Προς το περιεχόμενο

Wacom διαφορές ανάμεσα σε μοντέλα..

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κοιτάω τις τελευταίες μέρες κάποια μοντέλα της Wacom για ψηφιακές ταμπλέτες, και ομολογώ ότι παρότι μεταξύ άλλων συμβουλεύτηκα και το ίδιο το site της Wacom, δεν το ξεκαθάρισα εντελώς.

Ο λόγος είναι μάλλον, ότι κοιτάω και μεταχειρισμένα παλαιότερα μοντέλα, τα οποία μάλλον έχουν αλλάξει όνομα, ή σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται απλά με κωδικούς τύπου MTE-450, CTE-450 κλπ..

Οι ανάγκες μου δεν είναι τόσο επαγγελματικές (απλά φαντάζομαι πως θα μπορώ με μεγαλύτερη άνεση να κάνω κάποιο editing σε Photoshop πχ), οπότε κοιτάω σε κάτι φθηνό, και από ό,τι έχω καταλάβει μικρό, καθώς το μεγάλο είναι πιο κουραστικό, μιας και απαιτεί μεγαλύτερες κινήσεις του καρπού. Από την άλλη βέβαια σκέφτομαι ότι από την στιγμή που στο tablet η επιφάνεια που δουλεύεις αντιστοιχεί σε ολόκληρη την οθόνη σου (εγώ που έχω και dual monitor δεν έχω ιδέα πώς ακριβώς θα δουλέψει), μια μικρή ταμπλέτα Α6 πχ ίσως προσφέρει μεγάλη ανακρίβεια σε σχέση με την 24άρα οθόνη μου..

Με αυτό κατά νου λοιπόν, αφήνω κατά μέρος τις σειρές Intuos και Cintiq και πάω μάλλον για Bamboo..

Πέρα όμως από αυτά που είναι πιο καινούρια, έχω βρει σε κάτι eBay κλπ, κάτι άλλα μοντέλα, κάτι:

- Graphire4

- Saphire

- ET-0405A-U

και δεν συμμαζεύεται, για τα οποία δεν έχω βρει πολλές συγκεκριμένες πληροφορίες, δεν ξέρω ΠΟΣΟ παλιά είναι, στα χαρακτηριστικά τους φαίνονται να είναι όπως και τα πιο καινούρια (με 512 επίπεδα πίεσης), δεν ξέρω καν αν θα αναγνωρίζονται από τα Windows 7..

Μπορεί κάποιος πιο παλιός χρήστης στις γραφίδες να με βοηθήσει να ξεκαθαρίσω αν και κάτι τέτοια παλιά μοντέλα θα μου κάνουν την δουλειά μου; Γιατί κάποια από αυτά τα βρίσκω σε πολύ χαμηλές τιμές..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...