Προς το περιεχόμενο

[Solved] Είναι το molex to P4 power connector άξιο εμπιστοσύνης ?

pgmank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ανοίξω αυτό το θέμα για να σας ρωτήσω εάν το molex to P4 power connector είναι άξιο εμπιστοσύνης. Τουλάχιστόν αφόσον το πουλάνε θα είναι κατάλληλο για κάποια συστήματα, εάν ναι για ποιά ? Εγώ προσωπικά έχω ένα παλιό 250 Watt τροφοδοτικό και απέκτησα ένα Pentium 4 στα 3 GHz μία μητρική MSI 848P Neo-V, συνολική μνήμη 1.5 GB σκληρό WD 320 GB και κάρτα γραφικών 256 MB Nvidia 6600 GT. Λοιπόν, λέτε να μου κάνει, ή δεν θα αρκεί το ρεύμα (εφόσον αυτό μπορεί να είναι το κύριο πρόβλημα) ? Το έχει δοκιμάσει κανείς σας ?

Οι αντάπτορες που έχω στο μυαλό μου είναι αυτοί : πρώτο / δεύτερο

Ποιοί από τους δύο είναι καλύτεροι και γιατί ο ένας έχει δύο COM (μαύρα καλώδια) και ο άλλος ένα. Έχουν καμία διαφορά στην επίδοση του CPU ?

Επίσης το τροφοδοτικό αυτό βγάζει +12V και 5,5Α, στο κίτρινο καλώδιο του molex (με βάση τις προδιαγραφές που γράφει απ' έξω το χαρτάκι του τροφοδοτικού), το οποίο και χρησιμοποιούν εάν προσέξετε και από τις εικόνες οι αντάπτορες, δηλαδή συνολικά 66 Watt ισχύς. Επιπλέον ο Pentium 4 έχει TDP 80-85 Watt, θα αρκέσει το ρεύμα του molex ή μήπως παίρνει και ρεύμα και από την μητρική ?

Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το θέμα μου !

post-165426-0-55515700-1310944624_thumb.jpeg

post-165426-0-78883000-1310944635_thumb.jpeg

post-165426-0-93238500-1310944821_thumb.jpg

Δημοσ.

λογικό μου ακούγεται να παίρνει και απο την μητρική, αν και προσωπικά άρχισα να ασχολούμαι με hardware πολύ πιο αργότερα οπότε μπορεί να κάνω και λάθος... σύμφωνα με το wikipedia πάντως

An extra 4-pin mini fit JR (Molex 39-01-2040), 12-volt connector to power the CPU.[13] Formally called the +12 V Power Connector, this is commonly referred to as the P4 connector because this was first needed to support the Pentium 4 processor.

Before the Pentium 4, processors were generally powered from the 5V rail. Modern processors operate at much lower voltages, typically around 1 V, and some draw over 100 A. It is infeasible to provide such low voltages and high currents from the system power supply, so the Pentium 4 established the practice of generating them with a DC-DC converter on the motherboard next to the processor. The 4-pin 12V connector supplies power to this converter.

οπότε μάλλον παίρνει ελάχιστη ενέργεια απο εκεί.

το θέμα είναι σε τι κατάσταση είναι το τροφοδοτικό...?? πόσα χρόνια το έχεις? πόσα Ampere βγάζει συνολικά στα 12v? μην σου κάνει καμιά ζημιά έχουν γίνει τόσες αλλαγές στα τροφοδοτικά και στα ATX specifications τόσα χρόνια...

Interchanging old/new systems with old/new PSUs

Although the ATX power supply specifications are mostly vertically compatible in both ways (both electrically and physically), there are potential issues with mixing old motherboards/systems with new PSUs, and vice versa. The main issues to consider are the following:

The power distribution biases across 3.3 V, 5 V, and 12 V rails are very different between older and newer ATX PSU designs, as well as between older and newer PC system designs.

Older PSUs may not have connectors which are required for newer PC systems to properly operate.

Newer systems generally require larger power supplies than older systems.

This is a practical guidance what to mix and what not to mix:

Older systems (until Pentium 4 and Athlon XP platforms) were designed to draw most power from 5 V and 3.3 V rails.

Because of the DC-DC converters on the motherboard that convert 12 V to the low voltages required by the Intel Pentium 4 and AMD Athlon XP (and subsequent) processors, such systems draw most of their power from the 12 V rail.

Original ATX PSUs have power distribution designed for pre-P4/XP PCs. They lack the supplemental 4-pin 12-volt CPU power connector, so they most likely cannot be used with P4/XP or newer motherboards. Adapters do exist but power drain on the 12 V rail must be checked very carefully. There is a chance it can work without connecting the 4-pin 12 V connector, but caution is advised.[16]

ATX12V 1.x PSUs have power distribution designed for P4/XP PCs, but they are also greatly suitable for older PCs, since they give plenty of power (relative to old PCs' needs) both on 12 V and on 5 V/3.3 V. It is not recommended to use ATX12V 1.x PSUs on ATX12V 2.x motherboards because those systems require much more power on 12 V, and much less on 3.3 V/5 V than ATX12V 1.x PSUs provide.

ATX12V 2.x PSUs have power distribution designed for late P4/XP PCs and for Athlon 64 and Core Duo PCs. They can be used with earlier P4/XP PCs, but the power distribution will be significantly suboptimal, so a more powerful ATX12V 2.0 PSU should be used to compensate for that discrepancy. ATX12V 2.x PSUs can also be used with pre-P4/XP systems, but the power distribution will be greatly suboptimal (12 V rails will be mostly unused, while the 3.3 V/5 V rails will be overloaded), so this is not recommended.

Systems that use an ISA bus require ATX/ATX12V 1.2 or earlier because the ISA bus requires a −5 V power rail unless the board provides a DC to DC converter that supplies −5 V. ATX/ATX12V 1.3 and later prohibit the −5 V rail so power supplies built to these versions are usually unsuitable for ISA systems.

Υ.Γ αν κάνω λάθος διορθώστε με οι εμπειρότεροι ;)

Δημοσ.

Φίλε μου ευχαριστώ πολύ. Το κίτρινο καλώδιο, βάση τροφοδοτικού, όπως λέω και πιο πάνω βγάζει 12 V και 5,5 A. Συνολικά 66 Watt, δηλαδή θα αρκέσει ? Το μοντέλο του τροφοδοτικού είναι Linkworld LPD9-250WW, αλλά δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει. Πρέπει να είναι παλιό δεκαετίας. Βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και δούλευε σε ένα μηχανηματάκι Pentium 3. Το έχω τεστάρει κιόλας με της Thermaltake το "τεστήρι" για τροφοδοτικά και είναι όλα εντάξει. Ό,τι άλλο από πληροφορίες χρειάζεσαι για το τροφοδοτικό πες μου ?

post-165426-0-75652700-1310991138_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλύτερα να δώσεις λίγα χρήματα και να παρεις ένα τροφοδοτικό άξιο εμπιστοσύνης διοτι τα 250W και το linkworld δεν είναι!!

πχ

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200012064

Δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά για αυτό το συστηματάκι είναι υπεραρκετο!!

Δημοσ.

Φίλε μου το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα αλλά, μέσω αυτής της εμπειρίας μαθαίνεις και άλλα πράγματα. Πλέον για διευκόλυνση όλοι, αντί να κάτσουν να φτιάξουν το αντικείμενό τους αγοράζουν καινούριο. Βέβαια το να κάτσεις να το φτιάξεις θέλει περισσότερο κόπο ίσως και λεφτά, από ότι να το αγοράσεις καινούριο, αλλά μαθαίνεις και παίρνεις εμπειρίες. Εκτός από αυτό όλοι οι άλλοι συμφορουμίτες που θέλουν να αγοράσουν έναν τέτοιο μετατροπέα, να μην ψάχνονται από εδώ και από εκεί, αλλά να βρούν την λύση τους σε αυτό εδώ το θέμα ! Επίσης, κατά την γνώμη μου δεν θα υπήρχε καν insomnia ή οποιοδήποτε άλλο foroum για υπολογιστές εάν όλοι αγόραζαν αυτό που τους χαλούσε, ή αυτό που δεν ξέρουν πώς να τροποποιήσουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πιστεύω πώς η συνολική ισχύς αρκεί για αυτό το PC, αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει με τους αντάπτορες. Όλο αυτό το θέμα το κάνω μόνο και μόνο για τη γνώση, ειδάλως με τρία κλικ σου έρχεται ένα ωραίο τροφοδοτικό στο σπίτι σου, το οποίο σε εμποδίζει να μπείς στον κόπο να μάθεις.

Δημοσ.

Φίλε μου το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα αλλά, μέσω αυτής της εμπειρίας μαθαίνεις και άλλα πράγματα. Πλέον για διευκόλυνση όλοι, αντί να κάτσουν να φτιάξουν το αντικείμενό τους αγοράζουν καινούριο. Βέβαια το να κάτσεις να το φτιάξεις θέλει περισσότερο κόπο ίσως και λεφτά, από ότι να το αγοράσεις καινούριο, αλλά μαθαίνεις και παίρνεις εμπειρίες. Εκτός από αυτό όλοι οι άλλοι συμφορουμίτες που θέλουν να αγοράσουν έναν τέτοιο μετατροπέα, να μην ψάχνονται από εδώ και από εκεί, αλλά να βρούν την λύση τους σε αυτό εδώ το θέμα ! Επίσης, κατά την γνώμη μου δεν θα υπήρχε καν insomnia ή οποιοδήποτε άλλο foroum για υπολογιστές εάν όλοι αγόραζαν αυτό που τους χαλούσε, ή αυτό που δεν ξέρουν πώς να τροποποιήσουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πιστεύω πώς η συνολική ισχύς αρκεί για αυτό το PC, αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει με τους αντάπτορες. Όλο αυτό το θέμα το κάνω μόνο και μόνο για τη γνώση, ειδάλως με τρία κλικ σου έρχεται ένα ωραίο τροφοδοτικό στο σπίτι σου, το οποίο σε εμποδίζει να μπείς στον κόπο να μάθεις.

Βρε εγώ συμφωνώ και με το παραπάνω μαζί σου!!

Απλά πιστεύω ότι το καημένο το linkworld δεν θα αντέξει!!!

Ουτε ο P4 ούτε η 6600 είναι ιδιαίτερα energy friedly και επίσης φοβάμαι ότι το linkworld δεν μπορεί να απόδώσει αυτά που υποσχεται , ειδικά μετά απο 10 χρονια!!

Δημοσ.

Δηλαδή η καλύτερη λύση είναι καινούριο τροφοδοτικό, αμά το δοκιμάσω τώρα επειδη έχω τους αντάπτορες, υπάρχει περίπτωση να πάθει τίποτα το pc ?

Δημοσ.

παιδια εγω υποστιριζω ποσ την σημερον ημερα πρεποι να αποταμιεβουμαι και να κανουμε οικονομια κιτα αμα δουλεψη με ανταπτορα αμα δε δουλεψη βλεπουμε οικονομία

οικονομία

Δημοσ.

Δηλαδή η καλύτερη λύση είναι καινούριο τροφοδοτικό, αμά το δοκιμάσω τώρα επειδη έχω τους αντάπτορες, υπάρχει περίπτωση να πάθει τίποτα το pc ?

Δεν έχεις να χασεις τπτ να το δοκιμάσεις ... ζόρισε και λίγο το υπολογιστή με βαρύ load (occt psu test) και αν δεν έχεις restarts ή ξαφνικά shutdowns κράτησε το και όσο πάει!!

Δημοσ.

ακριβώς γιαυτό σου απάντησα παραπάνω, αλλα δεν ξέρω αν τα διάβασες όλα που έγραψα (και που σημείωσα με bold)... απο ότι φαίνεται όμως απο αυτήν την φωτογραφία: 629783504_3_Big.jpg

δεν θα στο σηκώνει.... το τροφοδοτικό σου έχει σχεδιαστεί για να δίνει λίγο ρεύμα στο 12v. αλλα και πάλι μου βγαίνει λίγο. ίσως το αυτοκόλλητο παραπλανεί, δοκίμασε νομίζω οτι το πιθανότερο είναι να μην σου χαλάσει τίποτα απλά να μην ανοίξει ποτέ... (στην χειρότερη αν δεν υπάρχει over current protection που λογικά δεν υπάρχει, μπορεί να πάρει φωτιά το τροφοδοτικό)

η μπορεί να γίνει και αυτό τελικά

edit: για να μην παρεξηγηθώ, νομίζω οτι το τροφοδοτικό είναι το μοναδικό εξάρτημα που "χρειάζεται" αλλαγή για πάρα πολλους λόγους. άλλο να κρατήσεις έναν παλιό δίσκο μέχρι να χαλάσει η έναν επεξεργαστή να τον κανεις overclock αντι να τον αλλάξεις... και άλλο το τροφοδοτικό. είναι ουσιαστικά η "καρδία" του συστήματος σου...

edit2: επίσης, για να σε ξεμπερδέψω λίγο (η να σε μπερδέψω χειρότερα) το καλωδιάκι δεν βγάζει 5.5A.. το θέμα είναι τι κάνει το τροφοδοτικό και πώς μοιράζει τα ρεύματα... το καλωδιάκι σαν καλωδιάκι μπορεί να σηκώσει το λιγότερο 11Α .. και ίσως αρκετά παραπάνω.

Δημοσ.

Φίλε μου το δοκίμασα με τον αντάπτορα και δουλεύει μια χαρά το pc. Το άνοιξα πρίν από καμιά ώρα και δουλεύει ακόμα. Λοιπόν μέσα του εκτός από αυτό τον αντάπτορα για P4 έχει και αντάπτορα 1 molex σε 2 molex, για να τροφοδοτήσω δύο IDE DVD recorder και CD-ROM, και έναν αντάπτορα που μετατρέπει το molex σε sata power connection για το σκληρό μου.

Λοιπόν επίσης το τροφοδοτικό είναι δροσερό και το pc δεν κολλάει καθόλου.

Επίσης luciddream τα διάβασα αυτά που μου είχες γράψει στην αρχή και σε ευχαριστώ πολύ !

Τελικά τώρα το μόνο που μου μένει είναι να κάνει ένα -occt psu test- Λέυε να δουλέψει ?

Υ.Γ Αυτό είναι ακριβώς το τροφοδοτικό μου

629783504_3_Big.jpg

Δημοσ.

ωραίος :) άρα όπως το υπέθεσα μάλλον είναι, αποκλείεται να βγάζει μόνο 5.5Α στο 12v που γράφει... αυτά να τα βλέπουν πάντως μερικοί που παίρνουν 1000w τροφοδοτικό για να βλέπουν ταινίες (μιλάω και εγώ με το 850αρι θα μ πείς βέβαια :-D :-D ) ...

Δημοσ.

edit2: επίσης, για να σε ξεμπερδέψω λίγο (η να σε μπερδέψω χειρότερα) το καλωδιάκι δεν βγάζει 5.5A.. το θέμα είναι τι κάνει το τροφοδοτικό και πώς μοιράζει τα ρεύματα... το καλωδιάκι σαν καλωδιάκι μπορεί να σηκώσει το λιγότερο 11Α .. και ίσως αρκετά παραπάνω.

Α και κάτι άλλο όσον αφορά το παραπάνω. Το τροφοδοτικό εάν δεν χρησιμοποιεί όλα τα Ampere που δίνει που δίνει μπορεί να δώσει παραπάνω ρεύμα από αυτό που λένε οι προδιαγραφές για εκείνο το καλώδιο που το χρειάζεται ?

Τώρα έχω βάλει να τρέχει το intel burn test. Θα σας πώ τα αποτελέσματα !

Δημοσ.

Ο υπολογιστής της υπογραφής μου έχει δοκιμαστεί με 250άρι και με 300άρι τροφοδοτικό, σε συνδυασμό με τους 2 αντάπτορες που δείχνεις.

Μια χαρά δούλευε για αρκετές μέρες που το δοκίμασα (είχε χαλάσει το τροφοδοτικό μου και περίμενα αντικατάσταση).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...