Athanasios2104 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Είχα πάρει τον X25V 40GB πέρυσι το Φεβρουάριου για OS+Office+drivers+basic programs, αν και value ssd η διαφορά με hdd που είχα ως τότε με κατέπληξε. Ωστόσο πλέον αρχίζει και γεμίζει (κυρίως πιστεύω από τα win7 updates), τώρα δλδ έχω 10GB ελεύθερα, και δεδομένου ότι το 10% ενός ssd πρέπει να είναι ελεύθερο, σκοπεύω να μεταβώ σε μια μεγαλύτερη χωρητικότητα. Για την ακρίβεια βλέπω για 120GB, ώστε να μην χρειαστεί να ξανα-αλλάξω. Στο δια ταύτα, εχώ 3 ερωτήσεις: 1) Έχω κάνει full Acronis backup τον X25V. Αντικαθιστώντας τον και περνώντας το backup στον καινούργιο ssd θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα; 2) Στον X25V είχα κάνει τα SSD tweaks που συνιστά ο Lazy Dog σε αυτό το thread. Θα πρέπει να τα ξανακάνω στον νέο ssd ή θα περαστούν μαζί με το Acronis backup (σχεδόν όλα τα tweaks είναι μέσα από ρυθμίσεις των Windows) ; Επίσης, χρειάζονται πλέον αυτά τα tweaks στους νέους ssd; Δλδ μήπως πλέον οι τωρινοί controllers είναι τόσο super-duper που η διαφορά με τα tweaks θα είναι ελάχιστη ή ενδεχομένως και να ρίχνουν την απόδοση/αξιοπιστία; 3) Όπως είπα σκέφτομαι για έναν "σοβαρό" ssd αυτήν την φορά (με την αντίστοιχη "σοβαρή" τιμή ), διαβάζοντας πρόσφατα σχετικά threads έχω καταλήξει στον Samsung 128GB 470 Series, στα 220 ευρώ. Ερώτηση: Σε reviews διάβασα ότι ο controller είναι "in-house" (δλδ της Samsung, ούτε Sandforce ούτε Intel), επομένως υποστηρίζει TRIM; Επίσης έχει ακούσει κανείς για τπτ προβλήματα ως τώρα; Επίσης στα reviews πολύ καλός είναι και ο Corsair 120GB F120 (235 ευρώ). Με +5 ευρώ πάνω, είναι και ο Corsair 120GB GT (240 ευρώ). Γενικά δεν θα ήθελα να ξεφύγω πάνω από τα 250 ευρώ: VISION STUDIO COMPUTERS - ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ edit: Ξέχασα να αναφέρω (αν και το έχω στο build log της υπογραφής) ότι η μητρική που έχω είναι η Asus P5E64 WS Evolution (X48, SATA 3.0 Gb/s, s775).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 υπάρχει και ο Vertex 2 120GB @ 169 euro στο Πλαίσιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.