Προς το περιεχόμενο

media pc

niksakl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Θέλω τις προτάσεις σας για να φτιάξω ένα pc για το σαλόνι, καμιά hd ταινία, μουσικούλα και ότι άλλο...

Χρειάζομαι κάτι να καλύπτει τις ανάγκες αυτές όσο καλύτερα γίνεται με χαμηλό κόστος.

Έχω μια 775 mobo, 2gb ram, έχω και κάποιους παλιούς σκληρούς από λαπτοπ που έχουνε ξεμείνει, όπως και ένα pata bluray player από laptop sony που με αντάπτορα έχει γίνει ide... θα μπει λογικά με μόντα στο κουτί και κάπως θα κρυφτεί... έστω προσωρινά...

Σκοπεύω να του στέλνω υλικό μέσω δικτύου από το βασικό pc και να το παίζει εκεί (έχω τραβήξει γραμμή με ethernet), παρέα από την τιβι και τα 2.1 ή 5.1 που θα του κάτσω πάνω (έχω ένα θέμα με τα καλώδια και την τοποθέτηση των 5.1 στον χώρο, γι αυτό σκέφτομαι 2.1 σοβαρά ).

Ως εκ τούτου χρειάζομαι τις προτάσεις σας γι αυτά που μου λείπουν!

cpu , gpu και ηχεία, κουτί και τροφοδοτικό.

Για ηχεία σκέφτομαι αυτά http://www.logitech.com/en-za/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/5861 αφού διάβασα καλά reviews, αλλά δεν τα έχω ακούσει. στο σκρουτζ τα δίνει κοντά στο 50άρικο...

Για πληκτρολόγιο κ πόντικα, σκέφτομαι αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Keyboards/Turbo-X-Slim-Media-Center-Keyboard-030-02Y00-1670.htm

ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.

το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας οπότε ας το κρατήσουμε χαμηλά. Επίσης σκέφτομαι να φάει κανα mythbuntu πάνω ή κάτι αντίστοιχο... Τι λέτε λοιπόν;

Δημοσ.

Εαν θες μόνο μουσική,ταινίες και sreaming δεδομένων μέσω ethernet θα σο πρότεινα να μην ασχοληθείς καν με HTPC και να αγοράσεις ένα πολύ φτηνότερο και αθόρυβο media player σαν αυτόν και να ξεμπερδεύεις.

Ούτε όγκο σου ποιάνει, είναι πολύ φτηνότερο από ένα HTPC ,είναι τελείως αθόρυβο και πανίσχυρο ακόμα και για 1080p ταινίες.

Εγώ έχω ένα eGreat M34 στο σαλόνι και κάνω stream τις ταινίες από το δωμάτιο με το pc.

Του έχω βάλει και στη usb ένα κουτί για hot-swap δίσκο 3,5'' και πάζει και από εκεί τα πάντα.

Δημοσ.

περιορισμένες πολύ οι δυνατότητες του... 30 fps σε 1080p δεν είναι και τόσα, άσε που έχεις τόσα παραπάνω να κάνεις με ένα πισί και κυρίως συμβατότητα με μελλοντικά φορμάτ... γι αυτό σε πρώτη φάση είχα απορρίψει το media player και σκέφτηκα πισί...

πάνω σε αυτό καμιά πρόταση / ιδέα;;;;;

Δημοσ.

περιορισμένες πολύ οι δυνατότητες του... 30 fps σε 1080p δεν είναι και τόσα, άσε που έχεις τόσα παραπάνω να κάνεις με ένα πισί και κυρίως συμβατότητα με μελλοντικά φορμάτ...

Μάλον τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου μιας και τα fps μιας ταινίας δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το refresh rate των monitor των υπολογιστών...

Όσο για τα μελλοντικά format καταρχήν δεν βγαίνει και από ένα κάθε μέρα, κατά 2ον γι αυτό υπάρχουν τα λεγόμενα firmware update που δίνει κάθε εταιρία για το προϊόν της.

Τώρα το τί παραπάνω ζητάς (εκτός από αυτά που προανέφερες) που το κάνει καλύτερα ένα pc σε σχέση με ένα media streamer, δεν μπορώ να καταλάβω και μόνο εσύ το γνωρίζεις

Δημοσ.

Μάλον τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου μιας και τα fps μιας ταινίας δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με το refresh rate των monitor των υπολογιστών...

Όσο για τα μελλοντικά format καταρχήν δεν βγαίνει και από ένα κάθε μέρα, κατά 2ον γι αυτό υπάρχουν τα λεγόμενα firmware update που δίνει κάθε εταιρία για το προϊόν της.

Τώρα το τί παραπάνω ζητάς (εκτός από αυτά που προανέφερες) που το κάνει καλύτερα ένα pc σε σχέση με ένα media streamer, δεν μπορώ να καταλάβω και μόνο εσύ το γνωρίζεις

προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση τα refresh rate του μόνιτορ του pc με τα καρέ μιας ταινίας και δεν είναι αντικείμενα προς σύγκριση, αλλά πες μου, έχεις δει ταινία (σε τιβι που να το υποστηρίζει φυσικά) 30, 50 και 100 καρέ;

Φυσικά και δεν βγαίνουν φορμάτ νέα κάθε μέρα, όμως ούτε και σου εγγυάται κανείς πως θα βγαίνουν firmware upgrades όποτε χρειαστεί ή προκύπτει κάποιο θέμα, εσύ μπορείς να το εγγυηθείς αυτό;

Όσο για το τι δε μπορεί να κάνει το wd που παρέθεσες, δε θα αρχίσω να αραδιάζω, απλά ένα paste θα κάνω από το λινκ που εσύ έδωσες πιο πάνω: "Δεν υποστηρίζονται format απο iTunes Store, Cinema Now, Movielink, Amazon Unbox και Vongo." Όχι πως είναι αυτά στα οποία κολλάω, αλλά έτσι για να ξεκολλήσεις εσύ. Επίσης θα έχανα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω το bluray drive που έχω, όπως έγραψα παραπάνω. Δεν είναι ανάγκη να είσαι τόσο απότομος, ούτε να θίγεσαι αν εμένα δε με καλύπτει κάτι που εσύ έχεις αγοράσει και θεωρείς καταπληκτικό.

Σε ευχαριστώ για την πρόταση σε media player, αλλά μάλλον για pc το πάω εκτός και αν αλλάξουν άρδην τα πλάνα, που δεν το νομίζω.

μόλις βρω το mobo θα γράψω ποιο είναι για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι...

Δημοσ.

Μπορώ να σου αραδιάσω κι εγώ ένα κάρο άλλα πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις με ένα media streamer , αλλά προφανώς άλλος είναι ο κολλημένος στη συγκεκριμένη περίπτωση και προφανώς δεν είμαι εγώ.

Αυτό που σου πρότεινα το στήριξα σε 3 βασικά πράγματα που δήλωσες οτι θέλεις να κάνει μια συσκευή :

1. "για το σαλόνι, καμιά hd ταινία, μουσικούλα και ότι άλλο..." (το οτι άλλο δεν το διευκρινίζεις)

2. "Σκοπεύω να του στέλνω υλικό μέσω δικτύου από το βασικό pc και να το παίζει εκεί"

3. "το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας οπότε ας το κρατήσουμε χαμηλά"

τα οποία η συσκευή που σου πρότεινα τα πληρεί και με το παραπάνω.

Προφανώς όμως εσύ δεν θέλεις αυτά τα βασικά αλλά θέλεις να κάνεις παπάδες οπότε η ενδεδειγμένη λύση δεν είναι το media streamer αλλά ένα κανονικό pc οπότε τζάπα το σάλιο που χάλασα.

Δεν φτάνει που κάνουμε τον κόπο να βοηθήσουμε σε αυτά που μπαίνετε και ρωτάτε,(χωρίς φυσικά να μας υποχρεώνει κάποιος) γινόσαστε και εριστικοί και από πάνω.Και αυτό είναι γενικότερα παρατηρημένο στο συγκεκριμένο forum από αρκετούς.

Αφού λοιπόν είσαστε παντογνώστες το ερώτημά μου είναι για ποιό λόγο μπαίνετε στον κόπο να ρωτάτε για γνώμες τη στιγμή που είσαστε ξερόλες και για όλα έχετε μια απάντηση;

Δημοσ.

Εγώ γίνομαι εριστικός;;;;

Με κατηγορείς για ασάφεια στο "ότι άλλο...", αλλά για πες μου, πόσο πιο σαφές μπορεί να γίνει το "ένα pc για το σαλόνι"

Το τι θέλω να κάνω είναι δική μου υπόθεση. Απλά μπορεί να θέλω να το κοιτάζω, χωρίς να το συνδέσω τελικά ποτέ με την τηλεόραση. Εσύ αρπάζεσαι επειδή δε μου κάνει το media player που έχεις αγοράσει εσύ και λες πως είναι καταπληκτικοτρομεροφανταστικό, αλλά εμένα δε μου κάνει. Σου ξαναφέρνω το παράδειγμα με το bluray disk, που το mediaplayer σου δεν παίζει.

Αυτό είναι ένα bluray disk

Μάντεψε. Με το media player σου δεν το βλέπεις. Εγώ θέλω να βλέπω. Ναι, είμαι ανώμαλος.

Λες ότι είμαι παντογνώστης και ξερόλας και γιατί ρωτάω στο φόρουμ, σπαταλώντας πολύτιμα bytes του ιστού. Εγώ που μπαίνω και ρωτάω για cpu , gpu, ηχεία, κουτί και τροφοδοτικό, επειδή ήδη έχω ραμ, bluray disk drive, σκληρούς δίσκους κ.α. είμαι παράξενος και περίεργος και ξερόλας, ενώ εσύ μου που δεν είσαι ούτε ξερόλας ούτε παντογνώστης, αλλα και χωρίς να ξέρεις ακριβώς τι θέλω εγώ να κάνω επειδή "είμαι ασαφής", μου λες "πέτα τα και πάρε ένα media player που έχω κι εγώ και μου έχει βγει διαμάντι". Δηλαδή, για κάτσε ρε φίλε....

Με λες εριστικό ενώ στο προηγούμενο ποστ σου είπα να μην αρπάζεσαι και σε ευχαρίστησα για την πρότασή σου που όμως δε μου κάνει και εσύ απαντάς έτσι;;;; Ο ΜΗ εριστικός;;;

και στο τέλος βγάζεις εσύ ο ψαγμένος και εξ ονόματι όλων των χακεράδων underground cyberciminals electropunks και whatevah, την κραυγή απόγνωσης απέναντι σε όλους εμάς τους άσχετους (γι αυτό δεν έβαλες πληθυντικό;;;; ) που γίνεστε θυσία να ξεστραβώσετε εμάς τους ρούχλες και δεν σας το αναγνωρίζουμε... Δώσε μου το paypal σου να σε κεράσω μια γκαζόζα για ευχαριστώ...

Όσο για την τελευταία σου φράση "για όλα έχετε μια απάντηση" ε, τι να πω...

Μπαίνω, ζητάω πισί, μου λες πάρε media player, εγώ σου λέω πως δε θέλω και μου λες "σε όλα έχετε απάντηση"... Είσαι άπαιχτος.

Δημοσ.

1. Από τη στιγμή που μόνος σου ανέφερες οτι "το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας" δεν σου πρότεινα πετάξεις το pc που έχεις αλλά να σκεφτείς τη λύση του media streamer σαν την πιο ενδεδειγμένη και οικονομική.

Προφανώς από τα τελευταία λεγόμενά σου μάλον δεν τίθεται θέμα κόστους άρα εύστοχη η δήλωσή σου στην 4η παράγραφο...

2. Το οτι σου πρότεινα ένα συγκεκριμένο media streamer δεν σημαίνει οτι όλα τα media streamer δεν συνεργάζονται με εξωτερική συσκευή bluray.

3. Δεν πίνω γκαζόζες ούτε δέχομαι κεράσματα

Δημοσ.

κάτι άσχετο αλλα τι ακριβώς σου αρέσει στο πληκτρολόγιο που πόσταρες...?? εγώ πάντως δέχομαι κεράσματα και θα προτιμούσα coca-cola... :-D

προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση τα refresh rate του μόνιτορ του pc με τα καρέ μιας ταινίας και δεν είναι αντικείμενα προς σύγκριση, αλλά πες μου, έχεις δει ταινία (σε τιβι που να το υποστηρίζει φυσικά) 30, 50 και 100 καρέ;

επίσης δεν κατάλαβα και αυτό... τα fps μιας ταινίας είναι 24-25.... :P

Δημοσ.

κάτι άσχετο αλλα τι ακριβώς σου αρέσει στο πληκτρολόγιο που πόσταρες...?? εγώ πάντως δέχομαι κεράσματα και θα προτιμούσα coca-cola... :-D

επίσης δεν κατάλαβα και αυτό... τα fps μιας ταινίας είναι 24-25.... :P

Ρίξε μια ματιά εδώ εδώ κι εδώ και όπου αλλού σε πάει...

Αν γίνεται αντί για παραγγελιές να το γυρίσουμε σε ρακές κανένα πρόβλημα με τα κεράσματα, ελάτε να γίνουμε κ***τρυπίδια όλοι μαζί :D:D:D:D

Να γυρίσουμε στο θέμα;; Λετς στοπ χαμπινγκ δις θρεντ πλιζ.

Δημοσ.
The two sets of 25 fields work together to create a full frame every 1/25th of a second, resulting in a display of 25 frames per second, but with a new half frame every 1/50th of a second.

άλλο τα πάραπάνω που γράφεις και άλλο αυτό που είπες στο προηγούμενο πόστ (νομίζω δηλαδή δεν είμαι και ειδικός)

στο θέμα ήμουν, για το πληκτρολόγιο σε ρώτησα, που μου φάνηκες πολύ σίγουρος. αλλα οκ, επειδή δεν έχω να προσφέρω κάτι ας πεί κάποιος άλλος...

Δημοσ.

το πληκτρολόγιο πάει κ έρχεται, το έχω δει για 10 λεπτά κ οκ... δουλεύει. τώρα επειδή είμαι επαρχία κ υπάρχει πλαίσιο εδώ, το προτιμώ από το να παραγγείλω από το πουθενά... σε τι cpu λετε να παω για να είμαι κομπλε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...