποια στιγμή λοιπόν θα πέσει. Aν θελετε περισσότερη ασφάλεια θα ήταν καλύτερο κάποιο χρηματοοικονομικό προιόν με ρήτρα πώλησης αν η τιμή πέσει κατω από ένα επιπεδο.
black_widow Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Η λογική είναι η εξής: έστω ότι θέλεις ένα ποσό άμεσα προσβάσιμο, όχι τίποτα τρομερό, αλλά αρκετό να σε συντηρήσει για ένα διάστημα αν αύριο πχ χάσεις την δουλειά σου, η αν σπάσεις το ποδάρι σου και κάνεις κάνα 6μηνο να ξαναδουλέψεις σωστά, η αν χρειαστείς κάτι επείγον-έκτακτο, άνθρωποι είμαστε κλπ κλπ. Δεν σε ενδιαφέρει η επένδυση και το αβγάτισμα των χρημάτων, απλά να χάνουν όσο λιγότερο γίνεται την αξία τους, και να είναι όσο γίνεται ασφαλή εκεί που κάθονται. Δεν κάνεις συνταξιοδοτικό για τέτοιες περίπτώσεις , υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα για ανικανότητα προς εργασία είτε προσωρινή είτε ολική , δε θυμάμαι πώς λέγεται ακριβώς αυτός ο τύπος προγραμμάτων είτε με μορφή παροχής επιδόματος για χ μήνες , προγράμματα για σοβαρές ασθένειες με εφάπαξ ποσό για ολική ανικανότητα προς εργασία κ.λ.π.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα