pournaras Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Μάστερ Νεκροθαφτίας Μονο μαστερ; Βρωμισε το δωματιο με το που ανοιξα το θρεντ
LongTom Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 λοιπον κυριοι...ακουστε. το πειραμα εγινε!σκοπος του πειραματος ηταν να ειναι το πλοιο αορατο στα ρανταρ.οχι στο ματι,και φυσικα οχι στις ναρκες οπως εγραψε ενας φιλος πιο πανω.το αντιθετο μαλιστα....ηταν πιο ευαλωτο στις μαγνητικες ναρκες,λογω μεγαλυτερου μαγνητικου πεδιου που δημιουργουσε το πλοιο σε σχεση με τα υπολοιπα,μιας κ ολο το πλοιο ηταν σαν ενα μεγαλο πηνιο.εξου κ το πεδιο που δημιουργουσε.τα αποτελεσματα του πειραματος ειναι αγνωστα,αλλα οτι εγινε κατι ειναι 100% σιγουρο,κ αυτο ηταν εμφανες εαν καποιος(γνωστης πχ ηλεκτρολογος πολεμικου ναυτικου) επεβαινε στο πλοιο.η συμπεριφορα του στα ρανταρ ηταν περιεργη,υπηρχαν πολλα "περιττα" καλωδια σε πολλα σημεια του πλοιου,σημεια μη προσβασιμα και πολλες βασεις μετασχηματιστων...οι οποιοι απουσιαζαν.το οτι αυτο το πειραμα ακολουθησαν πολλες φημες κ φανταστικες ιστοριες,ειναι αλλο θεμα,το οποιο ομως δεν αναιρει την πραγματικοτητα.και κατι τελευταιο.το uss eldridge,ηταν ενα αντιτορπιλικο συνοδειας νηοπομπων,η γραμμη παραγωγης του οποιου,καταφερνε κατα τον β'ππ,να αποδιδει ενα πλοιο ανα 3 μερες.ενα καραβι...του σωρου,θα ελεγε κανεις.ομως οι αμερικανοι,μετα τον παροπλισμο του απο το ελληνικο ναυτικο,το ζητησαν πισω για μουσειο...... 0 -Τα liberty που ήταν περισσότερο του σωρού πάλι τα έκαναν μουσεία,όπως και τα LST κ.ο.κ.Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. -Ήταν απομαγνητισμός από ότι δείχνουν τα στοιχεία. Μάστερ Νεκροθαφτίας Ο νεκροί ξαναζούν
_BASSstarlet_ Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Αληθεύει πως το πλοίο δώθηκε στην Ελλάδα, και μετονομάστηκε σε <<Λέων>>;
vasilis123 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2011 ναι, το λεει και στην πρωτη σελιδα του topic
insomniaK Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Το οποίο topic είναι σχεδόν συνομήλικο του πλοίου...
green gordon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 OMG Οταν ξεκινησε αυτο το τοπικ ειχα παρα πολυ μαλλι.
De@th L0rd Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 OMG Οταν ξεκινησε αυτο το τοπικ ειχα παρα πολυ μαλλι. Ποτέ δε το είχα σκεφθεί έτσι να σου πω.
Ntinaras Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2011 Μονο μαστερ; Βρωμισε το δωματιο με το που ανοιξα το θρεντ ελα,βρηκες αφορμη για να καλυψεις τις κλανιες
Tasoskk Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2011 αγορια....ειμαι δεκαεξι χρονια στο πολεμικο ναυτικο.... κατι παραπανω θα ξερω... αυτα που εγραψα,τα λενε συναδελφοι που υπηρετησαν εκει επι χρονια.οποιος θελει περισσοτερες λεπτομερειες,εδω ειμαι. και καλο θα ηταν καποια ξυπνοπουλια να κραταν τις εξυπναδες τους στα χωρια τους,εαν δεν ξερουν -Τα liberty που ήταν περισσότερο του σωρού πάλι τα έκαναν μουσεία,όπως και τα LST κ.ο.κ.Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. -Ήταν απομαγνητισμός από ότι δείχνουν τα στοιχεία. Ο νεκροί ξαναζούν φιλε μου δεν ειπα πως εχει σχεση το ενα με το αλλο,απλα ηθελα να τονισω την διαφορετικοτητα αυτου του αντιτορπιλικου.επισης να σου επισημανω πως τα liberty τα εκαναν μουσειο γιατι οντως ηταν ενα ιστορικο πλοιο,κατι που δεν ισχυει για μια απλη κλαση αντιτορπιλικου οπως αυτη της κλασης cannon οπου ανηκε το Λεων.οσο για τον απομαγνητισμο...κατι δεν εχεισ καταλαβει καλα.τα πλοια εχουν απο μονα τους στατικο ηλεκτρισμο,κ κατα τακτικα χρονικα διαστηματα περναν μια διαδικασια απομαγνητισμου,ωστε να ειναι λιγοτερο ευαλωτα στις μαγνητικες ναρκες.το Λεων,λογω των μεγαλων κ εξτρα μετασχηματιστων που εφερε,ο απομαγνητισμος του ηταν αρκετα πιο δυσκολος απο τα υπολοιπα πλοια. οποιος φυσικα διαφωνει,ειναι δικαιωμα του,απλα εγω δεχομαι την αποψη του μονο εαν εχει επιχειρηματα κ οχι γιατι θεωρει την ιστορια αυτη,επιστημονικης φαντασιας....
pournaras Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 αγορια....ειμαι δεκαεξι χρονια στο πολεμικο ναυτικο.... κατι παραπανω θα ξερω... αυτα που εγραψα,τα λενε συναδελφοι που υπηρετησαν εκει επι χρονια.οποιος θελει περισσοτερες λεπτομερειες,εδω ειμαι. και καλο θα ηταν καποια ξυπνοπουλια να κραταν τις εξυπναδες τους στα χωρια τους,εαν δεν ξερουν φιλε μου δεν ειπα πως εχει σχεση το ενα με το αλλο,απλα ηθελα να τονισω την διαφορετικοτητα αυτου του αντιτορπιλικου.επισης να σου επισημανω πως τα liberty τα εκαναν μουσειο γιατι οντως ηταν ενα ιστορικο πλοιο,κατι που δεν ισχυει για μια απλη κλαση αντιτορπιλικου οπως αυτη της κλασης cannon οπου ανηκε το Λεων.οσο για τον απομαγνητισμο...κατι δεν εχεισ καταλαβει καλα.τα πλοια εχουν απο μονα τους στατικο ηλεκτρισμο,κ κατα τακτικα χρονικα διαστηματα περναν μια διαδικασια απομαγνητισμου,ωστε να ειναι λιγοτερο ευαλωτα στις μαγνητικες ναρκες.το Λεων,λογω των μεγαλων κ εξτρα μετασχηματιστων που εφερε,ο απομαγνητισμος του ηταν αρκετα πιο δυσκολος απο τα υπολοιπα πλοια. οποιος φυσικα διαφωνει,ειναι δικαιωμα του,απλα εγω δεχομαι την αποψη του μονο εαν εχει επιχειρηματα κ οχι γιατι θεωρει την ιστορια αυτη,επιστημονικης φαντασιας.... Αγαπητε Τασο, επειδη περασα κι εγω ξωφαλτσα απο εκει κοντα (λιγο πριν ξεκινησεις, 92 ΣΤ'), εχω να σου πω οτι κανεις δε αμφισβητει οτι πειραματα με βαση τα στοιχεια που υπαρχουν, δειχνουν να εγιναν πανω στο συγκεκριμενο πλοιο. Τωρα το αν ηταν επιτυχη η οχι αυτο θα το κρινει η ιστορια. Απλα ο χαβαλες ξεκινησε για το ξεθαψιμο του θεματος το οποιο ειχε ξεκινησει το 2002
LongTom Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2011 φιλε μου δεν ειπα πως εχει σχεση το ενα με το αλλο,απλα ηθελα να τονισω την διαφορετικοτητα αυτου του αντιτορπιλικου.επισης να σου επισημανω πως τα liberty τα εκαναν μουσειο γιατι οντως ηταν ενα ιστορικο πλοιο,κατι που δεν ισχυει για μια απλη κλαση αντιτορπιλικου οπως αυτη της κλασης cannon οπου ανηκε το Λεων.οσο για τον απομαγνητισμο...κατι δεν εχεισ καταλαβει καλα.τα πλοια εχουν απο μονα τους στατικο ηλεκτρισμο,κ κατα τακτικα χρονικα διαστηματα περναν μια διαδικασια απομαγνητισμου,ωστε να ειναι λιγοτερο ευαλωτα στις μαγνητικες ναρκες.το Λεων,λογω των μεγαλων κ εξτρα μετασχηματιστων που εφερε,ο απομαγνητισμος του ηταν αρκετα πιο δυσκολος απο τα υπολοιπα πλοια. οποιος φυσικα διαφωνει,ειναι δικαιωμα του,απλα εγω δεχομαι την αποψη του μονο εαν εχει επιχειρηματα κ οχι γιατι θεωρει την ιστορια αυτη,επιστημονικης φαντασιας.... Τα πλοία της κλάσης Liberty ήταν περισσότερο του σωρού(με 2.700+ σε 4 χρόνια με κάποια να διαλύονται σε καταιγίδες λόγω κακής κατασκευής). Όπως το βλέπω δεν είναι λογικά αυτά που λες γιατί ονομάζεις τα αντιτορπιλικά του κιλού δίχως κάτι ιδιαίτερο(και άρα ανάξια για μουσείο)και τα LIberty σαν ιστορικά κειμήλια.Αυτά τα 2 είναι τυπικά αμερικάνικα πλοία της εποχής,κακή κατασκευή και πολύ δράση.Λοιπόν δεν έχει νόημα αυτό που ισχυρίζεσαι για το canon. Οι αμερικάνοι ζήτησαν το Αετός(Slater) γιατί ήταν ένα από τα 2 υπάρχοντα πλοία του τύπου που υπάρχουν ακόμη στον κόσμο(και το μόνο σε πλόιμη κατάσταση). Λογικό να το ζήτησαν σαν μουσείο.Κάτι που βέβαια καταρρίπτει τα λεγόμενα σου περί ύποπτης επιστροφής. Για το θέμα του απομαγνητισμού δεν είπα κάτι το διαφορετικό.Είπα ότι ήταν μάλλον πείραμα απομαγνητισμού,δεν ανέφερα λεπτομέρειες ούτε έδωσα χρονικό ορίζοντα. Από ότι ξέρω ήταν μια προσπάθεια/πείραμα για μονιμότερο και αποτελεσματικότερο απομαγνητισμό για να αντισταθμίσει τις νεοεισαχθείσες εξελιγμένες μαγνητικές νάρκες(εξελίχθηκαν στα τέλη του '30).
Tasoskk Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Τα πλοία της κλάσης Liberty ήταν περισσότερο του σωρού(με 2.700+ σε 4 χρόνια με κάποια να διαλύονται σε καταιγίδες λόγω κακής κατασκευής). Όπως το βλέπω δεν είναι λογικά αυτά που λες γιατί ονομάζεις τα αντιτορπιλικά του κιλού δίχως κάτι ιδιαίτερο(και άρα ανάξια για μουσείο)και τα LIberty σαν ιστορικά κειμήλια.Αυτά τα 2 είναι τυπικά αμερικάνικα πλοία της εποχής,κακή κατασκευή και πολύ δράση.Λοιπόν δεν έχει νόημα αυτό που ισχυρίζεσαι για το canon. Οι αμερικάνοι ζήτησαν το Αετός(Slater) γιατί ήταν ένα από τα 2 υπάρχοντα πλοία του τύπου που υπάρχουν ακόμη στον κόσμο(και το μόνο σε πλόιμη κατάσταση). Λογικό να το ζήτησαν σαν μουσείο.Κάτι που βέβαια καταρρίπτει τα λεγόμενα σου περί ύποπτης επιστροφής. Για το θέμα του απομαγνητισμού δεν είπα κάτι το διαφορετικό.Είπα ότι ήταν μάλλον πείραμα απομαγνητισμού,δεν ανέφερα λεπτομέρειες ούτε έδωσα χρονικό ορίζοντα. Από ότι ξέρω ήταν μια προσπάθεια/πείραμα για μονιμότερο και αποτελεσματικότερο απομαγνητισμό για να αντισταθμίσει τις νεοεισαχθείσες εξελιγμένες μαγνητικές νάρκες(εξελίχθηκαν στα τέλη του '30). αντε παλι.. να πω κατι τελευταιο. τα liberty εγινα μουσειο γιατι σηκωσαν μεγαλο μερος της εμπορικης ναυτιλιας ανα τον κοσμο τις δεκαετιες μετα τον πολεμο.να σε πληροφορησω πως για τον ιδιο ακριβως λογο υπαρχει ενα και μοναδικο liberty στο λιμανι του Πειραια,το οποιο εχει μετατραπει σε μουσειο απο το ΥΕΝ.αντιθετως αυτα τα αντιτορπιλικα τα χρονια μετα τον πολεμο αρχισαν να αποσυρονται.δηλαδη η θητεια τους ηταν σχετικα μικρη,εαν σκεφτεις οτι ενα πολεμικο πλοιο σε γενικες γραμμες υπηρετει απο 30 εως 40 χρονια. τωρα για το πειραμα:ΔΕΝ ηταν πειραμα απομαγνητισμου.ηταν πειραμα ωστε να εχει χαλημο ιχνος στα ρανταρ,η΄ακομα και καθολου ιχνος.δηλαδη στις οθονες ,ειτε να μην εμφανιζεται,ειτε να εμφανιζεται αμυδρα.αυτο θα επιτυγχανονταν με τη δημιουργια ενος μαγνητικου πεδιου γυρω απο το πλοιο.(οπως ειναι γνωστο τα ρανταρ λειτουργουν με εκπομπη ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας).το μαγνητικο αυτο πεδιο θα το πετυχαιναν με μεγαλες γεννητριες και πολλα καλωδια που θα "τυλιγαν"εσωτερικα το πλοιο,μετατρεποντας το σε ενα μεγαλο πηνιο(τα πηνια μολις διαπεραστουν απο ηλεκτρικο πευμα δημιουργουν μαγνητικο πεδιο). μια λοιπον παρενεργεια αυτου του πειραματος ηταν ο δυσκολος απομαγνητισμος του πλοιου,διαδικασια που οπως προαναφερα σε προηγουμενο ποστ,γινεται για να καταστησει τα πλοια λιγοτερο ευαλωτα στις μαγνητικες ναρκες.
LongTom Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2011 αντε παλι.. να πω κατι τελευταιο. τα liberty εγινα μουσειο γιατι σηκωσαν μεγαλο μερος της εμπορικης ναυτιλιας ανα τον κοσμο τις δεκαετιες μετα τον πολεμο.να σε πληροφορησω πως για τον ιδιο ακριβως λογο υπαρχει ενα και μοναδικο liberty στο λιμανι του Πειραια,το οποιο εχει μετατραπει σε μουσειο απο το ΥΕΝ.αντιθετως αυτα τα αντιτορπιλικα τα χρονια μετα τον πολεμο αρχισαν να αποσυρονται.δηλαδη η θητεια τους ηταν σχετικα μικρη,εαν σκεφτεις οτι ενα πολεμικο πλοιο σε γενικες γραμμες υπηρετει απο 30 εως 40 χρονια. τωρα για το πειραμα:ΔΕΝ ηταν πειραμα απομαγνητισμου.ηταν πειραμα ωστε να εχει χαλημο ιχνος στα ρανταρ,η΄ακομα και καθολου ιχνος.δηλαδη στις οθονες ,ειτε να μην εμφανιζεται,ειτε να εμφανιζεται αμυδρα.αυτο θα επιτυγχανονταν με τη δημιουργια ενος μαγνητικου πεδιου γυρω απο το πλοιο.(οπως ειναι γνωστο τα ρανταρ λειτουργουν με εκπομπη ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας).το μαγνητικο αυτο πεδιο θα το πετυχαιναν με μεγαλες γεννητριες και πολλα καλωδια που θα "τυλιγαν"εσωτερικα το πλοιο,μετατρεποντας το σε ενα μεγαλο πηνιο(τα πηνια μολις διαπεραστουν απο ηλεκτρικο πευμα δημιουργουν μαγνητικο πεδιο). μια λοιπον παρενεργεια αυτου του πειραματος ηταν ο δυσκολος απομαγνητισμος του πλοιου,διαδικασια που οπως προαναφερα σε προηγουμενο ποστ,γινεται για να καταστησει τα πλοια λιγοτερο ευαλωτα στις μαγνητικες ναρκες. Επειδή βλέπω ότι δεν καταλαβαινόμαστε(ούτε βγάζουμε άκρη) ας το αφήσουμε.
xreokopia Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2011 Εγω υπηρετησα σε πλοιο που ηταν αγκυροβολημενο ακριβως διπλα απο το Α/Τ ΛΕΩΝ, στις αρχες της δεκαετιας του '90. Τοτε ηταν ηδη παροπλισμενο. Οι ναυτες που ηταν μεσα(καποιοι μαλιστα σειρα μου) μου ειπαν οτι δεν ειχαν προσεξει/ακουσει τιποτα το ιδιαιτερο. Πριν λιγα χρονια στην εκπομπη του Χαρδαβελλα ακουσα οτι εχει γινει πλεον παλιοσιδερα. Τωρα περι ταξιδιου στο χρονο, ε αυτο μονο ο Θεος το κανει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.