Lucifer Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Και θα επισημάνω και το εξής: πόσοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η Εκκλησία δε δίνει χρήμματα στους εράνους αντάξια της περιουσίας της (ποιος ήταν πρόσφατος, δε θυμάμαι, που έδωσε 500.000) και πόσοι από αυτούς έδωσαν ποσό αντάξιο των οικονομικών δυνατοτήτων τους και πόσοι από αυτούς έδωσαν κάποιο έστω ποσό; Αρχικά, ήταν για τους πυρόπληκτους. Λεπτομέρειες. Δευτερευόντως, όταν εγώ αρχίσω να γυρνάω και να λέω α) στον κόσμο να είναι καλός και γενναιόδωρος και γενικά την δω τσολιάς στα @@ του καθένα β) πως είμαι εδώ για να μοιράσω την αγάπη του θεού και να βοηθάω τον κόσμο και να συμβάλλω στην ανακούφισή του από τις συμφορές τότε ρώτα με πόσα έδωσα. Μόλις το παίξω σωτήρας και έχω και απαιτήσεις.
jimarass Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Και θα επισημάνω και το εξής: πόσοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η Εκκλησία δε δίνει χρήμματα στους εράνους αντάξια της περιουσίας της (ποιος ήταν πρόσφατος, δε θυμάμαι, που έδωσε 500.000) και πόσοι από αυτούς έδωσαν ποσό αντάξιο των οικονομικών δυνατοτήτων τους και πόσοι από αυτούς έδωσαν κάποιο έστω ποσό; Αν ενοείς την ελληνική εκκλησία ΑΕ τότε άστα. Εγώ μιλάω για τη Χριστιανική θρησκεία.
djapal Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Εγώ αυτό που έθιξα και γενικότερα το θίγω - γιατί ποτέ δε θα σταματήσει αυτό - είναι ότι έχουμε μάθει να κρίνουμε, αλλά δεν κοιτάμε να κάνουμε τους εαυτούς μας καλύτερους. Μα γιατί έδωσε τόσα και τι τα κάνει τόσα λεφτά μπλα μπλα μπλα. Εσύ καλέ μου άνθρωπε (γενικά μιλάω) βοήθησες οικονομικά ή απλά άρχισες να μιλάς για Εκκλησίες και επιχειρηματίες που έδωσαν ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουν; Έδωσες ή όχι; Η επικρατέστερη απάντηση είναι όχι φυσικά! Κι αυτό γιατί ωραία κρίνουμε και σχολιάζουμε, αλλά εμείς δεν κάνουμε τίποτα για να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο!
Lucifer Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Εσύ καλέ μου άνθρωπε (γενικά μιλάω) βοήθησες οικονομικά ή απλά άρχισες να μιλάς για Εκκλησίες και επιχειρηματίες που έδωσαν ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουν; Εγώ καλέ μου άνθρωπε, βγήκα ποτέ να ζητήσω ποτέ φράγκα για αναστηλώσεις ή να πω σε εσένα "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ" ή να πω για μένα πως είμαι εδώ για να ανακουφίζω τους παθούντες; (Δε μπορώ να το γράψω πιο εκλαϊκευμένα)
jimarass Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Εγώ αυτό που έθιξα και γενικότερα το θίγω - γιατί ποτέ δε θα σταματήσει αυτό - είναι ότι έχουμε μάθει να κρίνουμε, αλλά δεν κοιτάμε να κάνουμε τους εαυτούς μας καλύτερους.Μα γιατί έδωσε τόσα και τι τα κάνει τόσα λεφτά μπλα μπλα μπλα. Εσύ καλέ μου άνθρωπε (γενικά μιλάω) βοήθησες οικονομικά ή απλά άρχισες να μιλάς για Εκκλησίες και επιχειρηματίες που έδωσαν ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουν; Έδωσες ή όχι; Η επικρατέστερη απάντηση είναι όχι φυσικά! Κι αυτό γιατί ωραία κρίνουμε και σχολιάζουμε, αλλά εμείς δεν κάνουμε τίποτα για να κάνουμε τον εαυτό μας καλύτερο! Κοίτα , αν το πάρεις καθαρά με φυσικούς όρους, σε μια εποχή όπου όλοι τρέχουμε, τa resourses είναι λίγα, ο πληθυσμός μεγάλος, ο κόσμος κοιτάει να κόψει τα "περιττά" ή αυτά που θεωρεί περιττά αφού πρέπει να κάνει συντήρηση των resourses , είτε αυτά είναι υλικά, είτε πνευματικά. Γενικά δε προλαβαίνουμε για τίποτα. Τι είναι θρησκεία, τι είναι οικογένεια, τι είναι έθνος, τί είναι αγάπη? Περιττά πράγματα, δε μας δίνουν άμεση υλικόπνευματικό κέρδος, μας τρώνε τον πολύτιμο χρόνο μας και γενικά είναι από τα πράγματα που πρέπει να πετάξουμε από το αεροπλάνο για να γίνει ελαφρύτερο!! Μας δεσμεύουν με κανόνες και αισθανόμαστε ασφυξία. Αυτά τα αισθήματα είναι αντανακλαστικά, τα οποία βλέποντάς τα από κοντά, τότε μπορεί να κάνεις άπειρες φιλοσοφικές συζητήσεις για την αναγκαιότητά κάποιων θεσμών, ωστόσο αν κάνουμε zoom out η εικόνα που θα δούμε είναι πολύ διαφορετική!!
djapal Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Εγώ καλέ μου άνθρωπε, βγήκα ποτέ να ζητήσω ποτέ φράγκα για αναστηλώσεις ή να πω σε εσένα "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ" ή να πω για μένα πως είμαι εδώ για να ανακουφίζω τους παθούντες; (Δε μπορώ να το γράψω πιο εκλαϊκευμένα) Α δηλαδή εσύ κοιτάς τι κάνει ο άλλος και δε σε ενδιαφέρει να γίνεις εσύ καλύτερος. ΟΚ πάσο. Γιατί να κάθομαι να ασχολούμαι με το τι κάνει ο ένας κι ο άλλος; Ούτε κι εγώ συμφωνώ με πολλά της Εκκλησίας, αλλά το θέμα είναι για μένα να γινόμαστε εμείς καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι κριτές των πάντων. @jimarass: όλοι αυτοί που κρίνουν μη μου πεις ότι δε μπορούν να προσφέρουν έστω κάτι! Απλά έχουμε αρκεστεί στο να κρίνουμε και να σχολιάζουμε τους άλλους και εκεί τελειώνει το θέμα. Πιο πολύ κοιτάμε πως θα κρίνουμε τον καθένα δίπλα μας, παρά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι εμείς!!
Владимир Путин Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος ΜΟΝΟ υπομένοντας;
Lucifer Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 djapal: Δεν κοιτάω τι κάνει ο άλλος. Έκανες μια σύγκριση και σου λέω πως είναι άτοπη. Είναι σα να βλέπω το Βύντρα και να τον βρίζω που για 80η φορά πάσσαρε στον φανταστικό του φίλο και να γυρνάς και να μου λες "κάν'το εσύ καλύτερα!". Δεν είναι η δουλειά μου να βοηθάω κόσμο. Της Εκκλησίας είναι, μας τρώνε 2000 χρόνια τα αυτιά με τα λογάκια αγάπης. Και όταν έρχεται η ώρα να βάλει τα φράγκα της εκεί που ως τώρα ήταν τα λόγια της, είδες τι γίνεται. Αναφορικά με την κοινωνική εξέλιξη συμφωνώ μαζί σου. Πρώτο βήμα η εκκαθάριση των θρησκειών.
djapal Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος ΜΟΝΟ υπομένοντας; Καλύτερος άνθρωπος μπορείς να γίνεις με τις πράξεις και όχι με το να κρίνεις τις πράξεις των άλλων Επίσης, όσο υπάρχει κόσμος που πιστεύει ό,τι μπούρδα του λέει ο εκάστοτε παπάς, τόσο θα υπάρχουν παπάδες που θα το εκμεταλλεύονται και τόσο θα υπάρχουν και τέτοιες αντιδράσεις. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι Άρα το ερώτημα είναι: τι με ενδιαφέρει πιο πολύ; Να ασχοληθώ με τα τεκτενόμενα της Εκκλησίας και του κάθε παπά ή να ασχοληθώ με τις πράξεις μου; (δε λέω να μην αχοληθώ καθόλου, απλά που θα δώσω βαρύτητα! )
Владимир Путин Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Καλύτερος άνθρωπος μπορείς να γίνεις με τις πράξεις και όχι με το να κρίνεις τις πράξεις των άλλων Επίσης, όσο υπάρχει κόσμος που πιστεύει ό,τι μπούρδα του λέει ο εκάστοτε παπάς, τόσο θα υπάρχουν παπάδες που θα το εκμεταλλεύονται και τόσο θα υπάρχουν και τέτοιες αντιδράσεις. Ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι Άρα το ερώτημα είναι: τι με ενδιαφέρει πιο πολύ; Να ασχοληθώ με τα τεκτενόμενα της Εκκλησίας και του κάθε παπά ή να ασχοληθώ με τις πράξεις μου; (δε λέω να μην αχοληθώ καθόλου, απλά που θα δώσω βαρύτητα! ) Το ερώτημα αφορά τις πράξεις σου και μόνο. Ο Χριστιανισμός σαν κύριο χαρακτηριστικό του έχει την υπομονή (που είναι διαφορετικό πράγμα από την αγάπη, και πολλές φορές αντικρουόμενο). Το θέμα είναι, σε κάνει η υπομονή των πάντων καλύτερο άνθρωπο;
jimarass Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Α δηλαδή εσύ κοιτάς τι κάνει ο άλλος και δε σε ενδιαφέρει να γίνεις εσύ καλύτερος.ΟΚ πάσο. Γιατί να κάθομαι να ασχολούμαι με το τι κάνει ο ένας κι ο άλλος; Ούτε κι εγώ συμφωνώ με πολλά της Εκκλησίας, αλλά το θέμα είναι για μένα να γινόμαστε εμείς καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι κριτές των πάντων. @jimarass: όλοι αυτοί που κρίνουν μη μου πεις ότι δε μπορούν να προσφέρουν έστω κάτι! Απλά έχουμε αρκεστεί στο να κρίνουμε και να σχολιάζουμε τους άλλους και εκεί τελειώνει το θέμα. Πιο πολύ κοιτάμε πως θα κρίνουμε τον καθένα δίπλα μας, παρά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι εμείς!! Κοίτα, ο άνθρωπος όσο εξελίσεται, τόσο θέλει να αποβάλει την "εξουσία του Θεού" από πάνω του. Το δίλημμα που πάντα θα υπάρχει είναι το εξής: Ο Άνθρωπος πιστεύει σε θεό/θεούς για να καλλήψει τους φόβους του ή απλά αναζητά το θείο επειδή από αυτόν προέρχεται, όπως αναζητούμε το νερό? Ωστόσο το άγιο φως είναι μέρος μιας κουλτούρας. Οι εκκλησίες είναι κουλτούρες ανθρώπου. Η κίνηση του Χριστού όταν μπήκε στο πιο θρησκευτικό μέρος των Εβραίων ήταν να τα σπάσει!! Το ότι σήμερα κάποιοι εκπροσωπούν λάθος το ΟΝΟΜΑ του δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία είναι ένα τίποτα. Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, δε θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κάποιος το τελευταίο, απλά οι "έξυπνοι" το εκμεταλεύονται ως εύκολη αφορμή για να πείσουν αυτούς που δε ξέρουν και γυρνάνε σαν τα πρόβατα!! Το Άγιο φως δε με ενδιαφέρει και πολύ. Ο σωστός Χριστιανός δε χρειάζεται τη Βίβλο, ή τις απόψεις των πατέρων για να διατηρήσει μέσα του και να εφαρμόσει κάποιους κανόνες ενάρετης και αξιοπρεπής ζωής. Η θέωση που αποτελεί το απότερο σχέδιο του θεού δεν θα επιτευχθεί με την συνεχή παρέμβαση του θείου, αλλά με την όλο και πιο ελατωμμένη. Ο κόσμος μέσω του πολιτισμού του θα πρέπει να μάθει ναζει ενάρετα, διότι οποιοδήποτε άλλο μοντέλο ζωής είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Μη ενάρετα μπορεί να ζήσει μόνο ο "μόνος του" . Όταν έρθει και δεύτερος, πρέπει να μπουν κανόνες!!
jimarass Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Το ερώτημα αφορά τις πράξεις σου και μόνο. Ο Χριστιανισμός σαν κύριο χαρακτηριστικό του έχει την υπομονή (που είναι διαφορετικό πράγμα από την αγάπη, και πολλές φορές αντικρουόμενο). Το θέμα είναι, σε κάνει η υπομονή των πάντων καλύτερο άνθρωπο; Μπορείς να ανατρέξεις σε ελληνικές φιλοσοφικές συζητήσεις για την αξία του μέτρου και της υπομονής.!! Ο Χριστιανισμός σα κύριο χαρακτηριστικό του έχει την αγάπη για το συνάνθρωπο. Δες τη ζωή του Χριστού , ο οποίος αποτελεί το υπόδειγμα και θα καταλάβεις τα μηνύματα. Μη βλέπεις τη ζωή του κάθε καημένου θνητού και κρίνεις!!!!
adi32 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Σωστά, το θέμα της θεικής παρέμβασης είναι λίγο παρεξηγημένο. Με την εξάιρεση των παρεμβάσεων που χρειάζονταν ώστε να φέρει εις πέρας το σχέδιο ερχομού του μεσσία, ο θεός δεν επεμβαίνει στην ανθρωπότητα όπως ίσως θα θέλαμε , διότι απλά είναι θέμα ελευθερίας βούλησης. Η μοίρα μας είναι κοινή για όλους, άσχετα από το γεγονός ότι θα κριθούμε ατομικά. Αυτοί που υποφέρουν, υποφέρουν λόγω ανθρώπου, όχι επειδή ο θεός δεν κουνάει το δακτυλάκι του. Ας ξεστραβωθούμε εμείς πρώτα και μετά τα βάζουμε και με το θεό!!! σωστος δηλαδη τι περιμενε καποιος να παιζει ο Θεος το σιμς και να κινει τα ανθρωπακια να μην κανουν μ@λ@κιες? το οτι πεινανε παιδακια δε φταιει ο Θεος που δεν περναει με αεροπλανα να ριχνει χαμππουργκερ αν ειχαμε ολοι οι υπολοιποι λιγο ευαισθησια και δεν ειμασταν τοσο γουρουνια να κοιταμε μονο την παρτη μας δε θα πειναγε κανεις ουτε ειναι σουπερμαν να περναει απο τις γειτονιες να σκοτωνει τον καθε εγκληματια, ουτε βοηθαει τον καθε καραγκιοζη να κερδισει η ομαδα του και ουτε νομιζω κανενας απο μας να ηθελε ενα τετοιο θεο (αν υπαρχει)
Lucifer Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Αν δεν επεμβαίνει γιατί τον παρακαλάτε με προσευχές και τον ευχαριστείτε όταν κάτι πάει καλά;
jimarass Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 Δημοσ. 23 Απριλίου 2008 σωστος δηλαδη τι περιμενε καποιος να παιζει ο Θεος το σιμς και να κινει τα ανθρωπακια να μην κανουν μ@λ@κιες? το οτι πεινανε παιδακια δε φταιει ο Θεος που δεν περναει με αεροπλανα να ριχνει χαμππουργκερ αν ειχαμε ολοι οι υπολοιποι λιγο ευαισθησια και δεν ειμασταν τοσο γουρουνια να κοιταμε μονο την παρτη μας δε θα πειναγε κανεις ουτε ειναι σουπερμαν να περναει απο τις γειτονιες να σκοτωνει τον καθε εγκληματια, ουτε βοηθαει τον καθε καραγκιοζη να κερδισει η ομαδα του και ουτε νομιζω κανενας απο μας να ηθελε ενα τετοιο θεο (αν υπαρχει) Κοίταξε, αν αρχίσουμε γιατί το ένα και γιατί το άλλο, τότε είναι και εύκολο να ξεφύγουμε. Το ότι εμείς έχουμε μια λογική ώς ανθρώπινα όντα, δε σημαίνει ότι είναι και η σωστή. Καλά καλά δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε 4διαστατο σύμπαν, θα ορίσουμε το τι θα κάνει ο θεός και το τι δεν κάνει?? Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι εμείς να είμαστε καλοί άνθρωποι και ενάρετοι και να χτύσουμε μια αντίστοιχη κοινωνία όσο το δυνατόν καλύτερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις