Προς το περιεχόμενο

αγορά ssd δίσκου 240άρη για dell laptop xps studio 15

kfyros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα..

Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα threads για ssd δίσκους, διάβασα και μερικά από αυτά, αλλά εδώ πρόκειται για ειδική περίπτωση.

έχω ένα laptop

dell xps studio 15

με

intel i7 Q720 1.6GHZ,

8gb RAΜ (upgrade από τη dell),

με πεντακοσάρη δίσκο 7200rpm,

και sata II bus..

επειδή το χρησιμοποιώ στη δουλειά κυρίως, και έχω πάνω και mssql , vstudio 8 , και διάφορες εφαρμογές (ERP's, MIS κλπ.) ,

έχω μπει στο τριπάκι να του φορέσω ένα ssd δίσκο για να βελτιώσω το I/O το οποίο θα μου γλυτώσει πολύ χρόνο (τα lattitude / precision δεν με παίρνουν οικονομικά ακόμα :) )..

Είδα στη dell ότι τον 256 άρη που είναι συμβατός με το Laptop μου, τον δίνουν γύρω στα 750 ευρώ με ΦΠΑ , και ξενέρωσα.. Too much, αν σκεφτείς ότι τα 8gb ram τα πήρα 100 ευρώ .

Είδα μετά και στο Πλαίσιο τον OCZ Vertex 2 Series 240GB SSD sata II στα 400 ευρώ , και είναι πιο νορμάλ σε κόστος για αναβάθμιση..

Ξέρει κανείς αν μπαίνει στο λαπιτόπι και αν χρειάζεται κανένα ειδικό bracket ή αν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας κλπ. ;

Επειδή ξέρω ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι παλιότερο μοντέλο δεν με νοιάζει τόσο το να είναι high end, αφού σίγουρα η ταχύτητα σε σχέση με το μηχανικό δίσκο θα είναι εκθετικά καλύτερη..

Και σίγουρα το laptop παίρνει ssd αφού βγάζει και η dell δίσκους για αυτό..

Αυτό που με νοιάζει είναι αν αξίζει τα λεφτά, και αν δουλέψει..

Δημοσ.

καλησπέρα..

Ξέρω ότι υπάρχουν διάφορα threads για ssd δίσκους, διάβασα και μερικά από αυτά, αλλά εδώ πρόκειται για ειδική περίπτωση.

έχω ένα laptop

dell xps studio 15

με

intel i7 Q720 1.6GHZ,

8gb RAΜ (upgrade από τη dell),

με πεντακοσάρη δίσκο 7200rpm,

και sata II bus..

επειδή το χρησιμοποιώ στη δουλειά κυρίως, και έχω πάνω και mssql , vstudio 8 , και διάφορες εφαρμογές (ERP's, MIS κλπ.) ,

έχω μπει στο τριπάκι να του φορέσω ένα ssd δίσκο για να βελτιώσω το I/O το οποίο θα μου γλυτώσει πολύ χρόνο (τα lattitude / precision δεν με παίρνουν οικονομικά ακόμα :) )..

Είδα στη dell ότι τον 256 άρη που είναι συμβατός με το Laptop μου, τον δίνουν γύρω στα 750 ευρώ με ΦΠΑ , και ξενέρωσα.. Too much, αν σκεφτείς ότι τα 8gb ram τα πήρα 100 ευρώ .

Είδα μετά και στο Πλαίσιο τον OCZ Vertex 2 Series 240GB SSD sata II στα 400 ευρώ , και είναι πιο νορμάλ σε κόστος για αναβάθμιση..

Ξέρει κανείς αν μπαίνει στο λαπιτόπι και αν χρειάζεται κανένα ειδικό bracket ή αν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας κλπ. ;

Επειδή ξέρω ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι παλιότερο μοντέλο δεν με νοιάζει τόσο το να είναι high end, αφού σίγουρα η ταχύτητα σε σχέση με το μηχανικό δίσκο θα είναι εκθετικά καλύτερη..

Και σίγουρα το laptop παίρνει ssd αφού βγάζει και η dell δίσκους για αυτό..

Αυτό που με νοιάζει είναι αν αξίζει τα λεφτά, και αν δουλέψει..

Τσιμπα το το παιρνει!!!!!

Δημοσ.

παράγγειλα τον συγκεκριμένο δίσκο (ozc sata ii version 2) από το vision studio (θεσ/νίκη)..

Εντύπωση μου έκανε η τιμή του ! (στα 322 και κάτι μαζί με το ΦΠΑ + 3,5 ευρώ μεταφορικά, ενώ στο expansys το δίνουν 329 χωρίς ΦΠΑ + 12 ευρώ μεταφορικά)..

Αν και ψωνίζω χρόνια από το expansys (και λόγω του εταιρικού αφμ δεν πληρώνω ΦΠΑ αφού πρόκειται για ενδοκοινοτική συναλλαγή),

προτίμησα ελληνικό κατάστημα καθαρά λόγω σωβινισμού ;)..

Ελπίζω να μη διαψευστώ. Δεν βρήκα κράξιμο στο Internet οπότε αισιοδοξώ.

Δημοσ.

δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι, αλλά αμέσως μετά την παραγγελία μου η τιμή του εν λόγω δίσκου άλλαξε στα 345 ευρώ!

Περιμένω να δω τι θα γίνει..

Δημοσ.

παράγγειλα τον συγκεκριμένο δίσκο (ozc sata ii version 2) από το vision studio (θεσ/νίκη)..

Εντύπωση μου έκανε η τιμή του ! (στα 322 και κάτι μαζί με το ΦΠΑ + 3,5 ευρώ μεταφορικά, ενώ στο expansys το δίνουν 329 χωρίς ΦΠΑ + 12 ευρώ μεταφορικά)..

Αν και ψωνίζω χρόνια από το expansys (και λόγω του εταιρικού αφμ δεν πληρώνω ΦΠΑ αφού πρόκειται για ενδοκοινοτική συναλλαγή),

προτίμησα ελληνικό κατάστημα καθαρά λόγω σωβινισμού ;)..

Ελπίζω να μη διαψευστώ. Δεν βρήκα κράξιμο στο Internet οπότε αισιοδοξώ.

Μην φοβασαι ειναι καλοι

• Super Moderators
Δημοσ.

μικρή η διαφορά του 240gb Vertex 2 από Πλαίσιο, με τον Vertex 3 240gb από άλλο κατάστημα, αξίζει να πάρεις τον Vertex 2 για 60 euro διαφορά?

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-240GB-SSD-w-Bracket-2-5inches-Sata-II-OCZSSD2-2VTXE240G.htm

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24326&cat=6

πάλι καλά που τον πήρες από Visiostudio τελικά, αν και εγώ θα έβαζα άλλα 100 euro για τον Vertex 3...

Δημοσ.

Μην φοβασαι ειναι καλοι

αυτό ήξερα κι εγώ..

Εντάξει , έστειλα mail σήμερα και μου απάντησαν τα παληκάρια..

Την άλλη Πέμπτη περιμένουν να τον έχουν, οπότε υπολογίζω από τη μεθεπόμενη Δευτέρα..

Έτσι κι αλλιώς τον θέλω για τις διακοπές τον Αύγουστο,

γιατί θέλω 3 μέρες για να το στήσω και να ενημερωθεί και με όλα τα updates..

μικρή η διαφορά του 240gb Vertex 2 από Πλαίσιο, με τον Vertex 3 240gb από άλλο κατάστημα, αξίζει να πάρεις τον Vertex 2 για 60 euro διαφορά?

http://www.plaisio.g...2-2VTXE240G.htm

http://www.visionstu...?id=24326&cat=6

πάλι καλά που τον πήρες από Visiostudio τελικά, αν και εγώ θα έβαζα άλλα 100 euro για τον Vertex 3...

Μπαα, δεν θα τα έδινα .

Επειδή το laptop είναι sata II και τεχνολογίας διετίας, μάλλον υπερβολή είναι να του φορέσω sata III δίσκο..

Έτσι κι αλλιώς όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσω το laptop ο δίσκος θα είναι αρχαίος , άρα δεν παίρνεις κάτι για επένδυση.

Ούτε με ενδιαφέρουν τα nanoseconds διαφοράς του v2 με τον v3 .

Η τεράστια διαφορά σε σχέση με το μηχανικό (αν και 7200) , και η μεγάλη μείωση της θερμοκρασίας μου φτάνει.

Αν τα καταφέρω αργότερα θέλω να χτυπήσω ένα precision, με 2 ssd (ένα στο pcmcia και ένα στο sata ή και sas)..

Αλλά ευσεβείς πόθοι όλα αυτά, οπότε ας κοιτάξω τώρα να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα (όσο έχω ακόμα) , και βλέπουμε για αργότερα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...