Προς το περιεχόμενο

Parking σε Πυλωτή Πολυκατοικίας

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην καλέσει κάποιος "κομπλεξικός" την τροχαία καθώς όπως τα γράφεις το δεύτερο αυτοκίνητο θεωρείται πως σταθμέυει επάνω σε πεζοδρόμιο, άσχετα αν σε εκείνο το σημείο είναι η είσοδος στην πυλωτή. Αντίθετα, αν η στάθμευση γίνει παράλληλα στο πεζοδρόμιο πίσω από το πρώτο όχημα, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πιστεύω πως είναι λάθος να γίνει παρατήρηση στον συγκεκριμένο ένοικο από την στιγμή που όπως λες δεν ενοχλεί/εμποδίζει κανέναν. Οι θέσεις parking είναι για τους ενοικους και εφόσον δεν εμποδίζει το parking κάποιου ένοικου δεν βλέπω τον λόγο να είναι και παράνομος.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΡΙΑ!

Η λέξη parking περιέχει την λέξη king που σημαίνει βασιλιάς. Από που βγήκε αυτή η λέξη ? γνωρίζει κάποιος τις ρίζες της? μήπως το να έχεις χώρο παρκαρίσματος ήταν κάποιος βασιλικό προνόμιο παλιά?

Δημοσ.

πιστεύω πως είναι λάθος να γίνει παρατήρηση στον συγκεκριμένο ένοικο από την στιγμή που όπως λες δεν ενοχλεί/εμποδίζει κανέναν. Οι θέσεις parking είναι για τους ενοικους και εφόσον δεν εμποδίζει το parking κάποιου ένοικου δεν βλέπω τον λόγο να είναι και παράνομος.

----------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΡΙΑ!

Η λέξη parking περιέχει την λέξη king που σημαίνει βασιλιάς. Από που βγήκε αυτή η λέξη ? γνωρίζει κάποιος τις ρίζες της? μήπως το να έχεις χώρο παρκαρίσματος ήταν κάποιος βασιλικό προνόμιο παλιά?

Park + γερούνδιο πιθανότατα. Απλά αντί για Parking Space ή Parking Area λένε σκέτο parking.

Δημοσ.

ΑΠΟΡΙΑ!

-ing ειναι η κλασσικη καταληξη στα αγγλικα. park ειναι το ρημα, οποτε Park-ing (και οχι par-king) ειναι το ουσιαστικο

Δημοσ.

@^: park + ing

Για το άλλο που αναφέρθηκε, για δικαίωμα όλων των ενοίκων στο parking της πυλωτής, έχω την εντύπωση πως ισχύει για την κενές θέσεις. Δε θυμάμαι την περίπτωση της τύπισσας που πήγε στο δικαστήριο και κέρδισε την υπόθεση εναντίων όλων των υπόλοιπων ενοίκων.

Δημοσ.

Αν το πάρκινγκ είναι χύμα, τότε κακώς κλείνει τον εαυτό του, γιατί θα μπορούσε στη θέση μέσα να παρκάρει κάποιος γείτονας.

Για να ισχύει το "κλείνει τον εαυτό του", προυποθέτει ότι έχει προλάβει -στο χύμα πάρκινγκ- κι έβαλε ήδη το 1ο του αμάξι στην μέσα θέση μπροστα από το 2ο, πως θα μπορούσε να παρκάρει γείτονας σ'αυτή τη θέση :unsure:

Δημοσ.

Εχουμε 2 περιπτωσεις

1ην αν το παρκινγκ ειναι παρανομο, και μη δηλωμενο στην πολεοδομια τοτε το παρκαρισμα στη πυλωτη απαγορευεται απ ολους.και αυτος που παρκαρει στο δρομο ειναι νομιμοτατος.

2ην αν το παρκινγκ ειναι νομιμο τοτε επιτρεπεται να παρκαρει οποιος θελει στην θεση μεσα,ειναι οποιος προλαβει,αρκει βεβαια να ειναι ενοικος της πολυκατοικιας.

ΑΛΛΑ απαγορευεται ο οποιοσδηποτε να παρκαρει μπροστα στη γκαραζοπορτα ακομα και αυτος που εχει το παργκινγκ.

Δημοσ.

Είναι

Αccept it

Οκ σε προκαλω να ερθεις να παρκαρεις στο παρκινγκ μου , να σε δω να σηκωνεις την ρολο-πορτα και μετα μπορω να κλεισω τα ματια μου !!

Φιλος μου στην πολυκατοικια του εχει συγκεκριμενη θεση παρκινγκ , οπως και οι υπολοιποι ενοικοι της ιδιας πολυκατοικιας..δεν παει ο καθενας να παρκαρει οπου βρει και οπου προλαβει !!

παραθετω απο το λινκ που εβαλες

"Κι ενώ για τη θέση στάθμευσης στην πιλοτή δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να θεμελιωθεί δικαίωμα ιδιοκτησίας, -καθώς είναι και παραμένει κοινόχρηστος χώρος- μπορούν ωστόσο να υπάρξουν ρυθμίσεις που να αφορούν μόνο τη χρήση της.

Το δικαίωμα που έχει κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος να σταθμεύει στην πιλοτή δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να το μεταβιβάσει σε τρίτο. Δεν μπορεί δηλαδή να πωλήσει τη θέση σε άλλον εκτός πολυκατοικίας γιατί το συμβόλαιο, είναι απολύτως άκυρο."

Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι 2 πραγματα

1.η πυλωτη ειναι κοινοχρηστος χωρος

2.δεν παρκαρει ο καθενας ΟΠΟΥ βρει , αλλα υπαρχουν προκαθορισμενες θεσεις που παρκαρει ο καθε ιδιοκτητης.

βεβαια απο την αλλη μπορει και να μην καταλαβα καλα :)

Δημοσ.

Οκ σε προκαλω να ερθεις να παρκαρεις στο παρκινγκ μου , να σε δω να σηκωνεις την ρολο-πορτα και μετα μπορω να κλεισω τα ματια μου !!

Φιλος μου στην πολυκατοικια του εχει συγκεκριμενη θεση παρκινγκ , οπως και οι υπολοιποι ενοικοι της ιδιας πολυκατοικιας..δεν παει ο καθενας να παρκαρει οπου βρει και οπου προλαβει !!

ΤΖΙΖΟΥΣ ΦΑΚΙΝ ΚΡΑΙΣΤ

δηλαδη πρεπει να εξηγησουμε το αυτονοητο οτι εννοουμε τους ενοικους της πολυκατοικιας και οχι τον μπαμπη το σουγια και την παρεα του?

Δημοσ.

Εχουμε 2 περιπτωσεις

1ην αν το παρκινγκ ειναι παρανομο, και μη δηλωμενο στην πολεοδομια τοτε το παρκαρισμα στη πυλωτη απαγορευεται απ ολους.και αυτος που παρκαρει στο δρομο ειναι νομιμοτατος.

2ην αν το παρκινγκ ειναι νομιμο τοτε επιτρεπεται να παρκαρει οποιος θελει στην θεση μεσα,ειναι οποιος προλαβει,αρκει βεβαια να ειναι ενοικος της πολυκατοικιας.

ΑΛΛΑ απαγορευεται ο οποιοσδηποτε να παρκαρει μπροστα στη γκαραζοπορτα ακομα και αυτος που εχει το παργκινγκ.

Αν παρκαρει επι του δρομου (διπλα στο πεζοδρομιο , δεν εννοω στην μεση του δρομου :) ) γιατι να μην μπορει να παρκαρει μπροστα στην γκαραζοπορτα του?Εφοσον δεν ενοχλει καποιον αλλον ...

ΤΖΙΖΟΥΣ ΦΑΚΙΝ ΚΡΑΙΣΤ

δηλαδη πρεπει να εξηγησουμε το αυτονοητο οτι εννοουμε τους ενοικους της πολυκατοικιας και οχι τον μπαμπη το σουγια και την παρεα του?

οκ αναδιατυπωνω...προκαλω οποιον ενοικο της πολυκατοικιας να παρκαρει στην θεση μου..που ειναι κλειστη με ρολο-πορτα και ανοιγει με ειδικο τηλεχειριστηριο .

ποσο πιο απλο να στο κανω

το να γραφεις βρισιες με ελληνικα δεν αλλαζουν το νοημα τους.

Δημοσ.
Αν παρκαρει επι του δρομου (διπλα στο πεζοδρομιο , δεν εννοω στην μεση του δρομου ) γιατι να μην μπορει να παρκαρει μπροστα στην γκαραζοπορτα του?Εφοσον δεν ενοχλει καποιον αλλον ...

απαγορευεται

ο νομος σου δινει το χωρο για να παρκαρεις μεσα στο παρκγινγκ οχι απεξω

οκ αναδιατυπωνω...προκαλω οποιον ενοικο της πολυκατοικιας να παρκαρει στην θεση μου..που ειναι κλειστη με ρολο-πορτα και ανοιγει με ειδικο τηλεχειριστηριο .

δεν ειναι τιποτα,καταγγελια στη πολεοδομια και θα δεις πως το τηλεχειριστηριο θα το χουν ολοι οι ενοικοι.

εκτος κι αν ψηνεσαι να πας κοντρα στον αρειο παγο

Δημοσ.

Σχετικά μ αυτό:

«"Κι ενώ για τη θέση στάθμευσης στην πιλοτή δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να θεμελιωθεί δικαίωμα ιδιοκτησίας, -καθώς είναι και παραμένει κοινόχρηστος χώρος- μπορούν ωστόσο να υπάρξουν ρυθμίσεις που να αφορούν μόνο τη χρήση της.»

χωρίς να μαι νομικός καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει χώρος που ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Οι ρυθμίσεις μπορούν να ναι του στυλ «στην πιλοτή παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας» ή «στην πιλοτή κάνουμε BBQ parties» ή «στην πιλοτή θα παίζουν τα πιτσιρίκια μας». Κάτι σ αυτό το πνεύμα τέλος πάντων.

[...]

Στη δική μας πολυκατοικία υπήρχε αντίστοιχο στεγασμένο parking μα πόρτα με τηλεχειρισμό που χρησιμοποιούταν από συγκεκριμένο άτομο. Για λόγους που δεν είμαι βέβαιος, έγινε μια φασαρία για το θέμα και τελικά γκρεμίστηκε ο συγκεκριμένος χώρος και πλέον είναι ανοιχτός χώρος για parking.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...