De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στο αστικό περιβάλλον όσο επαρχιακή κι αν είναι η πόλη. Αυτά τα εξετάζει το υγειονομικό και κόβει κώλους. Και το κάνει. Καταγγελία αύριο.
Orgasmic Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Τα οικόσιτα ζώα απαγορεύονται στο αστικό περιβάλλον όσο επαρχιακή κι αν είναι η πόλη. Αυτά τα εξετάζει το υγειονομικό και κόβει κώλους. Και το κάνει. Καταγγελία αύριο. Κι εγω αυτη την εντυπωση εχω, βρηκα και καποιο σχετικο νομο ο οποιος αναφερει ομως πως παει αναλογα με την περιοχη, δηλαδη αναλογα με το τι εχει ορισει η εκαστοτε τοπικη υγειονομικη υπηρεσια... Εχεις εσυ καποιον νομο υποψην σου? Ή κατι επισημο σχετικα? Ελπιζω να ειναι οπως τα λες...στην επαρχια παντως, οπου ολοι ειναι γνωστοι, καμια φορα καποιοι κανουν τα στραβα ματια...ελπιζω να μην πεσω σε αυτη την περιπτωση και γινω κακος...
nicoc89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Αν στην θέση του κόκορα βρισκόντουσαν καμιά 10ρια πιτσιρίκια με μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις δεν θα πείραζε? είναι νόμιμα ζώα της πόλης , γιαυτό το λέω. Πάντως μου κάνει εντύπωση που σκέφτεστε την καταγγελία και όχι να μιλήσει στον γείτονα να τον απομακρύνει/μαγειρέψει/μετακινήσει/φιμώσει ώστε να μην τον ενοχλεί, γιατί όπως και να έχει θα γίνεις κακός αν προβείς σε αυτή την κίνηση προτού μιλήσεις μαζί του. Αν δεις ότι είναι γαϊδούρι (ο γείτονας) , κοπάνα καταγγελία φυσικά.
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Αν στην θέση του κόκορα βρισκόντουσαν καμιά 10ρια πιτσιρίκια με μηχανάκια με κομμένες εξατμίσεις δεν θα πείραζε? είναι νόμιμα ζώα της πόλης , γιαυτό το λέω. Πάντως μου κάνει εντύπωση που σκέφτεστε την καταγγελία και όχι να μιλήσει στον γείτονα να τον απομακρύνει/μαγειρέψει/μετακινήσει/φιμώσει ώστε να μην τον ενοχλεί, γιατί όπως και να έχει θα γίνεις κακός αν προβείς σε αυτή την κίνηση προτού μιλήσεις μαζί του. Αν δεις ότι είναι γαϊδούρι (ο γείτονας) , κοπάνα καταγγελία φυσικά. Τα παιδια δεν κουβαλανε αρρωστειες Εννοω αρρωστειες τετοιες οπως κουβαλανε καποια ζωα. Η ηχορυπανση σε ωρα κοινης ησυχιας ειναι ενα θεμα , οικοσιτα ζωα σε κατοικημενες περιοχες ειναι αλλο θεμα , υγιεινομικης φυσης κυριως. Αλλα πιστευω και γω οτι ειναι θεμα τι περιοχη ειναι , ποσο αγροτικη και τι λεει η κατα τοπους υγιεινομικη αρχη.
nicoc89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Τα παιδια δεν κουβαλανε αρρωστειες Εννοω αρρωστειες τετοιες οπως κουβαλανε καποια ζωα. Η ηχορυπανση σε ωρα κοινης ησυχιας ειναι ενα θεμα , οικοσιτα ζωα σε κατοικημενες περιοχες ειναι αλλο θεμα , υγιεινομικης φυσης κυριως. Αλλα πιστευω και γω οτι ειναι θεμα τι περιοχη ειναι , ποσο αγροτικη και τι λεει η κατα τοπους υγιεινομικη αρχη. Οι άνθρωποι είναι πιο επικίνδυνοι από τα ζώα ΚΑΙ στο θέμα των αρρωστιών που κουβαλάνε γιατί από άνθρωπο σε άνθρωπο κολλάνε ενώ από ζώο σε άνθρωπο σπανια. Δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνουμε το παράδειγμα των ζωων που είναι βρώμικα και τα έχουν παρατημένα ώστε να υπάρχει λόγος για αρρώστιες και βρωμιά κλπ. Το πρόβλημα με τα οικόσιτα στις πόλεις είναι πως οι περισσότεροι πλέον δεν είχαν ποτε τους καμια σχέση με ζώα εκτος από το χρυσόψαρο , την γάτα και στην καλύτερη περίπτωση τον σκύλο του καναπέ με αποτέλεσμα να έχουν μια φοβία ότι θα πεθάνουν από την κότα του γείτονα. Για εμένα ας έχουν και πρόβατα στο κέντρο της Αθήνας , αρκεί να τα κρατούν καθαρά .
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Οι νόμοι υπάρχουν για κάποιο λόγο, όταν εφαρμόζονται επιλεκτικά επειδή κάποιοι "δε θέλουν να γίνουν κακοί" ή "κάνουν τα στραβά μάτια" , γίνεται αυτό το χάλι που έχουμε. Μετά δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να παραπονιέστε και να σκούζετε για το οτιδήποτε. Το ότι σε κάποιους φαίνονται φυσιολογικά τα κοκόρια και τα παπιά με εξατμίσεις τρακτέρ, σας αξίζει να ζείτε σε τριτοκοσμικές χώρες, επομένως την επόμενη φορά που θα πάτε να σας εξυπηρετήσουν για κάτι, μη λέτε "το κράτος είναι ΓΤΠ", "οι πολιτικοί φταίνε για όλα" κτλ κτλ. Αν δε δώσετε feedback για τα κακώς κείμενα ΜΗΝ περιμένετε να διορθωθούν από μόνα τους δια μαγείας. Γι αυτό το σκοπό υπάρχουν οι καταγγελίες. Για να μην γίνονται ξεκαθαρίσματα μεταξύ των πολιτών υπάρχουν οι νόμοι, και είναι ΑΛΛΟ θέμα αν ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε να ΜΗΝ καταγγέλουμε, και ο άλλος γίνεται ασύδοτος. Γιατί εμένα που πχ είμαι άνεργός,χασομέρης, φοιτητής, κουφός, σταρχιδιστής μπορεί να μη με ενοχλεί το κωλόσκυλο ή το κοκκόρι του γείτονα, άλλά τον εργαζόμενο που πρέπει να ξυπνήσει στάνταρ ώρα για να προλάβει τις υποχρεώσεις του μπορεί να τον κάνει ψυχασθενή. Άρα στα @@ του αν γίνει κακός, γιατί κι ο άλλος δεν νοιάστηκε και τόσο αν ενοχλεί με τα ζώα του τους γύρω.
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Οι νόμοι υπάρχουν για κάποιο λόγο, όταν εφαρμόζονται επιλεκτικά επειδή κάποιοι "δε θέλουν να γίνουν κακοί" ή "κάνουν τα στραβά μάτια" , γίνεται αυτό το χάλι που έχουμε. Μετά δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να παραπονιέστε και να σκούζετε για το οτιδήποτε. Το ότι σε κάποιους φαίνονται φυσιολογικά τα κοκόρια και τα παπιά με εξατμίσεις τρακτέρ, σας αξίζει να ζείτε σε τριτοκοσμικές χώρες, επομένως την επόμενη φορά που θα πάτε να σας εξυπηρετήσουν για κάτι, μη λέτε "το κράτος είναι ΓΤΠ", "οι πολιτικοί φταίνε για όλα" κτλ κτλ. Αν δε δώσετε feedback για τα κακώς κείμενα ΜΗΝ περιμένετε να διορθωθούν από μόνα τους δια μαγείας. Γι αυτό το σκοπό υπάρχουν οι καταγγελίες. Για να μην γίνονται ξεκαθαρίσματα μεταξύ των πολιτών υπάρχουν οι νόμοι, και είναι ΑΛΛΟ θέμα αν ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε να ΜΗΝ καταγγέλουμε, και ο άλλος γίνεται ασύδοτος. Γιατί εμένα που πχ είμαι άνεργός,χασομέρης, φοιτητής, κουφός, σταρχιδιστής μπορεί να μη με ενοχλεί το κωλόσκυλο ή το κοκκόρι του γείτονα, άλλά τον εργαζόμενο που πρέπει να ξυπνήσει στάνταρ ώρα για να προλάβει τις υποχρεώσεις του μπορεί να τον κάνει ψυχασθενή. Άρα στα @@ του αν γίνει κακός, γιατί κι ο άλλος δεν νοιάστηκε και τόσο αν ενοχλεί με τα ζώα του τους γύρω. Συμφωνω απολυτως αλλα οταν κανουν καταγγελια καλο θα ηταν να ξερουμε αν εχουμε δικιο , μην σπαταλαμε "πορους" για βλακειες. Ημουν προσφατως σε δικαστηριο για μια υποθεση (μαρτυρας) και οπως περιμενα την σειρα μου κοζαρα τις προηγουμενες υποθεσεις.Ενα καρο βλακωδεις υποθεσεις , μου παρκαρες μπροστα στο παρκιγκ , με δαγκωσε ο σκυλος σου , μου πεταξες νερα στην μπουγαδα. Πας σε δικηγορο βλεπεις οτι ευσταθει η υποθεση σου κινεισαι νομικα με καταγγελια με οτιδηποτε.Μην γινουμε αρχαια ελλαδα που οι μισοι τρεχανε τους αλλους μισους στα δικαστηρια επειδη βαριοντουσαν ολοι μερα στην πλατεια. Οσο για τον φιλο που λεει οτι και οι ανθρωποι κουβαλανε αρρωστιες και μεταδιδονται κιολας απο ανθρωπο σε ανθρωπο...αυτες οι αρρωστιες ειναι γνωστες συνηθως και προβλεψιμες και αντιμετωπισιμες.Και σπανια θα γινουν επιδημια. Αλλα κατι τρελες αγελαδες , γριπη των χοιρων κλπ...αυτα ειναι που ειναι τα επικινδυνα.Η υπαρξη ζωων προυποθετει και ενα βαθμο "βρωμιας".Εχεις παει σε σταβλο και να ειναι ανθρωπινως καθαρα?ή σε κοτετσι ? Σιγα μην βαζουμε και ηλεκτρικη σκουπα στο κοτετσι Χαριτολογω φυσικα Αν το επιτρεπει ο νομος καλως εχουν τα ζωα..αν οχι...δρομο ..απλα τα πραγματα
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Το πρόβλημα με τα οικόσιτα στις πόλεις είναι πως οι περισσότεροι πλέον δεν είχαν ποτε τους καμια σχέση με ζώα εκτος από το χρυσόψαρο , την γάτα και στην καλύτερη περίπτωση τον σκύλο του καναπέ με αποτέλεσμα να έχουν μια φοβία ότι θα πεθάνουν από την κότα του γείτονα. Για εμένα ας έχουν και πρόβατα στο κέντρο της Αθήνας , αρκεί να τα κρατούν καθαρά . Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ξεκάθαρη υγειονομική νομοθεσία που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τα ζώα φάρμας μέσα στις πόλεις. Τώρα έαν εσύ ξέρεις καλύτερα από τον νομοθέτη, πάω πάσο. http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108193.html
Lucifer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Ώπα, δηλαδή ένας παραδίπλα που 'χει κάτι κότες, είναι παράνομος; Κι εγώ κάποτε που είχα μία πάπια;
De@th L0rd Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Συμφωνω απολυτως αλλα οταν κανουν καταγγελια καλο θα ηταν να ξερουμε αν εχουμε δικιο , μην σπαταλαμε "πορους" για βλακειες. Ημουν προσφατως σε δικαστηριο για μια υποθεση (μαρτυρας) και οπως περιμενα την σειρα μου κοζαρα τις προηγουμενες υποθεσεις.Ενα καρο βλακωδεις υποθεσεις , μου παρκαρες μπροστα στο παρκιγκ , με δαγκωσε ο σκυλος σου , μου πεταξες νερα στην μπουγαδα. Πας σε δικηγορο βλεπεις οτι ευσταθει η υποθεση σου κινεισαι νομικα με καταγγελια με οτιδηποτε.Μην γινουμε αρχαια ελλαδα που οι μισοι τρεχανε τους αλλους μισους στα δικαστηρια επειδη βαριοντουσαν ολοι μερα στην πλατεια. Οσο για τον φιλο που λεει οτι και οι ανθρωποι κουβαλανε αρρωστιες και μεταδιδονται κιολας απο ανθρωπο σε ανθρωπο...αυτες οι αρρωστιες ειναι γνωστες συνηθως και προβλεψιμες και αντιμετωπισιμες.Και σπανια θα γινουν επιδημια. Αλλα κατι τρελες αγελαδες , γριπη των χοιρων κλπ...αυτα ειναι που ειναι τα επικινδυνα.Η υπαρξη ζωων προυποθετει και ενα βαθμο "βρωμιας".Εχεις παει σε σταβλο και να ειναι ανθρωπινως καθαρα?ή σε κοτετσι ? Σιγα μην βαζουμε και ηλεκτρικη σκουπα στο κοτετσι Χαριτολογω φυσικα Αν το επιτρεπει ο νομος καλως εχουν τα ζωα..αν οχι...δρομο ..απλα τα πραγματα Δε διαφωνώ, να μη κουράζουμε το σύστημα άλλα η υπόθεση που αναφέρεις κάθε άλλο παρά βλακώδης είναι. Εμπεριέχει σωματικές βλάβες από ζώο το οποίο προφανώς δεν είναι πειθαρχημένο ή δεμένο. Στην επαρχία δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αφήνουν τα σκυλιά "φύλακες" λυμένα να κόβουν βόλτες στον δρόμο μπροστά από την ιδιοκτησία τους, κι έτσι κ πέρασεις ή θα αναγκαστείς να γίνεις βέγγος ή να κουβαλάς καδρόνια για να τα βαράς να γλιτώσεις. Και δεν είπα πουθενά πως δεν βάζουμε δικηγόρο. Πάντα όταν δούμε ότι δεν καταλαβαίνει ο άλλος μέσω δικηγόρου θα πάμε. Το πρόβλημα είναι ότι ο κάθε μλκς ζωόφιλος νομίζει ότι όλα τα σκυλιά πχ είναι αθώα και γαμάτα όπως το δικό του. Δεν έχει αντιμετωπίσει τσαντισμένο τσοπανόσκυλο που ήταν δεμένο για κάτι μήνες και μόλις "έκοψε καπίστρι", ή θεωρεί πως μόνο τα σκυλιά νιώθουν να απειλούνται ενώ οι άνθρωποι είναι όλοι κακοί και μαυρόψυχοι που δεν αγαπούν τα ζώα. Άλλο τα ζώα της πόλης, άλλο του χωριού, άλλο τα ζώα συντροφιάς κ άλλο της φάρμας. Κάποιοι πρέπει να το χωνέψουν αυτό, αλλιώς γραμμή για το νέο δελχί που χέζουν στους δρόμους κ οι άνθρωποι. Ώπα, δηλαδή ένας παραδίπλα που 'χει κάτι κότες, είναι παράνομος; Κι εγώ κάποτε που είχα μία πάπια; Έαν είναι μέσα στις αποστάσεις που ορίζει ο νόμος, τότε είναι. Αν είναι εκτός δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην περίπτωση του OP δεν νομίζω να είναι μόνος του ο κόκορας εκτός κι αν ο ιδιοκτήτης του τον έχει μεγάλο, ήτοι :
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ξεκάθαρη υγειονομική νομοθεσία που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τα ζώα φάρμας μέσα στις πόλεις. Τώρα έαν εσύ ξέρεις καλύτερα από τον νομοθέτη, πάω πάσο. http://www.minenv.gr.../g13108193.html Η νομοθεσια του λινκ αναφερεται σε κτηνοτροφικες/πτηνοτροφικες εγκαταστασεις. ο 1 κοκκορας τι θεωρειται ? ο 1 κοκκορας και 2 κοτες?Μηπως με τον ορο "εγκατασταση" εννοειται και καποια κτιριακη δομη για αναπαραγωγη , εκτροφη κλπ των ζωων αυτων? Αυτο θελει διευκρινση γιατι βλεπω και κατι πινακες στο νομοσχεδιο που μεσα σε παρενθεση λεει "εκτος οικοσιτων". Οσο για τα αλλα που λες συμφωνω απολυτως αλλα υπαγονται σε αλλες κατηγοριες.Δηλ διαφορα ειδη σκυλιων που λογω διαφορων συνθηκων κοβουν βολτες στον δρομο και δαγκωνουν ο,τι κινειται , ε ναι χαιρω πολυ ειναι επιληψιμο. Αλλα δεν ειναι του παροντος. Εννοω ειναι αλλη υποθεση τελειως ο σκυλος που αδεσποτα περιφερομενος δαγκωνει κοσμο , ο σκυλος που ενοχλει με γαυγισματα κλπ. Εκει κανεις συστασεις στους ιδιοκτητες και αν δεν ενδιαφερθουν αυτοι ...φιλοζωικη εταιρια και τους μαζεψε.
nicoc89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ξεκάθαρη υγειονομική νομοθεσία που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τα ζώα φάρμας μέσα στις πόλεις. Τώρα έαν εσύ ξέρεις καλύτερα από τον νομοθέτη, πάω πάσο. http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108193.html Πιστεύω πως δεν έχει καμια σημασία αν ο γείτονας μου έχει μια προβατίνα στην αυλή του αντί για σκύλο αρκεί να είναι καθαρή και να μην κάνει φασαρία. Εφόσον λοιπόν ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ούτε εμενα ούτε κανέναν άλλο μπορεί να το κάνει. Δηλαδή θα προτιμούσες να έχει ο γείτονας σου ένα σκύλο που να ουρλιάζει όλη νύχτα η μια προβατίνα που να είναι καθαρή και ήσυχη ? (παράδειγμα δίνω). Αν και για 1-2 οικόσιτα δεν υπάρχει καμια απαγόρευση και στο link σου λέει Περιορισμοί στην εγκατάσταση κτηνοτροφικών ή πτηνοτροφικών μονάδων. οποτε δεν ισχύει για μια κότα η έναν κόκορα.
Lucifer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 de@th lord, με ξύπνησαν βάρβαρα και ρετάρω, δεν κατάλαβα το άρθρο. Δηλαδή αν έχω λιγότερα από χ ζώα (200 πάπιες ή ένα άλογο) σε απόσταση μεγαλύτερη από 300 μέτρα από ξενοδοχεία και ποτάμια, μπορώ να τα έχω ξερωγώ; Ή η πάπια μου ήταν ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ;
mphxths Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 καλα οκ στην ολλανδια ειχα δει μεσα στην πολη , αλογα , ειχε η αλλη το μινι-σταβλο διπλα στο σπιτι της και ειχε το αλογακι της και χαιροταν.Χαγη λεμε τωρα οχι κανα βλαχοχωρι. Αλλα εκει ξηγιουνται αλλιως , πανε στο παρκο και μαζευουν και το μικροτερο κουραδακι που θα πεσει απο τον σκυλο. Το θεμα πιστευω δεν ειναι απλα τι ζωο εχεις σαν οικοσιτο αλλα και ποσο καθαρο/εμβολιασμενο ειναι. Τον σκυλο τον τρελαινουμε στα εμβολια.Τον κοκκορα?το αρνι?την παπια?ολο και κατι κουβαλανε και αυτα τα ζωα. λουσιφερ , το αρθρο αναφερεται σε εγκαταστασεις , απο οσο καταλαβαινω , κτιριακες δομες για αναπαραγωγη και εκτροφη τετοιων ζωων .Θελω να πιστευω οτι δεν αναφερεται στο 1 αλογο , στις 4 παπιες και στα 2 κοκκορια που ισως καποιος εχει σε μια αυλη στο σπιτι του.
nicoc89 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 εγώ σκέφτομαι να πάρω μια προβατίνα να πήζω και τυρί .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.