Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ζητας να σου κανω οικονομικη μελετη για το τι θα συμβει στον ιδιωτικο τομεα αν μεινουν 500.000 ανεργοι (χωρις αγοραστικη δυναμη δηλαδη) και μειωθουν οι αποδοχες στους υπολοιπους 500.000 (με μειωμενη αγοραστικη δυναμη δηλαδη)?

Δεν ειμαι οικονομολογος για να σου αναφερω τις λεπτομερειες που ζητας, αλλα δεν ειμαι και αβγαλτος στην αγορα εργασιας ωστε να μην μπορω να αντιληφθω τις επιπτωσεις ενος τετοιου γεγονοτος.

δεν ζητησα οικονομικη μελετη.ζητησα στοιχεια,παραδειγματα απο την πραγματικη ζωη και απο τις μελετες που φανταζομαι θα εχουν κανει οι ειδικοι του χωρου.

σε αλλες χωρες τι συνεβει οταν κανανε μεγαλες δημοσιονομικες αλλαγες; πως επιδρασε μακροπροθεσμα τον επαγγελματικο τομεα και την οικονομια γενικοτερα;

λες οτι δεν εισαι αβγαλτος απο την αγορα.δωσε μου μια εικονα απο τις εμπειριες σου για το πως οι απολυσεις δημοσιων υπαλληλων επηρεασανε αρνητικα την αγορα μακροπροθεσμα.

οι μελετες των ειδικων του χωρου τι λενε; υπαρχει σχετικη αρθρογραφια με αντικειμενικα δεδομενα και συμπερασματα, την οποια φανταζομαι εχεις διαβασει και μπορεις να μου παραθεσεις περιληπτικα;

επειδη ησουν πολυ σιγουρος οταν ειπες πως οι απολυσεις στον ΔΥ θα φερει την καταστροφη στον ιδιωτικο κεφαλαιο και θελω να την μεταφερεις και σε μενα προκειμενου να δεκτω οτι οντως ετσι θα ειναι το τελικο αποτελεσμα.

περιμενω.

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν μπορεις να απαντησεις αλλα ξερεις σιγουρα οτι μονο κακο θα συμβει αν γινουν σαρωτικες αλλαγες στις ΔΕΚΟ και στον δημοσιο τομεα.

μας επεισες.

Δημοσ.

To οτι εσκεμμενα δεν απανταω δε σημαινει οτι αδυνατω να βρω επιχειρηματα, αλλα οτι αποφευγω να συνεχισω τις ερωταπαντησεις μαζι σου, για συγκεκριμενους λογους, κυριως γιατι το θεωρω παντελως ανουσιο και ανοητο.

Οταν εγω γραφω:

Τα παραπανω δε σημαινουν οτι δεν πρεπει να αγγιξει κανεις τα κακως κειμενα του δημοσιου τομεα. Πρεπει να απολυσουν πολυ προσωπικο καταρχην που πανε και παιζουν ταβλι (via facebook πλεον) γιατι ειναι υπεραριθμοι. Και μετα βλεπουμε...

και εσυ μου απαντας:

δεν μπορεις να απαντησεις αλλα ξερεις οτι μονο κακο θα συμβει αν γινουν σαρωτικες αλλαγες στις ΔΕΚΟ και στον δημοσιο τομεα.

μας επεισες.

Καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα συνενοησης/συζητησης.

Αν μιλαγαμε αλλη γλωσσα μπορει να συνεννουμασταν καλυτερα.

Επισης οταν για να ενισχυσεις την επιχειρηματολογια σου ζητας οικονομικες μελετες και στοιχεια για να πιστεψεις οτι οταν αφηνεις αφραγκη μια μεριδα πολιτων τοτε μειωνεται η κινηση στην αγορα και πλητονται οι επιχειρησεις καθως χανουν μερος απτο πελατολογιο τους, αλλιως δια της εις ατοπον απαγωγης, δεν υπαρχουν ιδιαιτερες παρενεργειες επειδη το λες εσυ, τοτε ξαναμανα θεωρω ανοητο να αρχισω τις αντιπαραθεσεις. Αν θες συμφωνεις, αν θες διαφωνεις και παραθετεις τα αντεπιχειρηματα σου. Αντεπιχειρημα παρεπιπτοντως δεν ειναι να λες εκ του ασφαλους "αν δε μου δωσεις στοιχεια με νουμερα, εχεις αδικο", ξεροντας οτι δεν υπαρχουν τετοια.

Ετσι λοιπον προτιμω να σε αφησω να ερμηνευεις και να παρερμηνευεις οσα γραφω κατα το δοκουν και να μου απαντας επισης κατα το δοκουν. Δεν θα το συνεχισω.

Δημοσ.

καλα συγνωμη αλλα μετα απο τοσα χρονια τωρα εσυ πηρες χαμπαρι σε τι κατεστημενο ζεις και ποιος κανει πραγματικα κουμαντο σε αυτην την χωρα;

η πλακα ειναι οτι την περασμενη εβδομαδα λεγανε στις ειδησεις οτι υπαρχουν συμβασεις με τις οποιες οτι λεφτα θα χασουν οι ΔΥ,αναδρομικα απο περυσι παρακαλω,θα τα παρουν ολα μαζι πισω καποια στιγμη.

δεν ξερω αν αληθευει κατι τετοιο αλλα δεν θα ηταν και καμια μεγαλη εκπληξη αν οντως ισχυε.

[...]

Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου για να επιβεβαιώσω ό,τι άκουσες;

περιμένω.

Δημοσ.

Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου για να επιβεβαιώσω ό,τι άκουσες;

περιμένω.

στο αλτερ το ελεγε ο Κωνστας ο οικονομολογς που εχουν.

αλλα οπως ειπα δεν ξερω αν οντως ισχυουν οσα ελεγε.

Δημοσ.

Εγω παντως δεν μπορω να σκεφτω καποια αρνητικη επιπτωση μιας πιθανης μειωσης το μεσου μισθου στην ΔΕΗ απο 5.200 ευρω που ειναι σημερα στα 3.000 ευρω ας πουμε...

Δημοσ.

Δεν ξέρεις αν ισχύουν, αλλά τα αναπαράγεις. Δε φτάνει που τα αναπαράγεις, τα αναπαράγεις και διαστρεβλωμένα. Και μετά ζητάς από τους άλλους μελέτες και αναλύσεις!

Αυτό που είπε ο Κώνστας το είπε αναφερόμενος στον ΟΣΕ και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. (Ψάχνοντας να επιβεβαιώσω αυτό που έλεγε ο Κώνστας (σπουδαίος αναλυτής!), βρήκα αυτό, το οποίο αναφέρεται μόνο στους Διευθυντές.)

Έλα, ρίξε τώρα μια ατάκα για Ελληνάρες και Δημοκρατία.

Δημοσ.

Δεν ξέρεις αν ισχύουν, αλλά τα αναπαράγεις. Δε φτάνει που τα αναπαράγεις, τα αναπαράγεις και διαστρεβλωμένα. Και μετά ζητάς από τους άλλους μελέτες και αναλύσεις!

Αυτό που είπε ο Κώνστας το είπε αναφερόμενος στον ΟΣΕ και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. (Ψάχνοντας να επιβεβαιώσω αυτό που έλεγε ο Κώνστας (σπουδαίος αναλυτής!), βρήκα αυτό, το οποίο αναφέρεται μόνο στους Διευθυντές.)

Έλα, ρίξε τώρα μια ατάκα για Ελληνάρες και Δημοκρατία.

μμμ,τα παραπανω θα ειχαν σημασια αν δεν φροντιζα να τονιζα οτι μπορει να μην ισχυουν.που απο οτι φαινεται τελικα ισχυουν.και αν ο ΟΣΕ δεν ανηκε στον δημοσιο τομεα.

try harder next time mate. ^_^

Δημοσ.

μμμ,τα παραπανω θα ειχαν σημασια αν δεν φροντιζα να τονιζα οτι μπορει να μην ισχυουν.που απο οτι φαινεται τελικα ισχυουν.και αν ο ΟΣΕ δεν ανηκε στον δημοσιο τομεα.

try harder next time mate. ^_^

Mate, I love your style, let's see. Είσαι ανίκανος να μεταφέρεις σωστά κάτι που άκουσες, πόσο μάλλον να το κατανοήσεις. Ο ΟΣΕ είναι ΔΕΚΟ, οι υπάλληλοι του δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Check your facts first, mate :D

Δημοσ.

Είσαι ανίκανος να μεταφέρεις σωστά κάτι που άκουσες, πόσο μάλλον να το κατανοήσεις. Ο ΟΣΕ είναι ΔΕΚΟ, οι υπάλληλοι του δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Check your facts first, mate :D

οι διευθυντες για ποιον δουλευουν; και απο που πληρωνονται; :rolleyes:

Δημοσ.

Όσο και να το ξεχειλώσεις, δε βγαίνει. Άστο. Έγραψες πως "η πλακα ειναι οτι την περασμενη εβδομαδα λεγανε στις ειδησεις οτι υπαρχουν συμβασεις με τις οποιες οτι λεφτα θα χασουν οι ΔΥ,αναδρομικα απο περυσι παρακαλω,θα τα παρουν ολα μαζι πισω καποια στιγμη.

δεν ξερω αν αληθευει κατι τετοιο αλλα δεν θα ηταν και καμια μεγαλη εκπληξη αν οντως ισχυε."

Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Ακόμα και ο Κώνστας δεν το μετέφερε έτσι. Αν θέλεις να μας διασκεδάσεις περισσότερο υποστηρίζοντας πως οι διευθυντές του ΟΣΕ και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι το ίδιο, be my guest (που θα έλεγε και ένας νεοέλληνας).

Δημοσ.

give up already?

δεν πειραζει.παιξε εσυ με τις λεξεις αφου δεν σου αρεσει η μαλλον δεν σε συμφερει η ουσια της επιβεβαιωμενης ειδησης.

και οταν ειναι να μου απαντησεις για ποιον δουλευουν οι διευθυντες του ΟΣΕ και ποιος τους πληρωνει,εδω ειμαστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...