Προς το περιεχόμενο

Αγορά εξωτερικού δίσκου με εξωτερική τροφοδοσία ή χωρίς?

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω έναν εξωτερικό και είμαι στο δίλημμα αν είναι καλύτερο να αγοράσω καποιον εξωτερική τροφοδοσία ή κάποιον portable. Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός?

Δύο παραδείγματα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303597

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.304519

Ποιόν προτείνετε?

Δημοσ.

H διαφορά είναι στο μέγεθος. 3.5" ο πρώτος , 2.5" ο δεύτερος. Οι 3,5ρηδες έχουν χαμηλότερη τιμή αλλά το μεγεθός τους και το γεγονός ότι απαιτούν ξεχωριστή τροφοδοσία τους κάνεις σχετικά δύσκολους σε μετακίνηση. Αντίθετα οι 2,5ρηδες (που είναι ακριβότεροι), έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος και για τροφοδοσία χρησιμοποιούν μόνο το USB συνεπώς είναι "ταξιδιάρηδες". Για να σου προτείνουμε κάποιον θα πρέπει να μας πείς τί προτιμάς. Αν θέλεις απλά έναν εξωτερικό που θα μπεί στο γραφείο και δεν πρόκειται να μετακινηθεί τότε θα πάς σε 3,5αρη.

Δημοσ.

Από πλευράς ασφάλειας ως προς το να μην καούν διάφέρουν?

Όλοι οι δίσκοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα.

Δημοσ.

Οι 3.5άριδες έχουνε καλύτερες αντοχές απο τους μικρούς! Εαν τον δίσκο θέλεις να τον δουλεύεις συνέχεια πάρε μεγάλο αν όχι πάρε μικρό!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι 3.5άριδες έχουνε καλύτερες αντοχές απο τους μικρούς! Εαν τον δίσκο θέλεις να τον δουλεύεις συνέχεια πάρε μεγάλο αν όχι πάρε μικρό!

Απο που προκύπτει αυτό?

Αναφέρει πάντα ο κατασκευαστής το Mean Time Between Failures που συνήθως είναι ίδιο.

Δημοσ.

Το πας αλλού! Ας πούμε πως για άγνωστο λόγο το τροφοδοτικό σου έχει περίεργες τάσης, πιθανό βραχυκύκλωμα στις USB και και και... εκεί το διακινδυνεύεις λιγάκι γιατι οι μικροί πέρνουν ρεύμα απευθέιας απο τη μητρική!

Δημοσ.

Το πας αλλού! Ας πούμε πως για άγνωστο λόγο το τροφοδοτικό σου έχει περίεργες τάσης, πιθανό βραχυκύκλωμα στις USB και και και... εκεί το διακινδυνεύεις λιγάκι γιατι οι μικροί πέρνουν ρεύμα απευθέιας απο τη μητρική!

Εγώ διαφωνώ κάθετα και πιστεύω το αντίθετο...

Καταρχήν σε όλες τις σύγχρονες μητρικές τα ρεύματα που αποδίδουν οι πυκνωτές solid state και γενικότερα όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα είναι υποδειγματικά.Όταν μάλιστα μια τέτοια μητρική βρίσκεται πίσω από ένα εξίσου καλό τροφοδοτικό που έχει ένα κάρο προστατευτικές δικλείδες ασφαλείας από υπερτάσεις,υπερρεύματα,διακυμάνσεις κλπ τότε δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι το οτιδήποτε.

Αντίθετα ένας εξωτερικός σκληρός λόγω χαμηλού κόστους ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι ποιοτικές (ή μη) ηλεκτρονικές διατάξεις έχει ώστε να κάνει σωστό έλεγχο και διανομή των ρευμάτων στο δίσκο...Εαν αναλογιστείς δε οτι τα περισσότερα εξωτερικά τροφοδοτικά έρχονται με το κιλό από Κίνα και οι πιστοποιήσεις που βάζουν πάνω είναι για τα πανηγύρια, καταλαβαίνεις για τι ποιότητα μιλάμε.

Προσωπικά έχω δει 2 καμμένους εξωτερικούς δίσκους φίλων.Αντίθετα σε 2,5άρηδες δεν έχω ακούσει το παραμικρό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...