Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.. Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω.. Έχω ενα macbook pro 13" mid 2009 A1278 (2,53GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM). Εδώ και κανένα 3μηνο όποτε κάνω το λάθος να δω κάποιο βίντεο, να ανοίξω τίποτα flash ή χρησιμοποιήσω κάμερα (είτε την ανοίξω εγω ή αλλος) το macbook μου αρχίζει και σέρνεται FULL και υπερθερμένεται χωρίς λόγο. Έχω δοκιμάσει τα πάντα.. Απο τα γνωστά repair permissions, SMC resets, PRAM resets, διάφορα tests με onyx κτλ., clean install mac os x, εχω βάλει lion 10.7 gm μήπως και το πρόβλημα ηταν στα snow, έχω αλλάξει σκληρό δίσκο, εχω αλλάξει μπαταρία γιατι η παλιά έλεγε service battery και είπα μήπως το πρόβλημα ηταν αυτό, έχω βγάλει εντελώς την μπαταρία και το δούλευα μόνο απο το ρεύμα και άλλα τέτοια ωραία πράγματα.. Εχω αγανακτήσει γενικά.. Εννοείται στο service δεν το δίνω με τίποτα γιατι εκτός το οτι θα το κρατήσουνε κανα 3μηνάκι χαλαρά (και έχουμε και δουλειές), δε θα εντοπίσουν και το πρόβλημα, ειμαι σίγουρος. Και παίζει να μου ρίξουν και καμιά καμπάνα για το -και καλα- service. Πλέον θεωρώ πιθανότερο να εχει πάθει κάτι η cpu και το macbook να ειναι για πέταμα.. Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει, περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.. :P

Δημοσ.

Λοιπόν.. Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω.. Έχω ενα macbook pro 13" mid 2009 A1278 (2,53GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM). Εδώ και κανένα 3μηνο όποτε κάνω το λάθος να δω κάποιο βίντεο, να ανοίξω τίποτα flash ή χρησιμοποιήσω κάμερα (είτε την ανοίξω εγω ή αλλος) το macbook μου αρχίζει και σέρνεται FULL και υπερθερμένεται χωρίς λόγο. Έχω δοκιμάσει τα πάντα.. Απο τα γνωστά repair permissions, SMC resets, PRAM resets, διάφορα tests με onyx κτλ., clean install mac os x, εχω βάλει lion 10.7 gm μήπως και το πρόβλημα ηταν στα snow, έχω αλλάξει σκληρό δίσκο, εχω αλλάξει μπαταρία γιατι η παλιά έλεγε service battery και είπα μήπως το πρόβλημα ηταν αυτό, έχω βγάλει εντελώς την μπαταρία και το δούλευα μόνο απο το ρεύμα και άλλα τέτοια ωραία πράγματα.. Εχω αγανακτήσει γενικά.. Εννοείται στο service δεν το δίνω με τίποτα γιατι εκτός το οτι θα το κρατήσουνε κανα 3μηνάκι χαλαρά (και έχουμε και δουλειές), δε θα εντοπίσουν και το πρόβλημα, ειμαι σίγουρος. Και παίζει να μου ρίξουν και καμιά καμπάνα για το -και καλα- service. Πλέον θεωρώ πιθανότερο να εχει πάθει κάτι η cpu και το macbook να ειναι για πέταμα.. Αν κάποιος έχει καμιά ιδέα για το τί μπορεί να συμβαίνει, περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.. :P

Τι καρτα γραφικων εχει πανω;

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο στο support της apple.

Επίσης, σε κάποια φάση είχα και εγώ κάτι προβλήματα και τελικά έφταιγε κάποιο 3rd party software (συγκεκριμένα σε εμένα έφταιγε το BtterTouchTool, όπου κολλούσε το Pages και γενικά όλο το σύστημα).

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο στο support της apple.

Επίσης, σε κάποια φάση είχα και εγώ κάτι προβλήματα και τελικά έφταιγε κάποιο 3rd party software (συγκεκριμένα σε εμένα έφταιγε το BtterTouchTool, όπου κολλούσε το Pages και γενικά όλο το σύστημα).

Εχω κανει clean install. Σίγουρα δε φταίει κάποιο 3d party app.. Τους πήρα και μου είπαν να το πάω για service, αλλα αυτοί οτι και να τους πείς αυτο σου λένε.. :P

Δημοσ.

Μάλλον μου ακούγεται σαν να έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών σου. Εφόσον σου τα κάνει αυτά όταν ανοίγεις κάποια εφαρμογή με βίντεο και flash ( και έχεις κανει και clean install) δεν μπορώ να φανταστώ οτι φταίει κάτι άλλο. Δυστυχώς όπως φαίνεται θα πρεπει να τους το πας να το δουν. Μπορείς να ρωτήσεις πόσο κοστίζει μόνο η διάγνωση. Αν τώρα σου πουν οτι χρειάζεσαι καινούρια logic board, δες πόσο κοστίζει και η logic board και πράξε αναλόγως. Το κακό έιναι οτι συνήθως οι logic boards έιναι πανάκριβες και η κάρτα γραφικών έιναι ενσωματωμένη επάνω της, οπότε δεν μπορεί να αλλαχτεί μόνη της.

Σαν εσχάτη λύση αν πιάνουν τα χέρια σου και θέλεις να γλιτώσεις κάποια χρήματα,μπορείς να ψάξεις στο eBay να βρεις μια μεταχειρισμενη για το μοντέλο που έχεις και να τη βάλεις μόνος σου χρησιμοποιώντας σαν οδηγό το ifixit. Έχει guides για όλα τα MacBook pro για logic board replacement.

Αν τελικά βγάλεις άκρη και βρεις ακριβώς τι φταίει, πες μας κι εμάς τι έγινε...

Δημοσ.

Λογικα σου ειπαν να το πας στο σερβις,διαγνωση μεσω φορουμ σε τετοιο προβλημα και αφου εχεις κανει ολα αυτα που αναφερεις δεν μπορει να γινει,3 μηνες δεν υπαρχει περιπτωση να στο κρατησουν,ο χρονος ειναι το πολυ μια βδομαδα,ετσι και αλλιως αχρηστο σου ειναι αφου δεν μπορεις να κανεις την δουλεια σου, πολυ πιθανον να ειναι η καρτα οπως σου ειπε ο φιλος πιο πανω

Δημοσ.

Στειλτο στην document ειναι oι καλυτεροι στο service και πολυ εξυπηρετικοι.

Σε μια βδομαδα το πολυ θα εχεις απαντησει για το τι εχει

Δημοσ.

Φανταζομαι δεν εχεις εγγυηση σε ισχυ , ετσι?

Αρχικα γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις με bootcamp και windows και να δεις αν εμφανιζεται και εκει το προβλημα. (για να καταληξεις αν ειναι software ή hardware)

Δημοσ.

Κατ'αρχην ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.. Κι εγω καπου εκεί εχω καταλήξει.. 'Η η cpu εχει κάποιο πρόβλημα ή η κάρτα γραφικών.. Για logic board εχω τσεκάρει και κοστίζει περίπου 900 δολλάρια.. Σχεδόν ενα καινούργιο macbook δηλαδή, οπότε δεν αξίζει τον κόπο πιστεύω.. Software δεν ειναι σίγουρα, το εχω τσεκάρει με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους.. Εγγυηση οχι, δεν εχω.. Μάλλον πάει για πέταμα το macbookακι μου..

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

φιλε το ίδιο πρόβλημα ειχα και εγω το πηγα για σερβις μου πηραν 50€ προκαταβολή για τον έλεγχο και επειτα απο 12 μερες με πηραν και μου ειπαν οτι φταει η logic board =530€. αν το φτιαξω στην καλύτερη θα πουληθει 700-800ευρω ενω αν το κρατήσω (ram, σκληρος, μπαταρίες κλπ) πιο φθηνά θα μου βγει να το κρατήσω. Σκέψου =!

Δημοσ.

Καλησπερα.Ειχα τετοιο παρομοιο προβλημα και εγω στο δικο μου και τελικα εφταιγε ο ανεμιστηρας μεσα που κρυωνει την καρτα γραφικων,με λιγα λογια ηταν γεματος απο σκονη και δεν δουλευε σωστα.Ειδα βιντεο με το πως να τον ανοιξω απ το youtube και τελικα σιγα σιγα και προσεχτικα τα καταφερα και λυθηκε το προβλημα μου.Αν θες δοκιμασε το και εσυ!

android.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...