Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πλεον παρα πολλοι δ/υ βρισκονται σε απογνωση γιατι ξεροντας οτι ειχαν καλο και μονιμο μισθο, πηραν ενα σπιτι, η εκαναν ενα γραφειο για τα παιδια τους, και τωρα δεν εχουν να το πληρωσουν.

ΛΟΛ! Να σου πω την αλήθεια αυτό σηκώνει τρελό τρολλινγκ αλλα θα κάνω πως δεν το σκευτικα.

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατι;

Εγραψα και παραπανω. Αδυναμος οικονομικα δημοσιος τομεας παιρνει μπαλα αμεσα και τον ιδιωτικο.

Αν ο δημ υπαλληλος απο 1500 παει στα 1000ευρω, θα σταματησει να κανει αγορες που εκανε, οι επιχειρησεις θα εχουν λιγοτερα εσοδα, θα αρχισουν να ριχνουν μισθους, να βαζουν ελαστικα ωραρια στους υπαλληλους, θα τους βαζουν να δουλεουν υπερωριες απληρωτες, θα θα θα, μεχρι που θα κλεισουν.

Και ετσι ο δημοσιος υπαλληλος απο 1500 εμεινε με 1000 και ο πρωην ιδιωτικος υπαλληλος των 800 ευρω θα ειναι ευτυχισμενος που μειωσαν το μισθο στους ΔΥ αλλα ΚΑΙ απολυμενος με 0 ευρω εισοδημα πλεον. Αν οχι απολυμενος/ανεργος τοτε σιγουρα με λιγοτερα εργασιακα δικαιωματα.

Τα παραπανω δε σημαινουν οτι δεν πρεπει να αγγιξει κανεις τα κακως κειμενα του δημοσιου τομεα. Πρεπει να απολυσουν πολυ προσωπικο καταρχην που πανε και παιζουν ταβλι (via facebook πλεον) γιατι ειναι υπεραριθμοι. Και μετα βλεπουμε...

Δημοσ.

όσο για το ότι αποτελεί χαρμόσυνη είδηση για μερικούς είναι διότι οτι αισθάνονται κάποια δικαίωση.

σκέψου και μια άλλη παράμετρο γιατί αποτελεί χαρμοσυνη είδηση:

το γνωρίζουν και οι πέτρες ότι οι περισσότεροι Δ/Υ έχουν μπει στη θέση βυσματικά. το χειρότερο για μένα όμως δεν είναι αυτό αλλά το γεγονός ότι είναι άχρηστοι. μπήκαν που μπήκαν βυσματικά αν είχαν και κάποιες γνώσεις πάει στο διάολο... αλλά πολλοί από αυτούς ούτε το word δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν.

πως θα φαινόταν στον καθένα να βλέπει άτομα χωρίς προσόντα να παίρνουν μισθούς 2χ+ απο ότι άλλοι με γνώσεις;

περιμένεις λοιπόν να μη χαρούν οι δεύτεροι; θεωρείς έχουν άδικο;

λέμε να δουλεύουν μαζί ΥΙ/ΔΥ για το συμφέρον τους.

πως να γίνει αυτό όταν ο Δ/Υ έχει "προδώσει" τη συμμαχία από την αρχή;

είσαι σε μια θέση εις βάρος κάποιου άλλου και μετά ζητάς τη βοήθεια του;

Δημοσ.

Δεν με συμφέρει να μειώσουν τους μισθούς στους δημοσιους υπαλληλους .. αν και δεν είμαι εγώ και πάλι ζημιώνομε.

Από την στιγμή που στην γιορτή και στα γενέθλια μου λαμβάνω δώρα από συγγενείς δημοσιους υπαλληλους ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει πριν χαρείτε γιατί ίσως και εσείς να ζημιώνεστε και να μην το έχετε σκεφτεί.

Έχω τρομοκρατηθεί με αυτά που λέγονται. :ph34r: :ph34r: :ph34r: :ph34r:

Δημοσ.

οι ιδιωτικοι που χαιρονται για τους δημοσιους που κοβονται οι μισθοι τους,τους βλεπω ηδη να κλαιγονται επειδη θα τους απολυσουν διοτι κανεις δε παταει στα μαγαζια που δουλευουνε

αν κοψουν μισθο απο τον δημοσιο,να ξερεις οτι ειναι ο τελευταιος πελατης που εμπαινε στο μαγαζι σου,γιατι ηταν ο τελευταιος που ειχε ενα ποσοστο λεφτων να ξοδεψει

επισης ηταν ενας απο τους λιγους που δηλωνε ολο το εισοδημα και πληρωνε ολους τους φορους

εσυ ιδιωτικε και το αφεντικο σου πληρωνες? :rolleyes:

Ο ιδιωτικός δεν πλήρωνε συνήθως γιατί ήταν τόσο γαμάτος ο μισθός του που ήταν κάτω του αφορολογήτου αλλά τώρα με τα 8000 ευρώ αφορολόγητο όπως καταλαβαίνεις αλλάζουνε τα πράγματα. Επίσης και ο ΦΠΑ είναι φόρος αλλά έμμεσος . Και υπάρχουν και τα τέλη και διάφορα καινούργια κόλπα που μονίμως βρίσκουν για να τα σκάνε άπαντες.

Όσο για αυτό με τα δάνεια μπορείς να πας για διακανονισμό και αν η τράπεζα αρνηθεί πας ειρηνοδικείο .

Δηλαδη θα επρεπε να χαιρομαι που δουλευω 10ωρο για 1000 ευρω για να μπορει το Δημοσιο να πληρωνει εναν τυπο που ξυνεται 5-6 ωρες τη μερα και παιρνει 3000 ευρω το μηνα, απλα επειδη αυτος θα μπορει να εχει αρκετα λεφτα για να ερχεται στο μαγαζι μου και να μπορει να ξοδευει αρκετα λεφτα ωστε το μαγαζι μου να συντηρειται και να μπορει να μου δινει 1000 ευρω για 10 ωρες δουλεια τη μερα?

Μαιστα...

Έτσι όπως το είπες μου ακούγεται λίγο αστείο τώρα... :mrgreen:

Δημοσ.

Υ.Γ παιδιά μην αναφέρει κανείς την κατσίκα του γείτονα. έχει καταντήσει γραφικό.

Γιατι ειμαστε Ελληνες και το βασικο μας προβλημα ειναι η κατσικα του γειτονα.

:-D

όταν η κατσίκα του γείτονα μπαίνει στην αυλή μου και τρώει τα πάντα, είναι πρόβλημα

Δημοσ.

σε αυτό έχεις δίκιο αλλά....

αν ο μισθός του ΔΥ δεν επηρέαζε εμένα δε θα μ ένοιαζε.

από τη στιγμή όμως που στη χώρα υπάρχει οικονομικό πρόβλημα και η κυβέρνηση έχει πάρει τόσα δυσάρεστα μέτρα για τους πολίτες και οι ΔΥ εξακολουθούν να έχουν αυτά τα προνόμια, τότε με ενδιαφέρει το θέμα.

Δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά,αλλά έχουν ποτίσει το μυαλό του κόσμου 100 κιλά βλακεία. Έλεος πια.

Ξέρεις τι σε επηρεάζει σαν πολίτη και πως δημιουργείται το οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα;

Δεν είναι κανένας μισθός του δημοσίου. Είναι η φοροδιαφυγή που λαμβάνει χώρα στην αγορά, όχι στο δημόσιο. Τι έχει γίνει για τη φοροδιαφυγή; τίποτα.

Υπήρχε φάση που δήλωνα να ίδια χρήματα με το αφεντικό μου στη δουλειά. ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ.ο ΔΥ πληρώνει το μερίδιό του σε φόρους, δεν τη γλυτώνει, όσο εισόδημα και να έχει.Το ίδιο και ο ΙΥ.

Μας κερνάνε βλακεία κάθε μέρα οι πολιτικοί και τα φερέφωνά τους και μεις μετά τα αναπαραγάγουμε.

Δημοσ.

Δεν με συμφέρει να μειώσουν τους μισθούς στους δημοσιους υπαλληλους .. αν και δεν είμαι εγώ και πάλι ζημιώνομε.

Από την στιγμή που στην γιορτή και στα γενέθλια μου λαμβάνω δώρα από συγγενείς δημοσιους υπαλληλους ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει πριν χαρείτε γιατί ίσως και εσείς να ζημιώνεστε και να μην το έχετε σκεφτεί.

Έχω τρομοκρατηθεί με αυτά που λέγονται. :ph34r: :ph34r: :ph34r: :ph34r:

Εσυ δεν υπαρχει λογος να τρομοκρατηθεις αφου θα πας να ζησεις στη Ζιμπαμπουε με τους Μασαι κυνηγωντας αγρια ζωα αφου πρωτα τα ναρκωνεις κανοντας τους μαγεια που σου μαθανε σε τρολλευ thread

Δημοσ.

Επίσημα στοιχεία:

Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι δηλώνουν το 76% του συνολικού εισοδήματος φυσικών προσώπων και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι το 4%.

Συνεχίστε εσείς να μιλάτε για μισθούς.

Τα 20% του μισθού που κόψαν από τους ΔΥ και τα άπειρα που έχουν κοπεί στον ιδιωτικό, ισοδυναμούν με δυο τρεις μαύρες πωλήσεις το μήνα για μια επιχείρηση. Δηλαδή μια επιχείρηση στις 50 πωλήσεις το μήνα ή στις 50 παροχές υπηρεσιών το μήνα να μην κόψει 2-3 αποδείξεις. Τόσο είναι.

Στην πραγματικότητα το εισόδημα που δηλώνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας γενικά δεν είναι ούτε το μισό από αυτά που βγάζει, ή είναι σχεδόν το μισό. Η εμπειρία μου αυτό λέει.

Φυσικά κανένα τηλεοπτικό κανάλι και κανέναν πολιτικό δε συμφέρει μια τέτοια κουβέντα. Και όσο μεγαλώνει η τάξη μεγέθους το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται. Δηλαδή σε μια μεγάλη επιχείρηση καταλαβαίνεται τι αντιστοιχεί.

Δημοσ.

Χοντρα-χοντρα, στην Ελλαδα μπηκαν καποια λεφτα απο την δεκαετια του 80 και μετα.

Τα λεφτα αυτα κανονικα επρεπε να πανε σε εργα αναπτυξης ωστε να αποδωσουν κι αλλα λεφτα.

Αντι να γινει αυτο λοιπον, τα χρηματα αυτα πηγαν κυριως στο Ελληνικο Δημοσιο κατα την 10ετια του 80, οποτε και 5πλασιαστηκαν οι ΔΥ και 10πλασιαστηκαν οι μισθοι τους, και σε καποια εργα στις επομενες δυο δεκαετιες-απο οπου και επωφεληθηκε και ο ιδιωτικος τομεας.

Ειχαμε λοιπον τοσα χρονια στην Ελλαδα εναν δημοσιο τομεα με παχυλοτατους μισθους, παραγωγικοτητα κοντα στο απολυτο μηδεν, και εναν ιδιωτικο τομεα ο οποιος καταφερνε και τα εβγαζε περα κυριως αν ειχε παρε-δωσε με το δημοσιο. Ενιοτε το δημοσιο στεκοταν και εμποδιο στον ιδιωτικο τομεα.

Στον ιδιωτικο τομεα υπηρχαν επιχειρηματικα κριτηρια. Δηλαδη αν ησουν καλος στην δουλεια σου, παρηγαγες. Αρα ειχες κερδος. Το κερδος αυτο αυξανοταν οσο αυξανες τα εσοδα (παραγωγικοτητα) σου και μειωνες τα εξοδα σου (μισθους ας πουμε).

Στο δημοσιο δεν υπηρχαν αυτα τα κριτηρια. Ειτε ξυνοσουν ειτε παραξυνοσουν, τον μισθο σου τον επαιρνες.

Ενας κουμπαρας λοιπον ηταν ολο αυτο το πραγμα. Ενας κουμπαρας στον οποιον εβαζαν 70 δρχ οι ιδιωτικοι υπαλληλοι και 30 οι δημοσιοι για να παιρνουν 80 δρχ οι δημοσιοι και 20 οι ιδιωτικοι.

Γιαυτο και το δημοσιο εγινε το ονειρο του Ελληνα, μολις εβγαινε μια προκυρηξη για λουστρος στο δημοσιο τρελαινομασταν ολοι και καναμε 200.000 αιτησεις για 5 θεσεις. Και αν τυχον ειχαμε καλυτερο βυσμα και παιρναμε την θεση η μαμα μας εβαζε τα κλαμματα απο συγκινηση.

Αυτο ειναι "να ψοφησει η κατσικα του διπλανου"?

Δημοσ.

Ναι δεν αμφιβάλλω ούτε διαφωνώ, το δημόσιο είναι αρκετά διογκωμένο και πρέπει να μειωθεί σταδιακά. Η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων θα φέρει και αύξηση παραγωγικότητας.

Δεν είναι όμως το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας στο οποίο το έχουμε αναγάγει τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ.

ΓΙα εξηγησε ρε οικονομολογε

(Δεν ηταν βρισια το μπολντ)

Λιγες γνωσεις πολιτικης οικονομιας εχω, αλλα αυτο που πιστευω οτι θα γινει , ειναι οτι θα μειωθουν τοσο οι μισθοι των ΔΥ , οσο και των ΙΥ.

παρε μια ιδεα απο αυτα που εγραψε ο Οργασμικος.η λεξη-κλειδι ειναι: παραγωγη

Χοντρα-χοντρα, στην Ελλαδα μπηκαν καποια λεφτα απο την δεκαετια του 80 και μετα.

Τα λεφτα αυτα κανονικα επρεπε να πανε σε εργα αναπτυξης ωστε να αποδωσουν κι αλλα λεφτα.

Αντι να γινει αυτο λοιπον, τα χρηματα αυτα πηγαν κυριως στο Ελληνικο Δημοσιο κατα την 10ετια του 80, οποτε και 5πλασιαστηκαν οι ΔΥ και 10πλασιαστηκαν οι μισθοι τους, και σε καποια εργα στις επομενες δυο δεκαετιες-απο οπου και επωφεληθηκε και ο ιδιωτικος τομεας.

Ειχαμε λοιπον τοσα χρονια στην Ελλαδα εναν δημοσιο τομεα με παχυλοτατους μισθους, παραγωγικοτητα κοντα στο απολυτο μηδεν, και εναν ιδιωτικο τομεα ο οποιος καταφερνε και τα εβγαζε περα κυριως αν ειχε παρε-δωσε με το δημοσιο. Ενιοτε το δημοσιο στεκοταν και εμποδιο στον ιδιωτικο τομεα.

Στον ιδιωτικο τομεα υπηρχαν επιχειρηματικα κριτηρια. Δηλαδη αν ησουν καλος στην δουλεια σου, παρηγαγες. Αρα ειχες κερδος. Το κερδος αυτο αυξανοταν οσο αυξανες τα εσοδα (παραγωγικοτητα) σου και μειωνες τα εξοδα σου (μισθους ας πουμε).

Στο δημοσιο δεν υπηρχαν αυτα τα κριτηρια. Ειτε ξυνοσουν ειτε παραξυνοσουν, τον μισθο σου τον επαιρνες.

Ενας κουμπαρας λοιπον ηταν ολο αυτο το πραγμα. Ενας κουμπαρας στον οποιον εβαζαν 70 δρχ οι ιδιωτικοι υπαλληλοι και 30 οι δημοσιοι για να παιρνουν 80 δρχ οι δημοσιοι και 20 οι ιδιωτικοι.

Γιαυτο και το δημοσιο εγινε το ονειρο του Ελληνα, μολις εβγαινε μια προκυρηξη για λουστρος στο δημοσιο τρελαινομασταν ολοι και καναμε 200.000 αιτησεις για 5 θεσεις. Και αν τυχον ειχαμε καλυτερο βυσμα και παιρναμε την θεση η μαμα μας εβαζε τα κλαμματα απο συγκινηση.

Αυτο ειναι "να ψοφησει η κατσικα του διπλανου"?

Δεν είναι όμως το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας στο οποίο το έχουμε αναγάγει τα τελευταία χρόνια.

oχι βεβαια.αυτο ειναι το νουμερο 2.

το νουμερο 1 ειναι να μπουν φυλακη τα λαμογια και να γινει κατασχεση της περιουσιας τους.ολα τα λαμογια.

Δημοσ.

το δημοσιο εχει 2 προβληματα

κατα πρωτον εχει υπηρεσιες με υπεραριθμο προσωπικο και ατομα που καθονται σε ενα γραφειο με 0-νικες ευθυνες και μισθο Χ-ευρω και ταυτοχρονα υπηρεσιες(πχ νοσοκομεια μεθ) που υπολειτουργουν λογω ελλειψεως προσωπικου

και κατα δευτερον μια παρεξηγημενη σιγουρια λογω μονιμοτητας

δεν ειπε κανεις να εχουν καθε μερα αγχος για τη θεση τους ,αλλα να μην οδηγουμαστε και στο αλλο ακρο του να κανει ο καθενας οτι θελει γιατι ξερει οτι την θεση του δε την χανει

δε πιστευω οτι ειναι τοσο θεμα του ποσα παιρνει ο ενας και ποσα ο αλλος γιατι ΔΥ και ΙΥ ειναι συγκοινωνουντα δοχεια,αμα πεσει ο ενας πεφτει και ο αλλος

επισης τα 800ε(τυχαιο ποσο) μπορει να ειναι καλος μισθος για καποιον 25 ετων αλλα μοιαζουν ψιχουλα για καποιον που εχει και 2-3 παιδια με υποχρεωσεις να τρεχουν(αντε πες στο παιδι σου "σορρυ αλλα δε μπορω να σε σπουδασω")

εγω πιστευω οτι το ολο θεμα δημοσιοι vs ιδιωτικοι υπ. ειναι αλλη μια απτις πολλες βλακεις που μας διακατεχουν(κατι σαν το παο vs οσφπ, βορρας vs νοτος κλπ κλπ)

αμα υπηρχε κρατος ουτε αυθαιρεσια θα υπηρχε στον ιδιωτικο τομεα που αντιμετωπιζουν πλεον συχνα τους εργαζομενους σαν αντικειμενα ουτε αυθαιρεσια στο δημοσιο τομεα που ο καθενας κολυμπαει μεχρι εκει που φτανει η επιρροη του βυσματος του

η ελλειψη κρατους ειναι πιστευω το προβλημα, ολα τα αλλα του στυλ "μαζι τα φαγαμε" και "κακοι δυ/ιυ/κλπ" ειναι για εσωτερικη καταναλωση ,να χουμε κατι να ασχολουμαστε και να μη βλεπουμε το δασος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...