Προς το περιεχόμενο

No post-no beep σε νέο pc

dantes.00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγες μέρες παρήγγειλα το pc της υπογραφής, και σήμερα επιτέλους έφτασε!

Το πρόβλημα είναι ότι το συνδέω σε οθόνη που παίζει κανονικά από λάπτοτ, και με HDMI και με RGB, αλλά η οθόνη δε λαμβάνει δεδομένα. Τα ανεμιστηράκια λειτουργούν κανονικά (σε κουτί, psu, cpu cooler, gpu cooler) και με τους fan controller οι στροφές ρυθμίζονται κανονικά (άρα μήπως δεν φταίει η μητρική). Κάποι βέβαια ακούγεται περιοδικά (ανά 3-4'') να αυξάνει στροφές κ να τις ρίχνει απότομα...

Λοιπόν, δοκίμασα clearmos εις διπλούν... επίσης δοκίμασα να βγάλω τις μνήμες μία μία, κ να τις αλλάξω θέση... να βγάλω τα καλώδια ρεύματος της μητρικής για λίγο... να αλλάξω θέση PCI στην gpu...τίποτα από όλα αυτά δεν πιάνει. Κ αρχίζω να σκέφτομαι ότι φταίει η κάρτα γραφικών.

Από την άλλη με προβληματίζει ότι δεν ακούγεται κανένα beep με το power on, ενώ έχω αποσυνδέσει σκληρό κ dvd. Δεν θα έπρεπε να βγάζει κάποια beep για σφάλμα;

Υπάρχει περίπτωση στο κατάστημα που τον συναρμολόγησαν (visionstudio) να μην το συνέδεσαν σε μια οθόνη να δουν αν τρέχει;

Δημοσ.

Ερώτηση...

Αν βγάλεις όλα τα τσιπάκια μνήμης και πας να το ανοιξεις μπιμπ ακούς; Λογικά πρέπει να ακούσεις...

Τις συνδέσεις τις τσέκαρες; 8πινο cpu ή 4πινο... Τροφοδοσία κάρτας γραφικών;

Ηχεία έχεις στο Pc;

Δημοσ.

Χαλαρα παιζει να μην το ελεγξαν το pc...

Υπαρχουν φορες ομως το προβλημα δεν εμφανιζεται στο πρωτο ανοιγμα....

Γνωμη μου ειναι να το βαλεις στο κουτι να το πας πισω κ να απαιτησεις καινουριο..!

Τωρα αν εχεις περιεργεια να δεις τι φταιει, ξεκινα τις δοκιμες, με μια δενεικη καρτα γραφικων...!

Δημοσ.

Οκ με τις συνδέσεις, 8pin cpu & 2x6pin gpu.

Ηχεία δεν έχω συνδέσει, τα beep δεν τα κάνει από το εσωτερικό; Θα δοκιμάσω το απόγευμα πάλι, αφού μιλήσω κ με το κατάστημα...

Και η ram εντάξει, τη δοκίμασα σε άλλο pc και μπούταρε κανονικά...

Δημοσ.

Εφόσον σου έδωσαν έτοιμο pc συναρμολογημένο και δεν ανοίγει καν το πας πίσω για έλεγχο και δεν πειράζεις τίποτα εσύ αφού έχεις εγγύηση.

Οχι τίποτα αλλο μπορεί να σου πουν οτι το ανοίξατε και δημιουργήσατε εσείς το πρόβλημα η δεν σας καλύπτουμε τώρα κτλπ

Δημοσ.

Οκ με τις συνδέσεις, 8pin cpu & 2x6pin gpu.

Ηχεία δεν έχω συνδέσει, τα beep δεν τα κάνει από το εσωτερικό; Θα δοκιμάσω το απόγευμα πάλι, αφού μιλήσω κ με το κατάστημα...

Και η ram εντάξει, τη δοκίμασα σε άλλο pc και μπούταρε κανονικά...

Τα μπιμπ εσωτερικά θα τα κάνει ναι. Απλά με τις μνήμες που σου είπα θα δεις αν δουλεύει το μπιμπεράκι το ριμάδι...

Κάνε τους ένα τηλ πάντως... ΚΑΝΟΝΙΚΑ ένα live cd έστω έπρεπε να του βάλουν να τον ξεκινήσουν... Αλλά τεσπα...

Δημοσ.

Επιμένω ότι πρέπει να το πας πίσω και να ζητήσεις να σου δώσουν καινούριο..!

Το μηχάνημα ήταν DOA.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες..!

Δημοσ.

το πας πισω, ειναι ικανοι να σου πουν οτι το χαλασες εσυ. Αν εχεις ορεξη να το σκαλισεις, reseat τον επεξεργαστη! Μου εχει τυχει ενω ηταν κουμπωμενη η ασφαλεια να μην εχει "πιασει", οποτε μολις εβγαλα την ψυκτρα βγηκε και η cpu μαζι! Και στην παραπανω περιπτωση δεν εκανε μπιπ

Δημοσ.

Μετά από επικοινωνία μαζί τους, είπαν ότι τον είχαν δοκιμάσει και ήταν όλα οκ...

Τώρα πρέπει να βρω μια μέρα, ως τις 6 το απόγευμα που λειτουργεί το τμήμα service, για να τα πούμε τηλεφωνικώς, έχοντας μπροστά μου το pc...

Όσο για τα beep, λέει ότι κάποιες mobo δεν έχουν αυτό το internal ηχειάκι...(εκτός κ αν στη δική μου δεν είναι συνδεδεμένο)

Εντωμεταξύ μου έχουν βάλει κ την ψύκτρα οριζόντια, κ εμποδίζει τις μνήμες να κουμπώσουν σε dual channel...μα καλά, κ γω ως νουμπάς, ένα google έκανα, κ βρήκα σε 5'' σελίδα που κουμπώναν την ίδια ψύκτρα σε AM3+ χωρίς να εμποδίζουν τις μνήμες...

Δημοσ.

Γι' αυτό σου είπα απο πάνω βγάλε μνήμες και ξεκίνησέ τον. Να δεις αν θα ακούσεις μπιπ που λογικά πρέπει...

Τεσπα δες τι θα κάνεις μαζί τους και καλή υπομονή...

Δημοσ.

Λοιπόν, έβγαλα τα πάντα εκτός των cpu+cooler (έβγαλα και τη ram). Βεβαιώθηκα ότι υπάρχει internal speaker στο pc, και αφού το άνοιξα, πάλι δεν έχω κανένα beep.

Υποθέτω πια ότι μόνο η mobo μπορεί να φταίει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...