katsikoula Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 παιδια εχω το εξης pc: Asus P6T Deluxe V2 Intel Core i7 920 D0 nVidia GT220 OCZ 3x2GB RAM DDR3 12800 Gold Win7 Ultimate x64 παρατήρησα εδώ και τρεις μέρες το ακόλουθο πρόβλημα με τις RAM: και το OS αλλά και η Mobo διαβάζουν μόνο τα 4 από τα συνολικά 6GB RAM. δλδ το ενα στικάκι είναι άφαντο. μόλις είδα το πρόβλημα για πρώτη φορά έκανα αμέσως restart το pc και λύθηκε. αλλά την επόμενη φορά που άνοιξα το pc πάλι το ίδιο πρόβλημα είχα. τεσπα για να μην τα πολυλογώ όπως είπα δεν είναι πρόβλημα OS γιατί ούτε η μητρική διαβάζει το τελευταίο στικάκι. το παράξενο της υπόθεσης είναι οτι ακόμα και σήμερα οτι θέλει κάνει. δλδ την μια διαβάζει κ το τελευταίο στικάκι RAM ενώ την άλλη όχι. δοκίμασα κ άλλαξα τα slot των RAM αλλά κ πάλι τα ίδια. δοκίμασα και τις RAM μια-μια και δουλευαν μια χαρα. έκανα ενα MemoryCheck απο το OS χωρίς να βρει κάποιο πρόβλημα. θα το αφήσω και το βράδυ να κάνει ενα καλό MemTest. είμαι σίγουρος οτι ειναι πρόβλημα hardware. η μητρική εν το μεταξύ έχει το τελευταίο BIOS. να φανταστείτε τώρα που γάφω αυτό το post το pc διαβάζει κ τις 3 RAM αλλά φαντάζομαι με το που τολμήσω να κάνω restart... έχετε μήπως καμία ιδέα? γιατί είναι λίγο ταλαιπωρία να λύνω ολόκληρη υδρόψυξη για να παω για service Mobo κ RAM....
katsikoula Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 bios update στην μητρική; ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά όπως αναφέρω στο αρχικό post έχει το τελευταίο bios
Sarandis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 δοκιμασες στα αλλα 3 slots; αν και δε νομιζω, το update που αναφερθηκε απο πανω εδωσε λυση σε αντιστοιχο δικο μου προβλημα με τη διαφορα οτι υπηρχε καινουριο bios. δες μην εχουν βγαλει καποιο beta edit: αυτος εδω λεει οτι υπαρχει θεμα συμβατοτητας με τις ocz, ελεγξε το Link
katsikoula Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 δοκιμασες στα αλλα 3 slots; αν και δε νομιζω, το update που αναφερθηκε απο πανω εδωσε λυση σε αντιστοιχο δικο μου προβλημα με τη διαφορα οτι υπηρχε καινουριο bios. δες μην εχουν βγαλει καποιο beta και φυσικά δοκίμασα τα άλλα 3 slots όπως αναφέρω άλλωστε στο αρχικό post. δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο καινούριο BIOS update ούτε beta ούτε stable edit: λοιπόν, ο τύπος στο link που μου έδωσες κατέληξε στο συμπέρασμα οτι αν θες triple channel με 6GB οι OCZ δεν βοηθάνε και πολύ. εγώ όμως πως γίνεται και το είχα μια χαρά το μηχάνημα από τότε που το αγόρασα. με αυτό το σκεπτικό λοιπόν μπήκα στο site του κατασκευαστή και είδα τη συμβατότητα της μητρικής και είδα οτι είναι μια χαρά συμβατές (με το updated bios φυσικά δεν έκανα τον κόπο να δω τι ισχύει με το παλιό bios)!!! ορίστε και το link http://support.asus.com/QVL.aspx?SLanguage=en&p=1&s=29&m=P6T%20Deluxe%20V2&os=&hashedid=iRlP8RG9han6saZx
Sarandis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 απορια, αν τις βαλεις σε single channel τις βλεπει ολες;
katsikoula Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 απορια, αν τις βαλεις σε single channel τις βλεπει ολες; ναι. αυτό εννοούσα στο αρχικό post όταν έλεγα οτι τις δοκίμασα μια-μια
ninos30 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Τι ρεύμα τις δίνεις? Το έχεις στο Auto? Αν ΝΑΙ βάλε χειροκίνητα 1.65. Αν δεν παίξουν ανέβασε ακόμα ένα σκαλί και πες μας EDIT: Βρήκα και αυτό το κουλό! http://www.tomshardware.co.uk/forum/265426-12-asus-deluxe-installed-showing Δες εκεί που λέει magical solution. Και το Post ακριβώς από κάτω. Ψάχνοντας μετά στο ΝΕΤ είδα ότι αρκετοί λύσανε το πρόβλημα έτσι με την συγκεκριμένη Mobo
Sarandis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 αν ψαξεις το net ολοι λενε για bent pins. Με reseating τη cpu θα κανει remapping ετσι κ αλλιως και στο πρωτο boot θα δουλεψει κανονικα.Το ειχα αναφερει τοτε στην gigabyte και μου απαντησαν οτι εχει προβλημα ο imc μου Φυσικα και να το δοκιμασει δεν χανει τιποτα!
ninos30 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δεν μιλάει ακριβώς για αυτό... Αν και με τον συγκεκριμένο ξεκίνησε το πρόβλημα λόγω bent pins. Η λύση δίνεται με "χαλάρωση" της ψύκτρας του επεξεργαστή. Τώρα γιατί η έντονη πίεση στην εν λόγω MB κάνει τον IMC να μην βλέπει το triple-channel άρα και τα τελευταία 2 GB, μην με ρωτάς...
katsikoula Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 τα 3 τελευταία posts φαίνονται πολύ χρήσιμα και θα τα ακολουθήσω αν μου ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα. από εχθές το μεσημέρι μέχρι κ σήμερα κανένα πρόβλημα. αν ξαναγίνει θα χαλαρώσω λίγο πρώτα την υδρόψυξη και μετά θα βάλω συγκεκριμένες τιμές για τις RAM από το BIOS και στο τέλος αν δεν δουλέψει ούτε κ αυτό θα βγάλω τη CPU κ θα την ξαναβάλω. να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας αλλά περισσότερο για το ενδιαφέρον που δείξατε. αν βρεθώ πάλι σε αδιέξοδο θα κάνω post reply
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.