Προς το περιεχόμενο

media pc

niksakl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να μην το γυρίζω πίσω το πράγμα αλλά με αφορμή αυτά που πόσταρε ο φίλος με το egreat, να πω τα εξής:

το έχω κι εγώ (το egreat) όπως και τέσσερις άλλοι φίλοι στη δουλειά. Νομίζω πως δεν είναι ότι καλύτερο.. Πολλές φορές ένα pc είναι καλύτερο (έχω και pc συνδεδεμένο με home cinema ενισχυτή και τηλεόραση).

Τα μόνα καλά του είναι ότι:

1) Είναι σχετικά ήσυχο σε σχέση με ένα pc (αυτό μετράει σε ένα σαλόνι συχνά) τουλάχιστον όσο ήσυχος μπορεί να είναι ένας δίσκος όταν διαβάζεται το περιεχόμενο μιας ταινίας.

2) Είναι πολύ πιο μικρό άρα κρύβεται πιο εύκολα.

3) Έχει αρκετά μικρότερη κατανάλωση.

4) Είναι σίγουρα βολικότερο στο χειρισμό την ώρα που βλέπεις μια ταινία (δεν μπλέκεις με ποντίκια και πληκτρολόγια).

5) Αν θέλεις να κατεβάζεις και torrents είναι καλή λύση (μικρή κατανάλωση, θόρυβο) αλλά για λόγους που δεν αφορούν το post, πιο αργό από ένα pc.

Από την άλλη έχει σημαντικά αρνητικά. Το κουτί αυτό έχει δυνατότητα να σηκώσει αρκετά services, μεταξύ αυτών torrent download, web server, ftp server, file server (smb), και κάποια άλλα.med

Αν θέλεις 1080p χωρις κοψίματα, θα πρέπει συχνά να κόβεις τα άλλα services ακόμα κι αυτό το torrent download.. Είναι δυστυχως τραβηγμένο από τα μαλιά το sizing που έκανε η εταιρεία με αποτέλεσμα να ζορίζεται.. Μετά από λίγο γίνεται σπαστικό..

Δεν υποστηρίζει όλες τις κωδικοποιήσεις.. Συχνά όταν έχουμε κωδικοποίηση με variable bit rate δεν μπορεί να παίξει το αρχείο καθόλου, το οποίο παίζει μια χαρά σε pc.

Τα περί updates είναι παραμύθι. Η εταιρεία έβγαλε ένα update πριν ένα δυο χρόνια για να το πουλήσει ευκολότερα (έπαιζε άλλο ένα φορμά κωδικοποίησης ήχου νομίζω) κι από τότε τίποτε.. Βγάζουν καινούρια μοντέλα οι κινέζοι και δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα παλιά.. Για να βρεις κάτι καλό σε αντίστοιχο media player πρέπει να δώσεις αρκετά περισσότερα οπότε σε αυτή την περίπτωση πάει περίπατο και το θέμα του κόστους..

Η δικτυακή θύρα του είναι 100 Μbps ενώ τα περισσότερα motherboards πλέον έχουν 1Gbps.

Ας αναφέρω και το χειρότερο τώρα.. (το άφησα για τελευταίο):

Το συγκεκριμένο υποστηρίζει σύνδεση sata δίσκου απευθείας με εξωτερικό καλώδιο. Έστω λοιπόν ότι θέλει κανείς να πάρει το δισκάκι και να το συνδέσει σε ένα pc για να δει τις ταινίες ή να αντιγράψει κάποιες από αυτές ή γενικά να διαχειριστεί το δίσκο.. Έχασε! Δεν είναι φορμαρισμένος σε fat ή NTFS. Το egreat βλέπετε παίζει linuxάκι.. δεν αμφιβάλω πως ένας πορωμένος linuxάς θα το συνδέσει για πλάκα στο linux based μηχάνημα του. Αλλά ένα media player αυτού του τύπου δεν απευθύνεται σε τέτοιο profil χρήστη.

Γενικά είμαι σχετικά απογοητευμένος. Όχι ότι δεν παίζει καλά αυτά που μπορεί να παίξει. Μια χαρά. Όμως μια χαρά έπαιζε και το πρώτο media player που είχα πάρει το οποίο μάλιστα κατασκεύαζε ελληνική εταιρεία, και ήταν το πρώτο με τηλεκοντρόλ και HDMI έξοδο. Αλλά κι εκεί τα ίδια.. Μετά από λίγο ούτε ένα update, και το προϊόν απλώς πέθανε.. Μοιάζει λίγο ακριβό μετά αυτό το υποτιθέμενα φθηνό μηχανάκι..

Τα pc είναι πάντα πιο ευέλικτα.. αλλά έχουν σημαντικά αρνητικά. Θόρυβο, Όγκο, Εμφάνιση (άσχημη), κατανάλωση.

Θα σου πρότεινα φίλε να κυνηγήσεις καταρχήν το ήσυχο και μακριά από δεσμευτικές λύσεις (mini pc, ειδικές motherboards, εξωτερικές τροφοδοσίες, κλπ). Επίσης αν μπορείς και έχεις το υπόβαθρο ψάξε λύση με linux. Μπορείς να κατεβάσεις αρκετά το τί απασχολεί τη cpu σε ένα τέτοιο λειτουργικό και να τρέχεις τα απολύτως απαραίτητα. Θα βοηθήσει πολύ στα υπόλοιπα κριτήρια (θόρυβο & κατανάλωση). Για την εμφάνιση.. λεφτά.. Μακριά από μεταλικά κουτιά.

Για να γίνω τώρα λίγο πιο συγκεκριμένος με όσα αναφέρεις για συστατικά.. Παρεπιπτόντως δεν αναφέρεις νομίζω σε τί οθόνη θα παίζει το σύστημα το οποίο είναι τρομερά σημαντικό.

Για τα ηχεία: Αντιλαμβάνομαι τι λες για το κόστος αλλά HD ταινία με ήχο 2.1 είναι λίγο.. τραβεστί.. Φίλοι έχουν πάρει αυτά και είναι πολύ ευχαριστημένοι. Δεν ήθελαν βλέπεις να πάρουν ενισχυτή. Προσωπικά έχω πάρει πριν πολλά χρόνια έναν yamaha 6.1 και δεν υπάρχει σύγκριση. Φυσικά κι εγώ δεν έχω λεφτά να τον αλλάξω με σύγχρονo...

Πάντως αν θελήσεις να έχεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή θα παιδευτείς λίγο με το passthrough για τον ήχο..

Το πληκτρολόγιο φαίνεται μια χαρά αλλά δεν αναφέρει πουθενά το πόσο μακριά πιάνει.. το wireless μπορεί να σημαίνει πολλά.

Η μητρική μια χαρά φαίνεται.

Αν διαβάζεις τα αρχεία μέσω δικτύου τότε πιθανότατα δεν θα έχεις τόσο θόρυβο στο σαλόνι. Όμως σκέψου: δύο pc ενεργά για να βλέπεις μια ταινία; Μακροπρόθεσμα θα σου κοστίσει αυτό το φθηνό pc..

Αυτά προς το παρόν. Αν θέλεις περισσότερα περί ήσυχου pc απλώς απάντησε στο post και θα σου πω ότι μπορώ, όμως και πάλι για να γλυτώσεις οποιοδήποτε αρνητικό από αυτά που σου ανέφερα, θα το πληρώσεις..

Δημοσ.

Η δεν έχουμε το ίδιο eGreat ή μας δουλεύεις ψιλό γαζί.Ένα από τα δυο είναι σίγουρα...

Το οτι δεν υποστηρίζει όλες τις κωδικοποιήσεις συμφωνώ.Και κανένα media streamer δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξει οτι κυκλοφορεί εκεί έξω.Σημασία έχει όμως να παίζει το 90% αυτών που κυκλοφορούν.Και το eGreat τα παίζει.

Αυτό που λες για τα μεταβλητού bitrate είναι άστοχο.Έχω αρκετά και μάλιστα βαριά αρχεία 1080p με μεταβλητό bitrate και δεν είχα ποτέ πρόβλημα παρά σε ελάχιστα από αυτά.

Τα περί update όντως είναι παραμύθι καθότι το μηχάνημα είναι κινεζιά όπως το 90% των media streamer που κυκλοφορούν παγκοσμίως αλλά μπορείς πολύ άνετα να του βάλεις firmware από άλλη συσκευή χωρίς πολύ-πολύ ψάξιμο.Συγκεκριμένα του έχω βάλει πάνω το firmware του popcorn 110.Για μένα προσωπικά είναι άχρηστα τα updates μιας και για τη χρήση που το θέλω τα κάνει και με το παραπάνω.

Για τη δικτυακή θύρα ένα πράγμα έχω να σου πω.Κάνω streaming από το pc μου που είναι σε άλλο δωμάτιο, στο σαλόνι που έχω το eGreat με ματρόσκες 1080p με ήχο DTS.Ουδέποτε μου κόλησε έστω και στο παραμικρό ακόμα και σε σκηνές με δράση όπου το bitstream αυξάνεται κατακόρυφα.Ήχο από σκληρο δίσκο ουδέποτε έχω ακούσει αφού δεν έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν ποτέ την SATA θύρα που έχει.Την ίδια δουλειά την κάνει άνετα η ethernet που τραβάει υλικό από το pc ή ένα απλό στικάκι με την ταινία που θες να απολαύσεις.Παρεπιπτόντως έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν media player με θύρα 1Gbps...

Δημοσ.

Σε ευχαριστω φιλε για το ποστ σου.

Γενικα οπως εξηγησα σε αλλο ποστ,δε με ψηνει κ τοσο το mediaplayer και σε συνδιασμο με το γεγονος πως εχω καποιο hardware, παω σε πισι.

Τι προτεινεις σαν μινιμουμ CPU και gpu για να παιζει ανετα HD?

Δυσκολα θα το παω σε ηχο 5.1 για τι και ο χωρος δεν ειναι καταλληλος,θελω να μπορω να βλεπω μια ταινια με ηχο καλυτερο απο τα ενσωματωμενα ηχεια της τιβι κ να ακουω κ μουσικη.

Σαν λειτουργικο σιγουρα θα τρεχει λινουξ, αλλα και το dual boot με παραθυρια δεν αποκλυεται.

Σχετικα με το πληκτρολογιο κ ποντικι,η αποσταση απο τον καναπε/πολυθρονες ειναι περιπου 3,5μ μαξιμουμ,οποτε δεν παιζει να μην πιανει...

Σε ευχαριστω για τις προτασεις σου

android.png

Δημοσ.

Τι προτεινεις σαν μινιμουμ CPU και gpu για να παιζει ανετα HD?

Σαν λειτουργικο σιγουρα θα τρεχει λινουξ, αλλα και το dual boot με παραθυρια δεν αποκλείεται.

Εγώ θα σου πρότεινα αυτά

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/Intel-E3400-s775-2-6GHz-1MB-BX80571E3400.htm (προσοχή η μητρική σου χρειάζεται να έχει περασμένη την έκδοση bios F5 και μετά)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-GT-440-PCI-Express-GDDR5-512MB-N440GT-MD512D5.htm

Δημοσ.

Η απάντηση για το media player ήταν για όλους, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, δεν υπάρχουν χρυσές συνταγές.

Δεν μου σχολίασες την οθόνη αλλά δεν πειράζει, είναι αυτή που είναι για σένα, οπότε το αφήνουμε.

Καταλαβαίνω πως θέτεις τα πράγματα οπότε μια χαρά μου φαίνονται τα ηχεία και πληκτρολόγιο δεν ξέρω όμως αν το τελευταίο θα σου παίξει όπως θες στο linux (τυχόν ειδικά πλήκτρα για ήχο κλπ). Το είχα δει κι εγώ πάντως (από κοντά), φαίνεται να βολεύει και να είναι στυλάτο.

Το cpu που σου προτείνει ο φίλος είναι εξαιρετικό για λόγο κόστους/απόδοσης (πολύ φτηνό και δεν είναι celeron!) αλλά θα έψαχνα κάτι με περισσότερη cache,νομίζω πως θα βρεις κάτι σε πλαίσο ή eshop με τιμή έως 100.

Θα το έψαχνα ως εξής. Θα κοίταγα στη σελίδα της μητρικής όπου σίγουρα ο κατασκευαστής δίνει λίστα με συμβατούς επεξεργαστές, και θα διάλεγα κάτι από εκεί. Προσάρμοσε την ταχύτητα περίπου σε αυτή που έχει κι ο προτεινόμενος από τον προλαλήσαντα και θα είσαι μια χαρά.

Για την κάρτα γραφικών δεν λέω καλή αυτή που προτείνει ο φίλος αλλά προσωπικά για μένα έχει σημασία η ησυχία στο σαλόνι. Έτσι θα προτιμούσα κάτι πιο ήσυχο από τον κατασκευαστή της κάρτας (χωρίς επεμβάσεις για αλλαγή ψύκτρας κλπ). Στο πλαίσιο βρίσκεις τέτοιες κάρτες αλλά είναι λίγο σπάνιες. Θα έλεγα να ψάξεις σε οποιοδήποτε eshop αφού παίξεις λίγο στο google με τις λέξεις ati & silent ή nvidia & silent.

Δεν σου προτείνω συγκεκριμένα πράγματα γιατί δεν υπάρχει ένα και καλύτερο.. Με τα λεφτά που θα διαθέσεις θα βρεις μερικές λύσεις, η μια θα έχει το ένα, η άλλη θα έχει το άλλο και τελικά θα πάρεις μάλλον αυτό που θα βρεις πρώτο διαθέσιμο.. απλά κόκκινες γραμμές υπάρχουν..

Το pc που έχω εγώ στο σαλόνι είναι shuttle (μέγα λάθος, έσκασε πυκνωτές μετά από πολυ-ημερη λειτουργία, μητρική για πέταμα, βρήκα άλλη από ebay και πανηγύριζα.. τώρα δεν το κουράζω πολύ) και του έχω βάλει μια 9600gt silent με hdmi ξοδο η οποία μου είναι αρκετή (παίζει άψογα σε LCD Samsung 46''). Γενικά αυτά που συνεισφέρουν περισσότερο στο θόρυβο είναι ο ανεμιστήρας της CPU, ο ανεμιστήρας της GPU και αυτός του τροφοδοτικού (μετά παίζουν ρόλο ο σκληρός δίσκος, το DVD/CD-rom κλπ) αρκεί πάντα να μην έχεις μεταλικό κουτί. Πάντως από πείρα, τα AMD CPU έχουν πιο ήσυχες ψύκτρες (από τη μαμά τους) και είναι πιο αξιόπιστα αν και οι μητρικές τους ξεκινάνε από λίγο πιο πάνω. Έχω ένα τέτοιο στην κρεβατοκάμαρα και συχνά το ξεχνάμε ανοιχτό γιατί δεν το ακούμε.. όταν το παίρνει είδηση η σύζυγος αφήνει βέβαια την μπαλκονόπορτα για 5-6 ανοιχτή ;)

Αν αποφασίσεις να πας για εκεί, πρόσεξε να ζητήσεις να σου βάλουν την CPU στο κατάστημα μαζί με ψύκτρα/ανεμιστήρα και μετά κάνε την υπόλοιπη συναρμολόγηση μόνος σου. Αλλιώς μπορεί να την κλάψεις πρόωρα τη cpu, τραυματίζονται εύκολα..

Μην φοβασαι τόσο τα eshop (γενικά όχι το e-shop.gr), όλα στέλνουν στην επαρχία, κάποια είναι εκεί..

Δημοσ.

εγω θα προτεινα να παιρνες κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/330788/Samsung-HT-D5500-EN.html

απο το να δινεις λεφτα να παιρνεις ηχεια,Player,pc,ασυρματα ποντικια πληκτρολογια,παιρνεις αυτο που παιζει τα παντα mkv blu ray dts truHD. :rolleyes:

Δημοσ.

Παρεπιπτόντως, ένα ακόμα σχόλιο (διάβαζα και πάλι τη μικρή διένεξή σου με τον άλλο φίλο). Ένα blue ray από υπολογιστή είναι απλώς μια συσκευή ανάγνωσης. Δεν έχει καμία σύγκριση ένα καλό desktop blue ray (έχω το LG BD 390) με ένα απλό blue ray για υπολογιστή.

Δημοσ.

Παρεπιπτόντως, ένα ακόμα σχόλιο (διάβαζα και πάλι τη μικρή διένεξή σου με τον άλλο φίλο). Ένα blue ray από υπολογιστή είναι απλώς μια συσκευή ανάγνωσης. Δεν έχει καμία σύγκριση ένα καλό desktop blue ray (έχω το LG BD 390) με ένα απλό blue ray για υπολογιστή.

προφανώς, αλλά ως συσκευή ανάγνωσης μου δίνει τη δυνατότητα να διαβάζει bluray δισκάκια από το dvd club της γειτονιάς μου... Διένεξη δεν έχω με κανέναν, αλλά επειδή θα αρχίσουμε για τρίτη φορά να μιλάμε για το συγκεκριμένο media player... ας μείνει εδώ.

Δημοσ.

Καθόλου από τη μεριά μου φρόντισα να το κλείσω τελείως. Για κανονικό blue ray μιλάω κι όχι φυσικά για να σου το προτείνω, είναι προφανές ότι θες να αξιοποιήσεις parts που σου βρίσκονται. Το LG κι εγώ το πήρα για τον ίδιο λόγο, για να μπορώ να βλέπω νοικιασμένα/αγορασμένα blueray discs. Καλή τύχη με το pc.

εγω θα προτεινα να παιρνες κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/330788/Samsung-HT-D5500-EN.html

απο το να δινεις λεφτα να παιρνεις ηχεια,Player,pc,ασυρματα ποντικια πληκτρολογια,παιρνεις αυτο που παιζει τα παντα mkv blu ray dts truHD. :rolleyes:

Έχει ήδη αναφέρει ότι δεν έχει δυνατότητα για 5.1 σύστημα λόγω καλωδίωσης, ενώ θέλει να αξιοποιήσει υπάρχοντα pc parts. Τα κόστη είναι συγκρίσιμα (το κουτί και τροφοδοτικό θα προσθέσουν αρκετά στο κόστος αν θέλει κανείς κάτι σωστό) αλλά η ιδέα της ενσωμάτωσης ενίσχυσης/αποκωδικοποίησης στη συσκευή ανάγνωσης είναι για μένα απαγορευτική. Αν χαλάσει το reader το πετάς όλο, για να μην πούμε ότι τέτοια συστήματα συνήθως έχουν παθητικό subwoofer (απαράδεκτο). Πρώτοι οι κινέζοι βγάλανε τέτοιες συσκευές (bluesky, united, κλπ), η ιδέα είναι απλώς λάθος..

Συμφωνώ πάντως ότι τα κάνει όλα (δεν συμφωνώ στην ποιότητα αλλά αυτό είναι εκτός θέματος) και είναι οικονομικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...