Προς το περιεχόμενο

Ξένοι μιλούν για Ανεξαρτησία της Κρήτης στο blog της Guardian

dazeman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μερικοί λέτε "ε ας ανεξαρτητοποιηθούν δεν τρέχει και τίποτα...". Μετά σειρά θα πάρει (σε θεωρητικό επίπεδο και όχι βέβαια στην πραγματικότητα) η Θράκη, το ΒΑ αιγαίο κτλπ. Προσωπική μου γνώμη είναι οτι ουτέ καν χαβαλές δεν χωράει στο θέμα αυτό. Απο κανέναν. Μια αστειότητα είναι το όλο θέμα που απλά πρέπει να μην δίνουμε καμία σημασία και να ασχολούμαστε με σοβαρά θέματα. Με άλλα λόγια (και σε άπταιστα κρητικά) DONT FEED THE TROLL!!!!

Και δεν κατάλαβα γιατί τέτοια ειρωνία προς τους Κρητικούς ως προς τις κακές συνήθειες ή τον τοπικισμό. Σε ποιά άλλη περιοχή της Ελλάδας δεν γίνονται χαζομάρες και ποιος Ελληνας δεν θεωρεί τον τόπο του καλύτερο απο οποιαδήποτε άλλη περιοχή;

Εξακολουθώ να θεωρώ οτι τα ίδια σκατά είμαστε όλοι είτε είμαστε Κρητικοί ή Αθηναίοι ή οτιδήποτε άλλο. Αν κάποιος νομίζει οτι επειδή ζεί κάτω απο τον Παρθενώνα ή δίπλα στον Λευκό Πύργο ή στην Κνωσσό είναι καλύτερος ή πιο πολιτισμένος απο οποινδήποτε άλλο Ελληνα τότε μάλλον κάτι κάνει λάθος.

edit¨:

Όταν φύγουμε Αγγλία όλοι γιατί εδώ δεν θα βρίσκουμε δουλειά να δω ποιος μετά θα έχει όρεξη να ασχολείται με τις ηλίθιες αυτές κόντρες. Αλλά βέβαια τότε θα είμαστε όλοι μαζί και θα τα χώνουμε στους Άγγλους (μα είναι χιούμορ αυτό που έχουν? και αυτό το Λονδίνο ρε παιδί μου απολίτιστο... Μα που σκατά είναι η θάλασσα και γιατί δεν εχουν φραπέ; )

Ελληναράδες είμαστε όλοι...

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μερικοί λέτε "ε ας ανεξαρτητοποιηθούν δεν τρέχει και τίποτα...". Μετά σειρά θα πάρει (σε θεωρητικό επίπεδο και όχι βέβαια στην πραγματικότητα) η Θράκη, το ΒΑ αιγαίο κτλπ. Προσωπική μου γνώμη είναι οτι ουτέ καν χαβαλές δεν χωράει στο θέμα αυτό. Απο κανέναν. Μια αστειότητα είναι το όλο θέμα που απλά πρέπει να μην δίνουμε καμία σημασία. Με άλλα λόγια (και σε άπταιστα κρητικά) DONT FEED THE TROLL!!!!

Και δεν κατάλαβα γιατί τέτοια ειρωνία προς τους Κρητικούς ως προς τις κακές συνήθειες ή τον τοπικισμό. Σε ποιά άλλη περιοχή της Ελλάδας δεν γίνονται χαζομάρες και ποιος Ελληνας δεν θεωρεί τον τόπο του καλύτερο απο οποιαδήποτε άλλη περιοχή;

Εξακολουθώ να θεωρώ οτι τα ίδια σκατά είμαστε όλοι είτε είμαστε Κρητικοί ή Αθηναίοι ή οτιδήποτε άλλο. Αν κάποιος νομίζει οτι επειδή ζεί κάτω απο τον Παρθενώνα ή δίπλα στον Λευκό Πύργο ή στην Κνωσσό είναι καλύτερος ή πιο πολιτισμένος απο οποινδήποτε άλλο Ελληνα τότε μάλλον κάτι κάνει λάθος.

εχεις παει κρητη ποτε?

Δημοσ.

Εδώ να πούμε ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο για να μην χρεοκοπήσουμε και τελικά χρεοκοπούμε κι εσείς κοιτάτε που θέλουν μερικοί την ανεξαρτητοποίηση της Κρήτης. Καλά το πάτε. Γι' αυτό οι Κυβερνήσεις μας δουλεύουν μπροστά στα μούτρα μας και ο γνωστός χοντρός λέει τις μ@λακίες του κι εμείς αντί να του σπάσουμε τα μούτρα καθόμαστε και λέμε <<Μαααααααα αν είναι δυνατόν, έστηναν τους αγώνες; Να μπούνε μέσα>>. Ή μήπως ξαφνικά ξεχάσαμε ότι δεν μπήκε μέσα κανένας που έκλεψε τόσα και τόσα λεφτά με τα σκάνδαλα;

Γι' αυτό γουστάρω την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εκεί που πρέπει να πατήσουν πόδι κάνουν πίσω και ξεσπάνε σε κάτι μπαρούφες για να βγάλουν και καλά το άχτι τους ώστε όταν την φάνε στον κώλο μετά από λίγο, να μην τους τσούζει τόσο.

Άντε και καλά μυαλά όταν θα την φάμε ξανά σε λίγο καιρό με τα νέα μέτρα ;)

Εδώ χρεωκοπάει η χώρα και κάθεσαι και γράφεις στο ίντερνετ; Πήγες εχθές για καφέ, μήπως έφαγες φαί, μήπως ήπιες και λίγο νερό;

Γιατί τα έκανες όλα αυτά ενώ χρεωκοπάμε και δεν πας να πλακώσεις κανέναν πολιτικό;

Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μερικοί λέτε "ε ας ανεξαρτητοποιηθούν δεν τρέχει και τίποτα...". Μετά σειρά θα πάρει (σε θεωρητικό επίπεδο και όχι βέβαια στην πραγματικότητα) η Θράκη, το ΒΑ αιγαίο κτλπ. Προσωπική μου γνώμη είναι οτι ουτέ καν χαβαλές δεν χωράει στο θέμα αυτό. Απο κανέναν. Μια αστειότητα είναι το όλο θέμα που απλά πρέπει να μην δίνουμε καμία σημασία. Με άλλα λόγια (και σε άπταιστα κρητικά) DONT FEED THE TROLL!!!!

Αφού τα ίδια σκατά ήμαστε, τί παραπονιέσαι;

Δημοσ.

Εδώ χρεωκοπάει η χώρα και κάθεσαι και γράφεις στο ίντερνετ; Πήγες εχθές για καφέ, μήπως έφαγες φαί, μήπως ήπιες και λίγο νερό;

Γιατί τα έκανες όλα αυτά ενώ χρεωκοπάμε και δεν πας να πλακώσεις κανέναν πολιτικό;

Use the force Luke. I'm not the one complaining here, others do!

αδσαδασδασδασδασ

Δημοσ.

Όταν φύγουμε Αγγλία όλοι γιατί εδώ δεν θα βρίσκουμε δουλειά να δω ποιος μετά θα έχει όρεξη να ασχολείται με τις ηλίθιες αυτές κόντρες. Αλλά βέβαια τότε θα είμαστε όλοι μαζί και θα τα χώνουμε στους Άγγλους (μα είναι χιούμορ αυτό που έχουν? και αυτό το Λονδίνο ρε παιδί μου απολίτιστο... Μα που σκατά είναι η θάλασσα και γιατί δεν εχουν φραπέ; )

Το κακό είναι να μπερδεύουν κάποιοι διαφορετικά θέματα και να τα απλοποιούν

Ελληναράδες είμαστε όλοι...

Νομίζεις

Δημοσ.

Ας πάρουν το μέρος των χρεών που τους αναλογεί και ας γίνουν ανεξάρτητοι.

Αν οι περισσότεροι Κρητικοί το θέλουν γιατί όχι.

Να γίνουν ανεξάρτητοι αν θέλουν μαζί με το χρέος τους και ότι τους αναλογεί.

Όχι όμως σαν τη Κύπρο.

Ανεξάρτητοι 100% ΣΕ ΌΛΑ.

Γενικο φαινομενο του Ελληναρα ο υπερτοπικισμος και τα κομπλεξ με αλλους (ελληνικους) τοπους.

Το βλεπουμε με ορισμενους Κρητικους που μιλουν για ανεξαρτησια.

Γενικα απο τοπικισμο<==>"αντρισμο" (αλληλοεξαρτωμενα ειναι αυτα) αλλο τιποτα...

Όποτε μου λέει κάποιος στο άσχετο ότι "εγώ είμαι από τη Κρήτη", "εγώ είμαι πόντιος" κλπ ανεβάζω πίεση.

Γενικα οπως προανεφερε καποιος αν θελουν να γινουν ανεξαρτητοι ας γινουν, αρκει να παρουν ΟΛΑ τα μπογαλακια τους μαζι (χρεος και τα σχετικα). Οχι να το παιζουν ανεξαρτητοι και αντρες και κατω απτο τραπεζι να ζητουν και να δεχονται τη στηριξη της Ελλαδας εκει που δε μπορουν να τα βγαλουν περα μονοι τους.

Μα δεν ειδα καποιον να γραφει εδω για την Ελλαδαρα και το υπερκρατος που εκανε ολα τα χατηρια της περιφερειας/Κρητης η που δεν εχει αναγκη την περιφερεια της.

Η κουβεντα που γινεται και καλα, ξεκινα απο τους Κρητικους (ορισμενους εστω) που θελουν να ανεξαρτητοποιηθουν. Οποτε η απαντηση ειναι στο καλο και να μας γραφουν, εφοσον αναλαβουν οτι ευθυνη τους αναλογει με την κινηση αυτη (ειπαμε χρεος, αμυντικοι εξοπλισμοι, υποδομες και συντηρηση τους, παιδεια, υγεια κλπ).

η ανεξαρτησια της κρητης νομιζαν οτι προκυπτει απο τις επιδοτησεις που παρανομα παιρνουν και απο την καλλιεργεια και εξαγωγες στο χορτο.

να φτιαξουν κανα δρομο που σκοτωνονται καθημερινα δεν τους νοιαζει,να ναι καλα το πιωμα τους ειτε ειναι ρακι ειτε χορτο.

οτι και να καναν θα ειχε αποτυχει γιατι η κρητη ειναι ενα μεγαλο σοι.κανεις δεν θα μπορουσε να επιβληθει στον αλλον οποια θεση και να χε:P

Α , ξεχασα και το διεθνες εμπόριο όπλων , εκτος απο την φούντα , απο εκεί θα περνάει....

Η κάποτε λεβεντογέννα , έχει γίνει κέντρο ναρκωτικών , νταβατζήδων και εμπορίας όπλων.

Επειδη εχω ζησει στην Κρητη και εχω συζητησει με Κρητικους ο τοπικισμος τους δε παλευεται.....συγκεκριμενα καποιοι που αναγκαστηκα ειναι Αθηνα ειναι μες τη γκρινια "και δεν αντεχουν, σαν την Κρητη πουθενα κτλ"....

Επισης για να ανεξαρτητοποιηθουν θα πρεπει πρωτα να τα βρουν μεταξυ τους που τρωγονται σαν τα σκυλια Λασιθι-Ηρακλειο με Χανια-Ρεθυμνο...λες και δεν ειναι ολοι Κρητικοι!!!!

αντρακλες οι Κρητικοι.

αντρακλες κρατωντας καλασνικοφ και στηνοντας ενεδρες σε ανυποψιαστους αστυνομικους,κρυμμενοι πισω απο θαμνους.

εκτος και αν νομιζουν οτι ειναι τοσο αντρακλες και θα μπορουν να ζουν μονο με μπανανες,ελιες και χορτο για την υπολοιπη της ζωης τους.μαγκια τους τοτε.

και γαζωνουν με καλασνικοφ παιδια για να μην βρουν τις φυτειες χασις που καλλιεργουν.πεστην ολοκληρη την προταση,μην αφηνεις μισες δουλειες.

Παλιοκομπλεξικοί Κρητικοί, αμέτε στο διάολο, σας έχει βαρεθεί η ψυχή μου.

Δημοσ.

Aνεξαρτησια στην Κρητη ελαχιστοι θελουν(που αυτοι δεν ξερουν που τους πανε τα 4...)

Η Κρητη χρειαζεται την Ελλαδα και η Ελλαδα χρειαζεται την Κρητη,οποτε δεν προκειτε να αλλαξει τιποτα.

Δημοσ.

Τώρα είδα το τοπικ. Από την 0.60 και μετά νομίζω, αναγκάστηκα να βγάλω την σημαιούλα και την Κρητική διάλεκτο μιας και είτε από ακροδεξιούς είτε από άτομα με 100% πολιτικά κίνητρα και σκοπιμότητες προσπαθούσαν να λασπώσουν την δουλειά μου.

Μολονότι έχουν γραφτεί κατ επανάληψη τα αυτονόητα

α) Δεν στηρίζω την απόσχιση από την Ελλάδα (και στην αρχική σελίδα και σε εμαιλς)

β) αναγράφεται ρητά cretan dialect

γ) πολλά προγράμματα χρησιμοποιουν σημαιούλες μη κρατών πχ keepass

http://keepass.info/translations.html (arab , catalan Galician ...)

δ) Φαίνεται από χιλιόμετρα η χιουμοριστική πλευρά του θέματος (ήχος στο about box)

Κοινά χαρακτηριστικά αυτών που με διαβάλουν

α) Δεν απαντάνε ποτέ ακόμα και όταν τους λες βρες μου άλλη εικόνα και φτιάξε εσύ την μετάφραση.

β) Είναι ανώνυμοι

γ) Είναι Έλληνες (Μάλλον Ελληνάρες)

Δεδομένου λοιπόν της εκμετάλλευσης του θέματος από "πολιτικά blogs" από καιρό, και όχι τώρα, έχω βγάλει την σημαία και την διάλεκτο τελείως μιας και δεν είμαστε σε θέση ούτε καν να καταλάβουμε την πλάκα από το σοβαρό.

Μολονότι έχει αλλαχτεί εδώ και καιρό συνεχίζουν τον χαβά τους, κάτι που αποδεικνύει δόλο.

Το εν λόγω περιστατικό πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 2007 αν δεν κάνω λάθος (μπορώ να κοιτάξω τα κιτάπια μου) , έκτοτε σε συνδυασμό με πολλαπλά 100% Ελληνικά περιστατικά (βρισιές, απειλές ακόμη και τηλεφωνήματα) για άλλες εφαρμογές μου πήρα την απόφαση να μην ξανακάνω πρόγραμμα στα Ελληνικά (web application / desktop application) μιας και αυτό περιορίζει δραματικά τους κινδύνους.

Γενικότερα υπάρχει έλλειμμα παιδείας άλλα δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας, έτσι ?

ΠΣ : Κάτι ασήμαντο ... στις γλώσσες είμαι ο μόνος που αναγράφω FYROM άλλα αυτό δεν παίζει έτσι ? Περιοριζόμαστε στην Κρήτη η Μακεδονία δεν μας νοιάζει στην παρούσα φάση.

Δημοσ.

Ελπιζω να μην σας γ@μαω την συζητηση αλλα...

Πρωτα θα ανεξαρτητοποιηθουν τα Ανωγεια και μετα η Κρητη (μην σας πω οτι Μερκελ και Ομπαμα ειναι Ξυλουρηδες)

*δεν ειμαι κρητικος, δυο φορες επισκεπτης ΕΚΕΙ

Δημοσ.

Ποια Ανωγεια ρε σεις.Μονο τα Ζωνιανα να ανεξαρτητοποιηθουν να στειλω την αδερφη μου που μου τα χει πρηξει

Επισης τελικα ΔΕΝ με συμφερει να αποκοπει η Κρητη απο την Ελλαδα μιας κ με το προσχημα του Ελληνικου διαβατηριου μου μπορουσα να λεω στα μετεοφρηκς φιλαρακια μου ''Στην Ελλαδα εχουμε την θερμοτερη περιοχη στην Ευρωπη''.

Με την καμια η Κρητη ανεξαρτητη τελικα.Τον μπουλο,με την Ελλαδα θα μεινει αλλιως να στειλουμε τους συνταξιουχους να κανουν ντου.ΤΕΛΟΣ

Δημοσ.

Δεν ξερω κατα ποσο είναι θεωρίες συνομωσίας , βλεπε την εκρηξη στην Κύπρο λιγο πριν ερθει η Χιλαρι , και αφου πηγε στην Τουρκία και μίλησε για Ενωση της Κυπρου...

Και η Κύπρος γύρω γύρω είναι γεμάτη πετρέλαια....δεν τους συμφερει,πλεον , να είναι διαιρεμένη.

Διαφήμιση Vodafone , αυτό , κάτι άλλα ξέμπαρκα που έχω δει και εγω ανα γύρω....μπας και το φέρνουνε σιγά σιγα?

Ναι, το πρόσφατο συμβάν στην Κύπρο θα μπορούσε να φανεί ύποπτο σε κάποιον. Εμένα μου αρκεί το ότι υπάρχουν άτομα αρκετά καθυστερημένα ώστε να "πετάξουν" δεκάδες κοντέινερ με πυρομαχικά σε μια γωνιά, να "αράξουν" για χρόνια. Μου είναι πιο εύκολο να αρκεστώ στην ύπαρξη ηλιθιότητας, πράγμα που βλέπω γύρω μου καθημερινά, παρά σε κάποιο σκοτεινό σχέδιο το οποίο μας αποκρύπτουν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια τυχαία ερώτηση από κάποιον τυχαίο τρίτο σε ένα blog. Οι δημοσιογράφοι το μεγαλοποιήσανε, λες και μαζεύτηκαν ηγέτες χωρών και συζήτησαν σοβαρά για το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης. Το ίδιο έγινε πρόσφατα με αφορμή την πώληση κάποιων νησιών -που άνηκαν σε ιδιώτες- σε Τούρκους επιχειρηματίες. Οργασμός παπαρολογίας παντού, καλά για ΤηλεΆστυ δε το συζητώ.

Δημοσ.

Εγώ πάντως που είμαι κρητικιά, όσες φορές έχω ακούσει για ανεξαρτητοποίηση είναι σε κάτι τέτοια θρεντς στο ινσόμνια.

τέτοια forums είναι λίγο punching bag για προοδευτικά απωθημένα, εδώ θα ακούσεις να ενοχλούνται μερικοί όταν λέγεται η Πόλη Κωνσταντινούπολη και όχι Instabul, δεν θα κολλήσουμε σε μια ανεξαρτητοποίηση

όπως είπε και ο Κρητικός don't feed the troll

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...