Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Ευτυχώς που κάνω approve σε όλα τα σχόλια πριν εμφανιστούν. Μπήκα σήμερα και έπαθα σοκ. Από τις 3 το πρωί (ταξίδευα με πλοίο) μέχρι... τώρα (συνεχίζεται), ανά λίγα λεπτά, εμφανίζεται ένα άκυρο σχόλιο στο blog μου. Δεν έχει link ή τίποτα που να θυμίζει τυπικό spam. Είναι σχόλια στα Αγγλικά (σε Ελληνικό blog) τελείως άκυρα όμως. Χωρίς νόημα, του στυλ "Great post, thanks!" και τέτοια. Έχω αφαιρέσει και το website field από το WordPress, οπότε και δεν μπορούν να κάνουν link ούτε από το όνομα (που και αυτό μοιάζει φυσιολογικό, όπως και πολλά e-mails). Έχει ιδέα κανείς πως μπορεί να προέκυψε αυτό;
_tasos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Ίσως να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το "Comment author must have a previously approved comment" που by default είναι selected στο wordpress. Είναι πάντα ο ίδιος αποστολέας (ίδιο email) του comment;
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Εχω μπολικα τετοια ακυρα comments και στο δικο μου blog.Χωρις να εχουν προφανη στοιχεια spam οπως λες και εσυ.Ειδικα σε δημοφιλεις αναρτησεις του blog, γινεται χαμος. Αλλα ας ειναι καλα το approve comments.
Haldol Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Εντάξει, εγώ το έχω απενργοποιήσει αυτό, πάντα παίρνουν έγκριση τα σχόλια. Το e-mail είναι άλλο σε κάθε σχόλιο και δείχνει να είναι legitimate. Ούτε temp mail provider, ούτε .ru TLDs, τίποτα περίεργο. Αλλά τι μπορώ να κάνω για να το κόψω σε περίπτωση που δε σταματήσει από μόνο του; «Ζημιά» στο blog δεν προκαλείται, αφού δεν φαίνονται ποτέ τα σχόλια αυτά, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο να μπαίνω και να πρέπει να σβήσω 30+ σχόλια κάθε φορά... Δεν θέλω να αναγκαστώ να βάλω CAPTCHA, είναι κρίμα να βρουν το μπελά τους οι «κανονικοί» επισκέπτες που σχολιάζουν...
_tasos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δοκίμασε κάποιο plugin για comment-spam filtering, π.χ. το Akismet. Το χρησιμοποιώ για περίπου 6 μήνες στο blog μου και με έχει γλιτώσει από περίπου 3700 spams.
Haldol Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Εγκατέστησα εχθές το βράδυ το Akismet, μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος. Δεν είδα άλλο spam από τότε, τα έσβηνε μόνο του. Πως λειτουργεί όμως; Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα μου σβήσει ως spam κάποιο κανονικό σχόλιο;
_tasos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Κατά βάση δουλεύει με στατιστικά, οπότε είναι αρκετά ασφαλές. Καλό θα ήταν να κοιτάς την spam list σου για να μην χαθεί κάποιο κανονικό σχόλιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.