Προς το περιεχόμενο

Home network topology

computeras13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προσπαθώ να στήσω το δίκτυο στο σπίτι σωστά αλλά αντιμετωπίζω κάποιες δυσκολίες. Παρακάτω παραθέτω ένα διάγραμμα του επιθυμητού αποτελέσματος που θέλω να έχω.

home%20network.jpeg

Έστω τα δύο μπλε τα δύο modem/router που έχω στην κατοχή μου αυτή τη στιγμή. Ένα από τα δύο (στην συγκεκριμένη τοπολογία το LevelOne) δουλεύει σαν modem/router όπου μοιράζει την adsl σύνδεση μέσα στο σπίτι μέσω ασυρμάτου δικτύου.

Εγώ θέλω να συνδέσω ασύρματα πάνω σε αυτό ένα ακόμα router το οποίο όμως θα χρησιμοποιείται σαν switch, δηλαδή θα συνδέει δύο υπολογιστές μέσω lan οι οποίοι θα παίρνουν μέσω αυτού IP από το LevelOne ώστε να ανήκουν στο ίδιο δίκτυο. Συγκεκριμένα έχω βάλει σε αυτή τη θέση το thomson λόγω του ότι διαθέτει δυνατότητες wds (δεν ξέρω όμως αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το lan αυτή η τεχνολογία, δηλαδή εκτός από ασύρματα να δίνει και στο lan).

Έχει κανείς καμία ιδέα αν και πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς την αγορά περαιτέρω εξοπλισμού;

Δημοσ.

Από όσο ξέρω, μπορείς να παίξεις με wds μόνο με ίδια μοντελά συσκευών καθώς και μόνο με κρυπτογράφηση wep.

Με αυτόν τον εξοπλισμό μπορείς να δίνεις σε όλους ασύρματα μόνο μέσω του LevelOne ή μπορείς να πάρεις ένα switch για να παίρνει ενσύρματα από το level1 και να δίνει ενσύρματα στα δύο μηχανήματα αριστερά. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν έχεις πρόβλημα με καλώδια. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και τα δύο ρούτερ μπορούν να παίξουν χωρίς να χρειάζεται να πάρεις κάποιο switch.

Δημοσ.

Divide ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι οτι θέλω να ενώσω τα router ασύρματα. Θα κάνω μια δοκιμή αν και δεν ελπίζω πολλά.

gaig, αν όχι για θέμα τοπολογίας, εσένα για τι σου μοιάζει; Αν επιπλέον δεν σε ενδιαφέρει το θέμα μην γίνεσαι trolltroll_2.jpg. Έλεος.

Δημοσ.

το σχημα προφανως και ειναι τοπολογια δικτυου. Αυτο που ρωτας ειναι γιουχου..

Το θεμα (δε θα το λεγα "προβλημα") ειναι οτι κακομοιρηδες σαν και μενα πανε και μπαινουν μεσα στο thread..

Δημοσ.

Το Thomson υποστηρίζει Bridge Mode; Έχω φτιάξει ένα παρόμοιο δίκτυο όπου:

α) Το Modem/Router (Α) που είναι υπεύθυνο για την aDSL σύνδεση μοιράζει Internet μέσω Ethernet και WiFi.

β) Ένα δεύτερο Modem/Router (Β) (δυστυχώς δεν θυμάμαι μοντέλο/μάρκα) το οποίο έχω βάλει σε Bridge Mode έχει συνδεθεί μέσω WiFi στο Modem/Router (Α). Προσοχή να είναι απενεργοποιημένο το DHCP στο Modem/Router (Β).

Σε αυτό το σημείο, μπορούν να συνδεθούν υπολογιστές στο Modem/Router (Β) μέσω Ethernet και να έχουν κανονικά πρόσβαση στο Internet.

γ) Ένα τρίτο Modem/Router (Γ) έχει συνδεθεί μέσω Ethernet στο Modem/Router (Β) και μοιράζει Internet ασύρματα, ενώ παράλληλα μπορούν να συνδεθούν επιπλέον υπολογιστές μέσω Ethernet.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...