mphxths Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2011 5)Θα μαδαει (εκτος ελαχιστων ρατσων οπως τα Καννις) Επειδη ειχα μινι - κανις για ολη την ζωη του (γυρω στα 12 χρονια)...μπορω να σε βεβαιωσω οτι ειτε κουρεμενα ειτε ακουρευτα ...αφηνουν μαλλι στον χωρο/κρεβατι τους/καναπε οπουδηποτε τελοσπαντων ακουμπησουν/κατσουν. πανεξυπνα , καλοβολα και ηρεμα σκυλια ...απο τα αγαπημενα μου τα κανις. τα κοντοτριχα σκυλια πιστευω (τα πιντσερ σιγουρα) δεν μαδανε καθολου...ή παρα πολυ λιγο. οσο για τον φιλο που λεει οτι ο φιλοζωος δεν αγοραζει σκυλι αλλα παιρνει αδεσποτα/απο μαντρες κλπ. Συμφωνω με οσα του απαντησε ο φιλος . Επισης πιστεψε με αν ειχαμε ολοι ενα αγροκτημα θα παιρναμε απο 100 σκυλια ετσι για να μην ειναι αδεσποτα.ο καθενας μας ομως εχει τις ιδιαιτεροτητες του (χωρου , χαρακτηρα , τροπου ζωης) και διαλεγει εναν σκυλο που του ταιριαζει και μπορει ευκολα να συμβιωσει και δυστυχως εκει στηριζεσαι στα γνωστα χαρακτηριστικα που περιμενεις να εχει ενας σκυλος ρατσας..απο την ρατσα του.
xri_ni Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Διαβαζω "μη παρεις ειναι μεγαλη ευθυνη ,θα τον εχεις για χρονια, εισαι διατεθημενος να τον εχεις στα 18?"Μην το αποθαρρύνετε το παιδι, ξερετε εσεις τι θα κανετε σε 5 χρονια? Εγω απο αυτα που λεει βλεπω οτι θα το αγαπησει πολυ το ζωακι γιατι το θελει πραγματικα. Ο σκυλος ειναι το καλυτερο "δωρο" που μπορεις να κανεις στον εαυτο σου.Για μενα που εχω ενα μικροσωμο(shih-tzu) ειναι η χαρα της ζωης, σου φτιαχνει το κεφι και την ψυχολογια με ενα ναζι μονο το ατιμο.Ναι θα καθαρισεις, ναι στην αρχη η σφουγγαριστρα θα γινει δευτερο σου χερι, ναι θα πληρωσεις κτηνιατρο για εμβολια(οχι για 2 χρονια βεβαια που διαβασα, τους πρωτους μηνες κανουν τα εμβολια, εγω σε 4-5 επισκεψεις ξεμπερδεψα και μετα καθε χρονο ενα επαναληπτικο).
margaritagr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 @mphxths δεν εχει να κάνει με το μήκος της τρίχας. Κι η δικια μου Λαμπραντορ είναι και μαδαει σαν τρελλη, όπως και τα Μποξερ κλπ κλπ. Όσο για τα Κανις όντως δε μαδανε ή μαδανε ελάχιστα, γι αυτο και προτείνονται σε ανθρώπους που εχουν αλλεργίες. Ολα όσα έχω γνωρίσει, ούτε ένα δε μαδούσε. Στην ίδια κατηγορία είναι και τα Γιορκσαιρ (ευτυχώς το 2ο μου σκυλί είναι Γιορκι, αλλιώς αν μαδαγε κι αυτό, θα χαμε θέμα στο σπίτι) @xri_ni καλύτερα να πεις κάτι λιγο πιο υπερβολικά παρά να μη το πεις καθόλου.. Ειναι μεγάλη ευθυνη-δέσμευση ο σκυλος κι όποιος παίρνει πρέπει να ναι 100% αποφασισμένος-συνειδητοποιημένος
Dagobert Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 να ρωτησω , ανάμεσα σε pug . beagle , jack russel και bulldog, τι μου προτεινετε? διαβασα οτι τα boxer με επαρκη ασκηση μπορουν να ζησουν σε διαμερισμα Βλέπω σου αρέσουν ράτσες τύπου μπόξερ. Θα προτείνω pug, αν βρεις από κανένα που να δίνει κουτάβια. Είναι μικρόσωμα σκυλιά, ήσυχα και καθαρά. Προτίμησε αρσενικό για να μην μπλέξεις με εγκυμοσύνες. Ως κουτάβι, θα συζητήσεις με τους γονείς σου τι όρια θα θέσετε στο σκύλο, και θα αρχίσεις άμεσα την εκπαίδευση. Στην αρχή θα τα κάνει όλα μαντάρα, αλλά σιγά σιγά θα μάθει. Εδώ θέλει πολύ υπομονή. Καλύτερα να πάρεις κουτάβι εαρινής γέννας, ώστε να έχεις χρόνο να το εκπαιδεύσεις πριν αρχίσεις τα σχολεία. Στην αρχή θα λερώνει πολύ. Να είσαι έτοιμος να πλένεις το μπαλκόνι με χλωρίνη για να μη μυρίσει. Για τη φροντίδα του θα χρειαστεί βόλτα 3 φορές τη μέρα, πρωϊ, μεσημέρι και βράδυ. Στην αρχή θα το κατεβάζεις έως και 5- 6 φορές που δε θα μπορεί να κρατηθεί και προοδευτικά θα τις μειώσεις σε 3 φορές. Προτιμότερο να είναι σε κοντινό πάρκο ή κάτι παρεμφερές. Θα πρέπει να μαζεύεις τα περιττώματα του σκύλου. Σε σταθερή βάση που εσύ θα ορίσεις, θα χρειαστεί μπάνιο και χτένισμα. Τάισμα με ξηρά τροφή, κονσέρβες και ψαχνό κρέας που θα περισσεύει. Μην του δώσετε κόκκαλα από κοτόπουλο και γλυκά. Νερό σε ένα μπολάκι. Μάθε το να κυκλοφορεί με λουράκι. Ειδικά τα μικρόσωμα είναι πολύ ευέλικτα στις μετακινήσεις ακόμη και σε ειδικό καλάθι. Επίσης είναι ιδανικά για διαμέρισμα, δεν θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Ο κτηνίατρος θα πάει κούκος αηδόνι. Το καλό είναι όταν μεγαλώσει θα χρειάζεται μόνο τον ετήσιο εμβολιασμό. Μη τσιγκουνευτείς σε αλυσίδες, κολάρα, και σπιτάκι. Θα σου μείνουν για όλο το βίο του σκύλου και δε θα χρειαστείς να τα πάρεις ξανά. Για βούρτσα κάνει μία παλία δική σου. Μπωλ φαγητού και νερού προτείνω πήλινα. Ως μικρόσωμο σκυλί δε θα τα γυρίζει εύκολα, δε θα βρωμίζουν τόσο, ούτε θα ζεματάει το νερο το καλοκαίρι. Αν περισεύει κάποια παλιά κουβέρτα, πετσέτα ή κάτι παρεμφερές, κάντην υπόστρωμα για το σκύλο.
mphxths Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Διαβαζω "μη παρεις ειναι μεγαλη ευθυνη ,θα τον εχεις για χρονια, εισαι διατεθημενος να τον εχεις στα 18?"Μην το αποθαρρύνετε το παιδι, ξερετε εσεις τι θα κανετε σε 5 χρονια? Εγω απο αυτα που λεει βλεπω οτι θα το αγαπησει πολυ το ζωακι γιατι το θελει πραγματικα. Ο σκυλος ειναι το καλυτερο "δωρο" που μπορεις να κανεις στον εαυτο σου οχι δεν ξερουμε τι θα κανουμε σε 5 χρονια..ουτε καλα καλα σε 1 χρονο..για αυτο λεμε οτι ειναι σοβαρη δεσμευση.Τι παει να πει οτι θα το αγαπησει?εννοειται οτι θα το αγαπησει , κανεις δεν παιρνει σκυλι για να το μισησει. Ο σκυλος δεν ειναι μπιμπελο που το κανεις δωρο και χαιρεσαι μεχρι το βαρεθεις ή να τυχουν συνθηκες που να μην μπορεις να το εχεις αλλο. Ειναι ισοτιμο μελος της οικογενειας και πολλες φορες περιοριζει τις επιλογες μας για μετακινηση , δραστηριοτητες κλπ. και ναι τις πρωτες μερες η σφουγγαριστρα παει συννεφο.οταν ειχα το πιντσερ και εχεζε και κατουρουσε οπου εβρισκε..η σφουγγαριστρα ειχε γινει προεκταση του χεριου μου.μυριζε το σπιτι σταβλος δεν εινια ολα ροδινα..αα ενα ομορφο σκυλακι που κανει ναζια και θελει χαδια και ολα ομορφα και αγγελικα...
xri_ni Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 δεν εινια ολα ροδινα..αα ενα ομορφο σκυλακι που κανει ναζια και θελει χαδια και ολα ομορφα και αγγελικα... Ποιος ειπε οτι ειναι ολα αγγελικα γιάυτο ανεφερα κ το σφουγγαρισμα κ καθαρισμα ολη μερα στην αρχη κτλ...αν τα σκεφτομασταν ολοι αυτα κανεις δε θα ειχε σκυλο!Οποιον δεν τον εννοχλουν παιρνει σκυλο και τα επομιζεται...αυτααα!!
nrkmaiden Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δαβασα ολο το thread... Εψαχνα και εγω για σκυλο....Στην αρχη σα και σενα ηθελα καθαροαιμο...Μετα απο ψαξιμο επεσα σε αυτο το φορουμ dogforum...Kαλο θα ηταν να το διαβασεις και να ανοιξεις ενα θεμα εκει τα παιδια ξερουν παρα πολλα... Μερικες χρησιμες πληροφοριες: 1.Για ενα καθαροαιμο απο ελληνικο εκτροφειο θες 800 -1000 Ευρω 2.Αν ακουσεις ειναι απο ουγγαρια Σλοβενια(συνηθως συμβαινει στα πετ σοπ) κτλ μακρια.Σε πολλες περιπτωσεις ο σκυλος δεν εζησε σχεδον καθολου η εζησε με χρονια προβληματα υγειας και πολυ ακριβες επεμβασεις(περιπου 500ευρω) 3.σκυλος == ενα μωρο μεσα στο σπιτι.Εισαι διατεθιμενος να το ακουσ να κλαιει τα βραδια(τις πρωτες βδομαδες) να σκουπιζεις σφουγκαριζεις ολη μερα να αφιερωνεις ωρες για εκπαιδευση και βολτα νατρεχεις στον κτινιατρο οταν χριαστει .... Επισης οι δικοι σου αντεχουν τριχα και οσμη που θα εχει ο σκυλος καθως και τις ζημιες που θα κανει... 4.Προσεξε να διαλεξεις μια φυλη μη ενεργητικη δηλ boxer,pinser,russel,kai beagle(η πιο "φωνακλου" φυλη) αποκλονται... 5.Προσεχε αν οι γειτονες σ εχουν προβλημα..Δεν ειναι ολοι φιλοζωοι.Υπαρχουν κινδυνοι για φωλες και αλλα δηλητηρια.. 6.ενας σκυλος χρειαζεται κατα μεσο ορο παντως γυρω στα 70-100 ε το μηνα για τροφη κτλ... 7.Σκεψου επισης ποσες ωρες θα μενει μονο του ημερισιως μερικα σκυλια εμφανιζουν εξαρτηση απο το αφεντικο τους... 8.Αν εισαι τοσο αποφασισμενος πηγαινε σε ενα ΚΑΛΟ κτηνιατρο της περιοχης σου και πες του να σε βοηθησει να διαλεξεις φυλη(αν επιλεξεις να αγορασεις καθαροαιμη φυλη) ή πηγαινε στο καταφυγιο της περιοχης σου και εκει οι υπευθυνοι θα σ πουν για τα χαρακτιριστικα του ζωου που θα σ αρεσει.. 9.Καλυτερα να μη βασιστεις μονο στην εμφανιση του ζωου αλλα στο χαρακτιριστικα του.Επιλογες που βασιζονται ΜΟΝΟ στην εμφανιση ΣΥΝΗΘΩΣ ειναι λαθος Προτασεις: Μεγαλοσωμες φυλες :golden,labrador retrivers(με τη καταλληλη ασκηση μπορουν μεσα στο σπιτι (1-2 ωρες ασκηση)),Basenji(θεωρειται φυλη που δε γαυγιζει παρα μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις μικρομεσαιες:ολα terrie(προσεχε ομως γτ λενε οτι τα τερριε θελουν πολυ ασκηση και ειναι φασαριοζικα σκυλια χαρακτιριστικαωεχω διαβασει οτι ειναι "μεγαλα" σκυλια σε μικρη συσκευασια),pugs ,bulldogs(εχουμε και εκτροφειο στην ελλαδα γυρω στα 800 ε),cavaliers king charles spaniels (εχουμε εκτροφεια (2)στην ελλαδα 1000ε),κοκονι(Link) Τελος μπορεις πολυ απλα να γλιτωσεις χρηματα και το κυριοτερο να δωσεις αγαπη σε ενα ζωο που τη χρειαζεται να υιοθετησεις ενα αδεσποτο ΥΓ:ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠLink YΓ2:Για να μη γινομαι απολυτος δεν εχουν ολα τα πετ σοπ τετοια ζωα αλλα το ρισκαρεις??? Αυτα τα ολιγα απο μενα
nicoc89 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Πάντως αν δεν το εκπαιδεύσεις που να τα κάνει θα ξυπνήσεις κανα βραδυ από την μπόχα και θα έχει καταχέσει το σπίτι , θα αναγκαστείς να μαζεύεις σκατουλες/κατούρα και μετά να σφουγγαρίσεις 2-3 φορες μέχρι να φύγει η μπόχα (και αν).. :mellow:
Hamurabi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 nrkmaiden,καποιο καλο ελληνικο εκτροφειο μπουλντογκ να προτεινεις;
nrkmaiden Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 nrkmaiden,καποιο καλο ελληνικο εκτροφειο μπουλντογκ να προτεινεις; Link και παρε τηλ στον κοε(Κυνολογικος ομιλος ελλαδος) να σου πουν και διαβασε το παραπανω θεματακι
mphxths Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 2.Αν ακουσεις ειναι απο ουγγαρια Σλοβενια(συνηθως συμβαινει στα πετ σοπ) κτλ μακρια.Σε πολλες περιπτωσεις ο σκυλος δεν εζησε σχεδον καθολου η εζησε με χρονια προβληματα υγειας και πολυ ακριβες επεμβασεις(περιπου 500ευρω) Το πρωτο μας σκυλο που ειχαμε παρει απο το τοτε επικο ΜΙΝΙΟΝ...(καποιο πετ σοπ που ειχε προφανως σε καποιον οροφο του)...πεθανε στα βαθια γεραματα του χωρις ποτε να ειχε καποιο σοβαρο προβλημα υγειας. Το πιντσερ που ειχα παρει προσφατα απο πετ σοπ , και καταγωγη απο καποια ρουμανο-ουγγαρο φαρμα , ηταν σκυλι υποδειγμα υγειας και κλασικων χαρακτηριστικων της φυλης του. (τιμη 400-450ευρω και ηταν λιγο ημερων) αρα μην λεμε τα εκτροφεια ειναι ΤΕΛΕΙΑ , τα πετ σοπ ολα ειναι ΣΚΑΡΤΑ. μην σου πω οτι εμπιστευομαι εναν "ξενο" να κανει καποια δουλεια σωστα παρα εναν ελληνα (οσον αφορα τις φαρμες/εκτροφεια εννοω)...δεν γενικευω αλλα να τα λεμε οπως ειναι τα πραγματα...μπορει μερικα πετ σοπς να ειναι σκαρτα (τιποτα μεγαλες αλυσιδες) , μερικα μπορει να πουλανε "σωστα" σκυλια..μην το αποκλειουμε. Πάντως αν δεν το εκπαιδεύσεις που να τα κάνει θα ξυπνήσεις κανα βραδυ από την μπόχα και θα έχει καταχέσει το σπίτι , θα αναγκαστείς να μαζεύεις σκατουλες/κατούρα και μετά να σφουγγαρίσεις 2-3 φορες μέχρι να φύγει η μπόχα (και αν).. :mellow: Συνηθως κανονιζεις ετσι τα γευματα του ωστε οι αφοδευσεις του να ειναι σε ωρες που εισαι σπιτι και παρον...ποτε δεν ειδα σκυλο μου να σηκωνεται βραδιατικα να χεσει. Να σηκωθει ομως 6-7 το πρωι ναι ...αυτο ειναι πολυ πιθανο
margaritagr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 nrkmaiden,καποιο καλο ελληνικο εκτροφειο μπουλντογκ να προτεινεις; http://www.frenchbulldog.gr/el απο την ιδια πηρα το λαμπραντορ μου. ειναι πολυ ονομαστο εκτροφειο στα Λαμπ. και τα Γκολντεν και τον τελευταιο καιρο ασχολειται και με τα Γαλλικα.. Αν ενδιαφερεσαι, επικοινωνησε Το πρωτο μας σκυλο που ειχαμε παρει απο το τοτε επικο ΜΙΝΙΟΝ...(καποιο πετ σοπ που ειχε προφανως σε καποιον οροφο του)...πεθανε στα βαθια γεραματα του χωρις ποτε να ειχε καποιο σοβαρο προβλημα υγειας. Το πιντσερ που ειχα παρει προσφατα απο πετ σοπ , και καταγωγη απο καποια ρουμανο-ουγγαρο φαρμα , ηταν σκυλι υποδειγμα υγειας και κλασικων χαρακτηριστικων της φυλης του. (τιμη 400-450ευρω και ηταν λιγο ημερων) αρα μην λεμε τα εκτροφεια ειναι ΤΕΛΕΙΑ , τα πετ σοπ ολα ειναι ΣΚΑΡΤΑ. και το γιορκι μου ειναι απο πετ σοπ κι εχει κανει 3 εγχειρησεις ως τωρα... και η ξαδερφη μου πηρε ενα κανις πριν χρονια που της πεθανε απο τυφο... και μετα το αγορι της πηρε ενα παγκ με σοβαροτατο προβλημα στη σπονδυλικη στυλη απο γνωστη αλυσιδα... Κανεις δε λεει οτι τα εκτροφεια ειναι τελεια, αλλα παιρνοντας σκυλι απο εκει ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες να σου εμφανισει καποιο κληρονομικο προβλημα. Οι γονεις, και 2-3 γενιες πισω ειναι απαλαγμενοι απο τα προβληματα της ρατσας(αναλογως ποια ειναι αυτη). Και φυσικα υπαρχει και ο χαρακτηρας αφου οι γεννητορες ειναι σωστα σκυλια και τα κουταβια μεγαλωνουν σε σωστο περιβαλλον με σωστη αντιμετωπιση. Το πετ σοπ θα σου φερει σκυλο απο το χ puppy mill (γκουγκλαρετε οσοι δε ξερετε) ή στη καλυτερη απο εναν ιδιωτη που ουτε εξετασεις εχει κανει στα σκυλια του (και δε μιλω μονο για τις απλες γενικη αιματος κλπ) ουτε σε εκθεση μορφολογιας τα χει παει ποτε.. Και για χαρακτηρα, τρεχα γυρευε, δεν εχεις ιδεα. Επειδη εχω 2 σκυλια, ενα απο πετ σοπ κι ενα απο εκτροφεα, μετα βεβαιοτητας δηλωνω οτι οι 2 "αγορες" (με ο,τι αυτο συνεπαγεται), δεν ειχαν ΚΑΜΙΑ σχεση.
mphxths Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 και το γιορκι μου ειναι απο πετ σοπ κι εχει κανει 3 εγχειρησεις ως τωρα... και η ξαδερφη μου πηρε ενα κανις πριν χρονια που της πεθανε απο τυφο... και μετα το αγορι της πηρε ενα παγκ με σοβαροτατο προβλημα στη σπονδυλικη στυλη απο γνωστη αλυσιδα... Κανεις δε λεει οτι τα εκτροφεια ειναι τελεια, αλλα παιρνοντας σκυλι απο εκει ελαχιστοποιεις τις πιθανοτητες να σου εμφανισει καποιο κληρονομικο προβλημα. Οι γονεις, και 2-3 γενιες πισω ειναι απαλαγμενοι απο τα προβληματα της ρατσας(αναλογως ποια ειναι αυτη). Και φυσικα υπαρχει και ο χαρακτηρας αφου οι γεννητορες ειναι σωστα σκυλια και τα κουταβια μεγαλωνουν σε σωστο περιβαλλον με σωστη αντιμετωπιση. Το πετ σοπ θα σου φερει σκυλο απο το χ puppy mill (γκουγκλαρετε οσοι δε ξερετε) ή στη καλυτερη απο εναν ιδιωτη που ουτε εξετασεις εχει κανει στα σκυλια του (και δε μιλω μονο για τις απλες γενικη αιματος κλπ) ουτε σε εκθεση μορφολογιας τα χει παει ποτε.. Και για χαρακτηρα, τρεχα γυρευε, δεν εχεις ιδεα. Επειδη εχω 2 σκυλια, ενα απο πετ σοπ κι ενα απο εκτροφεα, μετα βεβαιοτητας δηλωνω οτι οι 2 "αγορες" (με ο,τι αυτο συνεπαγεται), δεν ειχαν ΚΑΜΙΑ σχεση. Συμφωνω σε αυτα που λες .Τα σημεια που δεν συμφωνω ειναι τα εξης 1.τα 2-3-4-5 σκυλια δεν ειναι ικανο στατιστικο δειγμα για να βγαλουμε συμπερασμα..εγω θα σου πω για τα δικα μου , εσυ για τα δικα σου ... 2.Απο χαρακτηρα τρεχα γυρευε?Ε δεν νομιζω οταν παιρνεις 20 ημερων κουταβι εχει σχηματισει χαρακτηρα ουτε σε εκτροφειο , ουτε στο γυαλινο κουβλι του πετ σοπ. 3.ο ελληνας ιδιωτης εχει κανει ολα αυτα που λες?εξετασεις?εκθεση μορφολογιας? και το πιντσερ που πηρα απο το πετ σοπ ηταν με ολες τις εξετασεις του , τσιπ , τα παντα ολα. εδω το μετρουσα με μεζουρα να δω αν ειναι μεσα στα μορφολογικα πλαισια της ρατσας , διαβαζοντας το βιβλιο που ειχα παρει για πιντσερ και ηταν σκυλος "ακριβειας" στις διαστασεις. οποτε μην γενικευουμε..πιστεψε με συμφωνω οτι απο εκτροφειο ειναι πολυ καλυτερα..αλλα μην καταδικαζουμε ολα τα πετ σοπς..αντε να καταδικασουμε μονο τις αλυσιδες (κυριως!) να κανω και την χαζη ερωτηση της ημερας : Γιατι τα πετ σοπς δεν συνεργαζονται με τους ελληνες εκτροφεις για να πουλανε σκυλους και πανε και φερνουν απεξω ?
margaritagr Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 1.ακριβως γι αυτο σου παρεθεσα την εμπειρια μου, για να σου δειξω οτι με λιγες περιπτωσεις, δε βγαζεις συμπερασμα 2.το 20 ημερων κουταβι πρεπει να ναι με τη μανα και τα αδερφια του. Στο σπιτι μας πρεπει να ερχονται τουλαχιστον 2 μηνων. Ο εκτροφεας δε θα σου δωσει κουταβακι μικροτερο αυτης της ηλικιας, ενω οι ιδωτες και τα πετ σοπς τις περισσοτερες φορες τα δινουν πιο μικρα. ο χαρακτηρας σχηματιζεται απο νωρις, αν παρεις ενα κουταβι 2-2.5 μηνων που δε του εχουν φερθει σωστα, μπορει να αντιμετωπισεις προβληματα στο μελλον. Και βεβαια παιζουν ρολο και οι γονεις, τι χαρακτηρα εχουν. Οταν παιρνεις απο πετ σοπ, δεν εχεις ιδεα για το χαρακτηρα τους. 3.ο ιδιωτης δε τα κανει οχι, και αυτο ειναι το θεμα. Μονο ο σωστος εκτροφεας τα κανει αυτα τα πετ σοπ τα καταδικαζουμε γιατι ενω λενε οτι φερνουν απο εκτροφεις, στην πραγματικοτητα φερνουν απο puppy mills και στην καλυτερη απο ιδιωτες. Που οπως ειπαμε, δεν πληρουν τις απαραιτητες προυποθεσεις. Γιατι ο εκτροφεας νοιαζεται για τα σκυλια του και επιλεγει ο ιδιος αυτους που θα τα δωσει, μετα απο "συνεντευξη". Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσει σκυλι του μεσω καποιου 3ου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.