Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Από πότε τα Daikin aka Φασών εταιρεία είναι τα κορυφαία; Έλεος.

@ Author σου προτείνω να προχωρήσεις σε αγορά μιας πρωτοκλασάτης ιαπωνικής φίρμας όπως (Panasonic, Mitsubishi, Sanyo, Fujitsu, Toshiba) Τα φασόν κινέζικα έχουν διαφορές στα parts από παρτίδα σε παρτίδα. Τα Daikin δεν είναι τα καλύτερα απλά έχουν φάει τρελή διαφήμιση στην Ελλάδα και με μηδενικό κόστος κάποιοι θησαυρίζουν.

Επίσης όσο αφορά το ρεύμα. Τα καλά κλιματιστικά inverter όπως αυτά που προανέφερα έχουν καλά κυκλώματα προστασίας επομένως δεν διατρέχουν τον κίνδυνο σε βάθος χρόνου που διατρέχουν τα φασόν φτηνά σε κόστος κατασκευής κλιματιστικά. Καλό βέβαια θα είναι να υπάρξει η υποτυπώδες προστασία με μια πρίζα ασφαλείας καλού τύπου.

Καλό κριτήριο θα είναι να δεις τα φίλτρα που έχουν επάνω να είναι αντιαλεργικα.

Τα daikin και όχι τα daikin aka δεν είναι σαν τα υπόλοιπα, είναι πολύ ποιό μπροστά τεχνολογικά.

Στα περισότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και νέα ξενοδοχεία ο κλικματισμός και η θέρμανση είναι daikin

Μπορεί να είναι ακριβότερα από τα άλλα αλλά γίνετε απόσβεση του κόστους από το ρεύμα την απόδοση και την αξιοπιστία τους.

Υπάρχει περίπτωση ενοικιαζόμενων δωματίων που πέταξε 2 ετών κινέζικα και έβαλε daikin γιατί είχε ακυρώσεις λόγο του θορίβου και των προβλημάτων που είχε στην ψύξη.

Νομίζω η daikin φτιάχνει μόνο κλιματισμό και δεν ασχολείτε με άλλα.

Δεν νομίζω να έχω δεί διαφήμηση για τα daikin.

Δημοσ.

Τα daikin και όχι τα daikin aka δεν είναι σαν τα υπόλοιπα, είναι πολύ ποιό μπροστά τεχνολογικά.

Στα περισότερα ενοικιαζόμενα δωμάτια και νέα ξενοδοχεία ο κλικματισμός και η θέρμανση είναι daikin

Μπορεί να είναι ακριβότερα από τα άλλα αλλά γίνετε απόσβεση του κόστους από το ρεύμα την απόδοση και την αξιοπιστία τους.

Υπάρχει περίπτωση ενοικιαζόμενων δωματίων που πέταξε 2 ετών κινέζικα και έβαλε daikin γιατί είχε ακυρώσεις λόγο του θορίβου και των προβλημάτων που είχε στην ψύξη.

Νομίζω η daikin φτιάχνει μόνο κλιματισμό και δεν ασχολείτε με άλλα.

Δεν νομίζω να έχω δεί διαφήμηση για τα daikin.

Συγκρίνοντας αυτά τα 2 ποιο είναι καλύτερο και γιατί;

http://www.apothema.gr/Product/5-1-145-76090/Daikin/FTXL_35G-RXL_35G_Inverter.html

http://www.apothema.gr/panasonic-cscu-re12jke-1-inverter-65733p

Δημοσ.

Ενημερωτικά μόνο για το θέμα των υπερτάσεων και βυθίσεως τους ρεύματος και οι επιπτώσεις τους στα κλιματιστικά.

Στο εργοστάσιο που εργάζομαι στη Κύπρο, λόγω του γνωστού συμβάντος με την έκρηξη και τη καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, το εργοστάσιο δουλεύει :

- Με ρεύμα από την Ηλεκτρική, το οποίο "παίζει" συνέχεια, ενώ διακόπτεται καθημερινά 2 -3 φορές την ημέρα. Όταν λέμε ότι παίζει το ρεύμα, έχει φάσεις που μέχρι και οι λάμπες φθορίου τρεμοπαίζουν ή στιγμιαία λάμπουν πολύ περισσότερο.

- Αμέσως μετά με γεννήτρια, η οποία εννοείται ότι κάνει τρελλά σκαμπανεβάσματα.

Καταλαβαίνετε ότι όλα τα μηχανήματα εργάζονται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και ούκ ολίγα τα προβλήματα που έχουμε με ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα ειδικά όταν δουλεύουμε με τη γεννήτρια.

Έχουμε 2 Mitsubish inverter SRK56HE 18000 btu και ένα κινέζικο συμβατικό ELPA 18000 btu στο γραφείο μου. Επίσης έχουμε άλλα 4 συμβατικά κλιματιστικά διαφόρων εταιριών σε άλλους χώρους.

Κανένα δεν έχει πάθει το παραμικρό και είμαστε έτσι κάθε μέρα από τις 11 Ιουλίου.

Το ότι δεν έχουν πάθει εμφανή ζημιά αμέσως, δε σημαίνει ότι πάντα θα είναι έτσι. Δεν είναι λογική που στέκει αυτή. Από αυτά που λες κάθε μέρα το κλιματιστικό μειώνει τη διάρκεια ζωής του. Αν το χειμώνα που χρειαστούν πχ για θέρμανση, βρεθείς με καμένες πλακέτες, θα γνωρίζεις από τι είναι. Ειναι παρόμοιο πράγμα με το να λες καπνίζω εδώ και 5 χρόνια και δεν έπαθα καρκίνο επομένως το κάπνισμα ΔΕΝ προκαλεί καρκίνο.

Δημοσ.

Δέν υποστήριξα κάτι. Αναφέρω απλώς τη συμπεριφορά των μηχανημάτων σε αντίξοες συνθήκες.

Ειδικά τα Mitsubishi και το κινέζικο ELPA έχουν συνολικά δουλέψει 6 μήνες επάνω σε γεννήτρια χωρίς σταθεροποιητή τάσης. Συνολικά δουλεύουν 2 χρόνια όπου σε όλες τις μέρες δουλεύουν 24 ώρες το 24-ωρο, όταν είναι στην Ηλεκτρική και όχι στη γεννήτρια. Άρα 18 μήνες συνεχώμενης λειτουργίας 24h/7d + 6 μήνες γεννήτρια.

Οι 6 μήνες θα γίνουν σύντομα 9 και βάλε, μιάς και το εργοστάσιο θα συνεχίσει με γεννήτρια και διακοπές ρεύματος για τουλάχιστον άλλους 3 μήνες.

Τα κλιματιστικά έχουν δουλέψει συνολικά 13000 ώρες σε ρεύμα ηλεκτρικής και 900 ώρες σε γεννήτρια χωρίς σταθεροποιητή τάσης.

Οπότε μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Δημοσ.

Συγκρίνοντας αυτά τα 2 ποιο είναι καλύτερο και γιατί;

http://www.apothema.gr/Product/5-1-145-76090/Daikin/FTXL_35G-RXL_35G_Inverter.html

http://www.apothema.gr/panasonic-cscu-re12jke-1-inverter-65733p

Δεν είμαι επαγγελματίας ψυκτικός για να μπορώ να σου συγκρίνω ή να σου προτήνω κάποιο από τα δύο.

Επιδή βλέπω μεγάλη διαφορά στην τιμή πάρε όποιο αντέχει η τσέπη σου.

Εγώ πάντος δεν έχω μετανοιώση που έδωσα παραπάνω λεφτά για τα daikin η γνώμη μου είναι ότι το αξίζουν.

Δημοσ.

Τελικά αύριο ή μεθαύριο θα μου έρθουν δύο τέτοια.

Το έψαξα όσο μπορούσα.

Τα Daikin είναι από τα καλύτερα. Το ίδιο και τα Mitsubishi, τα Panasonic και άλλα επώνυμα.

Το καλύτερα = έχουν καλή φήμη.

Αυτό που κατάλαβα είναι πως πρέπει να διαλέξω ένα επώνυμο ακριβό air-condition.

Η χώρα κατασκευής δεν είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα. Για παράδειγμα τα Mitsubishi που πήρα δεν είναι Γιαπωνέζικα, είναι Φιλανδία ή κάτι τέτοιο νομίζω, όταν έρθουν θα σας πω ακριβώς.

Οι ακριβή σειρά που πήγαινε πάνω από 1000Ευρώ το κομμάτι ήταν Made In Japan.

Το ίδιο ισχύει και με τις άλλες μάρκες, τα πολύ ακριβά μοντέλα είναι από Ιαπωνία.

Οι προδιαγραφές φαντάζομαι ότι είναι οι ίδιες και αλλάζουν τα εργατικά όπως σε όλα τα προϊόντα όπου τα περισσότερα είναι Made In China, όπως iPhone, PC Parts, κλπ.

Θα δούμε στην πορεία. :-)

Ερώτηση για την εγκατάσταση ώστε να είμαι όσο μπορώ διαβασμένος όταν έρθει ο ψυκτικός.

Πόση απόσταση μπορεί να έχει η εξωτερική με την εσωτερική μονάδα?

Δημοσ.

σπιτι εχω 2 daikin του 97 και ενα Mitsubishi του 2003.

τα daikin ειναι πιο αθορυβα και βγαζουν καλυτερης ποιοτητας αερα απο το Mitsubishi

Δημοσ.

σπιτι εχω 2 daikin του 97 και ενα Mitsubishi του 2003.

τα daikin ειναι πιο αθορυβα και βγαζουν καλυτερης ποιοτητας αερα απο το Mitsubishi

Φέρνεις ψυκτικό να καθαρίσει τα μηχανήματα μια φορά τον χρόνο;

[offtopic]Τα DaIkin βγάζουν καλύτερης ποιότητας αέρα γιατί έχουν φωτοσυνθετικό φίλτρο και τον βγάζουν με περισσότερο οξυγόνο.rolleyes.gifrolleyes.gifrolleyes.gif

Επίσης το νερό που βγάζουν από τον σωλήνα είναι οζονισμένο.[/offtopic]

Δημοσ.

Παιδιά ψάχνω για ένα 12000btu κλιματιστικό inverter. Έχω δεί τη σειρά της toyotomi που φτιάχνεται στην Κίνα γύρω στα 600 ευρώ αλλά με καλά (σύθμφωνα με τον κατασκευαστή) φίλτρα και ιονιστή. Στα 600 ευρώ να το αγοράσω ή να παω σε japan. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ποιότητα αέρα γιατί συνήθως με ενοχλούνε τα κλιματιστικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...