Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση SSD

Athanasios2104

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα πάρει τον X25V 40GB πέρυσι το Φεβρουάριου για OS+Office+drivers+basic programs, αν και value ssd η διαφορά με hdd που είχα ως τότε με κατέπληξε. Ωστόσο πλέον αρχίζει και γεμίζει (κυρίως πιστεύω από τα win7 updates), τώρα δλδ έχω 10GB ελεύθερα, και δεδομένου ότι το 10% ενός ssd πρέπει να είναι ελεύθερο, σκοπεύω να μεταβώ σε μια μεγαλύτερη χωρητικότητα. Για την ακρίβεια βλέπω για 120GB, ώστε να μην χρειαστεί να ξανα-αλλάξω.

Στο δια ταύτα, εχώ 3 ερωτήσεις:

1) Έχω κάνει full Acronis backup τον X25V. Αντικαθιστώντας τον και περνώντας το backup στον καινούργιο ssd θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

2) Στον X25V είχα κάνει τα SSD tweaks που συνιστά ο Lazy Dog σε αυτό το thread.

Θα πρέπει να τα ξανακάνω στον νέο ssd ή θα περαστούν μαζί με το Acronis backup (σχεδόν όλα τα tweaks είναι μέσα από ρυθμίσεις των Windows) ;

Επίσης, χρειάζονται πλέον αυτά τα tweaks στους νέους ssd; Δλδ μήπως πλέον οι τωρινοί controllers είναι τόσο super-duper που η διαφορά με τα tweaks θα είναι ελάχιστη ή ενδεχομένως και να ρίχνουν την απόδοση/αξιοπιστία;

3) Όπως είπα σκέφτομαι για έναν "σοβαρό" ssd αυτήν την φορά (με την αντίστοιχη "σοβαρή" τιμή :wacko: ), διαβάζοντας πρόσφατα σχετικά threads έχω καταλήξει στον Samsung 128GB 470 Series, στα 220 ευρώ. Ερώτηση: Σε reviews διάβασα ότι ο controller είναι "in-house" (δλδ της Samsung, ούτε Sandforce ούτε Intel), επομένως υποστηρίζει TRIM; Επίσης έχει ακούσει κανείς για τπτ προβλήματα ως τώρα;

Επίσης στα reviews πολύ καλός είναι και ο Corsair 120GB F120 (235 ευρώ). Με +5 ευρώ πάνω, είναι και ο Corsair 120GB GT (240 ευρώ).

Γενικά δεν θα ήθελα να ξεφύγω πάνω από τα 250 ευρώ: VISION STUDIO COMPUTERS - ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

edit: Ξέχασα να αναφέρω (αν και το έχω στο build log της υπογραφής) ότι η μητρική που έχω είναι η Asus P5E64 WS Evolution (X48, SATA 3.0 Gb/s, s775).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...