Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για android smartphone

defacer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Dbzakias2 πήγαινε σε κανά γιατρό τώρα που είναι νωρίς.

Τον Σεπτέμβρη στο Δημοτικό θα σου γίνει πάλι το μυαλό κουρκούτι.

Nexus S από τη μία, σχολείο από την άλλη. Θα έχεις πρόβλημα.

ΥΓ: Τα μηνύματά σου δε μου εμφανίζονται. Θα ασχολούμαι μαζί σου μέχρι να διορθωθεί το Insomnia app.

Μετά μπορείς ανενόχλητος να συνεχίζεις να παραπληροφορείς τα μέλη του Insomnia

που ευτυχώς σε έχουν πάρει χαμπάρι.

ευτυχώς το σχολείο το έχω τελειώσει χρονιά τωρα. ..

Γιατρό έχεις να μου προτείνεις διότι φαίνεται πως έχεις περάσει τα ίδια...

Όντως το ινσομνια αππ και σε µένα το ίδιο κανεί...

Μετά μπορείς ανενόχλητος να συνεχίζεις να παραπληροφορείς τα μέλη του Insomnia

που ευτυχώς σε έχουν πάρει χαμπάρι.

αν εγω παραπληροφορώ τοτε εσυ τι κανεις;

android.png

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ. · Κρυμμένο από Hal9000, 3 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Hal9000, 3 Αυγούστου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Παιδιά, δε μας ενδιαφέρει η κόντρα σας. Πείτε τα με pm και μη χαλάτε το thread

και σε πμ να τα πουμε μετα οταν καποιος ανοιξει ενα παρομοιο θεμα θα ξαναερθει ο νικος και θα ξαναλεει για το sgs και το ns και θα γινουν ολα παλι απο την αρχη

Δημοσ.

Παιδιά χαλαρώστε λίγο -- πού να ρωτούσα για αυτοκίνητο δηλαδή... :P

Λοιπόν έκανα τα εξής:

1. Αποφάσισα να αξιολογήσω τα εξής μοντέλα: Galaxy S i9000, Nexus S, Galaxy Ace, Ideos X5, Optimus One P500.

2. Τα έβαλα μαζί με τα βασικά τους χαρακτηριστικά σε ένα Google Spreadsheet (θα αναφερθώ σ' αυτό για τα συμπεράσματα στη συνέχεια).

3. Πήγα στο Πλαίσιο και είδα τις 3 από τις συσκευές από κοντά (εκτός από Galaxy S και Ideos).

Τα συμπεράσματά μου:

1. Στα χαρτιά (και στην τιμή) το καλύτερο φαίνεται να είναι το Galaxy S.
  2. Galaxy vs Nexus: για 30 ευρώ παραπάνω το Galaxy έχει +S-AMOLED, +Gorilla, +FM, +720p video, -8GB, -Android2.1, -flash. Αν βάλεις και μια mSD (25 στην καλύτερη) μιλάμε για 55-60 ευρώ διαφορά την οποία καλείται να δικαιολογήσει η οθόνη του Galaxy γιατί τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Επειδή αυτό ήδη είναι εκτός του δηλωμένου budget, επειδή δεν ξέρω αν αξίζει η καλύτερη οθόνη (δεν κάνω graphics design στο κινητό) τα στεγνά ευρώ και επειδή για τα δικά μου κριτήρια το Gingerbread είναι μάλλον η πιο σημαντική διαφορά, ανάμεσα στα 2 καταλήγω στο Nexus.
  3. Ideos > Galaxy Ace (καλύτερα specs καί χαμηλότερη τιμή, απλά δεν έχει gorilla και FM).
  4. Ideos > Optimus One (αν και το Optimus είναι φτηνότερο και δηλώνει καλύτερη αυτονομία).
  5. Παρόλα αυτά το Ideos θα είναι λογικά το πιο δυσεύρετο.

Το θέμα τώρα είναι η δύσκολη απόφαση ανάμεσα σε Nexus και Ideos (και καλά θα ήταν να πιάσω και το Ideos στα χέρια μου πρώτα)...

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και οποιοδήποτε επιπλέον σχόλιο/πληροφορία καλοδεχούμενο.

πας στην αντιπροσωπια και με 10€ εχεις +10gb!

Σε περίπτωση που πάρω Nexus αυτό θα με ενδιαφέρει -- μήπως μπορείς να δώσεις μερικές λεπτομέρειες παραπάνω; (π.χ. τι ακριβώς κάνουν και πώς προκύπτει το "περίεργο" νούμερο +10GB, αν επηρρεάζει την εγγύηση, αν όντως είναι 10 ευρώ μόνο κλπ).

Δημοσ.
επειδή για τα δικά μου κριτήρια το Gingerbread είναι μάλλον η πιο σημαντική διαφορά, ανάμεσα στα 2 καταλήγω στο Nexus

η gingerbread έχει βγει ήδη για το Galaxy S σε πολλές χώρες, και από μέρα σε μέρα (ελπίζουμε) έρχεται και Ελλάδα, αλλά υπάρχει ήδη να τη βάλεις ανεπίσημα. Απλά το αναφέρω για να μην πάρεις άλλο κινητό για λάθος λόγο. Αν έχεις κι άλλους λόγους να προτιμήσεις το Nexus, το ξανασυζητάμε.

Δημοσ.

η gingerbread έχει βγει ήδη για το Galaxy S σε πολλές χώρες, και από μέρα σε μέρα (ελπίζουμε) έρχεται και Ελλάδα, αλλά υπάρχει ήδη να τη βάλεις ανεπίσημα. Απλά το αναφέρω για να μην πάρεις άλλο κινητό για λάθος λόγο. Αν έχεις κι άλλους λόγους να προτιμήσεις το Nexus, το ξανασυζητάμε.

Συγκεκριμένα σχετικά με την επική σύγκρουση S-AMOLED vs SLCD... έχοντας διαβάσει αρκετή random (και όχι μόνο) σελίδα στο internet, (παραδείγματα 1, 2, 3) καταλήγω ότι δεν πρόκειται να μου κάνει καμία διαφορά σαν ποιότητα εικόνας στην πράξη. Σέβομαι τυχόν διαφορετικές απόψεις, αλλά βάσει αυτών που είδα νομίζω πως θα είναι τόσο ίδιες που διαφορά θα δει κανείς μόνο αν βάλει τα 2 κινητά δίπλα δίπλα (δηλαδή σχεδόν καμία διαφορά στην καθημερινή χρήση).

Απο κει και πέρα το Nexus είναι developer phone, το οποίο σημαίνει εύκολο/άνετο rooting, official stock Gingerbread και όπως είχα πετύχει τον dbzakias να λέει κάπου αλλού, φαίνεται πιο γρήγορο γιατί έχει λιγότερα πράγματα φορτωμένα πάνω. Σαν επαγγελματίας developer που σκέφτεται ότι ίσως να ασχοληθώ με γράψιμο apps το βλέπω πολύ θετικά.

Από την άλλη όπως λένε η S-AMOLED θα δίνει λίγο καλύτερη αυτονομία (που με ενδιαφέρει) αν κάνω συνεχή χρήση του κινητού (που όμως δεν προβλέπεται), και επίσης ίσως η έλλειψη mSD slot να γίνει σπαστική σε κάποιες περιπτώσεις. Και πάλι όμως δεν είμαι κάτοχος καμίας συσκευής με mSD slot αυτή τη στιγμή οπότε η πιθανότητα είναι μικρή.

Δημοσ.
τελικα εβαλα τον MX Video Player που εχει σχεδον ολα τα codecs και δουλευαν οι υποτιτλοι! καθαρα ωραια γράμματα :mrgreen:

(ειναι και δωρεαν B) )

όντως ο MX Player παίζει και να είναι ο καλύτερος που έχω δοκιμάσει ως τώρα (SGS). Thanx!

Δημοσ.

Αν με την λογική του launcher το nexus s είναι developer phone,

το ίδιο είναι και το ZTE Blade.

Δεν ξέρω με ποιά ακριβώς λογική αποφασίζει κανείς τι είναι dev phone και τι όχι, αλλά γεγονός είναι ότι:

1. Το Nexus μαρκετάρεται ως dev phone (δεν το λέω εγώ απλά)
  2. Το Blade δεν είναι υπό εξέταση στη συγκεκριμένη περίπτωση

Ξαναλέω πως το Nexus μου φαίνεται καλύτερη επιλογή για μένα. Για άλλον μπορεί το Galaxy να είναι πολύ καλύτερη αγορά, ανάλογα τη χρήση που σκοπεύει να κάνει.

Δημοσ.

Είσαι προγραμματιστής και σε νοιάζει πως "πλασάρεται" μια συσκευή;

Με νοιάζει στο βαθμό που νοιάζει έναν φωτογράφο η μηχανή που θα αγοράσει να πλασάρεται ως επαγγελματικό μοντέλο, και στο βαθμό που νοιάζει έναν αθλητή να πλασάρεται ως επαγγελματικός ο εξοπλισμός του. Στην προκειμένη το είπα γιατί ανέφερες κάτι για το Blade χωρίς ιδιαίτερη υποστήριξη (κακό) και το έλαβα ως απόπειρα "μείωσης" του Nexus (κακό και αναληθές σύμφωνα με όσα διάβασα), οπότε η απάντησή μου είχε το εξής νόημα: "Έχω διαβάσει reviews που λένε ότι το developer phone status του Nexus (που προωθείται και από τη Samsung -- προφανώς πρέπει να έχει κάποια δόση αλήθειας) συνεπάγεται Χ, Υ, Ζ. Δεν έχω ακούσει όμως κανέναν (ούτε τη ZTE) να αποκαλεί το Blade developer phone. Άρα πού το πας;"

Για να καταλάβεις πώς το βλέπω, φαντάσου τι θα σκεφτόσουν εσύ αν έβγαινα εγώ να πω καλή ώρα "τι AMOLED και βλακείες όλες οι οθόνες ίδιες είναι".

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το Nexus S πλασάρεται σαν dev phone, αλλά ξέρω σίγουρα ότι δεν παίζει να έχει φάει το αναλέητο ξεκοίλιασμα που έχουν κάνει οι devs στο SGS :mrgreen: Τουλάχιστον στο "κατσαβίδι" το SGS έχει αποδείξει ότι δεν μασάει πουθενά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το Nexus S πλασάρεται σαν dev phone, αλλά ξέρω σίγουρα ότι δεν παίζει να έχει φάει το αναλέητο ξεκοίλιασμα που έχουν κάνει οι devs στο SGS :mrgreen: Τουλάχιστον στο "κατσαβίδι" το SGS έχει αποδείξει ότι δεν μασάει πουθενά.

Εντάξει ρε παιδιά τι να πω, συγγνώμη που θεωρώ το "άλλο" κινητό καλύτερη αγόρα για μένα αντί να θεωρώ το "δικό σας" καλύτερη συσκευή για οποιονδήποτε.

Για το Nexus S σαν dev phone μπορείς να διαβάσεις οποιοδήποτε review (π.χ. του GSM arena) ή να κάνεις λίγο Google (by the way γιατί άραγε το Nexus είναι branded Google; τυχαίο; δε νομίζω!). Για το SGS και για οτιδήποτε άλλο, είτε δώστε links για να στηρίξετε αυτά που λέτε (αν διαφωνούμε σε κάτι, που δεν είμαι σίγουρος) είτε μη γράφετε άδικα. :rolleyes:

Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά τι να πω, συγγνώμη που θεωρώ το "άλλο" κινητό καλύτερη αγόρα για μένα αντί να θεωρώ το "δικό σας" καλύτερη συσκευή για οποιονδήποτε.

Για το Nexus S σαν dev phone μπορείς να διαβάσεις οποιοδήποτε review (π.χ. του GSM arena) ή να κάνεις λίγο Google (by the way γιατί άραγε το Nexus είναι branded Google; τυχαίο; δε νομίζω!). Για το SGS και για οτιδήποτε άλλο, είτε δώστε links για να στηρίξετε αυτά που λέτε (αν διαφωνούμε σε κάτι, που δεν είμαι σίγουρος) είτε μη γράφετε άδικα. :rolleyes:

Κατ' αρχήν μην αρπάζεσαι, δεν πήγα να σε πείσω για κάτι απλά ήθελα να επισημάνω αυτά που ξέρω ότι ισχύουν και βλέπω ότι δεν είναι έτσι όπως τα διαβάζω στο θέμα. Δύο ποστ έκανα όλα κι όλα. Από εκεί και πέρα δεν παρακολουθώ καν το θέμα από την αρχή, δεν μπαίνω σε διαφωνίες και στην τελική ο καθένας παίρνει ό,τι γουστάρει, αφού ποστάρεις όμως στο φόρουμ για κουβέντα εγώ σαν συμμέτοχος στο ίδιο φόρουμ οφείλω να σου πω που ενδέχεται να έχεις λάθος. Μια χάρα είναι το Nexus S, και σίγουρα υπάρχουν καλύτερα κινητά από το SGS. ΟΚ τώρα; Όσον αφορά στο ερώτημά σου, υπάρχουν ολόκληρα subforums (δεν μιλάμε για μεμονωμένα threads) σε ελληνικά και ξένα forum, με πρώτα και καλύτερα τα myphone.gr και xda, αντίστοιχα, όπου φαίνεται πόσο έχει ασχοληθεί ο κόσμος. Αν θα ασχοληθούν από εδώ και πέρα, δεν το ξέρω (αλλά το ίδιο ισχύει και για για το Nexus S που ως τώρα δεν είχε καν την ίδια υποδοχή).  

Δημοσ.

βασικα το nexus (και το one αλλα και το s) εχουν φαει πενταπλασιο ξεκοιλιασμα απο το sgs! :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...