Προς το περιεχόμενο

Περί Puzzle

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποτε είχα φτιάξει ένα με 1000 κομμάτια.

Μετά το γύρισα ανάποδα στο πάτωμα.

Μετά του έβαλα ταινία διπλής όψης σε όλη την επιφάνεια (χρειάστηκαν 1+1/2 ταινίες).

Μετά έβαλα από πάνω κομμένο στις διαστάσεις του ένα (δε-θυμάμαι-πως-το-λένε) που ήταν λείο+γυαλιστερό από τη μία πλευρά και μαλακό από την άλλη. Στη λεία πλευρά κόλλησε αμέσως το puzzle και η άλλη η μαλακή θα ακουμπούσε στο τοίχο.

Κόλλησε αμέσως τέλεια, το κρέμασα στο τοίχο και δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 15 χρόνια.

Εύκολα, χωρίς κόπο και αποτελεσματικά. :-D

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το τζάμι είναι λύση ωστόσο πολλοί θέλουν να βλέπουν (και γω μαζί, το θεωρώ πολύ σημαντικό) το ανάγλυφο του παζλ.

Επίσης δεν εφαρμόζεται σε μεγάλα παζλ. Το γυαλί γίνεται πραγματικά πολύ βαρύ σε σημείο επικίνδυνο! Όσο μεγαλώνουν οι διαστάσεις πρέπει να παχύνει και το γυαλί ενώ η κάμψη που παρατηρείς λόγω του ιδίου βάρους χαλάει και την αισθητική.

Από την ταινία δεν έχω καλή εμπειρία εγώ προσωπικά. Αφού λες πως σου κράτησε 15 χρόνια ενδεχομένως σε εμένα η ταινία έφταιγε ή η υγρασία ή δε ξέρω.. Πάντως νομίζω είναι περισσότερος κόπος η ταινία παρά η επάλειψη κόλλας με πινέλο. Ωστόσο σε μεγάλο παζλ - μεγάλο βάρος, η ταινία ολισθαίνει μαζί με το παζλ και στο τέλος ξεκολλάει και πέφτει.

καλό το παζλ...θα σου πάρει κανά 1-1,5 μήνα αν ασχολείσαι 3-4 απογεύματα την ημέρα...να έχεις καλό φωτισμό γιατί θα ξεστραβωθείς με τους τόνους και τις αποχρώσεις.

Η heye φτιάχνει ποιοτικά καλά παζλ με μικρές ψιλοστάνταρ αποκλίσεις στις διαστάσεις, καλούς αλγόριθμους κοπής και καλή εφαρμογή των κομματιών ωστόσο για μένα οι αναλύσεις των εκτυπώσεων θα μπορούσαν να είναι καλύτερες... Στα χίλια κομμάτια δε θα έχεις πρόβλημα με το ταίριασμα...

Καλή δύναμη.

Για κάμερα δε ξέρω αν έχεις τη δυνατότητα αλλά εγώ σε ένα 5000 κομματιών το έβγαζα τακτικά φωτογραφίες... Μου πήρε περίπου 7 μήνες...Εντυπωσιακό να το βλέπεις να ολοκληρώνεται στη φωτογραφία...

Δημοσ.

[...]το γυαλί ενώ η κάμψη που παρατηρείς λόγω του ιδίου βάρους[...]

Για ποια κάμψη λες; Στο γυαλί;

[...]3-4 απογεύματα την ημέρα...

Λίγο δύσκολο αυτό

Δημοσ.

Από την ταινία δεν έχω καλή εμπειρία εγώ προσωπικά. Αφού λες πως σου κράτησε 15 χρόνια ενδεχομένως σε εμένα η ταινία έφταιγε ή η υγρασία ή δε ξέρω.. Πάντως νομίζω είναι περισσότερος κόπος η ταινία παρά η επάλειψη κόλλας με πινέλο. Ωστόσο σε μεγάλο παζλ - μεγάλο βάρος, η ταινία ολισθαίνει μαζί με το παζλ και στο τέλος ξεκολλάει και πέφτει.

Αν και πάει τόσος καιρός, θυμάμαι πολύ καλά πως δεν ήταν καθόλου κόπος, 15 λεπτά υπόθεση όλος ο κόπος για να μπει στον τοίχο και χωρίς να περιμένεις καν να στεγνώσει... η ταινία. Αν ήταν κόπος δε θα το έκανα καν τότε, δεν είχα όρεξη.

Όπως το άφησα τότε, ακόμα έτσι κρέμεται (είναι στο πατρικό μου αυτή τη στιγμή, αλλιώς θα το έβγαζα φωτό). Κι εγώ περίμενα να ξεκολλήσει κάποιο κομματάκι κτλ μετά από καιρό, αλλά είναι λες και το έβαλες τώρα επάνω. Το πόσο μεγάλο είναι το παζλ δεν έχει καμία σχέση με την ολίσθηση που λες. Η ταινία βρίσκεται παντού πίσω από το παζλ και φτιάχνει σάντουϊτς παζλ-ταινία-χαρτός (το πίσω κάτι τέτοιο νομίζω είναι σε εμένα, με τη μία πλευρά που κόλλησε η ταινία αρκετά λεία ώστε να κολλάει σταθερά η ταινία, από κάποιο μαγαζί με doit το είχα βρει). Το σάντουιτς δεν είναι πιο χοντρό από το τριπλάσιο πάχος των κομματιών του παζλ και είναι ελαφρύ συνολικά.

Γενικώς όπου έχω δει αλλού να τα κολλάνε με διάφορους τρόπους, όλα σκατά τα έχω δει, χαλασμένο το χαρτί, πεσμένα κομμάτια και μερικές φορές να είναι και στραβά τα κομμάτια. Εγώ τότε σκέφτηκα αυτό τον τρόπο και προφανώς πέτυχε.

Δημοσ.

και ενημερωτικα η ravensburger ειναι απο τις χειροτερες εταιρειες ειδικα σε μεγαλα Puzzel.το ιδιο κομματι παει σε 2 σημεια και ταιριαζει ακριβως.εχω δει μεχρι και 4 κοματια να κουμπωνουν και απο τις 2 πλευρες σε παραλληλο σημαιο.επιεικως απαραδεκτο.και ολα τα κομματια ειναι σχεδον τα ιδια .δενεχουν παραξενες γωνιες κτλ.

Δημοσ.

πιστεύω αυτή είναι η γλύκα των puzzle , να παιδεψεις το μυαλό σου και να βρείς που ταιριάζει καλύτερα . Ειδάλλως πολύ απλά θα μπορούσαν πίσω απο καθε κομμάτι να έχουν ενα νούμερο και σε 2 ωρες να το λύσεις . Ε δεν είναι αυτό το νόημα . Εγω επειδή αυτα που κάνω είναι απο πίνακες , επικεντρώνομαι στο χρώμα . Σκέφτομαι οτι έγιναν με πινέλο και προσπαθώ να ακολουθώ τις αποχρώσεις , τις σταδιακές αλλαγές των χρωμάτων και την "ουρά" που αφήνει το πινέλο του καλλιτέχνη για να βρω την σωστή σειρά...

Υπόψιν , αυτό όταν πρόκειται για σημεία χωρις χερια-κεφάλια , κλπ αντικείμενα παρα μόνο για ουρανούς , έδαφος κλπ

Δημοσ.

ναι απλα με τιν ravensburger κατανταει βλακεια.ειδικα σε Puzzle που το κομματι ειναι το ιδιο χρωμα,μου ειχε πετυχει σε πινακα που εφτιαχνα το εξωτερικο και ηταν η κορνιζα και αστα να πανε.η εταιρεια θα πρεπε να τα κοβει καλυτερα.απαραδεκτοι για μενα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

..........

- πας σε ξυλουργό και παίρνεις MDF 4 mm πάχος ή αν θέλεις το πολύ 6mm, για τις διαστάσεις αυτές το 4mm είναι αρκετό.

............

Καλύτερα ούτε MDF. Υπάρχει κίνδυνος να νοτίσει και αυτό (χαρτί γαρ) και να σκεβρώσει σε μεγάλες διαστάσεις. Το καλύτερο είναι τύπου πλακάζ ψιλό.

Το θέμα είναι ότι όταν κάνεις μια δουλειά 11μήνες βάζεις καλά και σίγουρα υλικά.

Δημοσ.

νομιζω δεν το ειπαν αλλα το λεω η το ξαναλεω.περα απο τις κολλες που μπορεις να το κολλησεις το Puzzle Πανω στο ξυλο η οτι αλλο βαλεις απο πισω υπαρχουν και οι κολλες που κολλανε το Puzzle απο μπροστα.το καλο με αυτες ειναι οτι εκτος απο το να κολλανε δημιουργουν και ενα ειδος προστασιας πανω στα κομματια οπως αναφερουν.τωρα βεβαια αφου το βαζεις μπροστα πως θακολλησει το Puzzle πισω στο ξυλο δεν ξερω..εκτος αν εννοουν οτι ρεει αναμεσα στα κομματια και κολλαει και πισω.

http://www.youtube.com/watch?v=MQd8NdPHsS8

εχει πολλα video στο ιντερνετ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...