Προς το περιεχόμενο

Μετά απο 11 χρόνια αποχαιρετώ την CRT μου και θέλω γνώμες..


tedsouf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παίδες!

 

Όπως αναφέρω και στον τίτλο ήρθε η στιγμή να πω αντίο στην παλιά μου crt και να αγοράσω monitor μετα απο 11 χρόνια!Η οθόνη ήταν 17αρα Hitachi (cm621 νομιζω) με επίπεδο τζάμι και γενικα πολη καλη εικόνα.Μετά απο τόσα χρόνια όμως εχει πλέον μεγάλο πρόβλημα γεωμετρίας οπότε λέω να την αλλάξω και να κάνω έτσι και λίγο χώρο στο γραφείο :-p .Το θέμα όμως είναι οτι με έχει καλομάθει σε επίπεδο εικόνας (crt γαρ) και επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με οθόνες χρειάζομαι τα φώτα σας.

 

Πέρα απο την συνήθη χρήση μιας οθόνης (web browsing, etc) η μοναδική ''απαιτητική'' εφαρμογή που θα έχει ειναι gaming και αντε καμιά ταινία όταντην πάρω μαζί μου σε κανένα εξοχικό.Επειδή λοιπόν θα την παίρνω μαζί μου σε εκδρομές, για να συνδέω καμιά κονσόλα θα με ενδιέφερε πολύ να έχει hdmi είσοδο για να μην μπλέκω με dvi ανταπτοράκια (σιγά το μπλέξιμο αλλα τεσπα) και έξοδο για ακουστικά για να τη συνδέω σε ηχεία.

Μετα απο διάβασμα στο forum κατέληξα σε μερικά μοντέλα οπότε όποιος έχει εμπειρία ας μου πει την γνώμη του :-)

Αναφέρομαι σε αυτά:

BenQ EW2430

BenQ VW2420H

Dell U2311H

LG IPS231P

LG IPS236V-PN

 

Να συμπληρώσω οτι δεν με παίρνει να δώσω πάνω απο 250 e καθώς μετά το καλοκαίρι μάλλον θα προχωρήσω σε αναβαθμιση (καθότι αλλο η 1280x1024 που έπαιζα στην crt και άλλο η 1920x1080)

 

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

επειδη το μισο insomnia εχει την 2311, εγω θα ψηφισω LG ips231P...!

 

βεβαια οταν πας σε τετοια αναλυση για gaming, ελπιζω να εχεις μια καλη καρτα γραφικων και αναλογο συστημα απο πισω...!!!

Δημοσ.

Βασικά απο reviews που διάβασα δεν βγαίνει ως καλύτερη η dell μεταξύ αυτών αλλά όπως και να έχει εμπιστεύομαι περισσότερο την γνώμη των συμφορουμιτών :-) . Η αλήθεια έιναι οτι η Dell υστερεί λιγο στις συνδέσεις.Εσύ φίλε μου την έχεις την LG ips231P? Τι διαφορά έχει με την LG IPS226V (για την οποία έχω διαβάσει τα καλύτερα). Κάρτα γραφικών έχω αυτή τη στιγμή μια 3870 κουμπωμένη και άλλη μια 3850 512 να κάθετε.όταν κάνω αναβαθμιση θα της βάλω σε CF.Χωρίς antiallising (σε υψηλές αναλύσεις δεν το θεωρώ απαραίτητο,το αντίθετο κιόλας) πιστεύω θα είμαι οκ για τα παιχνίδια που θέλω.

Δημοσ.

Επειδή είναι σίγουρο οτι θα πάθεις ισχυρό τεχνολογικό σοκ από τη μετάβαση CRT 17'' σε TFT 23'' θα σου πρότεινα πριν πατήσεις το power-on στο νέο σου monitor να είσαι κάπου καθισμένος μη λιποθυμήσεις...

Εαν πάρεις και Dell θα σου πρότεινα να έχεις και τον οικογενειακό σου γιατρό από δίπλα... :-D

Δημοσ.

Χαχαχαχαχχα

 

Λες;Μακάρι!Πάντως ασχολούμε αρκετα με οθόνες οπότε ξερώ τι να περιμένω.Απλα ξέμεινα με το crt γιατί ανέβαλα συνεχώς την αναβάθμιση του pcιού.Πάντως είμαι υπέρμαχος των crt και γενικά δύσκολα μια lcd θα με πείσει για το αντιθετο :D

Δημοσ.

Και μόνο για την υγεία των ματιών σου από την ακτινοβολία που έτρωγες τόσα χρόνια, θα έπρεπε να την είχες ήδη αντικαταστήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Δημοσ.

βασικα η 226 ειναι 21,5" οθονη εναντι 23" της 231P.

εγω δεν εχω καποια απο αυτες τις IPS οθονες, αλλα εχω την LG W2361V-PF που φαινεται και στην υπογραφη μου εδω και σχεδον 3 χρονια! ειμαι ευχαριστημενος γιατι και ολες τις θυρες εχει και γρηγορο πανελ ειναι, και το μονο που προφανως υστερει εναντι της DELL 2311 - IPS231 ειναι η αποδοση των χρωματων!!!

 

κοιτα και αυτην http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=21714&catid=730 αντι της IPS231P, γιατι εχει και θυρα HDMI ενω η 231Ρ ΔΕΝ εχει..!!!

ειναι η ιδια ακριβως σειρα με την ips226V!!

Δημοσ.

Κάτοχος της Dell και εξαιρετικά ευχαριστημένος. Τώρα που έχει πέσει και η τιμή της, αποτελεί φοβερό value for money.

Δημοσ.

Ώπ σωστός φίλε cabdik την IPS236V-PN εννοούσα και όχι την IPS226V,μαλλον κάπου έκανα λάθος με τα copy paste :rolleyes:

 

Θερμή παράκληση όποιος έχει μία απο τις παραπάνω, στα σχόλιά του ας αφήσει και εντυπώσεις απο gaming..Ευχαριστώ

Δημοσ.

Άριστες και οι εντυπώσεις στο gaming, χωρίς φαινόμενο ghosting. Η εικόνα της πολύ ξεκούραστη για κάθε χρήση. Χρειάστηκε κάποια στιγμή να κάτσω στην παλιά μου οθόνη (19" TFT) και στα δέκα λεπτά άρχισαν να με ενοχλούν τα μάτια μου, κάτι που φυσικά δεν είχα νιώσει ποτέ όσα χρόνια την χρησιμοποιούσα. Τώρα που έμαθα στα καλά όμως... :P

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Τελικά θα αφήσω την αγορά για μετά απο τις διακοπές (η άδεια μου αρχίζει σημερα :-D ).Τοτε θα κανω ενα μικρό bump στο thread μηπως και κάποιος έχει αγοράσει καμία πέρα απο την Dell!

 

Καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους!

Δημοσ.

Πάρε κι ένα review της 231p (αν εξαιρέσεις την εξωτερική εμφάνιση και τα περισσότερα "περιφερειακά" της 131 κατά τα άλλα ίδια είναι με την 226).

 

Χειρότερη από την U2311 στο Ghosting, καλύτερη στο Input lag. Βέβαια όλα αυτά στα μετροπρογράμματα γιατί Real Life να' χαμε να λέγαμε... Παν-Κατ ίδιες είναι μιας και φοράνε και το ίδιο panel (6-bit e-IPS). H μία CCFL η άλλη LED με τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα της κάθε τεχνολογίας. Στο dithering η LG είναι λίγο καλύτερη, αλλά πάλι υπάρχει. Και οι 2 έχουν καλό after-sales.

 

Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις όποια σου αρέσει περισσότερο σε εξωτερική εμφάνιση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...