Προς το περιεχόμενο

Defaced sites με το όνομά μου! Αντιμετώπιση;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Κάποιο «καλό παιδί» έκανε deface σε 3 εγχώρια sites, χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμό μου και μερικά στοιχεία μου (τηλέφωνο, διεύθυνση, κλπ).

Αυτό που με χαλάει είναι ότι στις defaced σελίδες γράφει σα να έκανα εγώ τη δουλειά, δηλαδή "hacked by τάδε" όπου τάδε... είμαι εγώ! Χωρίς φυσικά εγώ να έχω την παραμικρή σχέση!

Υπάρχει κίνδυνος να κινηθούν νομικά οι σελίδες αυτές εναντίων μου; Και πως θα μπορούσα να το αποφύγω; Σκέφτηκα να τους στείλω e-mail για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, αλλά από τη στιγμή που έχει γίνει deface δεν μπορώ να βρω στοιχεία επικοινωνίας.

Έπειτα, υπάρχει τρόπος να κάνω εγώ κάτι σε αυτόν; Δυστυχώς γνωρίζω μόνο το ονοματεπώνυμό του.

Δημοσ.

Εδω

Γενικα επειδη , εχουν το δικαιωμα να κινηθουν νομικα μην τα αφησεις.

Κανε ενα τηλεφωνημα-καταγγελια(οτι νομιζεις) αλλωστε μπορει να βρεθει και μεσω ΙP.

Δημοσ.

Αυτοι που εφαγαν το deface πρεπει να ναι επιεικως βλακες αν πιστεψουν οτι αυτος που τους την εκανε, τους δινει ονοματεπωνυμο και διυεθυνση.

Δημοσ.

Θα επρεπε να είσαι πάντως πολύ $#$^ας για να έβαζες διεύθυνση και τηλέφωνο. Αυτό πιστεύω αρκεί.

Παρεμπιπτώντως είδα μόλις σήμερα αυτό (από newsit.gr):

ASTYNOMIA_566_355.jpg

Δημοσ.

Έπειτα, υπάρχει τρόπος να κάνω εγώ κάτι σε αυτόν; Δυστυχώς γνωρίζω μόνο το ονοματεπώνυμό του.

Mόνο? :lol: :shock:

Δεν είναι και λίγο αυτό... το δύσκολο είναι όμως να το αποδείξεις.

Το καλύτερο είναι να περάσεις στην επίθεση και να κάνεις καταγγελία. Η σιωπή σου μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη.

Δημοσ.

υποθετω ειναι 3 site που τα χουν κατεβασει και δεν εχουν ενδιαφερθει καν τοσες μερες να τα φτιαξουν οι ιδιοκτητες και πιστευεις οτι η διωξη θα ασχοληθει περισσοτερο?

Δημοσ.

Αυτοι που εφαγαν το deface πρεπει να ναι επιεικως βλακες αν πιστεψουν οτι αυτος που τους την εκανε, τους δινει ονοματεπωνυμο και διυεθυνση.

Τί παραπάνω από αυτό να πούμε; :rolleyes:

Αν έφτανε εως μήνυσης, οι δικαστές δεν είναι ηλίθιοι, μην ανησυχείς.

Δημοσ.

Καλά μην παίρνεις και όρκο, Ελλάδα ζούμε. Δεν λέω πως οι δικαστές είναι ηλίθιοι, λέω πως μερικές φορές σε ό,τι αφορά ίντερνετ και υπολογιστές τρώει shutdown ο εγκέφαλος και δεν ζητάνε καν τη γνώμη κάποιου εμπειρογνώμονα.

Δημοσ.

Είδε επίθετο από Facebook. Μετά με το επίθετο από Whitepages / 11888 βρήκε διεύθυνση και τηλέφωνο. Μετά με googling βρήκε φωτογραφίες μου, που είχα public στο Google+. Βέβαια έκανε και το λάθος να θεωρήσει ότι υπάρχει μόνο ένας με το όνομά μου σε όλο τον κόσμο, κι έχει μαζέψει και στοιχεία από έναν άκυρο.

:D

Με λίγο ψάξιμο από τα γραφεία της ΓΑΔΑ / ΔΗΕ που ήμουν χτες υπάρχουν αρκετά στοιχεία δικά του (όνομα, επίθετο, πόλη) και η δουλειά συνεχίζεται.

Θα ενημερώνω το θέμα με το τι γίνεται, χωρίς όμως να λέω πάρα πολλά, δεν ξέρουμε και ποιος διαβάζει. Δε με συμφέρει να ξέρει αυτός το τι ξέρω εγώ γι αυτόν. ;)

Δημοσ.

τοτε , ας προσεχες και να μην ανεβαζες τα προσωπικα σου στοιχεια απο δω και απο κει.

και μετα φταιμε που λεμε για φακελωμα.

αλλα και παλι , δεν φταιει το fb και το καθε fb αν του χρηστη δεν του κοβει.

Δημοσ.

Δεν είναι ούτε φακέλωμα φίλτατε, ούτε «ας πρόσεχα» ούτε «δε μου κόβει». Τα προσωπικά στοιχεία του καθενός είναι εύκολα διαθέσιμα και χωρίς social networks. Άλλωστε όλοι δεν δίνουν στον οποιονδήποτε πάρα πολύ εύκολα την επαγγελματική τους κάρτα ας πούμε; Να λοιπόν τα στοιχεία.

;)

Το θέμα είναι αν θα βρεθεί κάποιος καραγκιόζης να κάνει κάτι τέτοιο. Ε, σε μένα έτυχε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...