Προς το περιεχόμενο

Εταιρεία παροχής υπηρεσιών

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες.

Τίθεται το θέμα.

Μου ήρθε μια σκέψη , να ανοίξω μια εταιρία , παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Θέλω δηλαδή , να ανοίξω ένα γραφείο , οπου θα απασχολεί 2 ψυχολόγους , και θα βοηθάει ανθρώπους με κατάθλιψη , κρίσεις πανικου , ψυσολογικά θέματα , γενικοότερα ψυχολογικής φύσεως θέματα.

Με σοβαρή δουλεια και ευθύνη ως προς την ψυχανάλυση και τους ανθρώπους που θα επισκέπτονται.

Περα απο το ιδεολογικό του θέματος , το οποίο υποστηρίζω με πάθος , θέλω να μάθω τα εξής :

- Ειναι υπηρεσία παροχής υπηρεσιών έτσι? Τι παιζει εκεί στην φορολογία? Κοβεις αποδειξη και κανεις τί? εχει ΦΠΑ και ΦΕΕ? Δηλαδή φτάνει κανα 40%?

- Το ΙΚΑ των εργαζομένων πόσο είναι?

- Είναι Α.Ε. , Ε.Π.Ε , τι σκατα είναι?

Κυρίως με ενδιαφέρει το φορολογικό του θεματος....και ότι άλλη πληροφορία μπορείτε να δώσετε...μην μου πείτε να πάω σε λογιστή , το ξέρω.... :rolleyes: :rolleyes: αν μπορείτε να δώσετε καμια πληροφορία απο δω....

Ευχαριστώ

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παράξενη δουλειά θ' ανοίξεις

Είναι το πάθος μου η ψυχολογία , και μου αρέσει να βοηθάω κόσμο...άσχετα εαν σπούδασα άλλα...

Δημοσ.

Zazik, αν είχες ψυχολογικά προβλήματα θα έμπαινες σε φόρουμ να γράψεις το ιστορικό σου μαζί με το πρόβλημά σου και θα περίμενες σοβαρή απάντηση;

θα σε ικανοποιούσε μια "περίπου" απάντηση; τύπου: είσαι λίγο έγκυος ή "μάλλον έχεις κατάθλιψη"

Δημοσ.

Πρέπει να αποφασίσεις 2 πράματα.

1. Αν θέλεις απλώς να βοηθάς ή αν θες και λεφτά.

2. Πως θα αποκαλείς την δουλειά σου γιατί η λέξη ετιαρία δεν υπάρχει, και όταν διαβάζω "εταιρία παροχής υπηρεσιών" μου έρχεται στο μυαλό κάτι άλλο

Δημοσ.

Zazik, αν είχες ψυχολογικά προβλήματα θα έμπαινες σε φόρουμ να γράψεις το ιστορικό σου μαζί με το πρόβλημά σου και θα περίμενες σοβαρή απάντηση;

οριστε? Τι σχέση έχει τώρα αυτό? Τι ακυρο πέταξες τώρα?

χμ...οκ .....

μάλλον δεν καταλάβατε τι θελω να πω......

Και μου την πέσατε χωρίς να καταλάβω μάλλον και τον λόγο....

Αφήστε το εδώ......και κλειδώστε το , γιατί δεν έχω όρεξη να τσαντίζομαι....

Δημοσ.

Είναι πολύ εύστοχο το σχόλιο που έκανα και είναι για το καλό σου.

Δε θα το συνεχίσω και σόρρυ για την αναστάτωση.

Δημοσ.

Είναι πολύ εύστοχο το σχόλιο που έκανα και είναι για το καλό σου.

Δε θα το συνεχίσω και σόρρυ για την αναστάτωση.

Χριστιανέ μου , άνοιξε το επάγγελμα του ψυχολόγου , το έχεις δει...

δηλαδή εαν , αντί κάποιος να έχει το δικό του γραφείο , και τα έξοδά του , υπάγεται σε μια εταιρία , που απασχολεί 3 ψυχολόγους και εξυπηρετούνε πιο πολύ κοσμάκη , ποια η διαφορά?

Ο ψυχαναλυτής δεν πληρώνεται? Ε΄γω που θα δίνω την δυνατότητα σε 2-3 αναγνωρισμένους ψυχαναλυτές να ασκήσουνε το επάγγελμά τους , και τα ΙΚΑ , Τεβε , ΦΠΑ τα χρεώνομαι εγώ , + τα κεφάλαια για τα γραφεία κλπ , τι στο καλό λάθος είπα που σε πείραξε?

Αρα , υπηρεσίες δεν προσφέρει αυτή η εταιρία?

Ο ψυχαναλυτής , υπηρεσίες δεν προσφέρει?

Το πρόβλημα που είναι να καταλάβω και εγώ.....

Το ορθογραφικό λάθος του τίτλου?

Δημοσ.

Ως προς τη νομική μορφή που θα επιλέξεις πρέπει να ρωτήσεις δικηγόρο και ως προς τα λογιστικά θα ρωτήσεις λογιστή . Η επιλογή νομικής μορφής επηρεάζει τι κατηγορία βιβλίων θα τηρήσεις , τι κεφάλαιο θες για την έναρξη και ένα σωρό άλλα πράγματα . Συνήθως νεοσύστατες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ως Ε.Π.Ε. ανοίγουν , αυτό παρατηρώ τουλάχιστον.

Εγώ θα σου έλεγα να εξειδικευτείς σε τομείς της εργασιακής ψυχολογίας και όχι λίγο απ' όλα.

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί οι αναγνωρισμένοι ψυχαναλυτές να μην ανοίξουν γραφείο μόνοι τους ( με συνεργασία μεταξύ τους εννοώ ) και να έρθουν να δουλέψουν για εσένα ;

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι business plan που να εξετάζει τα παραπάνω , το marketing plan σου , τον ανταγωνισμό και την είσοδο ανταγωνιστών στο κλάδο , SWOT analysis - νεκρό σημείο και ένα σωρό τέτοιους δείκτες , το εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης κ.λ.π.

Δημοσ.

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί οι αναγνωρισμένοι ψυχαναλυτές να μην ανοίξουν γραφείο μόνοι τους ( με συνεργασία μεταξύ τους εννοώ ) και να έρθουν να δουλέψουν για εσένα ;

αυτη ειναι μεγαλη κουβεντα και ταιριαζει σε πολλα επαγγελματα.

κι'ομως πολλοι ανθρωποι που ειναι υπαλληλοι ή αφεντικα, δε μπορουν να δωσουν απαντηση σε αυτο...

Δημοσ.

Δεν υπαρχει τουλαχιστον νομικα προστατευομενος τιτλος ψυχαναλυτη στην Ελλαδα.Μονο ο τιτλος Ψυχολογος προστατευεται(η μαλλον προστατευοταν) νομικα στην Ελλαδα,τωρα με το ''ανοιγμα'' του επαγγελματος ομως ο θεος κ η ψυχη τους να πουμε.

για το εαν μπορει η δεν μπορει να ανοιξει μια τετοια επιχειρηση,ολα παιζουν.Βασικα στην αναμονη να δουμε τι ακριβως θα προβλεπεται για το επαγγελμα του Ψυχολογου γιατι εκρεμει μια απαντηση απο το Υπουργειο Υγειας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

34265137.jpg

Δημοσ.

Μπορεί ο καθενας που εργαζεται στο γραφείο που παρέχεις να έχει το δικό του μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, οπότε ασφαλίζεται και πληρώνει μόνος του εισφορές ΟΑΕΕ. Εσύ zazik ως τί θα συμμετέχεις ?

Δημοσ.

Εγώ θα συμμετεχω ως το αφεντικό που "βάζει πλάτη".

Δηλαδή , ως αυτός που θα πληρώνει μισθό τον Ψ , και ποσοστά απο τις συνεδρίες.

Δηλαδή , εάν η συνεδρία έχει 70 Ευρώ , και πέρνει το 20% = 14 Ευρω , επι 5 ραντεβου την μέρα = 70 Ευρώ την μέρα* 20

μέρες χοντρικά = 1400 Ευρώ , καθαρά και στην τσέπη του.

+ 700 Ευρώ μισθό + το ικα του , τουτέστιν δεν έχει νταβατζιλίκια απο πάνω του , και βγάζει έναν σοβαρό μπουραμά τον

μήνα

, που μόνος του θα ήτανε δύσκολο να τον βγάλει και να μην έχει εφορίες και χρέη κλπ κλπ.

Είναι ένα πολύ καλό εργασιακό καθεστώς , δεν νομίζετε? ειδικά στις μέρες μας.

Και αν πετύχει , διευρύνεσε. Πας σε εργασιακά σεμινάρια , πας σε σεμινάρια γενικότερα , πας πας.....και μπορείς να διευρυνθείς σε B2B φάσεις μετά.

Σκεψεις κάνω ακόμα , μην φανταστείτε.....δεν ξέρω αν ακούγεται καλή ιδέα....

Δημοσ.

Εγώ θα συμμετεχω ως το αφεντικό που "βάζει πλάτη".

Δηλαδή , ως αυτός που θα πληρώνει μισθό τον Ψ , και ποσοστά απο τις συνεδρίες.

Δηλαδή , εάν η συνεδρία έχει 70 Ευρώ , και πέρνει το 20% = 14 Ευρω , επι 5 ραντεβου την μέρα = 70 Ευρώ την μέρα* 20

μέρες χοντρικά = 1400 Ευρώ , καθαρά και στην τσέπη του.

+ 700 Ευρώ μισθό + το ικα του , τουτέστιν δεν έχει νταβατζιλίκια απο πάνω του , και βγάζει έναν σοβαρό μπουραμά τον

μήνα

, που μόνος του θα ήτανε δύσκολο να τον βγάλει και να μην έχει εφορίες και χρέη κλπ κλπ.

Είναι ένα πολύ καλό εργασιακό καθεστώς , δεν νομίζετε? ειδικά στις μέρες μας.

Και αν πετύχει , διευρύνεσε. Πας σε εργασιακά σεμινάρια , πας σε σεμινάρια γενικότερα , πας πας.....και μπορείς να διευρυνθείς σε B2B φάσεις μετά.

Σκεψεις κάνω ακόμα , μην φανταστείτε.....δεν ξέρω αν ακούγεται καλή ιδέα....

λαθος χωρα σκεφτηκες

σιγα μην κατσει καποιος

που θεωρει τον εαυτο του γιατρο

να παρει το 20%...

μια αλλη ιδεα ειναι αυτη

http://offshoregreece.eu/gr/services.html

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...